Jak je oceniacie?
Expose premiera
Co oceniamy?, serio takie coś oglądasz i zły dział moim zdaniem.
ja oglądałem aż do wejścia Ruchokota ee znaczy palikota
To nic nie zmieni skoro w całym żadzie jest za dużo "komunistów", kraj w którym za łapówki i znajomości można robić wszystko a bez tego nic. Jedynie co jest pewne to że media są skorumpowane a widać to chodź by po ustawianych ankietach na interia.pl ^^
Osobiście mam już obrzydzenie do tego kraju, zawsze w tyle za pozostałymi narodami, luksus tylko dla nielicznych, słabe zarobki i przekręty na ogromna skalę. Najlepszym przykładem zniechęcenia całego narodu jest ogromny niż demograficzny, już w 2020 zostanie nas tylko 30mln, to o czymś świadczy ...
Ten czy inny premier nic nie zdziała w jednej kadencji. Dla mnie ściema jak zwykle, trzymają się koryta, za dobra buła - proste.
Moja ulubiona gra forumowa- expose premiera
napisalem juz swoje zdanie w komentarzu, ale powtórzę się
głosowałem na PO dwa razy, zagłosuję po raz kolejny
zdaje sobie sprawę, że Tusk i jego pupile nie są idealni, nie robią wszystkiego jak należy, ich wad nie trzeba daleko szukać, ale taka prawda, że są jedyną, rozsądną, powtarzam ROZSĄDNĄ partią w tym kraju, która stara się, hmm "balansować" i być w centrum: zarówno dla prawicowców, jak i lewicowców
możemy negować ich zasługi, ale nie zaprzeczymy temu, że "uniknięcie" większego kryzysu zawdzieczamy wylacznie Tuskowi, a raczej Rostowskiemu
zeby nie bylo: jestem ateista o lewicowych pogladach, ale ani Palikot, ani SLD to nie jest prawdziwa lewica...
i jakos nie widzi mi sie powrot do sredniowiecznych czasow, gdzie chrzescijanstwo stoi na pierwszym miejscu, a aborcja w skrajnych przypadkach jest zabrioniona (PiS)
a Expose
az milo bylo patrzec, jak Tusk punktuje PiS i Millera, a jego riposta o "ekranach" do autostrad, za ktore krytykowali go opozycjonisci: "ale ta uchwala zostala przeglosowana 21 czerwca... 2007 roku, za rzadow PiS" - bezcenna
chciałem dać ci guru "+" ale już pod koniec się rozmyśliłem
a te forum zbytnio się nie nadaję do pokazywania poglądów politycznych i religijnych, zaraz zrobi się z tego wojna więc ja spadam
Serio, jak można widzieć same złe rzeczy. Nie lubię skrajnych poglądów bo one są ślepe taka prawda. Każda strona ma racje i dobrze jest je połączyć w jedno. PiS bawi się w merytoryczne dyskusje, ale z rządu do nich nikogo nie zaprasza co jest głupotą jak dla mnie. I zgadzam się z tym co napisał guru.
@GinoVino w tyle za innymi... czego ty się spodziewasz po tym jak przez tyle lat bylismy w ustroju gdzie większa część wydatków szła na zbrojenia, nie dostaliśmy pieniędzy z planu Marshala plus w latach '7- kraj się tak mocno zadłużył, że te długi do dziś są spłacane. Ludzie oczekują, że w 20 lat będziemy jak zachód który na budowę swojej pozycji miał o wiele więcej czasu.
Też jestem za PO. Ich polityka zmniejszająca deficyt pomaga w przezwyciężeniu kryzysu i daje poczucie stabilności inwestorom.
Fajnie, że poruszane są kwestie polityczne. W obecnej sytuacji w naszym kraju jedyne szanse na zdobycie władzy posiadają partie PiS i PO, pozostałe partie jak np. Solidarna Polska mogą coś ugrać wchodząc w koalicję rządową, jest to spowodowane myślę w gruncie rzeczy budowaniem w mediach dwóch opozycyjnych frontów i eskalowaniem co jakiś czas konfliktu (czemu również same partie się do tego przyczyniają np. powołanie technicznego kandydata na premiera w PiSie) . Tak więc, mając do wyboru jedną z tych dwóch stron, uważam, że dla nas lepiej byłoby, gdyby zachowana została ciągłość kadencji, a nie kolejna zmiana, ponieważ w ten sposób, będziemy mogli mówić o zmianach w naszym kraju (czy na lepsze to również się okaże). Najmniejszym zaufaniem z mojej strony cieszy się Ruch Palikota - dlatego, że musiał się pożytkować tworzeniem sensacji, aby przyciągnąć media i zaistnieć na rynku politycznym. Chociaż sam Palikot jest dobrym przedsiębiorcą, był jednym z najbogatszych w Polsce i kontrolował Polmos Lublin S.A., który produkuje Wódkę Żołądkową Gorzką i zna się na zarządzaniu Samo Expose odbieram raczej, jako odpowiedź na wcześniejszy wiec PiSu i słabnące poparcie partii PO, poprzez pokazanie, co partia będzie próbować jeszcze zdziałać.
Raczej wiec PiSu było wyprzedzeniem wystąpienia Tuska, bo o nim było wiadomo od dawna.
@guru
Bzdury pan gadasz.
Bzdury jak ci wszyscy naiwni którzy dają się nabrać na gre PO nazwaną: bój się złeego wilka PIS. I mówicie: lepsze PO złe niż PIS gorszy.
A to totalna głupota. Ten rząd nic konkretnego nie zrobił przez 5 lat żeby uporządkować to panstwo. A jest co zmieniać.
Na początek odważny rząd wchodzi z buta i:
- pełna prawidłowa(nie taka jak obecnie niedziałająca) informatyzacja administracji, szpitali itp.
- po informatyzacji można zmniejszyć liczbę klepaczy zaświadczeń czyli urzędników co da realne oszczędności.
- likwidacja NFZ bo sobie nie radzi i powołanie czegoś innego lepiej zorganizowanego
-dogłębna reforma ZUS. Nie wiem czy wiecie ale już w 2008 roku w ZUS pracowało 48000 pracowników. Dyrektorów rejonowych było 42 czyli wypada jakieś 1000 pracowników na dyrektora, 3 dyrektorów na województwo. 3000 pracowników na województwo. - -reforma lub likwidacja KRUS
-odebranie pewnych przywilejów policji itp wzamian za wyższe zarobki(niech dłużej pracują ale za lepszą kase, niż krócej a potem emeryturka i dorabianie-zajmowanie miejsc pracy)
i to tak na początek.
Ale dlaczego ani syfska obłudna PO ani inna partia tego nie zrobi?
Pamiętacie ile osób głosowało w wyborach. A teraz sobie policzcie kolo 700 tysięcy urzedników, każdy z jakimiś poglądami bo inaczej by się w miasteczku nie utrzymał na stołku. Za nim mamy jego żone i może dzieci, rodziców którzy także zagłosują za dana partią rządzącą w miasteczku bo władza się zmieni to swoich na stołku wepchną.
I takim sposobem z 700 tyś robi sie kilka milionów. Jest rzesza pewnych wyborców? Jest. Więc czemu mamy się ich pozbywać coś zmieniając?
Strzał w stope.
Co do pierwszego podpunktu to brakuje na to pieniędzy. Polska nie jest krajem bogatym, a kwestia służby zdrowia to najtrudniejszy problem nie tylko tego rządu. Chcesz wprowadzać informatyzację w szpitalach, gdy nie ma specjalistycznego sprzętu na leczenie chorych?
Może jeszcze się do czwartego podpunktu odniose. "niech dłużej pracują ale za lepszą kase, niż krócej a potem emeryturka" chcesz, żeby bandytów i przestępców łapał 65-letni gliniarz? No, wtedy na pewno byłoby bezpiecznie na ulicach.
A co do 3 podpunktu, to taki ogólnik, że nie wiadomo co o tym sądzić. Coś "zorganizowanego", czyli co, na jakiej zasadzie?
Służba zdrowia powinna być sprywatyzowana. Gdyby tak było pacjent stałby się klientem o którego szpitale, przychodnie, muszą walczyć.
Dokładnie. Coraz więcej ludzi wybiera prywatne przychodnie niż szpitale publiczne. Mój ojciec miał guza na szyji.. Pojechał do szpitala w Maju, kazali mu przyjechać w Sierpniu na ZBADANIE tego. Tak wiec następnego dnia ojciec zapłacił zwykłą stówkę i pozbył się guza. Moze mi ktoś to wytłumaczyć? To jest po prostu paranoja. Pie..olona kasa chorych.
Służba zdrowia powinna być sprywatyzowana. Gdyby tak było pacjent stałby się klientem o którego szpitale, przychodnie, muszą walczyć.
Płacę składki na te bandę pie.dolonych złodziejów, a oni zrobią mi łaskę, że mnie przyjmą. Lekarz przyjmuje 2 razy w tygodniu od 8 - 11, gdzie w kolejce jest pełno osób.
Pytam się więc na co te pieniądze idą, po co mam się ubezpieczać zdrowotnie skoro jeżeli chcę się leczyć to za wizytę muszę płacić?
Nie powinno być prywatyzacji. Chcesz iść do lekarza i płacić za to, że stwierdzi u Ciebie rozwolnienie czy też zwykłe przeziębienie? Bo ja nie bardzo. Służba zdrowia w naszym kraju to jeden z głównych celów jakim powinno się zająć PO.
w d*pie mam premiera PIS i PO, a także resztę tych zakłamanych złodziei, a z tych którzy wszędzie widzą spisek, ubeków i komunistów i inne bzdety śmieję się w twarz
a expose to pieprzenie głupot i obietnice bez pokrycia, ja nadal czekam na 3 mln mieszkań, podatek liniowy i jedno mandatowe okręgi wyborcze
Nie powinno być prywatyzacji. Chcesz iść do lekarza i płacić za to, że stwierdzi u Ciebie rozwolnienie czy też zwykłe przeziębienie? Bo ja nie bardzo.
Ale przecież i tak za to płacisz, z tą różnicą że teraz robisz to nawet jak do lekarza nie idziesz. I dlaczego ja właśnie mam łożyć pieniądze na takich hipochondryków co to lecą do przychodni bo z nosa pocieknie albo gardło swędzi? Jesteś nadgorliwy i wolisz chuchać na zimne - to spoko, ale rób to z własnej kieszeni.
@FlashGordon te 3 mln mieszkań PiS obiecywało nie PO.
A prywatyzacja nie byłaby taka zła.
@FlashGordon te 3 mln mieszkań PiS obiecywało nie PO.A prywatyzacja nie byłaby taka zła.
ale spoko, tylko ja traktuje ich wszystkich tak samo, to pieprzeni hipokryci, złodzieje, jedna wielka mafia, są u władzy tylko po to żeby obsadzać posady w spółkach skarbu państwa swoimi rodzinami i tyle, a czekam na obietnice tak samo jednych jak i drugich i tak samo ich nie znoszę i od jednych i 2 nie spodziewam się obietnic które będą spełniane