Expose premiera

Kto oglądał dzisiaj servis informacyjny TVP1 Wiadomości ?Śmiech ,pierwszy materiał -informacja o tym ,że poparcie dla rządu Tuska spada i ogólnie jest w trudnej sytuacji[obecny rząd].Po chwili ,info ,że ludzie na świecie chorują na depresje ,w Polsce to nawet ok 500 tyś osób.Następne info,duża liczba inwestycji polskich firm w Niemczech [pocieszenie].Potem materiał o dyniach :D [zamulenie bani].Na koniec info o żurawiach ,że nie chciały lecieć za Putinem.Chyba zaczynam powoli wierzyć w teorie manipulacji medialnej.

A odbieraj to jak chcesz, nie musisz wierzyć. Trochę prymitywnie i płytko ,ale każdy ma swój rozum, czyż nie?

Jest jakaś strona, gdzie można zobaczyć jakie ma się poglądy? Czy prawicowe, lewicowe albo jeszcze inne? Bo sam prawdę mówiąc nie wiem.

http://www.testpolityczny.pl/

http://www.testpolityczny.pl/

Ja kiedyś robiłem i wyszło mi że poglądy mam zbliżone do faszystowskich xD

Widzicie lemingi na takich jak wy PO wygrywa wybory. Na wyborze mniejszego zła.

Tak wygląda ostatnie 5 lat rządów PO:

rok 1: wygrane wybory więc się wdrażamy bo po PIS został syf

rok 2: niby coś chcemy robić, ale nie możemy bo nie mamy prezydenta, bla bla bla

rok 3. kryzys wielki więc nie szalejmy ze zmianami

rok4: nadal kryzys wielki, nic nie zrobilismy, zwalimy to na kryzys i szykujemy się do wyborów

rok5: kolejne wybory wygrane na straszeniu PIS, idzie euro więc przed euro reforma lekowa która nie wyszła, budowy pod euro które były zyebane i pociagaja za soba podwykonawców i wiele miejsc pracy

Mówienie: kryzys, nie ma pieniędzy nie zwalnia ich z obowiązku zmian prawnych, zaostrzenia kar za gwałty, za morderstwa, za wsadzanie do pierdla skorumpowanych sędziów, policjantów.

Temu też kryzys przeszkadzał?

przyszłość:

Nie głosowałem w żadnych dotychczasowych wyborach a moge głosować już 5 lat. Dlaczego nie uważam się za hipokryte? bo:

1. Mamy taka ordynacje wyborczą, że wygrywają partie i ich listy a nie ludzie. Mogę głosować na pana X z PO ale on może nie wejść. Za to pan Y którego nienawidze wejdzie bo miał wyższe miejsce na liście.

2. Politycy nie maja pomysłu na zmiany w polsce, ja nie daje się kupić kiełbasą wyborczą

3. Licze, że tak jak ja zrobi więcej osób i przy 30% ferekwencji polskim politykom będzie wstyd w europie że popiera ich kilka milionów rodzin urzędniczych a cała reszta ma w d*pie.

Wasz głos jest nic nie warty, politykom wystarczy sama administracja wraz z jej rodzinami by wejśc do sejmu i dalej trzymać się przy korycie.

Jesteście tylko pionkami w grze. Bawią się ci na wiejskiej a nawet ci dalej sterujący tym krajem zza oceanu i z brukseli.

Ale to trzeba mieć jakieś pojęcie o świecie by zauważyć kto nim rządzi.

A teraz bijcie im pokłony, przecież w afryce mają gorzej.

@

Yanglegend

Mógłbyś podać źródło dotyczące opodatkowania firm w Polsce i Anglii, na podstawie, której robiłeś tę tabelę. Chętnie się z nimi zapoznam.

@peelen nie jest tak źle z tymi reformami, coś jednak zrobili, a pamiętasz może co zrobiło SLD lub PiS za swoich rządów? Możesz mi przypomniec, bo mam słabą pamięc.

Z głównych reform to:

Wprowadzone wówczas przepisy zakazują wytwarzania i wprowadzania do obrotu na terenie Polski jakichkolwiek substancji lub produktów, które mogą być używane jako środki odurzające lub substancje psychotropowe, określanych jako dopalacze. Nie wolno też nimi handlować. Sklepów z dopalaczami w Polsce nie ma w ogóle, można tylko "na czarno", ale na czarno to i kałacha można kupić.

Wprowadzenie armii zawodowej. To jest znacznie lepsze niż poboru. Z zawodowej wyszkolenie żołnierzy jest znacznie lepsze.

Zwiększenie vatu i emerytur - trzeba być odważnym, żeby myśleć o dobru państwa i myśleć przyszłościowo. Te działania znacznie obniżają zadłużenie kraju, dzięki temu rokrocznie nie będziemy musieli, aż tylu pieniędzy poświęcać na spłacanie i łatanie długu publicznego. Mimo iż wiedzieli, że ludzie mogą się od nich z tego powodu odwrócić(nikt nie lubi większych podatków) to potrafili to wprowadzić to się nazywa myślenie przyszłościowe.

Organizacja Euro - ze stadionami się wyrobiliśmy, z drogami się średnio wyrobiliśmy, ale cała organizacja przeszła bez zarzutów, gdyby tylko nasi "kibice" mieli mózgi byłoby się czym pochwalić.

Likwidacja sądów rejonowych - wielu się uskarża, a nie wie o co chodzi. Chodzi o to, że sądy rejonowe będą podjednostkami sądów wyższych np. w Krakowie, Warszawie w celu odciążenia kolejek, bo np. załóżmy w taki Zakopanem jest mniej spraw niż w Krakowie. I tam są znacznie mniejsze kolejki, więc przesyłane są pewne sprawy do Zakopca, aby oni to rozpatrywali i aby się trochę odciążyło. Szybsze wyroki, a nie czekanie na rozprawy kilku lat.

Jest jeszcze trochę tego: jak uwolnienie zawodów czy emerytury pomostowe, ale już nie chce mi się o tym pisać

@Morgotheron ta beznadziejna tabela była kiedyś na kwejku. Najbardziej mnie bawi porównywanie Anglii która po II WŚ się jeszcze bardziej dorobiła, nie była pod zaborami wcześniej i dostała kasę z planu Marshala który już wymieniałem. Polska za to przez ostatnie kilka wieków ciągle dostawała wiatr w twarz więc takie porównywanie to manipulacja. Zresztą z tego co pamiętam to na kwejku ludzie zjechali tą tabelę, żę dane nieprawdziwe. I robili to ludzie którzy byli w Anglii.

Wyszukiwanie spisków w mediach i celowych manipulacji też jest zabawne. Jak nie ma nic danego dnia do pokazania to dają to co mają. Czepianie się TVNu nie ma sensu. To telewizja komercyjna i mogą dawać co chcą. Dziwne zresztą, że ludzie TVNu się czepiają, a Trwam już nie.

Zmiany w Polsce też są. Ludzie potrafią tylko narzekać zamiast brać się do roboty. Nie podoba się? To rusz d*pę i weź się też za politykę, bo możesz i ciebie nie blokuje.

@blaumro całkowicie się z tobą zgadzam. Jest wiele osób, którym się nie chce. Przecież można poszerzać swoją wiedzę, próbować stworzyć własną firmę (dotacje z unii - kapitał ludzki) zamiast siedzieć i narzekać. Mam nadzieję, że PiS następnych wyborów nie wygra.

Byłem jestem i będę za PO nie pozwólmy my jako młodzi ludzi aby nami rządził taki człowiek jak Kaczyński proszę was. Jesteśmy w takiej sytuacji a nie innej przez kryzys na świecie to już nie wina Polski tylko zadłużonych państw jak Grecja,Włochy, Hiszpania itp. My jako Polska na tle całej Europy i tak stoimy bardzo dobrze a zarabiamy tyle niestety zawsze mieliśmy najmniejsze zarobki ale pamiętajcie jedno moi młodzi koledzy my jako naród zawsze damy sobie radę i zawszę dawaliśmy czy to był wiek IV XIII XVI czy też XXI my zawsze byliśmy w jednością i mam nadzieję że będziemy nadal. Jestem Polakiem i nie wstydzę się tego i Polska to nie Tusk czy Kaczyński Polska to ludzie tacy jak my.

po1. o co tobie chodzi dzieciaku ? czytać ze zrozumieniem nie potrafisz ? ja mam wszystkie partie jak i polityków w głębokim poważaniu .... nie interesuje mnie ani PO ani PIS, po prostu tak samo Tuska jak i Kaczyńskiego nie cierpię, wszyscy Polscy politycy to bandyci i tylepo2. interesuje się tylko sobą i moimi najbliższymi, nie kradnę, pracuję, spłacam kredycik, odkładam kaske itd. itp. staram się przeżyć w miarę godnie i nie mam zamiaru mieszać się w ten syf który powstał w Polsce, a chodzi mi o 2 obozy zagorzałych przeciwników PO lub PIS- u, kiedy poczytam trochę komentarzy pod informacjami związanymi z polityką i widzę tam nie ustające kłótnie po prostu śmiać mi się chce i moim zdaniem połowa tych ludzi to idiocipo3. a co cie to obchodzi jakie gazety czytam i jaką TV oglądam, jestem dorosłym człowiekiem z utrwalonymi poglądami i nie dam się tzw. manipulować, a jeśli ty uważasz że niektóre media są w stanie CIEBIE przekabacić to jesteś słabym, podatnym na sugestie człowieczkiem i tylepozdro

Jestem Plebsie studentem politologi idz trolluj na inne forum ^^ dla mnie jesteś kmiotem

warn_ico.png
Za brak znajomości regulaminu, który najwidoczniej dla studenta politologi jest zbyt skomplikowany, bądź wzmianka o kulturze go nie dotyczy. - Cree

Ja powiem tak ,sram na rząd i jebie go do dzioba i ch*j ci w dupe cenzorze .Niech żyje wolna Polska .Zawsze wyraże swoje poglądy ,chodżby mnie obdarli ze skóry ,żywcem .Jak powiedzial William Wallace ...Freedomm !!!

Jestem Plebsie studentem politologi idz trolluj na inne forum ^^ dla mnie jesteś kmiotem

bardzo dojrzała odpowiedz panie studencie

ps.

nie było bardziej bezużytecznego kierunku ?

sialalala =D

Flash - ktoś nam musi mcdonalda powiększać ;)

Ogólnie w polityce jest jak w zwykłym handlu. Politycy chcą się sprzedać dla lepszych zysków. Powiedzą wszystko by wybrać "ich produkt" i niejako na nich wydać pieniądze. Niestety polityka jest jedyną taką walką "marek" gdzie nie operuje się tym jak dobry jest nasz produkt, ale tym jak beznadziejny jest konkurencji. Gdyby poświęcili czas i energię, którą marnują na dokopanie przeciwnej stronie politycznej na dokładne wykonywanie swojej pracy (bo kłótnie i blokowanie się na zasadzie "bo tak" nie jest ich pracą), bez wątpienia mogłoby być znacznie lepiej.

Flash - ktoś nam musi mcdonalda powiększać Ogólnie w polityce jest jak w zwykłym handlu. Politycy chcą się sprzedać dla lepszych zysków. Powiedzą wszystko by wybrać "ich produkt" i niejako na nich wydać pieniądze. Niestety polityka jest jedyną taką walką "marek" gdzie nie operuje się tym jak dobry jest nasz produkt, ale tym jak beznadziejny jest konkurencji. Gdyby poświęcili czas i energię, którą marnują na dokopanie przeciwnej stronie politycznej na dokładne wykonywanie swojej pracy (bo kłótnie i blokowanie się na zasadzie "bo tak" nie jest ich pracą), bez wątpienia mogłoby być znacznie lepiej.

Nawet nie chodzi tylko o oczernianie swoich konkurentów, chodzi o to, że obecny rząd 80% swojej siły przerobowej przeznacza na marketing: hasła, wywiady, wizyty w tv i radiu, huczne otwieranie dróg/różnych obiektów, itp.

Mam złą wiadomość dla Ciebie... :D

217.jpg

Miałem się w tym temacie nie wypowiadać, bo to po prostu wciągające bagno, ale jednak napiszę :)

Oczywiście szanuję innych ludzi i ich poglądy. Każdy głosuje na tego kto mu pasuje. Ja od razu mówię - głosowałem i będę głosował na PO. Dlaczego?

Przede wszystkim jest to partia przewidywalna. Wiem, że nie zrobią czegoś typu "Ruscy to nasi wrogowie, zabili nam prezydenta!!! Nałóżmy na nich embargo, jesteśmy wielkim mocarstwem niech nam całują buty" albo "Niemcy spiskują przeciwko nam w UE! Walić Niemców! Walić UE!". Moim zdaniem PiS prowadził by bardzo nieodpowiedzialną politykę zagraniczną, która przysporzyłaby więcej wrogów niż przyjaciół.

PiS na każdym kroku żeruje na katastrofie smoleńskiej, próbując kompromitować PO. Oczywiście, jakieś tam nieprawidłowości pewnie były, ale nie należy wykorzystywać tego do celów politycznych. Taka sytuacja była bezprecedensowa. Wiadomo, że nie do końca każdy wiedział co w takiej sytuacji robić, jakieś nieprawidłowości mogły się pojawić.Heh, pamiętam też słowa Kaczyniaka "Nieważne czy Tusk jest winny czy nie - powinien odejść" - taa jasne ;]

Nie chcę żaby rządziła w Państwie partia, która tak otwarcie namawia do wzajemnej nienawiści. Jakieś marsze, protesty itp itd na których Polacy są przeciwko Polakom. Jak tak można... Ci ludzie na tych wiecach to też są jacyś straszni. Jak usłyszałem jak oni życzą innym ludziom. Rozumiem, że można nie lubić nie wiem Tuska, PO czy kogoś o innych poglądach, ale tak źle się o nich wyrażać i życzyć im złego. Czy że to ktoś inny powinien umrzeć... Ludzie...

Bardzo duża część elektoratu PiS to ludzie o małej wiedzy (z całym szacunkiem do wszystkich wyborców PiS). Protestowali ostatnio o TVTrwam na multipleksie , a pewnie połowa ludzi nie wiedziała co to jest(PytaPL fajny materiał o tym zrobiła, ale to trolle ;] ). Wielu innych ludzie również wypowiadało się "Ja tu tylko idę". Także stwierdzam, że jest w dużym przypadku masa dająca się manipulować (nie mam zamiaru nikogo obrażać, tylko stwierdzam to co widzę).

Nie chcę żyć w Państwie, które prowokuje mnie do popełnienia przestępstwa i robi ze mnie kryminalistę (agent Tomek). No to nie jest normalne i takich rzeczy się nie powinno robić. Ogólnie nie chcę żyć w państwie policyjnym, żeby mnie władza trzymała za mordę.

PiS trąbi, że w Polsce jest tak źle, że totalny kryzys (i to z winy PO ;] ) i że ludziom jest tak źle. Wybaczcie, ale ja tego chyba nie odczuwam. Okej, ceny poszły trochę w górę - normalka, ale na wszystko mnie stać. Mogę sobie pozwolić na jakieś swoje zachcianki. Także ja nie wiem, może mnie ten kryzys po prostu omija, albo w rzeczywistości nie jest tak źle.

To takie rzeczy na szybko.

Ogólnie PO wydaje mi się dobrą partią. Oczywiście nie jest pozbawiona jakiś tam błędów, pojawiają się jakieś afery, ale to wszystko ma miejsce w każdej partii, która jest u władzy. Mimo wszystko dzięki PO mamy dobry wizerunek na świecie, bo nie jest to partia, która tworzy wrogów w środowisku międzynarodowym. Państwo mnie nie ogranicza, daje mi tyle wolności, że mogę robić właściwie to co chcę. To mi się podoba i nie chcę tego zmieniać. Kryzys? Wybaczcie, mnie on chyba nie dotyczy. Niczego mi nie brakuje i mogę żyć na przyzwoitym poziomie. Uważam, że Państwo cały czas zmienia się na lepsze. To mi się podoba i dlatego dalej będę głosował na PO.

Pozdrawiam

Dziś na obiad mam schabowe...

Wykonałem ten test na poglądy polityczne i wyszło mi, że jestem na pograniczu konserwatyzmu i lewicowca xD

Miałem się w tym temacie nie wypowiadać, bo to po prostu wciągające bagno, ale jednak napiszę Oczywiście szanuję innych ludzi i ich poglądy. Każdy głosuje na tego kto mu pasuje. Ja od razu mówię - głosowałem i będę głosował na PO. Dlaczego?Przede wszystkim jest to partia przewidywalna. Wiem, że nie zrobią czegoś typu "Ruscy to nasi wrogowie, zabili nam prezydenta!!! Nałóżmy na nich embargo, jesteśmy wielkim mocarstwem niech nam całują buty" albo "Niemcy spiskują przeciwko nam w UE! Walić Niemców! Walić UE!". Moim zdaniem PiS prowadził by bardzo nieodpowiedzialną politykę zagraniczną, która przysporzyłaby więcej wrogów niż przyjaciół.PiS na każdym kroku żeruje na katastrofie smoleńskiej, próbując kompromitować PO. Oczywiście, jakieś tam nieprawidłowości pewnie były, ale nie należy wykorzystywać tego do celów politycznych. Taka sytuacja była bezprecedensowa. Wiadomo, że nie do końca każdy wiedział co w takiej sytuacji robić, jakieś nieprawidłowości mogły się pojawić.Heh, pamiętam też słowa Kaczyniaka "Nieważne czy Tusk jest winny czy nie - powinien odejść" - taa jasne ;]Nie chcę żaby rządziła w Państwie partia, która tak otwarcie namawia do wzajemnej nienawiści. Jakieś marsze, protesty itp itd na których Polacy są przeciwko Polakom. Jak tak można... Ci ludzie na tych wiecach to też są jacyś straszni. Jak usłyszałem jak oni życzą innym ludziom. Rozumiem, że można nie lubić nie wiem Tuska, PO czy kogoś o innych poglądach, ale tak źle się o nich wyrażać i życzyć im złego. Czy że to ktoś inny powinien umrzeć... Ludzie...Bardzo duża część elektoratu PiS to ludzie o małej wiedzy (z całym szacunkiem do wszystkich wyborców PiS). Protestowali ostatnio o TVTrwam na multipleksie , a pewnie połowa ludzi nie wiedziała co to jest(PytaPL fajny materiał o tym zrobiła, ale to trolle ;] ). Wielu innych ludzie również wypowiadało się "Ja tu tylko idę". Także stwierdzam, że jest w dużym przypadku masa dająca się manipulować (nie mam zamiaru nikogo obrażać, tylko stwierdzam to co widzę).Nie chcę żyć w Państwie, które prowokuje mnie do popełnienia przestępstwa i robi ze mnie kryminalistę (agent Tomek). No to nie jest normalne i takich rzeczy się nie powinno robić. Ogólnie nie chcę żyć w państwie policyjnym, żeby mnie władza trzymała za mordę.PiS trąbi, że w Polsce jest tak źle, że totalny kryzys (i to z winy PO ;] ) i że ludziom jest tak źle. Wybaczcie, ale ja tego chyba nie odczuwam. Okej, ceny poszły trochę w górę - normalka, ale na wszystko mnie stać. Mogę sobie pozwolić na jakieś swoje zachcianki. Także ja nie wiem, może mnie ten kryzys po prostu omija, albo w rzeczywistości nie jest tak źle.To takie rzeczy na szybko.Ogólnie PO wydaje mi się dobrą partią. Oczywiście nie jest pozbawiona jakiś tam błędów, pojawiają się jakieś afery, ale to wszystko ma miejsce w każdej partii, która jest u władzy. Mimo wszystko dzięki PO mamy dobry wizerunek na świecie, bo nie jest to partia, która tworzy wrogów w środowisku międzynarodowym. Państwo mnie nie ogranicza, daje mi tyle wolności, że mogę robić właściwie to co chcę. To mi się podoba i nie chcę tego zmieniać. Kryzys? Wybaczcie, mnie on chyba nie dotyczy. Niczego mi nie brakuje i mogę żyć na przyzwoitym poziomie. Uważam, że Państwo cały czas zmienia się na lepsze. To mi się podoba i dlatego dalej będę głosował na PO.Pozdrawiam

Ale nie wszystkich ludzi stać na każde zachcianki, ja osobiście nie lubię PO i PIS też bo jego poglądy wcale nie są takie prawicowe, jako chrześcijanin uważam że "każda władza jest dana od Boga", mogło być gorzej, mogło być lepiej, nie kłóćmy się o to tylko zajmijmy się sobą, przyjdą wybory to zadecyduje większość, nawet jeśli coś tam zafałszują, to według mnie to wola Boża. Pamiętajcie że nigdy nie będzie idealnie a takie wasze kłótnie nie mają najmniejszego sensu, coś to zmieni?

@Grabkien dobrze mówisz. Mnie zawsze bawiło jak politycy PiSu gadają, że inni używają "mowy nienawiśći" gdy sami ją zapoczątkowali i wciąż używają. Podzielili Polskę swoimi działaniami.