EverQuest Next

Oj naiwność się wylewa bokami. Jeśli ktoś che coś osiągnąć na end-game w większości przypadków będzie musiał wydać więcej pieniędzy niż w systemie P2P, F2P taki jest i taki będzie i "mozna kupic w grze blablabla"" to gadka dla idiotów bo tracisz czas i dobrocie zarobione w grze na kupienie możliwości dalszego grania więc tracisz w pewnym sensie pieniądze. Rozwiązanie dla casuli a nie prawdziwych graczy.

To ja odpowiem. Jestem liderem gildii rajdującej w EQ2 od długiego czasu i nie przypominam sobie kiedy ostatni raz wydałam pieniądze na tą grę. Podobnie jak Meta grę mam opłaconą na pare lat na przód i nawet dodatki mam kupione za platyny.

Za platyny kupuję Station Cash, który mogę sobie wydać w każdej innej grze SOE.

Ach i zanim powiesz, że jestem no-life i pewnie gram od rana do wieczora aby zarobic platyny, to od razu powiem, że loguję się 3 razy na tydzień na rajdy i czasami na godzinkę w jakis inny wieczór. A platyny są niczym więcej tylko wirtualną kasą, którą wydaję, bo na cholerke mi ona w tej grze? No dobra, czasem sobie jakiegoś fikusnego mounta lub strój z marketPlace kupię tez za platyny (system giftowania).

Mam nadzieję, że SOE zrobi dokładnie taki sam model płatności jaki jest w EQ2, a to będzie znaczyło żadnej rzeczy ze statystykami ze sklepiku nie kupimy...

Zasadniczo mam pytanie, odnośnie "kreatywności" świata... czyli co ogólnie nie będzie można zbudować sobie domku gdzieś na świecie w jaskini czy gdzieś ?

tzn. jak to wygląda... bo mowa o zniszczalności świata ok... przedstawiony system regeneracji też... ale widzę, że wszędzie każdy co innego piszę/mówi :P

To lecimy to tak domek zrobisz sobie w everquest landmark która będzie takim minecraft w świecie everquesta ten domek za iportujesz sobie przez player studio do gry. Player studio to też jest aplikacja którą będzie landmark i everquest next jak już wyjdzie, landmark ma wyjść tej zimy.

Należy dodać, iż Player Studio jest dostępne tylko dla amerykanów. SOE ma gdzieś graczy ze starego kontynentu i oddało ich pod "skrzydełka" prozjeben.

Zasadniczo mam pytanie, odnośnie "kreatywności" świata... czyli co ogólnie nie będzie można zbudować sobie domku gdzieś na świecie w jaskini czy gdzieś ?tzn. jak to wygląda... bo mowa o zniszczalności świata ok... przedstawiony system regeneracji też... ale widzę, że wszędzie każdy co innego piszę/mówi

NIe ujawniono szczegółów housing w EQ Next, ale z racji tego, że bedzie można zakupic interesujący nas projekt domu dzięki Player Studio to podejrzewam, że bez przeszkód w samym EQNext tez bedziesz mogł zbudowac sobie chate. Mysle, że zaimplementuja system z Vanguarda, czyli działki do zakupu w okreslonych miejscach świata, polaczony z EQ2 :)

Zastanawiam się... czemu każdy z was przedstawia co innego niż to o czym mówili Twórcy EQN na ...

Możesz jaśniej? Bo nie bardzo pojmuję o co tobie chodzi.

od 27 minucie...

Zasadniczo można opacznie...

Zasadniczo w EQN dadzą nam "Flag Claim" ba nawet (będzie można mieć wiele) tylko pytanie brzmi czy to nadal Tyczy się EQN czy EQN Landmark...

bo też odnośnie Landmark mowa o wielu światach, a także że to jest narzędzie do budowy...

Więc zastanawiam się jak to będzie...

ale niby w EQN Landmark nie bedzie klas itp ? więc co tylko mamy "Minecraft" bez potworków itp ? tylko do budowy... trochę mieszają:D

Tutaj ten sam film, ale z polskimi napisami

@Up

Dzięki za wrzucenie, szukałem szukałem i nie mogłem znależć.

bo oni sami nie wiedzą to pokazali tej konfie to jest zbiór pomysłów jaki mieli na teraz bo coś trza było pokazać to wzieli na szybko sklecili to co mają. ja się obawiam że może się skończyć na tym że będzie to wildstar fantasy niszczonym otoczeniem co jest też dobre i fajne.

Tak, masz racje, oni sami nie wiedza jaka gre robia i co chca pokazac swiatu, poszli na zywiol, a wieloletnie przygotowania, budowanie koncepcji i tak dalej, to tylko w rzeczywstosci uluda, bo liczy sie chwila.

Moj entuzjazm do gry ostygl, teraz moje oczy skierowane sa na nowy projekt Lorda Britisha.

Chciałbym się dowiedzieć waszej opini o EQ next, jakie wrażenie po streamie, to jest to czego oczekiwaliście ? Patrząc na stream naprawdę gra zrobiła na mnie ogromne wrażenie i można szczerze nazwać ja Nextgenem ale mam obawy co do tego, że to wszystko ładnie wygląda w teorii ale jak będzie w praktyce..