Expose premiera

W Polsce nigdy nie będzie dobrze jeżeli nie zmieni się mentalność ludzi. Każda kolejna partia niezależnie kto w niej będzie mówi jedno, a robi co innego. Nic dziwnego że na wybory chodzi coraz mniej ludzi skoro większość społeczeństwa uważa się za debili(co jest po części prawda). Sam głosowałem na PO co wcale nie było takim złym wyborem bo z obecnych partii znajdujących się w sejmie są najbardziej rozgarnięci. Jednak i oni nie do końca trzymają się swojego programu.

Nie rozumie dlaczego tak boją się pozabierać wszystkie ulgi oraz zwolnienia podatkowe tylko po to aby ujednolicić system i zrównać wszystkich do tego samego poziomu. Za zaoszczędzone pieniądze mogli by wtedy obniżyć koszta pracy przez co gospodarka by się sama zaczęła napędzać, ale nieee wolą się zajmować głupotami i dokonywać reform krótkodystansowych aby zabezpieczyć sobie poparcie za wszelką cenę.

Jestem pewien że jeżeli by się pojawiła jakaś partia która by nie owijała w bawełnę i posiadała możliwy do przeprowadzenia program w stylu "zabierzemy to i to ale łatwiej przez to będzie znaleźć pracę i więcej będziecie zarabiać", to by zaraz znaleźli się jej zwolennicy. A tak mamy takich rządzących na jakich zasługujemy.

Zainteresowałem się programem Nowej Prawicy. Posiada dosyć solidne propozycję jednak nie do końca mi się one podobają i nie wiem czy nie stało by się tak jak ze wszystkimi innymi.

Nie wiem ile jeszcze obecny układ będzie trwać w takiej postaci, jednak obawiam się że szykują się coraz gorsze czasy.

Jak je oceniacie?