Oj naiwność się wylewa bokami. Jeśli ktoś che coś osiągnąć na end-game w większości przypadków będzie musiał wydać więcej pieniędzy niż w systemie P2P, F2P taki jest i taki będzie i "mozna kupic w grze blablabla"" to gadka dla idiotów bo tracisz czas i dobrocie zarobione w grze na kupienie możliwości dalszego grania więc tracisz w pewnym sensie pieniądze. Rozwiązanie dla casuli a nie prawdziwych graczy.
To ja odpowiem. Jestem liderem gildii rajdującej w EQ2 od długiego czasu i nie przypominam sobie kiedy ostatni raz wydałam pieniądze na tą grę. Podobnie jak Meta grę mam opłaconą na pare lat na przód i nawet dodatki mam kupione za platyny.
Za platyny kupuję Station Cash, który mogę sobie wydać w każdej innej grze SOE.
Ach i zanim powiesz, że jestem no-life i pewnie gram od rana do wieczora aby zarobic platyny, to od razu powiem, że loguję się 3 razy na tydzień na rajdy i czasami na godzinkę w jakis inny wieczór. A platyny są niczym więcej tylko wirtualną kasą, którą wydaję, bo na cholerke mi ona w tej grze? No dobra, czasem sobie jakiegoś fikusnego mounta lub strój z marketPlace kupię tez za platyny (system giftowania).
Mam nadzieję, że SOE zrobi dokładnie taki sam model płatności jaki jest w EQ2, a to będzie znaczyło żadnej rzeczy ze statystykami ze sklepiku nie kupimy...