nie nie nie prosze mi tu nie oczerniac naszych wypocin...
NIE HEJTUJEMY EVE
Ja podaje + i - tej gry żeby ludzie nie myśleli o tęczach i jednorożcach trafiając na plac wojny ;p
Gra ma swoje wady i to spore dla typowego lajka mmorpg ale ma duze zalety dla wyjadaczy mmo
i to w tym temacie staraliśmy sie przedstawić
EVE Online - ukryty skarb
Jakby były pieniążki i czas to bym grał. Niestety póki co nie mogę sobie pozwolić, a mam ogromną ochotę zagrać!
Dobra poczytałem sobie te posty i wnioskuje ze muszę najpierw przetestować grę na trialu, czy w ogóle mi spasuje. Tymi wszystkim MMORPG już szczerze rzygać mi się chce, wszystko na jedno kopyto. Dlatego zainteresowałem się EVE. Nie da się uzbierać w trialu na abonament? Nic nie szkodzi, po prostu tak tylko zapytałem, nawet nie wyobrażam sobie zacząć grać w grę i od razu ostra farma. Ja najlepsze chwile spędzam własnie na początku gry, gdzie poznaje ja i zaskakuje mnie na każdym kroku.
Gdyby mógł ktoś dać tego linka na 21 dni trial było by super. Zawsze to tydzień więcej.
.............Piszesz o cudach na kiju które oferuje ta gra, jednak nie wypisałeś ani jednego elementu gry, poza grafiką.............
- napisałem ten wątek żeby zachęcić do spróbowania (bo gra oferuje o wiele więcej trybów zabawy niż inne MMO)
- wspomniałem o grafice, ponieważ w poprzednim komentarzu, była o tym mowa
- staram się unikać wypisywania zalet i wad gry, ponieważ każdy to postrzega inaczej i oczekiwałem raczej konkretnych pytań ze strony ewentualnych zainteresowanych.
.............Zachęcasz do pytań. Pada pytanie o zarobienie 640M w 21 dni. Ja i Magar odpowiadamy nie, ty tak i o to zaczęła się kłótnia, przy czym nie podałeś sposobu zarobku. Ekstra aktualizacja, wciąż mało realne, ale przy kupie szczęścia możliwe. Jeżeli tak na to patrzymy, to jakiś czas temu z rata wyrzuciłem moduł deadspace'owy, czyli jakieś 5 PLEX'ów w tym czasie. Chodzi o normalny, przeciętny zarobek, a nie szczęsliwy spawn..............
Owszem, tu trochę przesadziłem, bo miałem szczęśliwy drop, nie zmienia to faktu że można zarobić na abonament podczas "triala", tylko według mnie, lepiej zapłacić i grać na luzie.
...........Ja podaje + i - tej gry żeby ludzie nie myśleli o tęczach i jednorożcach trafiając na plac wojny ;pGra ma swoje wady i to spore dla typowego lajka mmorpg ale ma duze zalety dla wyjadaczy mmo ...........
U nas we w szkole we Wąchocku, uczyli nas że wady i zalety to jest kwestia gustu i dlatego:
- to co dla Ciebie jest zaletą, dla innego może być wadą, takie sobie, lub także zaletą, albo może być to dla niego obojętne, lub tego nie zauważać
- to co dla Ciebie jest takie sobie, ----------------------------------------------------- | | ------------------------------------------------------------------
- to co dla Ciebie wadą, ----------------------------------------------------- | | ------------------------------------------------------------------
Ja natomiast, posiadając wiedzę ze szkoły we Wąchocku, nie zakładam że ktoś ma podobne gusta do moich, tylko że może mieć inne i ja nawet pojęcia mogę nie mieć jakie. W kontaktach między ludzkich, staram się dowiedzieć, czego druga osoba oczekuje , co lubi i dopiero doradzam.
..............W jednym z postów wypisałem wszystkie elementy gry poza Industry i Null/WH Flota PvP (bo na tym zarobić jest trudno)...............
To żart ?
To są według Ciebie wszystkie elementy gry ?
I to mnie przeraża, tak, dosłownie PRZERAŻA
Mój największy argument w tym wątku został przez Was zignorowany, ciekawe czy umyślnie, czy nawet go nie zrozumieliście. W związku z tym że jest sednem mojego podejścia do całego tego wątku na forum, pozwolę go sobie powtórzyć:
"Dwa lata temu, znajomy polecił mi EVE Online... więc wszedłem w google i zaczełm czytać tematy na forach... które pełne były bardzo podobnych tekstów, jakie Wy tutaj wypisujecie... na ich podstawie, doszedłem do wniosku że to gra nie dla mnie...
Jednak niedawno, traf chciał że spróbowałem triala... I żadne słowa nie wyrażą tego, jak bardzo żałuję, że dałem się zwieść opiniom podobnym do waszych."
Mówiąc jaśniej:
Gdybym teraz, nie znając tej gry, przeczytał to co o niej piszecie w swoich postach - mógłbym dojść do wniosku że to gra nie dla mnie. A tak nie jest - i to cały czas staram się wyjaśnić... czy naprawdę tak trudno to zrozumieć ?
edit:
............................Gdyby mógł ktoś dać tego linka na 21 dni trial było by super. Zawsze to tydzień więcej.
proszę: --->
https://secure.eveonline.com/trial/?invc=6f23396a-e2f7-434a-a0ef-60f427dae4cc&action=buddy
jeśli nie chcesz z mojego polecenia, to wpisz w google, znajdziesz inne linki na 21 dni

tak, wiem i przepraszam, przyciski mi się pokićkały
jezu jaki wall of text ;0
dude ja nie podaje MOICH wad i zalet ale jestem obiektywny !!! i wiem co pisze bo grałem w to 100x wiecej niz ty i intensywniej
Takie tematy powinny zakładac osoby z wiedza -.- a modów prosze o zamkniecie bo robi sie syf...
To żart ?To są według Ciebie wszystkie elementy gry ?I to mnie przeraża, tak, dosłownie PRZERAŻAMój największy argument w tym wątku został przez Was zignorowany, ciekawe czy umyślnie, czy nawet go nie zrozumieliście. W związku z tym że jest sednem mojego podejścia do całego tego wątku na forum, pozwolę go sobie powtórzyć:"Dwa lata temu, znajomy polecił mi EVE Online... więc wszedłem w google i zaczełm czytać tematy na forach... które pełne były bardzo podobnych tekstów, jakie Wy tutaj wypisujecie... na ich podstawie, doszedłem do wniosku że to gra nie dla mnie...Jednak niedawno, traf chciał że spróbowałem triala... I żadne słowa nie wyrażą tego, jak bardzo żałuję, że dałem się zwieść opiniom podobnym do waszych."Mówiąc jaśniej:Gdybym teraz, nie znając tej gry, przeczytał to co o niej piszecie w swoich postach - mógłbym dojść do wniosku że to gra nie dla mnie. A tak nie jest - i to cały czas staram się wyjaśnić... czy naprawdę tak trudno to zrozumieć?Wciąż unikasz pytań. Wciąż uciekasz od odpowiedzi. Skoro chcesz polecić grę i zachęcić, to w PIERWSZEJ kolejności wypisujesz elementy, wady, zalety itd. Cokolwiek. W tych 2 stronach jedyne, o czym napisałeś, to grafika.
Co jest więcej do robienia w tej grze? Poddaj kontrargument, jedną rzecz więcej, nie mam dużego ego, przeproszę i przyznam rację. Jak na razie nie mogę tego zrobić, bo nie mówisz o niczym związanym z grą, jedynie wychwalasz ją bez choćby jednego przykładu.
A twój "argument" widzę, ale co to ma wspólnego? To jest internet, nie czyta się wypowiedzi innych, tylko sprawdza samemu. Dobrym przykładem może być Wizardry Online, który wszędzie jest gnojony, a mi się nawet podobał.
Nie chcę być źle odebrany - polecam tą grę, jak najbardziej, jak widzę, że z nowego coś wyrośnie to nawet mu dam PLEX'a jako inwestycję w przyszłość, bo wiem, że się zwróci. Nauczę, wyjaśnię, pomogę. Ale gra oprócz zalet ma też wady i jak się mnie ktoś pyta o grę, to na pewno mu to powiem. Sorry, ale salwa co minutę z prędkością 10m/s (time delay 100%) nawet nie stoi obok słowa "dynamika".
jezu jaki wall of text ;0dude ja nie podaje MOICH wad i zalet ale jestem obiektywny !!! i wiem co pisze bo grałem w to 100x wiecej niz ty i intensywniej Takie tematy powinny zakładac osoby z wiedza -.- a modów prosze o zamkniecie bo robi sie syf...
Tak...
Rzeczywiście, zastanawiam się co ja robię w miejscu, w którym ktoś tak ładnie mnie traktuje...
Przepraszam, pomyliłem się, to nie jest forum, w którym mogę pisać na pewne tematy.
@Szeptun - Uspokój się, robisz teraz z siebie męczennika. Zarówno Might Tay (który pomagał mi podczas mojego startu w EVE) jak i Magar, to osoby z o wiele wyższym doświadczeniem w tym uniwersum niż ty i ja razem wzięci.
Fakt faktem, jak zaczynał jakoś na początku marca 2013, to spokojnie zarobiłem na 2 PLEXY podczas 21 dni traila (nie pamiętam, czy kosztowały one 300 czy 600 m), na milicji dla Galante i trzepaniu LP.
ALE...
Przez te 21 dni faktycznie udało się zarobić na 2 miesiące grania, jednak taka gra mnie tak zmęczyła, że nie chciało mi się już więcej wchodzić do świata EVE. Ciągła pogoń za plexami i hajsem to najgorsze, co nowy gracz może zrobić (Might Tay, jak i Unseen Academy mnie przed tym przestrzegali - ja jednak chciałem być mądrzejszy).
Chłopaki z byłego Devilish Hunds nauczyli mnie jak zarabiać na milicji, a potem trochę polatałem w PvP (ale fakt, po miesiącu grania byłem nadal mięsem).
Fenomen tej gry polega na wspaniałym i dużym community. Wielkie bitwy, ekonomia i polityka zależna od graczy. Średnia wieku jest o wiele wyższa, niż w tych wszystkich Aionach, Terach i tym podobnych mmo. Nie wiem czy skłamie mówiąc, że wypada ona w granicach 25-30 lat.
Swoją przygodę z EVE skończyłem jakoś w sierpniu 2013 - po prostu mnie znudziła ciągła pogoń za utrzymaniem abonamentu itd...
Ale chętnie powrócę do tego wspaniałego świata w lutym - po sesji jak wszystko pozaliczam i spróbuję jeszcze raz, na spokojnie, bez pośpiechu. Wykupie sobie 1 lub 3 miesiące gry i wezmę od kogoś 21 dni triala.
RADA DLA NOWYCH - nie gońcie za opłaceniem abonamentu za kasę w grze. Jeżeli załapiecie bakcyla, to bez większej spiny zarobicie na plexa nie męcząc się. Czerpcie przyjemność z gry, bo jest naprawdę z czego!
Pozdrawiam
PS. Might Tay - Dzięki, że kiedyś mnie wprowadziłeś. Żałuję, że Cię nie posłuchałem i sam sobie zepsułem grę. Zrobię podejście numer dwa i zobaczymy co wyniknie z tego.

Widze ze ta dyskusja powoli zbacza w nieciekawym kierunku.
Osobiscie gram w EvE leeko ponad rok i moge z czystym sumieniem polecic ta gre, choc poczatki nie sa latwe bo tutorial zwykle sprawia problemy ale najgorsze jest to ze dostajemy cala gre na twarz.
Nowym gracza raczej nie sposob sie polapac samemu za co sie zabrac, i co ta gra nam oferuje.
Jesli chodzi o PLEXa to i w 14 dni sie da zarobic, lecz trzeba miec albo troszke swojego kapitalu albo pomoc ze strony innych graczy nie koniecznie finansowa.
Wiadomo nowego do null nie wezma, kopanie to wiecej pradu pojdzie niz ISK zarobisz wiec zostaje Milicja ktora skutecznie odpycha nowych graczy od EvE monnotonnym robieniem plexow ktore polegaja na wciskaniu dscana i gapieniu sie na timer, do tego aby wyminnic nasze ciezko zarobione w niej LP'ki potrzeba sporego kapitalu.
Polecalbym wydac te pare zl na poczatek i w 51dni spokojnie da sie wyrobic z zarobieniem na konto.
Jesli chodzi o PVP to majac nowe konto nawet nie warto sie za nie zabierac, z prostej przyczyny ze nowy gracz bez skilli nie masz szans z kilku letnim kontem i wymaksowanymi skillami. Aby komfortowo bawic sie PVP potrzeba pare milionow SP.
Gra ma ogromy potencjal, daje nam mozliwosc robienie tego na co mamy ochote od kopania skalek, przez produkcje, handel, zabawa planetkami, pvp, piracenie, klepania misji do organizowania wiekszych flot i szukania guza ;]
Warto tez zuwazyc ze PVP daje ogromne emocje. Podczas kazdej walki ma sie swiadomosc ze przy porazce straci sie shipa na ktorego tak ciezko tyralismy.
Osobiscie przy moim pierwszym starciu o malo mi serce z klatki piersiowej nie wyskoczylo, chyba zadna gra nie oferuje takich emocji przy pvp jak EvE.
jak by mi dali w eve non target i latanie jak w black prophecy O CHRYSTUSIE!!! co prawda nie bylo by pvp 1k v 1k a max 200v200 ale jaka to by było super dynamiczna walka !!!
i to dla mnie był jedyny minus tej gry brak synamiki... ludzie co graja po 2-3 lata w to mowia tak samo... no bo przed pvp trzeba nafarmic na fit a bicie ratów to mala frajda
...................Gra ma ogromy potencjal, daje nam mozliwosc robienie tego na co mamy ochote od kopania skalek, przez produkcje, handel, zabawa planetkami, pvp, piracenie, klepania misji do organizowania wiekszych flot i szukania guza ;]...................
Własnie...
dodaj jeszcze możliwość bycia szpiegiem, rekruterem, dywersantem, negocjatorem itd...
W EVE Online, co prawda, głównie chodzi o PvP, jednak w przeciwieństwie do innych gier MMO, są tu mechanizmy które umożliwiają dobrą zabawę na wielu innych płaszczyznach.
I właśnie te mechanizmy są istotne, ponieważ niby w innych grach MMO, też możemy zająć się czymś innym poza standardową trójcą (farmienie itemów / walka PvP / walka PvE) jednak pozostałe gry MMO, swoją mechaniką nie wspierają innych czynności poza standardowymi.
Natomiast EVE Online tak
Większość informacji o grze dotyczy PvP - a to czy gra dla kogoś jest grywalna i miodna, wynika czasem z drobiazgów i niuansów.
Dlatego np: z bardzo istotnych cech EVE Online wypadałoby przypomnieć fakt, że:
- nie ma tu czegoś takiego jak w innych grach, że kumple z którymi zaczynałeś grać, wyprzedzili Cię z levelem, (bo więcej grali) i nie macie co razem robić.
A takich niuansów różniących tą grę od standardowych MMO, jest więcej.
Tylko że jak każdy gada o EVE Online, przez pryzmat PvP lub zarabiania trialem na abonament... no to... niestety mamy efekty.
Dobra ja zakończe ten flame i poprosze o zapro do gry na 21 dni Bo gra mnie ostro zainteresowała:D
proszę (link do założenia konta trialowego na 21 dni) --->
https://secure.eveonline.com/trial/?invc=6f23396a-e2f7-434a-a0ef-60f427dae4cc&action=buddy
masakra, dla mnie ta wasza klotnia to duzy spam, czemu sie prywatnie nie dogadacie ? , a nie my musimy czytac wasze klotnie co i tak nic nie piszecie o grze.
Ile kosztuje abonament w tej grze ? Duzo Polakow gra ?
Nie nazwę tego spamem, a wymianą poglądów.
Polaków gra całkiem sporo, abonament miesięcznie to około 50-55zł.
dosc sporo, a nastepne pytanie czy gra jest tylko w jezyku angielskim czy mamy tez inne do wyboru ? jak tak to jakie ?
Angielski
Niemiecki
Rosyjski
Ja też mam zamiar przysiąść do Eve, ale dopiero na ferie. Naprawdę intrygująca gra
Też dzisiaj zacząłem Wykorzystam te te trialowe dni na zapoznanie się z grą w wolnym czasie, a po sesji zrobię nowe konto i zacznę grę na poważnie
Także gdzieś początkiem lutego napewno zgłoszę się po reflinka na 21 triala
Wrażenia po pierwszym dniu gry naprawdę pozytywne, aczkolwiek jestem trochę przytłoczony ogromem opcji i faktem, że nie wiadomo za co się zabrać.
21 nie da się zarobić na plexa ? O FW pan słyszał ? Może i nie najciekawsza rzecz na świecie, ale ok 20h poświęconych i masz 600kk+.
Sam robiłem, robie dalej na alcie jak w WH akurat nic sięnie dzieje. Więc można ? Można. Młodych pilotów zapraszam serdecznie do Useless Idea, mamy akurat sporo narybku, zajmujemy się szkoleniem pilotów pod pvp, i staramy się pomagać jak tylko się da.