Witam gram na Burning Legion DK aktualnie 59lv wiem wiem pcozatki. Moje pytanie jest takie poniewaz poki bylem w Ebon czy jakos tak ta poczatkowa lokacja gdzie dostawalem za questa 13k expa. Teraz jakos znalazlem sie w outland gdzie dostaje jakies syfiaste itemy i po 10k expa. TO jest normalne czy moze jakos ominolem questy i zle ruszylem? Z gory dziekuje za odpowiedz.
Expienie
po 10k dostajesz ale masz itemki lepsze, pozatym od 63lv masz terrokar forest to taka mapa na outlandzie tam już zaczynają Ci się questy po 20-30k expa. Pozatym grasz na hellfire Pennisula tam masz questy z zakresu 10-26k musisz poprostu porobić parę questów rozpoczynających fabułę outlandową potem się wszystko rozkręci. Jeżeli będziesz miał jeszcze jakieś pytania chętnie pomogę
Nick w grze: Artayas, Artaypal, Ghostfeet.
Te itemy ktore dostalem w wisce startowej so o niebo lepsze od tych ktore teraz mi wciskaja ale skoro tak mowisz to ok porobie questy i sie zobaczy.
Ide drzewkiem Blood nie wiem czy dorbze wybralem do levelowania ale gdzies wyczytalem ze to najlepsze drzewko. Czy moze jest inaczej?
DK to specyficzna klasa, gdy konczysz ich lokacje startowa to jestes w samych rare itemkach ( blue items), normlanie za wykonywanie questów dostajesz green items, które są gorsze. Najlepiej (jeśli nie masz heirloomow) jest zdobyć kilka itemków z dungów za pomocą LFG i wykonywać questy. Po wykonaniu wszystkich na HP i Zanga bedzisz mial lvl 68 i na spokojnie mozesz isc na North.
Slodo89, dostajesz takie dobre itemki, bo one są coś w stylu jak te na 60lvl za honor.
Czy jest moze gdzies guide badz addon nie wiem sam, jest to moja peirwsza przygoda z WoW'em i chyba sie wrzucilem na gleboka wode biorac DK. Pytanie mam takie poniewaz slyszalem ze mozna ladnie nakosic lv w tydzien chcialbym wiedziec czy gdzies jest poradnik opisany ktore questy robic itd.
DK ma pod HP 6 run na jakie jzasadzie one dzialaja? Raz moge uzyc blood boil 4 razy czasami tylko 2. One sie spawnuja randomowo? Cz jest moze jakas zasada na nie?
Kolejne pytanie to czy DK jest dobrym wyborem na poczatek? Czy przez to ze zaczynalem z 55lv nie ominolem czegos waznego?
Większość skilli wymaga 6 znaków znajdujących się pod hp.Pomijając cd,możesz skilli używać gdy runki są aktywne.
Co do szybkiego expienia to:
Zapisujesz się na inste,podczas oczekiwania robisz zwykłe q i po inscie znów się zapisujesz.
http://wow-space.info/wotlk/death-knight taki krótki opis dk,zwróć uwagę na system run.
Dzieki wielkie za pomoc. Jak przyjdzie jakies pytanie mi do glowy to odrazu napisze
Znajdz sobie gdzies addon zygor guide pelna wersje . Poprowadzi cie krok po kroku do 85 tak samo pokaze ci jakie najlepiej talenty brac podczas expienia .
Wlasnie szukam go jednak widze ze jest platny. Nie ma moze darmowej wersji?
Oki znalazlem
wpisujesz w google np : zygor guide for cata full last patch
Jedna z pierwszych stron :
www.youtube.com/watch?v=qrAghSFF2VA
scan antyvira
Mam jeszcze takie pytanie. Czy jesli skonczy mi sie abonament i kupie dodatek mop bede mial kolejne 30 dni gry?
Nie,tylko podstawka daje 30 dni.
Nie,tylko podstawka daje 30 dni.
Aha czyli rozumiem ze tak czy siak musze wydac 20zl na rafa ok. Kolejne pytanie to takie. Gdzy kupilem konto na ktorym jest juz postac na 80lv zastanawiam sie czy moze by nie podbic do 85 i farmic heriloomy. Chyba ze to jest tak nie istotny item ze bez problemu powinienem dac sobie rade bez niego.
Drugie pytanie to wiele osob doradzalo mi frost DK jednak nie widze niczego w czym moglby byc on lepszy. Nie mam tego skila wiec dziwnie to brzmi. Nie moge tez znalezc zadnego guida jakich skili uzywac moze wy znacie taka strone?
Blood jest specem przeznaczonym de facto do tankowania w sferze PvE oraz wkurzania ludzi w sferze PVP.
Frost jak i Unholy są specami do dpsu, co podczas levelingu przekłada się na dmg = szybszy czas zabijania = szybsze robienie questów.
Blood za sprawą dużego armora, dobrego self-healu może wyglądać kusząco, jednakże levelowanie na nim jest dłuższe (strzeliłbym że w okolicach 25% z racji mopo'owych talentów)
Ktos sie orientuje lub gral Monkiem na becie, czy jest nastawiony na pve czy bardziej na pvp?
Każda profesja w WoW jest nastawiona na PvE i PvP. Nie ma czegoś takiego ze monk jest bardziej do PvE a Rogue do PvP.
slodo89 - miałeś na myśli, że każda klasa Profesja to np. Engi itp.
Ale fakt, trudno się nie zgodzić, każda klasa jest wyważona i można nimi grać i w PVP i w PVE
Czyli nie ma tak ktos lepiej kosi na PvE a ktos lepiej PvP? Porobilem kilka postaci i wciaz siedze w dolku jednak z tego co zauwazylem to najprosciej gra sie lockiem. Duzy dmg + summon i leci jak pomasle. Dlatego nie wiem jak to bedzie z Monkiem
tigerforce- teraz raczej tak nie ma, ale kiedyś takiego dobrego Balansu (pozdro retri i patch 3.1.3)