Hello właśnie piję wódke z napojem energetycznym ,ale power .Back to the primitive ,f*ck all your politics.We got our life to live.The way we want to be!
Expose premiera
zdaje sobie sprawę, że Tusk i jego pupile nie są idealni, nie robią wszystkiego jak należy, ich wad nie trzeba daleko szukać, ale taka prawda, że są jedyną, rozsądną, powtarzam ROZSĄDNĄ partią w tym kraju, która stara się, hmm "balansować" i być w centrum: zarówno dla prawicowców, jak i lewicowcówmożemy negować ich zasługi, ale nie zaprzeczymy temu, że "uniknięcie" większego kryzysu zawdzieczamy wylacznie Tuskowi, a raczej Rostowskiemu
Argumenty dawaj, bo tak to każdy może pisać. Ani Tusk, ani Rostowski nie zrobili NIC, żeby przeciwdziałać kryzysowi, a śmieszna reforma emerytalna - poza obniżeniem poziomu życia - nie da żadnych wymiernych korzyści. Jak zaciskać pasa, to wszyscy, a nie tylko obywatele. Nam ujmują, żeby sobie dać podwyżki.
A co do samego expose, to jak ktoś wierzy w to, co Tusk nawijał, to współczuję naiwności. Tusk to synonim oszusta.
ja tam omijam politykę z dużej odległości, ale jak mam wybierać pomiędzy złymi braćmi to już wolę PO. Nie maży mi się wojna z ruskimi gdzie jeden polityk o dużym nazwisku do tego nakłania
Tak, jasne. Reforma emerytalna nic nie robi. Społeczeństwo się starzeje. Gdyby wiek emerytalny nie został podniesiony to mielibyśmy armię emerytów. Zresztą nie został on automatycznie podniesiony do 67 tylko będzie to robione stopniowo. Mężczyźni szybciej dostaną 67, kobiety później. Gdyby rząd nic nie robił w sprawie kryzysu byłoby gorzej, bo każdy rząd w swoim kraju robi co może, a, że obywatelom nigdy nic nie pasuje to już inna sprawa.
Człowieku, jak wygląda ta śmieszna "reforma" emerytalna w obliczu armii urzędników, które Tusk zatrudnił? Dobra, kończę, to nie jest miejsce do dyskusji o polityce, błąd zrobiłem, że w ogóle się odezwałem. Idź być sobie szarą masą, która na wszystko się zgadza i głosuj dalej na swoje PO, pozdro.
Reforma emerytalna jest potrzebna tak samo podniesienie vatu było konieczne w obliczu kryzysu. A co do biurokracjii to rzeczywiście pasuje zredukować.
Jak dla mnie żadna z polskich parti nie nadaje się do rządzenia bo to wszystko złodzieje biedaków tylko okradają a sami sobie żyją burżuje piep*zone ... Chciałbym spotkać Pana Tuska i przygarnąć mu to wszystko... dlaczego biedni muszą odczuwać najbardziej te reformy dlaczego nie ma jakiś posunięć w stronę klasy bogaczy,prezesików którzy co tydzień zmieniają samochody a codziennie komórki. Czemu tu się dziwić średnia krajowa zarobków 3.5 k zł ale co który tyle zarabia ? Zwłaszcza że na kilka ludzi zarabiających po 1500 zł znajdzie się Pan Prezes który zarabia 10 k zł . Prawda jest taka w naszym kraju aby się wybić trzeba być jakimś cwaniakiem pacz ambergold
Trzeba znaleźć odpowiednią pracę. Lekarze niby narzekają na zarobki, ale większość zarabia 10k+. Górnicy też źle nie mają. Wiadomo praca ryzykowna, ale pieniądze też są z tego dobre. Inaczej tylu ludzi by się tam nie pchało. Jeśli ktoś się nie umie odnaleźć na rynku bo "dla ludzi z jego wykształceniem nie ma pracy w tym kraju". A jeśli nie umiesz znaleźć pracy to otwórz własny biznes.
Reforma emerytalna jest potrzebna tak samo podniesienie vatu było konieczne w obliczu kryzysu. A co do biurokracjii to rzeczywiście pasuje zredukować.
Budżet odczuje reformę emerytalnąe za jakieś 30 lat. Co do podatków, wszelkiego rodzaju to polecam się zacząć wypowiadać jak zaczniesz się sam utrzymywać albo będziesz miał zarejestrowaną swoją działalność w Polszy.
Teraz Rostowski zapowiedział wyższe opodatkowanie umów o dzieło, które stanowiło jedyną furtkę ku temu, żeby się nie dać okradać tak bardzo przez Państwo. Chociaż "tak bardzo" w ogóle to nie pasuje, pomyślcie, że na samym głupim vacie oddajemy Państwu 1/4 tego co zarobimy, a przecież to co zarobimy też już jest po obcięciu podatku dochodowego. Więc w Polsce dla osoby pracującej na etacie to w sumie wychodzi tak, że połowę tego co realnie zarabia oddaje Państwu. A co robi z tym Państwo ? Jak widać niewiele.
Na koniec jeszcze takie cuś:

Btw. Bardzo jestem ciekawy czym autor tematu się kierował zakłądając ten temat w "gry forumowe"
Edit: przeniosłem.
Zgadzam się z guru. Ja też zagłosuje na PO bo nie ma dobrej partii w Polsce a rządów PISu nie chce. Gdyby Jarosław K. objął władze wtedy to by była najgorsza rzecz dla Polski. Już sobie wyobrażam kolejne śledztwo smoleńskie. A Polsce są potrzebne dobre stosunki z innymi państwami a PO nam to zapewnia.
Tabela dobrze obrazuje dla czego za kilka lat na wyspach będzie mieszkało więcej Polaków niż w Polsce. Proste że coraz mniej ludzi w kraju, mniejszy PKB to i podatki co rok będą tak duże że to się w pale nie mieści, a te 1200zł na śmieciowej to sorry, chyba ich pojebało ^^ Musiałbym mieć nuż na gardle żeby im robić PKB za frajer.
Tu jest Polska masz wyższe jesteś niczym . Bezrobocie ogromne . Nie opłaca sie isc na studia lepiej zrobic technikum/zawodówke i jechac do Niemiec .
Taki kraj mamy za PO . Chesz isc do lekarza płac albo umieraj bo w kolejce czekasz rok . Korupcja i układy w każdym urzędzie .
Dług publiczny rosnie z dnia na dzien .
Mamy prezydenta ,który ma niski iloraz IQ podpisuje ustawy nie zgodne z konstytucją . W ministerstwach siedza ludzie co pół życia spędzili zagra nicą a teraz sie bawią w ekonomie .
99% ludzi głosuje na PO bo nie chce pisu albo ,,bo inni głosuja " .
A Polsce są potrzebne dobre stosunki z innymi państwami a PO nam to zapewnia.
Prezydent ,który ma problem sie wysłowić za granica .( jego wystapienia w USa są żałosne ) Człowiek bez własnego zdania i poglądy narzucone przez partie .
Czy premier , który ma język brązowy od lizana d*py niemcą ? My nie mamy polityki zagranicznej ! Jako członek NATO poproszeni o pomoc nie wysłalismy nic do Libi co nas stawia w złym świetle . Mogłismy wysłac 1 głupia łódz ratunkową a juz by było cacy .
Tu jest Polska masz wyższe jesteś niczym . Bezrobocie ogromne . Nie opłaca sie isc na studia lepiej zrobic technikum/zawodówke i jechac do Niemiec .Taki kraj mamy za PO . Chesz isc do lekarza płac albo umieraj bo w kolejce czekasz rok . Korupcja i układy w każdym urzędzie .Dług publiczny rosnie z dnia na dzien .Mamy prezydenta ,który ma niski iloraz IQ podpisuje ustawy nie zgodne z konstytucją . W ministerstwach siedza ludzie co pół życia spędzili zagra nicą a teraz sie bawią w ekonomie .99% ludzi głosuje na PO bo nie chce pisu albo ,,bo inni głosuja " .Prezydent ,który ma problem sie wysłowić za granica .( jego wystapienia w USa są żałosne ) Człowiek bez własnego zdania i poglądy narzucone przez partie .Czy premier , który ma język brązowy od lizana d*py niemcą ? My nie mamy polityki zagranicznej ! Jako członek NATO poproszeni o pomoc nie wysłalismy nic do Libi co nas stawia w złym świetle . Mogłismy wysłac 1 głupia łódz ratunkową a juz by było cacy .
tak tak to wszystko wina PO, SLD PSL PIS są cacy tylko PO be, wszyscy są tacy sami, to kur i złodzieje, a co do reszty wypowiedzi, mieszkam w tym kraju i nie wygląda aż tak źle jak ty mówisz, ale zawsze można sobie ponarzekać
I to jest właśnie demokracja-dupokracja. Gdzie 51% ludzi może przegłosować 49% i to jest większość...same kłótnie od tego, sami widzicie, ciągle sprzeczki między PO PIS i innymi zwolennikami tych partii, demokracja jest ustrojem przejściowym między dyktaturą a ... no właśnie czym? Pokój nie trwa wiecznie, mocarstwom zaczyna brakować pieniędzy, praktycznie każde państwo ma za***isty dług publiczny, ale ile można go ciągnąć? Niedługo ta cała iluzja pęknie i czeka nas kolejna wojna, a Polska jak zwykle gotowa....nasza armia liczy ok 100k żołnierzy, niemiecka ok 200k a rosyjska ok 900k, powodzenia~!
tak tak to wszystko wina PO, SLD PSL PIS są cacy tylko PO be, wszyscy są tacy sami, to kur i złodzieje, a co do reszty wypowiedzi, mieszkam w tym kraju i nie wygląda aż tak źle jak ty mówisz, ale zawsze można sobie ponarzekać
idz pooglądaj tvn 24 i poczytaj wyborcza .
a najwiecej narzekaja Ci, ktorzy nie glosowali, a w dniu wyborow nie poszli, tlumaczac sie "bo mnie to nie obchodzi"
hipokryci od siedmiu bolesci
W moim wypadku, pójdę ,ale nie mam żadnego kandydata na dzień dzisiejszy. Zagłosuje na mniejsze zło ,ale które? Zresztą nie znam się wcale na polityce i wolę się nie wypowiadać ,ale to nie znaczy ,że nie mam ogólnego pojęcia o tym.
idz pooglądaj tvn 24 i poczytaj wyborcza .
po1. o co tobie chodzi dzieciaku ? czytać ze zrozumieniem nie potrafisz ? ja mam wszystkie partie jak i polityków w głębokim poważaniu .... nie interesuje mnie ani PO ani PIS, po prostu tak samo Tuska jak i Kaczyńskiego nie cierpię, wszyscy Polscy politycy to bandyci i tyle
po2. interesuje się tylko sobą i moimi najbliższymi, nie kradnę, pracuję, spłacam kredycik, odkładam kaske itd. itp. staram się przeżyć w miarę godnie i nie mam zamiaru mieszać się w ten syf który powstał w Polsce, a chodzi mi o 2 obozy zagorzałych przeciwników PO lub PIS- u, kiedy poczytam trochę komentarzy pod informacjami związanymi z polityką i widzę tam nie ustające kłótnie po prostu śmiać mi się chce i moim zdaniem połowa tych ludzi to idioci
po3. a co cie to obchodzi jakie gazety czytam i jaką TV oglądam, jestem dorosłym człowiekiem z utrwalonymi poglądami i nie dam się tzw. manipulować, a jeśli ty uważasz że niektóre media są w stanie CIEBIE przekabacić to jesteś słabym, podatnym na sugestie człowieczkiem i tyle
pozdro
Jest jakaś strona, gdzie można zobaczyć jakie ma się poglądy? Czy prawicowe, lewicowe albo jeszcze inne? Bo sam prawdę mówiąc nie wiem.
Najgorsze jest to, że każe nam się głosować nie na ludzi, którzy dadzą nam pewność, że będą specjalistami w danej dziedzinie, lecz zwykłych kowalskich, którzy swoją wiedzę czerpią od osób trzecich. Dla mnie nie powinno być sejmu czy senatu, lecz liczne komisje wyspecjalizowane w danych aspektach funkcjonowania państwa w której zasiadaliby specjaliści, którzy spędzili wiele lat zagłębiając się w owe aspekty. Bo na chwilę obecną wymaga się by taki poseł czy senator był specjalistą w ekonomice, wojskowości, prawie, etyce, biologi i dziesiątki jeszcze innych spraw, o których pojęcia nie mają i głosują tak jak im liderzy nakażą. A jak już ma tak być, to niech będzie jak w przypadku amerykańskich ławników. Bierze się na dane głosowanie ludzi z ulicy (oczywiście wcześniej sprawdzonych pod kątem karalności itd.) i niech oni głosują, bez przynależności do partii i bez wymuszania przez liderów danego toku rozumowania pod presją wykluczenia z klubu i utraty płacy wg. własnego sumienia, lub poglądów (bo czym innym może się kierować taki poseł jeśli nie uczestniczy np. w pracach przygotowawczych, a dany temat nie jest jego dziedziną).
Co do całej naszej sceny polityczno-urzędniczej. Jasne są kur**mi, złodziejami, ale bądźmy szczerzy 90% tych, którzy na nich jeżdżą za to, będąc na ich miejscu zrobiłaby to samo. Przy tak dużym bezrobociu co nie pomoglibyście rodzinie gdybyście mieli ku temu okazję? Nie liczę na odpowiedź, bo i tak można napisać wszystko, a prawda jaka jest taka jest. I nie ma znaczenia czy to PiS, PO czy każde inne ugrupowanie. Taka jest ludzka natura, by dbać o swoich i póki się nie będzie na ich miejscu nie ma co gdybać o tym, że samemu by się takich rzeczy nie robiło, bo jest się aż tak prawym i porządnym.
Głosować nie mam zamiaru, nie mam zamiaru narzekać, bo w tym momencie nie ma żadnej partii, która wybijałaby się przed pozostałe ze swoim programem, poglądami i podejściem do ważnych dla mnie spraw. A głosowanie na mniejsze zło nie jest rozwiązaniem.