Fallout 4

Czyli sam nie grałeś nigdy w Fallouta ale krytykujesz i nazywasz trollem kogoś kto grał? Gratuluję inteligencji właśnie odkryłeś nowy poziom dna.1 i 2 mi się podobały 3 i NV tak już słabiej. Ogólnie to moim zdaniem ten hype jest zbyt mocno robiony szczególnie w czasach gdzie tytuły zapowiadają się lepiej niż wyglądają po premierze.Mam nadzieję, że Bethesda nie popełni tego samego błędu co WB w przypadku Batmana i gra będzie grywalna bo nie mam zamiaru wydać pieniędzy na coś co nie będzie grywalne.Co do robienia hypu to nie zasługa Bethesdy czy samego tytułu. Obecnie jesteśmy w czasach gdzie każdy tytuł AAA jest hypowany przez osoby, które nigdy nawet nie grały w poprzedniczki albo znają je z Lets Playów bądź opowieści i opinii Youtuberów. Taki mamy klimat.

W takim razie nie zaliczam się do wymienionych. Fallout Pack+ 3(z dodatkami) i NV(nie ze wszystkimi dodatkami). I osobiście nie lubię Fallout Tactics :I

Przecież dwójka ma genialnie napisane postaci. Imo to najlepsza część cyklu a fabularnie tak dobra jak Arcanum czy Planescape. Oczywiście można mieć swoje zdanie , ale gdy coś jest klasykiem nad klasykami to mowienie ze ssał jest ignoranctwem. I ciekawe jakie tytuły zaspokoiły twoje "wysokie" wymagania panie krytyku który nawet nie potrafi konstruktywnie skrytykować tylko wszystko ssie.

2x Up - Fabuła fallouta zawsze ssała, tylko NV pokazało się z nieco lepszej strony fabularnej, ale poprzedniczki były lipne. .

F1 i F2 miały mega fabułę, a F3 zassysa, FNV jako tako. Ale świat przedstawiony w F3 i FNV to porażka.

PreOrdera nie zamawiam, nie lubię kota w worku kupować.

Czyli sam nie grałeś nigdy w Fallouta ale krytykujesz i nazywasz trollem kogoś kto grał? Gratuluję inteligencji właśnie odkryłeś nowy poziom dna.

W moim otoczeniu jest kilka osób, które na pierwszych dwóch częściach Fallouta się wychowały. Do tej pory, kiedy poruszam temat tej gry jestem zalewany potokiem słów opisujących tę serie w samych superlatywach. Do tego seria gier, którym przypisana jest etykieta "klasyków nad klasykami w klasie RPG" pod względem m. in. fabuły mówi chyba samo za siebie, nieprawdaż? :)

I tak, sam nie grałem, ale mam zamiar w dalszej lub bliższej przyszłości ograć te tytuły. :)

I następnym razem daruj sobie gratulowanie, bo słabo Ci to wychodzi przyjacielu! ;)

Ciekawe jak będzie stała optymalizacja gry bo jeśli w wymaganiach minimalnych jest 8 gb ram to może być naprawdę ciężko , będzie jedną z nielicznych gier co wymagają takiej pamięci ram. Jest to ulepszony silnik skyrima a jak wiadomo skyrim na 4 gb ramu chodził wyśmienicie. Co prawda wszystko praktycznie złączyli w ekrany ładowania pomiędzy lokacjami a fallout 4 ma być praktycznie otwartą grą , ale nie ma takiej możliwości żeby gra czerpała taką ilość ram , do skyrima były nawet mody co usuwały ekrany ładowania na poszczególne miasta i wydajność nie spadała wiadomo fallout 4 graficznie jest lepszy ale jeśli 8 gb ram to minimum to wesoło z optymalizacją nie będzie

Ja zagram też na pewno, co oferuje nam pełna kupiona wersja, w porównaniu do tych offline z allegro ?, gra zdaje się nie ma opcji multi, więc teoretycznie w tym wypadku grając w trybie offline chyba nic się nie traci.

Mam dylemat, bo akurat wpadło mi luźne 200zeta i zastanawiam się nad myszka + klawa + słuchawki + fallout 4 za 5 zeta, lub pełna F4 za ~170.

ps. wiem z czym się wiąże współdzielenie kont steam i znam jego minusy, bo już kilka razy kupowałem dostęp do gier w ten sposób.

Jak dla mnie ta gra DNO. Prawdziwy Fallout to pierwsze czesci jak I, II i Tactic. Reszta to nieporozumienie. Pozdrawiam!

1 przeszedłem 2 też, tactica kilka razy, w 3 grałem, ale chyba nie skończyłem, vegasa ukończyłem jako władca bardzo mi się podobała, na 4 też czekam takich gier nigdy za wiele :)

Po zobaczeniu screenów w ultra ustawieniach na pc, to fallout 4 wcale nie wygląda brzydko, a taki hejt był.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1134005

A co do fabuły itp, jak dla mnie w Open World jest to drugoplanowe, będzie bardzo dobre narzędzie do modowania (sami mówili że chca przystosować fallouta 4 pod mody jak skyrima :) więc będzie można ich ogrom wrzucić) więc pojawi się multum dodatkowych misji.

Więc może z fallouta 4 powstać na prawdę bardzo przyjemny sandbox ;). I ja tego oczekuje.

Ja na razie jedyne o co się modle aby nie było powtórki z F3 z crashami i słabą optymalizacją na początku. F1/F2/F:T/F3 przeszedłem i bardzo mi się podobał, słyszałem, że F:NV jest lepszy od F3 ale jakoś ciągle nie mogę się za niego zabrać. Tzn. Grałem, daleko zaszedłem ale nigdy nie przeszedłem całkowicie.

Tak popatrzyłem na screeny i powiem wam, że im więcej czytam i oglądam tych materiałów tym chętniej bym już w to zagrał :D

Jeszcze tylko 6 dni 6 godzin i 21 minut :D

Jak dla mnie ta gra DNO. Prawdziwy Fallout to pierwsze czesci jak I, II i Tactic. Reszta to nieporozumienie. Pozdrawiam!

Mistrzu naucz mnie być taki jak TY!! Też chcę przejść grę przed jej premierą i znać jej wszystkie smaczki! Wiem, że jedynie załyczenie piguł z czymś extra gwarantuje takie osiągi ale Ty ... Ty wszedłeś na wyższy level... A tak serio, to że Fallout 1 i 2 to świetne gry to prawda ALE minęło sporo czasu od momentu ich pojawienia się na rynku, i świat poszedł do przodu. Nowe możliwości prezentowania świata, przedmiotów bardziej do mnie przemawiają niż to co było kilkanaście lat temu. Zainstaluj Syndicate i powiedz mi ze szczerym sercem, że uważasz, iż ta gra dalej jest boska. Co było, zostanie w pamięci ale to że kiedyś śmigałeś polonezem po ulicach i byłeś boski, nie oznacza, iż wyjazd dzisiaj na trasę tym autkiem złamie serca tłumu kobiet na twej drodze.

hah mam syndicate xD, pograłem i odinstalowałem nie dla mnie, no kusi mnie niemiłosiernie, żeby kupić, ale dalej czekam na odpowiedź, co takiego da oryginalna, a co pożyczona wersja..., żeby było opcja coopa to sprawa by była jasna, tak to prócz "podziękowania" twórcom chyba nic innego nie daje ? 5 zeta a 170 robi różnicę

Ukryty wiesz ja wole kupić, bark lvl cap + dodatki więc gra na dłuższy czas raczej będzie, a i też wszystko zostaję w chmurze steam więc jeśli coś się posypie to masz backup :), ja osobiście wole mieć oryginalne gry, a jak na pratformie steam to już wtedy najlepiej, ale to moje osobiste zdanie, i też nie wszyscy lubią steam.

@Xavtras

Nie trafiłeś i to bardzo. W ogóle minąłeś się z sensem postu. Rzeczywiście, nie grał. Ale Skyrim w porównaniu do Morrowinda był niewypałem, Fallout 3 i NV w porównaniu do takiego F2 też był niewypałem. LOL, nawet Tactic, czyli najgorsza gra z serii, był lepszy niż te nowe Fallouty. Tak więc można na tej podstawie przypuszczać, że takim samym gniotem będzie F4. Bethesda nie pokazała kompletnie nic ciekawego z tej gry. Dajcie mi gameplay, który wygląda jak Fallout. Ja tam na wszystkim filmach widzę strzelankę wręcz z nielimitowaną amunicją w jakimś bajkowym świecie rodem z Warcrafta.

Nowe możliwości prezentowania przedmiotów i świata? Tego szukasz? Żeby sobie zobaczyć z bliska przedmioty? Jedynie co jest fajnego w nowych Falloutach, to otwarty świat. I to by było na tyle, bo dialogi są na poziomie gier BioWare'a. Klimatu, to już od dawna w nich nie ma.

Jak dla mnie twoje posty to dno. Pozdrawiam!

Jak można oceniać gre skoro jeszcze nie została wydana... Czysty idiotyzm.

A wracając do tematu, myślę że gra będzie czystą rozrywką jak Wiedzmin 3, mnóstwo eksploracji i sekretów, to jest to co właśnie lubię i także przymierzam się do zakupu.

Nigdy nie byłem fanem falloutów, aczkolwiek 4 pewnie zakupię, bo zapowiada się ciekawie :).

@XavtrasNie trafiłeś i to bardzo. W ogóle minąłeś się z sensem postu. Rzeczywiście, nie grał. Ale Skyrim w porównaniu do Morrowinda był niewypałem, Fallout 3 i NV w porównaniu do takiego F2 też był niewypałem. LOL, nawet Tactic, czyli najgorsza gra z serii, był lepszy niż te nowe Fallouty. Tak więc można na tej podstawie przypuszczać, że takim samym gniotem będzie F4. Bethesda nie pokazała kompletnie nic ciekawego z tej gry. Dajcie mi gameplay, który wygląda jak Fallout. Ja tam na wszystkim filmach widzę strzelankę wręcz z nielimitowaną amunicją w jakimś bajkowym świecie rodem z Warcrafta. Nowe możliwości prezentowania przedmiotów i świata? Tego szukasz? Żeby sobie zobaczyć z bliska przedmioty? Jedynie co jest fajnego w nowych Falloutach, to otwarty świat. I to by było na tyle, bo dialogi są na poziomie gier BioWare'a. Klimatu, to już od dawna w nich nie ma.

Z nieznanych mi przyczyn uważasz, że starsze oznacza lepsze. Mi bardziej podobał się NV niż 1 i 2. Zaskoczony? Proste pytanie - dlaczego twój obiektywizm ma być bardziej obiektywny od mojego obiektywizmu :) ? No własnie każdy patrzy inaczej ale to że mając naście lat grałem w F2 nie oznacza, iż będę płakał, iż jest to gra, która najbardziej przemówiła do mojej wyobraźni i nic co wyszło później nie jest w stanie zbliżyć się tego magnum opus. Uważam, iż widok izometryczny był dobry w tamtych czasach, obecnie próbowałem pograć w Wasteland 2 i .... i nic. Ok ale to nie to. Napisałeś, że Bethesda nic nie wniosła do gry, kompletnie nie zgodzę się z takim twierdzeniem. Popatrz chociaż na DLC - Blood Money. Klimat i pełno smaczków. Gra na wyższych poziomach trudności - kiedy to kiedy mgła zadawała ci ciągłe obrażenia a amunicja była na wagę złota dodawała dodatkowego polotu. A to że mój drogi popierniczasz na easy mode tłumaczy bezsensowne wypowiedzi, że w F4 będzie nielimitowana amunicja. Pewnie będzie na easy mode, czyli tak jak lubisz. Gdybyś faktycznie grał wiedziałbyś, że stopień trudności pozwala włączyć obciążenie amunicją w FNV no ale oczywiście to wiesz - lecz nie napisałeś. Co do bajkowego świata to może jakiś argument? Bo z dotychczas opublikowanych filmów z gry nie wynika w żaden sposób by świat był cukierkowy czy jak chcesz bajkowy.

Powiem to wprost - masz swoje zdanie i jak dla mnie jest to jak najbardziej zrozumiałe ale na litość boską nie płacz nad głębią F1 i F2 bo nie widzę nadmiernej głębi tekstów z tych gier w porównaniu z FNV czy F3. Jeżeli nie to proszę o przykłady, bo poszukiwanie chipa uzdatniającego wodę a bieganie po pustyni za platynowym sztonem jest dla mnie porównywalne.

A ty z nieznanych przyczyn wyjeżdżasz z porównywaniem samochodów z różnych epok i tym samym przyznałeś mi rację.

I jeśli dla ciebie Fallout był o poszukiwaniu hydroprocesora, to mogłeś sobie odpuścić tak długiego posta. Najwyraźniej wolisz wybory "ojej, jaki jestem zły", "ojej, jaki jestem dobry".

I bardzo dziękuję za dodatek, który dawał mi to, co darmowe mody. To też w stylu Bethesdy. Pewnie dlatego chcieli położyć łapki na modach i doić z nich kasę.

@edit:

Przeczytaj mojego posta drugi raz i trzeci, i czwarty, i piąty, aż ogarniesz. Sprawdź prezentacje F4, wróć i przeczytaj mojego posta ponownie.