Fallout 4

Stwarzam ten temat by się podzielić screenami i filmikami które wyciekły do netu, za sprawą ludzi którzy już dostali pip-boy edition na xbox one i ps4

http://wccftech.com/fallout-4/ -screeny

https://vid.me/qahu - Fallout 4 filmik part 1

https://vid.me/KLTW - Fallout 4 filmik part 2

ja tam osobiście mam hype na tą gre :P, chociaż graficznię trochę słabo będzie wyglądać, ale od czego są mody :).

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1134005 - screeny hd pc

https://vid.me/Anchev - kolejne filmiki

Nic specjalnego. Znowu zrobili większy hype niż gra jest warta.

Hype train jest ogromny, nie wiem czy to zasługa bethesdy, czy uniwersum fallouta. Gra ma mieć poczucie wolności, w sumie skyrim też to miał i zdobył niesamowitą popularność. Mi chyba nie pójdzie, do czasu wymiany kompa raczej nie mam na co liczyć :D.

W sumie nic nowego, jarają się tym tylko fani Fallouta.

Hype train może i nie ale kurde z dnia na dzień mam coraz większą ochotę zagrać. Pytanie tylko czy będzie warto... Dlatego właśnie czekam na jakieś oficjalne recenzje i przede wszystkim na ostateczną premierę i wtedy może kupię. Póki co ludzie płaczą, ze grafika słaba ale tak naprawdę... Grafika to nie wszystko i jeżeli gameplay będzie solidny to grafika jest osobną rzeczą, a jeżeli ktoś patrzy tylko na to jak graficznie tytuł się prezentuje to jest mi trochę takiej osoby szkoda.

Wawrzyn w linku gdzie masz screeny masz pare pytań z gostkiem który już grał i masz odpowiedzi na pare pytanek i ogólnie jak to wygląda.

Mnie boli jedno że nie będzie trybu Hardcore :/, ale cieszy za to że mapa jest tak duża jak w skyrimie i nie ma lvl cap :).

O, nie zwróciłem na to uwagi wcześniej. To tym bardziej po tych informacjach pozytywnie patrzę na ten tytuł i pewnie się skuszę na kupno, bo ostatnio brak mi gry która by mnie mocno wciągnęła, a przynajmniej tak jak zrobił to Bloodborne. Trzeba będzie otworzyć portfel i 11 listopada będzie w sam raz datą na podziwianie świata Fallouta :D

Ja tam osobiście kocham świat postapo, i hype na fallouta 4 ogromny niemniej dalej jest nadzieja że zobacze Stalkera 2, ale to tylko mrzonki :(.

Ale fallout 4 z tego co tam moźna wyczytać na prawdę zacnie się zapowiada, teraz czekać tylko do 10.11.2015 :P.

Po Skyrimie Bethesdy nie hypuje tak bardzo jak większość osób. Bethesda to dobry wydawca ale zdecydowanie mogli zostawić tworzenie gry studiu które zrobiło New Vegas. Po prostu nie jestem pewien czy Bethesda podoła wlasnie tak jak ze Skyrimem który był bardzo słaby fabularnie a to fabuła zawsze była najmocniejszą stroną Falloutów.

Ja już nawet 10 zaklepałem sobie urlop na żądanie :D O żesz tu mój !! Cały drżę na myśl o falloucie ! 3,nv były boskie :D a 1,2,tacticsów to już nawet nie pamiętam :)

2x Up - Fabuła fallouta zawsze ssała, tylko NV pokazało się z nieco lepszej strony fabularnej, ale poprzedniczki były lipne.
Ja czekam też, oczywiście pre ordera nie złożyłem, ale gdy pojawią się opinię kilku osób, których oczekuje, to pewnie zakupie, no chyba ze beda super negatywne.

Nie przypominam sobie takiego hype'u na F3 albo NV. Albo to zasługa Bethesdy, albo jakiejś rosnącej modzie na postapo (jest taka?)

@TheHorizon

Fabuła Falloutów zawsze ssała? Poprzedniczki były lipne? NV miało najlepszą fabułę? Ty się chyba schlałeś.

@up podobno fallout 1 i 2 miały bardzo dobrą fabułe. Ja niestety grałem tylko w chwilę i pograłem więcej w new vegasa, który był dobry od strony fabularnej. W przeciwieństwie do skyrima, którego main quest fabułę ma tak ubogą jakby pisał ją 13-latek.

Dla mnie NV był nudny jak flaki z olejem. Klimatem nawiązywał do F2, ale jak dla mnie był zbyt hazardowy. F2 miał trochę więcej do opowiedzenia. Skyrim był tak samo nudny. Sposób w jaki poprowadzono fabułę Obliviona bardzo mi się nie spodobał. Myślałem, że nic tego nie pobije, ale Bethesda Skyrimem przeszła samą siebie. To jest środowisko do wgrywania modów, a nie gra fabularna. Nigdy nie zrozumiem, dlaczego zebrała tak wysokie oceny.

Fabuła była lipna, nie zaskakiwała kompletnie niczym, postacie były słabo zarysowane, scenariusz także nie zachwycał, takie jest moje zdanie. Jak wam sie podobało spoko, ja nieco wyższe wymagania mam, i fallouty (oprócz NV, który też nie był majstersztykiem, ale pokazywał się z lepszej fabularnej strony niż poprzedniczki) mnie jakos nie zaspokoiły.

Fallout 4 by się sprzedał nawet jak by miał grafikę z pegazusa - otwartość świata , wszechobecne poczucie swobody , "chcę to zrobić to to zrobię". Są nieodłączną częścią gier Bethesdy tytułowe The Elder Scrolls czy Fallout - w żadnej z tych serii nie potrzeba dobrej fabuły , powiedział bym , że jak dla mnie jest sprawą drugorzędną. Są to gry gdzie robisz co chcesz , zwiedzasz eksplorujesz krainę - wykonujesz misje poboczne , rozwijasz swoją postać. I to jest element fenomenu tych gier , a Bethesda nigdy gier nie udupiła do takiego stopnia , żeby się nie sprzedały. Więc wiadomo , że będzie to najlepsza gra tego roku.

nie wiem czy to zasługa bethesdy, czy uniwersum fallouta

Pewnie jedno i drugie :D

Fabuła fallouta zawsze ssała, tylko NV pokazało się z nieco lepszej strony fabularnej, ale poprzedniczki były lipne.

Ty na pewno grałeś w jakąkolwiek część Fallouta? Może pomyliłeś gry..

Tak czy inaczej - słaby troll :P

Ja osobiście jestem mega podjarany nadchodzącą produkcją :D Nie miałem możliwości zagrania w poprzednie części, ale mam zamiar kiedyś nadrobić :P

Poczekam na pierwsze recenzje i jeśli gra zbierze pozytywne noty - kupuję od razu :D

Swoją drogą Bethesda potrafi robić trailery! Polecam obejrzeć :D

Poczekam na pierwsze recenzje i jeśli gra zbierze pozytywne noty - kupuję od razu

Ja tam już kupiłem koło miesiąca temu :D, ogólnie postapo + open world <3 + bethesda jeśli chodzi o kreowanie świata jest po prostu świetna i taka jest prawda.

Na przykład dodatki do fallouta 3 były po prostu nieziemskie, no i nie można zapomnieć o skyrimie, gdzie główny wątek to tak na prawdę sprawa trzeciorzędna.

A też nie wiem czemu wy ludzie np. porównujecie do Fallouta New Vegas pod względem Bethesdy, przecież to nie była produkcja Bethesdy tylko Obsidian entertainment, no no widzę że co nie którzy ludzie nawet nie wiedzą w co grają.

Bo jeśli fabuła w nowym falloucie będzie przynajmniej "dobra" to będzie hit roku, nawet bez tego sprzeda się niesamowicie.

Pewnie jedno i drugie Ty na pewno grałeś w jakąkolwiek część Fallouta? Może pomyliłeś gry..Tak czy inaczej - słaby troll Ja osobiście jestem mega podjarany nadchodzącą produkcją Nie miałem możliwości zagrania w poprzednie części, ale mam zamiar kiedyś nadrobić Poczekam na pierwsze recenzje i jeśli gra zbierze pozytywne noty - kupuję od razu Swoją drogą Bethesda potrafi robić trailery! Polecam obejrzeć
Czyli sam nie grałeś nigdy w Fallouta ale krytykujesz i nazywasz trollem kogoś kto grał? Gratuluję inteligencji właśnie odkryłeś nowy poziom dna.

1 i 2 mi się podobały 3 i NV tak już słabiej. Ogólnie to moim zdaniem ten hype jest zbyt mocno robiony szczególnie w czasach gdzie tytuły zapowiadają się lepiej niż wyglądają po premierze.

Mam nadzieję, że Bethesda nie popełni tego samego błędu co WB w przypadku Batmana i gra będzie grywalna bo nie mam zamiaru wydać pieniędzy na coś co nie będzie grywalne.

Co do robienia hypu to nie zasługa Bethesdy czy samego tytułu. Obecnie jesteśmy w czasach gdzie każdy tytuł AAA jest hypowany przez osoby, które nigdy nawet nie grały w poprzedniczki albo znają je z Lets Playów bądź opowieści i opinii Youtuberów. Taki mamy klimat.