Fable - Zapomniane Opowieści

Mam z dodatkiem xd, super dziękuje za pomoc, jak coś to będę pisał w razie problemów.

I tak jak pisałem, możesz pisać też po jakieś ewentualne triki, co gdzie można znaleźć itp.

a jeżeli ciekawią cię wykoksane mieczyki i tego typu rzeczy, to polecam oglądanie filmow na YT, wpisując hasło: fable tlc legendary weapons.

Zaprowadziłem dwoje ochroniarzy do Świątyni za jednego mi podziękowali a za drugiego, że nic nie jest wart a i tak go zabili i za pierwszego dostałem +200zła za drugiego już tylko 30 i łuku też nie mam ;/.

A jesteś zły czy dobry? Wczytaj poprzedniego save'a i spróbuj jeszcze raz.

W pierwszym Fable, miło jest się złym :D Rozwalać każdego strażnika można, a zmiany w wyglądzie bohatera szybko następują. Exp też fajnie leci, po dwóch dniach mój bohater był już maxymalnie diabłem w czystej postaci. Dobrym aniołkiem z aureolka jakoś być nie potrafiłem. Może kiedyś jeszcze sobie pogram, bo gra i choć banalnie prosta, to jednak bardzo satysfakcjonująca i grywalna.

No ja jestem zły ale tak nie na maxa jeszcze. W sumie to rogów tez nie mam ale ten pasek co mi pokazuje zło czy dobro to już w połowie na złej stronie jest.

Hmmm, spróbuj pierw kupić Sentinusa (czyt. daj 50k golda w Świątyni Avo na tą maczugę) i spróbuj jeszcze raz. Z tego, co słyszałem, trzeba być dobrym, żeby zdobyć łuk Skorma, choć ja go zdobyłem będąc złym. Jeżeli nie zadziała, napisz.

Okej wiec jak dam im 50k gold to będę dobry. Następnie pójdę po łuk i znowu będę zły. Trochę to pomotane, no ale chociaż mam w czym kombinować na feriach :).

Z poradniczka z pudełeczka gry odnośnie łuku Skroma.

Przychylność opiekuna tej świątyni, Skorma, zyskasz poświęcając w jego imieniu ofiary. Najlepiej będą nadawać się do tego ochroniarze, których wynająć możesz w każdym mieście. Niestety, ofiary nie zawsze znajdują uznanie Skorma. Składaj je najlepiej w momencie, gdy wskaźnik pory dnia i nocy (w prawym górnym rogu), znajduje się nieco przed dwunastą. Sporą rolę odegra charakter twojej postaci: im jest gorszy, tym prawdopodobieństwo uzyskania nagrody większe. Choć to nieco nieuczciwe, warto być może użyć opcji zapisu gry przed każdym złożeniem ofiary. Prawdopodobieństwo uznania jej przez kapłanów za niegodną patrona świątyni zawsze będzie bowiem duże, a darami Skorma trudno pogardzić (są to: Łuk Skorma, dar młodości, czyli odjęcie od 4 do 10 lat i tytuł Nekromanta).

No maczuge już mam, hehe może i powinienem zacząć czytać poradniki z pudełek. No ale od czego jest forum. :) Ide teraz się meczyć z lukiem.

Ta maczuga bardzo dobra jest aż +330 do dobroci ;d.

Jesteś zły, a zrobiłeś dobrego, żeby dostać łuk od ZŁEGO boga, Skroma? No gz, ale musisz się teraz namęczyć, żeby to wbić ;x

BTW: Fable, to najlepsze gra. W F2 nie grałem, bo nie mam klocka. W F3 już tak, ale F3 do F1 się nie umywa. Ale to nie jest zła gra, jak niektórzy piszą, po prostu nie jest tak dobra jak pierwsza część.

PS: Nie wiem jak ty to zrobisz, ja miałem jednego złego i oczywiście z trainerem, bo musiałbym mieć trochę czasu, zrobiłem sobie z niego dobrego i twarz wyglądała bardzo "konsekwencyjnie". Na miejscu gdzie były rogi, pozostały wypalone dziury, oczy były niebieskie, ale powieki i obszar wokół oczu był też wypalony. Super ;D

Znowu to samo;/. Za jednego dostaje zło w czystej postaci +330 i ładnie za niego dziękują. Jednak za drugiego ledwie +40 do zła i mówią, że przynoszę im chłam.

Wszędzie (oprócz poradnika) powiedzą ci, że żeby zdobyć łuk, trza mieć max dobra. Gdzie ja, nawet po zdobyciu Sentinusa, byłem zły, a jednak dostałem łuk. Nie ma co się powoływać na poradniczki. I tak byłoby to bez sensu, po co zły ma być jeszcze gorszy? Może bardziej chodzi o to, żeby dobrego nawrócić na zło? :) Tak jak mówiłem, chcesz być szybko dobry - dajesz kilka razy po 2-3k golda i już. Nie wiem, jak to jest, ważne, że poświęca się dwóch ochroniarzy i zazwyczaj ma się łuk. Odsyłam do tego filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=mLIBCW1Kb0U

W opisie masz wytłumaczoną taktykę, i możesz też zobaczyć, jakie teksty powinny ci się pokazać, jak to przebiega itd.

Mam nadzieję, że pomoże.

@Vampir trainer czasem pomaga, jak ktoś jest leniwy, ja osobiście się trochę wypaliłem w tą grę, ale muszę przyznać, że początki z trainerem dają podjarę, a po godzince już nie masz ochoty wgl grać.

@ xyaz007

No nie przesadzaj:D Trzeba zapisać i wczytywać. I robić to przed 12. Przeczytaj co napisałem. Łatwo nie będzie, ale moim zdaniem nagroda jest proporcjonalna do trudu:D

@BlastBlue

No patrz. Nie pomyślałem z tym dobrem i złem, w taki sposób ;D

Znaczy to jest moje rozumowanie, ale zawsze warto spojrzeć z innej strony :)

Co do czasu, w ktorym należy to wykonać: jeżeli ma być przed 12 w nocy, to polecam metodę, żeby zaopatrzyć się w Księżycową Rybę (można wydropić z przeciwników, za każdym razem ją zodbywałem), i przed Świątynią Skorma zjeść tą rybkę, to zrobi się noc i można działać.

Okej, będę próbował. I od jakiegoś czasu nie mogę używać Szału bitewnego, wie ktoś może dlaczego tak się dzieje.

@EDIT: Zdobyłem już miecz Aeonów, i serce ognia też już mam to już z dodatku te serce?

No teraz nad lukiem trzeba się męczyć.

Hmm, co do tego Szału to nie wiem, ja go zawsze miałem na PPM, i jak przytrzymałem Shifta i nacisnąłem PPM to mi się włączał. Nie wiem, czemu ci Szał nie działa, po pierwsze, sprawdź manę, w trakcie walki szybko się wyczerpuje. Po drugie, sprawdź klawiaturę, czy czegoś nie zacina. W każdym razie gra sama z siebie nie powinna blokować ci czarów, bo niezależnie od tego, jakiego dokonasz wyboru, skille działają tak samo. Próbuj :)

NO mam manę i w ogóle jest wszystko w porządku. I nagle mi przestał działać.

Bo szał jest dla złych osób.

Weź idź do byle jakiego miasteczka, i nawalaj strażników miejskich. Max 10 minut i jesteś na maxa zły. Dobro jeszcze łatwiej wyexpic, ale musisz miec dostęp do świątyni avo. Dawałem z 50k zawsze, i full dobry byłem.