Film który ryje psychike itp

Widzę, że sporo osób nie widzi różnicy pomiędzy horrorem/thrillerem, a tym o czym jest główny wątek temat
Dajemy wszytkie kategorie komedie, horroy, thrillery, romanse, historyczne, dokumentalne itp.

W czym tkwi Twój problem, vilczy?

Ludzie co wy piszecie...I nikt nie wspomniał choćby o ABCs of Death ...Myślę ,że ten film jest wyjątkowo i wystarczająco poryty , wystarczy spojrzeć na to ile osób go reżyserowało, a tak poza tym jeśli ktośgo nie widział w całości w nocy ze słuchawkami na uszach to nie powinien się wypowiadać na temat tego filmu ^^.(Reszta może się schować ;)

Dodaje!

Atlas chmur- miałem problem z odróznieniem świata! EPIC

Movie43- EEEEPIIC

EDIT: TEMAT DO KOŃCA MIESIĄCA I ZAMYKAMY PROSZĘ

"TO" po ang : "IT"

Co prawda dla mnie nie byl straszny, ale podobal mi sie.

Wykorzystam temat, a co! Mozecie zarzucic jakies filmy bardziej...psychologiczne? Bo chetnie bym cos takiego obejrzal, cos co mi da do myslenia, a nie wystraszy.

Jeszcze raz polecę Mulholland Drive ;)

Incepcja :)

Zmusiła mnie do wielu refleksji, jak i długiej analizy samej fabuły :) Często włączam ten film, aby oderwać się od rzeczywistości :P Nigdy mi się nie nudzi...

@EDIT

Wyspa tajemnic jeszcze... tam to w ogóle od samego początku nie wiedziałem o co chodzi o.O

Polecam oba filmy :)

"Pianistka" (2001, dramat) zdecydowanie. Niby nie straszy, a niszczy psychikę i wbija obcasem w podłogę.

Podziemny krąg (polecam też książke)

Wyspa tajemnic

Requiem dla snu

Frontiere(s)

Dosyć dobry :)

Labirynt fauna:P

"wojna polsko-ruska" ryje baniak :P

Z filmów bardziej psychologicznych, a mniej strasznych/obrzydliwych mogę polecić "Człowiek z Ziemi".

Nie wiem zostały wspomniane "Cube" albo "Test" (ang. Exam, 2009), lub Odmienne stany świadomości, jeśli ktoś nie boi się oglądania staroci. ;)

o tak "Cube" to niezły film! ja od siebie mogę dorzucić jeszcze "Szkoła uczuć" od momentu jak go obejrzałam zawsze ryczę na romansach więc to chyba zalicza się pod zrytą psychikę:D

O łał, macie faktycznie dziwny gust "rycia psychiki"...

http://www.filmweb.p...smak-1987-32395 to lansuje zwoje mózgowe, i nie polecam go oglądać z pełnym żołądkiem. Radzę także się wyspać przed seansem.

Moze film pt. "Inni"

Ja jak jeszcze chyba do podstawówki naginałem to zniszczył mnie "jeepers creepers" :unsure:

Ostatnio widziałem 2 dość poryte filmy:

Pułapka(ten z 14-letnią dziewczynką)

Pin

Lubię oglądać filmy/seriale gdzie jest strasznie/ i na faktach. Więc skusiłem się na Megan is Missing.. I napiszę.. że film.. jest wstrząsający. Ale warty obejrzenia, pouczający.. Nie gadaj/pisz z byle kim! Bądź ostrożny..! I teraz się zastanawiam co za pie********* ludzie krzywdzą młode dziewczyny?!

Kaktus i Kruk/Raven

Moim zdaniem SOLARIS jest przynajmniej dziwnym filmem, szkoda że sceny za długie przez co trochę nudno się robi.