Cofacie się w czasie i sentymentalnie do starszych gier oceniacie wszystko co nowe w crapa , idziemy z biegiem czasu zmieniają się standardy. Trzeba iść z biegiem czasu do przodu a nie do tyłu. Co prawda bardzo fajnie spędzało się czas kiedyś , grając w baldurs gaty , fallouty , arcanum , morrowindy. might and magic ix od 3do. Ale przy każdej produkcji bawiłem się świetnie czy to oblivion ,skyrim , fallout 3 i fallout nv. Co prawda czuje się lekki niedosyt jeśli fabuła odstawała , ale nie zmieniało to faktu , że przy nowych grach każdy z nas bawił się świetnie.
Fallout 4
A ty z nieznanych przyczyn wyjeżdżasz z porównywaniem samochodów z różnych epok i tym samym przyznałeś mi rację.I jeśli dla ciebie Fallout był o poszukiwaniu hydroprocesora, to mogłeś sobie odpuścić tak długiego posta. Najwyraźniej wolisz wybory "ojej, jaki jestem zły", "ojej, jaki jestem dobry".I bardzo dziękuję za dodatek, który dawał mi to, co darmowe mody. To też w stylu Bethesdy. Pewnie dlatego chcieli położyć łapki na modach i doić z nich kasę.@edit:Przeczytaj mojego posta drugi raz i trzeci, i czwarty, i piąty, aż ogarniesz. Sprawdź prezentacje F4, wróć i przeczytaj mojego posta ponownie.
Tyle co mody... a konkretnie, które mody do F1 i F2 ? Oj zabolało Cię jak widzę, że nie znasz stopni trudności w FNV ale cóż.... A co do aut, chodziło mi o to, że to co kiedyś było piękne i stylowe może być takie w naszej wyobraźni i wspomnieniach ale rzeczywistość idzie dalej. I dlatego można mieć poldka ale jakoś wolę mojego Suv'a . O co do wyborów typu "ojej" to w mojej opinii takie samej kategorii wagowej wybory stoją przed Tobą w F1, F2 jak i F3 i FNV. Przykłady? Och czy bardzo zły Gizmo w Junktown da mi parę kabzli za zabicie szeryfa czy lepiej podłożyć mu podsłuch i finalnie pozbyć się głównego złego - VS - czy pomóc żołnierzom w Bazie Camp McCarran eliminując przywódców Bestii i pozbierać psychikę paru żołnierzy do kupy. Przykłady można mnożyć. Ale teraz wisienka na torcie. Pisząc poprzedniego posta postanowiłem trochę Cię podpuścić i sprawdzić czy faktycznie dobrze znasz F:NV który tak namiętnie komentujesz. I wyszło że nie masz pojęcia - otóż ten dodatek, który według Ciebie daje mniej niż mod nosi nazwę "Dead Money". Każdy kto grał w ten dodatek i zna grę widziałby o tym. A ty mój drogi chcesz żebym czytał Twoje posty po kilka razy
- powiem tak - pograj gry o których chcesz gadać a dopiero później zabieraj o nich głos na forum. I nie musisz czytać mojego posta kilka razy by zrozumieć ten prosty przekaz.
Zgłupiałem. Ty mi w końcu piszesz o dodatku do F3, czy o New Vegas?* I nie, nie przeczytałeś. Nigdzie nie piszę o poziomie trudności gier. Piszę o tym, co zaprezentowała Bethesda. A Bethesda pokazała strzelankę w uniwersum Fallouta. Właśnie to wyniosłem z ich prezentacji. Nie wiem, gdzie w tamtym poście znalazłeś jakieś zarzuty co do poziomu trudności Falloutów. Tym bardziej, że można go zwiększyć za pomocą modów.
I czekaj, ty naprawdę sądzisz, że ja uważając Fallout 3 NV za gniota, który nie dorasta do pięt swoim poprzedniczkom, kupiłem dodatek Dead Money? LOL
No i w New Vegas naprawdę był poziom trudności, który zamieniał grę w survival, więc...?
@Ryutaro
Oczywiście, że przy nowych grach też się bawię. Problem jest z kontynuacjami. Dla mnie tylko Deus Ex podołał i przy HR bawię równie świetnie, jak przy pierwszej części. Nawet Simsy schrzaniono w pogoni za kasą.
*Pomyłka. Wciąż mylę New Vegas z dodatkiem.
Wiem że moje zdanie się nie liczy ale chce powiedzieć tylko tyle, że bardzo lubię Fallout'y i czuję się Fanem tej serii i wiem że Fallout 4 będzie świetną grą!!!
Nie kłócimy się o to kto jest większym Fanem i nie dociekajmy kto zna grę od podszewki a kto nie. Zamieńmy to na wymianę wrażeń i uzupełniajmy wzajemnie swoje spostrzeżenia, bądź opowiedzmy sobie w łagodny sposób to co przeżyliśmy na pustkowiach. Może to brzmi absurdalnie, ale według mnie Fallout'a najlepiej poznaje się utożsamiając się z nim, z bohaterem który dostał ciężkiego kopniaka od losu, bohaterem którym jest każdy z nas.
https://www.youtube.com/watch?v=9QzD8f2BTlg Posłuchajcie tego i wyobraźcie sobie że na przestrzeni kilku lat straciliście całą rodzinę, przyjaciół a teraz wyruszacie w poszukiwaniu lepszego bytu co z góry staję się rzeczą nie możliwą i jako samotny wojownik walczycie o przetrwanie, nie tylko swoje ale całej ludzkości. Aż chce się grać w Fallouta 4..
Teraz wszyscy myślą że jestem psychicznie chory, to nie prawda, nie mam na to papieru.
Parę słów do hejterów nie wyśmiewajcie grafiki w grach od Bethesdy, ponieważ po pierwsze każdy wam powie że to nie najważniejsze, a po drugie Wiedźmin 3 wyszedł w maju tego roku piękna grafika i co z tego? na steamie gra w niego średnio około 11tyś ludzi a gra ma dopiero 6 miesięcy, zaś Fallout New Vegas ma 5 lat a gra w niego średnio 10 - 12 tyś. graczy (o Skyrim'ie już nie wspomnę), czy na pewno grafika odgrywa tak ważna rolę??? chyba nie bardzo
New Vegas miał (i chyba nadal ma) wymaganego Steama xDDD To samo ze Skyrimem.
Grafika wygląda nieźle, to że nie jest wystarczająco realistyczna już ludziom przeszkadza. Mody graficzne wyjdą na 100%, więc narzekań nie powinno być. Mnie póki co bardzo zainteresowała customizacja broni i power armorów.
Kolejne filmiki z fallout 4 się pojawiły , pies się troche bardzo buguję, ale na szczeście nie wpyływa to jako tako na grę.
Grafika wygląda nieźle, to że nie jest wystarczająco realistyczna już ludziom przeszkadza. Mody graficzne wyjdą na 100%, więc narzekań nie powinno być. Mnie póki co bardzo zainteresowała customizacja broni i power armorów.
Grafika jest tragiczna, bo robiona i dostowana pod 60fps na konsolach, rok 2012 to max.
Pc dostanie lepszą grafikę (im lepszy komputer tym ładniejszą grafikę da się ustawić) w 60fps na konsolach jest 30fps.
Już dawno zostało to powiedziane, że wersja pctowa będzie ładniejsza, dodatkowo na pc powstaną różnego rodzaju mody, w tym graficzne, a na konsolę niestety nie.
Robią to na swoim autorkim podrasowanym enginie, wystarczy popatrzeć na screeny w wysokiej jakości, jest bardzo ładnie, a będzie jeszcze lepiej .
Kilka nowych screenów z wersji PC na max ustawieniach znajdziecie tutaj. A z resztą w Fallouta nie gra się dla grafiki tylko dla tego że to Fallout.
Konsole mają locked 30 fps, ale Ukryty, ty się mylisz sami potwierdzili zarówno na ps4 jak i xbox1 będzie można używać modów stworzonych na pc .
Potwierdzili to już za czasów pokazania po raz pierwszy gry.
Pc nie mają blokady fps
Konsole mają locked 30 fps, ale Ukryty, ty się mylisz sami potwierdzili zarówno na ps4 jak i xbox1 będzie można używać modów stworzonych na pc .Potwierdzili to już za czasów pokazania po raz pierwszy gry.
oczywiście ze będzie można ale na 100 modów może 2-5 będą działały pod konsole które zostaną przystosowane do nich.. pewnie jakieś większe zostaną wybrane bo mody będą robione pod PC głównie przez fanów a robiąc pod PC moda nie będzie on działał pod konsole
@marzis wiesz mnie tam i tak to oblatuje , ale to i tak ukłon w strone konsolowców, że mody się pojawią bo chyba jeszcze nie było gry na konsoli gdzie można było wgrywać mody (nie wiem nie znam się, tak przypuszczam).
No siema
Jak pierwsze wrażenia? Działa Wam, huehue? Osobiście pochwalę się, że lecę na niskich/średnich i mam spadki FPSów, ale czego nie robi sie dla ukochanej gry?!
Wystąpił u mnie też mały problem in-game. Następne zdanie zawiera delikatny spoiler jednej z pierwszych misji pobocznych, więc uwaga.
Rozprawiając się z bandytami w fabryce samochodów, żeby nie napadali oni na osadę na skarpie zostawiłem swój power armor, żeby przeskoczyć w jedno miejsce. Co się potem okazało...? Jakiś koleszka ukradł mi pancerz wspomagany. Potem go zabiłem i nie miałem opcji zgarnięcia pancerza z powrotem Ktoś też już tak miał i jakoś odzyskał swój. Halp..
No siema Jak pierwsze wrażenia? Działa Wam, huehue? Osobiście pochwalę się, że lecę na niskich/średnich i mam spadki FPSów, ale czego nie robi sie dla ukochanej gry?!Wystąpił u mnie też mały problem in-game. Następne zdanie zawiera delikatny spoiler jednej z pierwszych misji pobocznych, więc uwaga.Rozprawiając się z bandytami w fabryce samochodów, żeby nie napadali oni na osadę na skarpie zostawiłem swój power armor, żeby przeskoczyć w jedno miejsce. Co się potem okazało...? Jakiś koleszka ukradł mi pancerz wspomagany. Potem go zabiłem i nie miałem opcji zgarnięcia pancerza z powrotem Ktoś też już tak miał i jakoś odzyskał swój. Halp..
Powinny być fixy na forum dyskusyjnym steam znając Fallouta 4(w treści). A jak nie ma to czekać kilka dni na hotfixy.
8-9 godzin gry za mną jak na razie. Ogólne wrażenia bardzo na plus. Jak dotąd wykonałem w sumie jedną misję głównego wątku, a reszta to eksploracja, rozbudowywanie baz, stawianie budynków i misje poboczne. Wbrew temu co mówiło się przed premierą - według mnie mapa jest wystarczająco duża. Jak na razie i tak zdążyłem postawić stopę na jedynie małej części całości, a trochę już jednak pograłem. Błędy niestety się pojawiają - mniej lub bardziej poważne, ale jest ich ogólnie całkiem sporo. Co do optymalizacji, to ja akurat problemów nie miałem. Gra automatycznie ustawiła mi najwyższe preferencje i przez zdecydowaną większość czasu gry widzę płynne 60 klatek. Niekiedy, w konkretnych lokacjach tylko chrupnie do około 40, żeby się po chwili ustabilizować.
Polecam zobaczyć metacritic. Ludzie szaleją...
akurat sekcja ocen użytkowników na metacriticu to ostatnie miejsce, w którym powinno się szukać rzetelnych opinii.
W grze występują bugi, to gra Bethesdy, a grafika jest nie najwyższych lotów? 0/10 - tak mniej więcej oceniane są tam tytuły.
A jak się sprawują power armory? Testował ktoś je ? Ja póki co z moim laptopem muszę zadowolić się f3, którego ostatnio kupiłem.