Everquest 2 Extended

@UP zgłaszas sie do każdej ekipy jaka jest zbierana

Bo nie mam w co grać, ciągle mam nadzieje, że coś mnie wciągnie.

Czyli, że jest ta ekipy czy nie ma ? Bo ja już waz nie rozumiem.

Komuszon na Splitpaw mam zerkera na 22 levelu na koncie silver mogę pograć trochę z Tobą.

Ja tak, właśnie ściągam. Nie będę nie widział, czy gra mnie wciągnie, dlatego nic póki co nie kupuję.

Gra wciąga ostro, ale ekipę robiłem jakiś czas temu, więc zdążyłem już swojego Wizarda wymaxować. Ja na razie w c9 tłukę.

No to juz na oko sa 4 osoby, Ja,Meta,xyaz007 i VampirX4.

Czyli calkiem znosnie. Ja zakupilem Silver i Brusiera(ale ile musialem sie namordowac zeby zakupic SC...przez Paypala sie nie dalo.,),takze moge grac nim wlasnie z wami od poczatku, albo moim inkwizytorem na 20lvl :).

Edit. Zapomnialem dodac ze gramy na EU, takze przez przypadek nie wybierzcie US.

To w ogóle jest F2P?

Pograłbym, ale mi się tnie na high-endowym sprzęcie -.-.

Pograłbym, ale mi się tnie na high-endowym sprzęcie -.-.

Mnie też się tnie, pewnie dlatego że nie ściągnąłem wszystkiego i od razu dałem "play", jak tylko pojawiła się taka możliwość. Teraz ściągam wszystko, żeby mi nie ściągało w trakcie gry. A jakie miejsce startu? Bo ja wybrałem taką wielką wyspę po prawej stronie. ;x

Każdemu się tnie, bo niektóre opcje w grafie są źle zoptymalizowane i trzeba je wyłączyć. Może wygląda gorzej, ale da się tak ustawić, że działa płynnie i dalej są to detale high. Ostatnio sami devsi usunęli z gry opcję shader 3.0, i dobrze, bo same problemy z tym były.

Edit: Tak, jak nie dociągniesz całej gry to będzie cięło i to mocno czasem. Grę zaczynamy w Timorous Deep, jeśli ktoś wybierze klasę, która nie może tam zacząć to niech zacznie w New Halas, a potem się połączymy.

Edit2:

Ja gram z takimi ustawieniami

Opcje-Diplay-Advanced:

Performance:

Odhaczyć wszystko

AA x4

Graphics Resolution na max

Lighting Resolution na max

Rendering Distance na max

Complex Shader Distance na 15 puntków

Widescreen letterbox:

wylaczyc wszytko

Texture Resolution:

high

max

max

Atmospheric Effect:

wyłaczyć wszystko

Water:

Water interaction off

Reszta jak chcecie

Particle Effect:

Particle Quality avarage

max spell results per character 1

nastepne 2 wylaczyc

Particle level of detail (far) na max

Particle level of detail (near) gdzies na 1/3 lub troche mniej niz polowa paska

maximum particle size - podobnie jak wyzej

Lighting:

Light Quality very high

reszta jak wam odpowiada

Shadows:

Ja gram bez czyli ustawilem pierwsze none - cienie zabijaja sporo klatek

Model Detail: wszystko na maxa poza High Detail Charaters tu wystarczy 6 czyli ilosc osob w grupie

Animation: Można dać wszystko ma max

Flora: podobnie jak kto lubi, żeby mu trawa zasłaniała kolekcje ;P

Resta opcji jest już jak kto chce, za wyjątkiem ostatniego Special Effects, tam wylaczyłem wszystko.

Z takimi opcjami gra się w miarę płynie, okazjonalne doczytywanie tekstur jeśli ma się speeda 200+. Kompa mam zdecydowanie średniego.

Dobra to ja już pobieram, zaraz będziemy naparzać. :)

Jak ktoś gra, to niech napisze nicka tu lub na prv. My już złożyliśmy grupę 3 osób.

Ej dajcie mi linka do pobrania. Bo jak klikam żeby pobrać to mi każą zapłacić. ;/

W ogóle to jest F2P???

http://launch.soe.com/eq2/ wybierz wersję Full i tak to jest F2P

Gandahor

Tylko że wybrałem Norrath jako startową wyspę ):

@xyaz007

http://www.everquest2.com/faq#Q40

w FAQ masz na samym dole:

Technical

HOW CAN I DOWNLOAD AND PLAY EVERQUEST II?

O kur** 12gb trochę se poczekam. Jaki serwer, i gdzie mam zaczynać. Jakiś ts jest? ;>

Wersja US tak???

Zmień region w launcherze na EU English, server będzie jeden wtedy Splitpaw. Potrzebujemy jakiegoś maga.

@UP thx, już mi się paczuje. Może i bym pograł magiem ale sam nie wiem nawet jakie są w tej grze klasy. :)

Ja chyba zagram.

Mag >>> Przywoływacz >>> Nekromanta.

A wy?

Tak z innej beczki. EverQuest II jest grą płatną z miesięczną subskrypcją. Tak na wiki pisze. lol ;/

Od listopada jest freemium. My gramy w składzie 2 zerkerów, inqusitor i brigand, póki co.

Mnie też się tnie, pewnie dlatego że nie ściągnąłem wszystkiego i od razu dałem "play", jak tylko pojawiła się taka możliwość. Teraz ściągam wszystko, żeby mi nie ściągało w trakcie gry. A jakie miejsce startu? Bo ja wybrałem taką wielką wyspę po prawej stronie. ;x
Każdemu się tnie, bo niektóre opcje w grafie są źle zoptymalizowane i trzeba je wyłączyć. Może wygląda gorzej, ale da się tak ustawić, że działa płynnie i dalej są to detale high. Ostatnio sami devsi usunęli z gry opcję shader 3.0, i dobrze, bo same problemy z tym były.Edit: Tak, jak nie dociągniesz całej gry to będzie cięło i to mocno czasem. Grę zaczynamy w Timorous Deep, jeśli ktoś wybierze klasę, która nie może tam zacząć to niech zacznie w New Halas, a potem się połączymy.Edit2:Ja gram z takimi ustawieniamiOpcje-Diplay-Advanced:Performance:Odhaczyć wszystkoAA x4Graphics Resolution na maxLighting Resolution na maxRendering Distance na maxComplex Shader Distance na 15 puntkówWidescreen letterbox:wylaczyc wszytkoTexture Resolution:highmaxmaxAtmospheric Effect:wyłaczyć wszystkoWater:Water interaction offReszta jak chcecieParticle Effect:Particle Quality avaragemax spell results per character 1nastepne 2 wylaczycParticle level of detail (far) na maxParticle level of detail (near) gdzies na 1/3 lub troche mniej niz polowa paskamaximum particle size - podobnie jak wyzejLighting:Light Quality very highreszta jak wam odpowiadaShadows:Ja gram bez czyli ustawilem pierwsze none - cienie zabijaja sporo klatekModel Detail: wszystko na maxa poza High Detail Charaters tu wystarczy 6 czyli ilosc osob w grupieAnimation: Można dać wszystko ma maxFlora: podobnie jak kto lubi, żeby mu trawa zasłaniała kolekcje ;PResta opcji jest już jak kto chce, za wyjątkiem ostatniego Special Effects, tam wylaczyłem wszystko.Z takimi opcjami gra się w miarę płynie, okazjonalne doczytywanie tekstur jeśli ma się speeda 200+. Kompa mam zdecydowanie średniego.

Na Core 2 duo e4300 z 1.8GHZ i 7600GT grałem praktycznie na full przy pobieraniu. A na i7 na mega low mam 20 fpsów i przycina.

Ja też na mniejszym sprzęcie gram, bo jakiegoś cuda nie mam prócz grafiki i wszystko ładnie działało. Jak zbierzecie ładną grupkę to się odezwijcie, może sam się przyłączę na nowo ;)