Ff xiv

Świeżo wbity level 50 z zakupionym już dodatkiem, paladyn szuka zgranej ekipy lub wolnej kompanii na serwerze moogle.

Nieco zielony jeżeli chodzi o FF, jednak w nie jedno mmo już grałem więc tanka ogarniam na przyzwoitym poziomie :)

Kaer Morhen zaprasza :P Odezwij sie do mnie w grze - Wasil Ah'nir, pozdrawiam!

Siemanko .

Pozwole sobie zadać pytanko : jak wygląda w FF z popoulacją ogólnie i polskich graczy ? Czy jest sens zaczynać ?

Może ostatnio nie grałem, ale z populacją problemów raczej nie ma ;) Dzięki temu, że na jednej postaci możesz mieć zrobione wszystkie klasy (i też inne aktywności), spotkasz wiele osób na każdej mapie, trochę gorzej sprawa wyglądała z dungami na konkretnych lvl (pojedyncze dungi nie są oblegane i trzeba czasem dość sporo poczekać, aż znajdzie się ekipa). Oczywiście te problemy znikają, gdy ma się fajną i pomocną gildię. Jeśli chodzi o polskich graczy, to jest ich dość sporo, jest kilka gildii większych bądź mniejszych.

Czy warto zaczynać? Jedną z największych zalet (ale i też wad) jest to, że zaczynając teraz możesz relatywnie bardzo szybko dogonić resztę graczy, jeśli chodzi o sprzęt. Przy nolife graniu można bardzo szybko (3 tygodnie?) się ubrać do i180, co już pozwala na poznanie prawie całego endgame'u. Kwestia jeszcze kolejek do dungów, które są częścią fabuły i nie można ich omijać. A jak jeszcze po drodze wejdziesz w świat craftingu, to przepadniesz na wieki :D

Populacja? To jest jedno z najpopularniejszych MMORPG na świecie, o to się nie martw. Jeżeli chodzi o Polską populację, to już trochę biedniej, ale są jakieś pojedyncze FC na Moogle i Phoenix, do jednej masz nawet zaproszenie od Aranthira jak widzisz.

"Pojedyncze dungi nie są oblegane" - nie prawda, po prostu ciężko znaleźć tanka/healera do niższych poziomowo dungeonów, więc jako DPS trochę się czeka, jako tank/healer masz praktycznie instant que.

"Problemy znikają gdy ma się fajną i pomocną gildię" - Oczywiście, że tak, ale trzeba się też liczyć z tym, że nie każdy będzie miał czas 24/7 pomagać z dungeonami, z których nic nie mają. Bądź co bądź zabierają one jednak trochę czasu. ^^

Dogonienie jeżeli chodzi o sprzęt jest różne, ogólnie zabiera to bardzo długo, jeżeli chce się na poważnie zabierać za end-game, głównie przez tygodniowe limity, ale są sposoby, żeby je obchodzić (Tak jak np. ostatnio dodany Diadem). Jednakże z ilvl180 end game nawet się nie zaczyna. Na prawdziwy end game potrzebny jest minimum ten 200, żeby brali Cię do party.

Takie kilka sprostowań. Ale generalnie gra jest bardzo noob-friendly. Tutoriale przeprowadzą Cię przez wszystko, guildhest'y pozwolą nauczyć się podstawowych zasad działania Twojej klasy, itp. itd. Polecam każdemu, najlepszy MMORPG z aktualnie dostępnych w języku angielskim. ;)

Co do popluacj streszcze to w jednym zdaniu ( gram od roku ) . Praktycznie co dzien mam kolejke przy logowaniu ( co prawda nie duza 10-20 osob ) ale to chyba najlepiej swiadczy o populacji czyz nie :)? Co do zaludnienia przez polskich graczy najwieksz skupiska maja dwa serwery Moogle ( SEED , MIRAI , RONIN , nowe Kaer Morhen ) oraz Phoenix ( wie ze sa dwa wieksze polskie fc ale z nazwy juz nie pamietam ) .

Sorki że się tak chamsko doczepię do tematu ale.. gdzie można najtaniej kupić prepaid w PLN?

Dogonienie jeżeli chodzi o sprzęt jest różne, ogólnie zabiera to bardzo długo, jeżeli chce się na poważnie zabierać za end-game, głównie przez tygodniowe limity, ale są sposoby, żeby je obchodzić (Tak jak np. ostatnio dodany Diadem). Jednakże z ilvl180 end game nawet się nie zaczyna. Na prawdziwy end game potrzebny jest minimum ten 200, żeby brali Cię do party.

Jeśli endgame zaczyna się na i200 to dobrze wiesz, że bardzo szybko się on kończy... O dziwo, najbardziej rozbudowany endgame mają crafterzy ;)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Siemka jeśli jesteś nadal zainteresowany FFXIV polecam tą gre gram ją od 1.0 czyli starego FFXIV przyznam była kiepską wersją ale teraz FFXIV rządzi nawet przebija Króla MMORPG WOWa. Ma wiele nowości dla craftingu i dla class, endgame jest bardzo ciekawe :D mamy Trial, Raid 8 osobowe raidy 24osobowe :D. Póżniej hunty można tego wiele wymieniać. I moge powiedzieć że na każdym serwie znajdzieś polaka jednakże na Phoenixe masz jedna już działające FC to jest GODZ bardzo casual (czyli zero progressu) w Moogle masz Seed (spoko ale sam ich uważam za sekte) Mirai (casual ale umiera te FC) Ronin (dobry progress ale tam gra 8 graczy a reszta to ich subby) no i nowe Kaer Morhen ( gdzie sam siedze pomagam ludzią tłumacze no i chcemy utworzyć nowy Polski Static) W każdym fc które wymieniłem przesiedziałem 1-2miesięcy ^^. Powiem tak początek finala jest nudny ale im większy lvl gra naprawdę warta uwagi od 15+ masz dużo rzeczy do roboty :D

Mówienie, że Mirai jest wymarłe, gdzie codziennie na ich ts siedzi ok. 20 osób jest trochę śmieszne. Roniny aktualnie są międzynarodówką i gra tam więcej niż 8 ludzi. SeeDy to sekta, z tym się zgodzę. Zaktualizuj info, zanim zaczniesz się wypowiadać.

Jestem w sekcie pale koty , gwalce dziewice czy co ? Moze tak wyjasnijcie czemu sketa ? bo az jestem ciekawy .... Bo widocznie nie wiem do czego naleze :P

Mówienie, że Mirai jest wymarłe, gdzie codziennie na ich ts siedzi ok. 20 osób jest trochę śmieszne. Roniny aktualnie są międzynarodówką i gra tam więcej niż 8 ludzi. SeeDy to sekta, z tym się zgodzę. Zaktualizuj info, zanim zaczniesz się wypowiadać.

Kochaniutki ze Mirai siedzi na ts 20 to nie oznacza ze są online w FFXIV, jak grasz to zobaczyś że Mirai jest wymarłe góra dziennie jest 2-4 online xD zawsze mogą coś innego grać albo pogadać a Ronin Międzynarodówka ciekawe tu się moge zgodzić że się mylą i szkoda bo potrafili grać xD jako polacy jeden dobry FC polskie z progressem.

Jestem w sekcie pale koty , gwalce dziewice czy co ? Moze tak wyjasnijcie czemu sketa ? bo az jestem ciekawy .... Bo widocznie nie wiem do czego naleze

Wytłumaczyć hmm.... dziwna atmosfera dziwne zachowanie dziwne zasady (zgodze się niektóre rzeczy macie spoko ale inne przerażają) no i ostatecznie takie FC jak second life totalnie xD

Jezeli dla kogos dziwna zasada jest korzystanie z TS zeby zostac przyjetym no to spoko nie mam pytan :) Bo nie chcemy ludzi duchow ktorzy stanowia tylko cyferke a nikt ich nie kojarzy ... To jest jedyna zasada tej gildii ... A co do second life to mnie zaskoczyles lol... Mamy ludzi ktorzy graja 3h tygodniowo , nigdy nie byli na coilach , bawia sie w zbieranie fashy , minionow ... Kazdy robi co mu sie podoba i na co ma ochote . Wiec wtf z tym secodn life ? Nie wiem skoro byles w seed podaj nick bo cos czuje ze nie odstales sie wlasnie z powodu ktory wymienilem a teraz psioczysz :)

ps. "jako polacy jeden dobry FC polskie z progressem." szkoda ze seedy maja wiekszy progres niz Ronini od tyle .....

Jezeli dla kogos dziwna zasada jest korzystanie z TS zeby zostac przyjetym no to spoko nie mam pytan Bo nie chcemy ludzi duchow ktorzy stanowia tylko cyferke a nikt ich nie kojarzy ... To jest jedyna zasada tej gildii ... A co do second life to mnie zaskoczyles lol... Mamy ludzi ktorzy graja 3h tygodniowo , nigdy nie byli na coilach , bawia sie w zbieranie fashy , minionow ... Kazdy robi co mu sie podoba i na co ma ochote . Wiec wtf z tym secodn life ? Nie wiem skoro byles w seed podaj nick bo cos czuje ze nie odstales sie wlasnie z powodu ktory wymienilem a teraz psioczysz ps. "jako polacy jeden dobry FC polskie z progressem." szkoda ze seedy maja wiekszy progres niz Ronini od tyle .....

Kolego ale się nie denerwuj większość mówi że wy Sekta nie tylko ja jak chcesz PM : Blood Eater (dawniej Dethar Mert albo Pinky Pants) jeden z najlepszych polskich graczy co ma progress ^^. I dwa TS to dodatek są ludzie co są aktywni bez tego uwierz mi a na ts się dużo udzielałem xD i się udzielam

Jezeli dla kogos dziwna zasada jest korzystanie z TS zeby zostac przyjetym no to spoko nie mam pytan Bo nie chcemy ludzi duchow ktorzy stanowia tylko cyferke a nikt ich nie kojarzy ... To jest jedyna zasada tej gildii ... A co do second life to mnie zaskoczyles lol... Mamy ludzi ktorzy graja 3h tygodniowo , nigdy nie byli na coilach , bawia sie w zbieranie fashy , minionow ... Kazdy robi co mu sie podoba i na co ma ochote . Wiec wtf z tym secodn life ? Nie wiem skoro byles w seed podaj nick bo cos czuje ze nie odstales sie wlasnie z powodu ktory wymienilem a teraz psioczysz ps. "jako polacy jeden dobry FC polskie z progressem." szkoda ze seedy maja wiekszy progres niz Ronini od tyle .....

Z tym ps rozwaliłeś już normalnie banie xD Uwielbiam cię już <3 zapraszam na kawke ^^

Ludzie, nie ma sensu się wspierać o to, która gildia jest umarła, która ma progres. Jest wielu Polaków szukających gildii na daną chwilę, więc nie róbmy nikomu antyreklamy :) Od siebie dodam, że gra jest naprawdę warta zachodu. ;) Z pomocną gildią poznasz wiele elementów gry, które zachwycą cię. Gwarantuję ci. Pozdrawiam :)

Szkoda ze Ronini nie skonczyli A3S ( http://na.finalfantasyxiv.com/lodestone/freecompany/9233364398528033101/ > " Savage 2/4") a Seed tak od tyle . Na zakonczenie . Wiec zanim zaczniesz cos pisac miej pojecie :)

ps. po twoim profili na loadstone ( jako cytuje " najlepszy polski gracz progresowy" nie widac zebys mial "progres" zadnego itemu rajdowago ... http://na.finalfantasyxiv.com/lodestone/character/8772553/

ps2. jak widzisz all idzie sprawdzic wiec nie widze sensu dalszej konwersacji z osoba ktora pernamentnie klamie i chce pokazac jakim to jest imba graczem ^^ HF :)

Szkoda ze Ronini nie skonczyli A3S a Seed tak od tyle . Na zakonczenie . Wiec zanim zaczniesz cos pisac miej pojecie ps. po twoim profili na loadstone ( jako cytuje " najlepszy polski gracz progresowy" nie widac zebys mial "progres" zadnego itemu rajdowago ... http://na.finalfantasyxiv.com/lodestone/character/8772553/ END

xD a co ci tam pokazało BLM ilvl 185 czy drg lvl 40 bo jak wiem to mam BRD 209 clear 4/4 savage xD na cerberusie plus SCH 195 robie solo heal A1s kolego jak sprawdzas sprawdz dobrze <3

Nom nom teraz jestes bardem na innym serwerze ciekawe ( iel jeszcze bajek ) :) Nick :)?