Husaria na Phoenixie
Final Fantasy XIV - Dyskusja ogólna
Gram na Mooglu, nie na Phoenixie.
Dołączyłem już do Mirai.
@kielek117 Ok to ja czekam na tego linkshella też jak się ogarnę to wracam na Moogla, by popykać! Im więcej rodaków tym lepiej sie gra
Linkshell stworzony, niestety po nazwie linkshella nie da się wyszukiwać, tak więc odzywać się in-game. Każda osoba może zapraszać kolejne osoby
Osoby które mogą zapraszać teraz:
Kurumi Tsurugichi, Shiro Izaya. Cattiebrie Yvonnel, Ultimetia Dalmasca, Gincha Jakkyou.
My na phoenixie tez mamy polskiego ls juz na dniach bedzie nowa strona o ff osoby chetne do pisania zapraszam na priv
Zapraszamy wszystkich chętnych do Husarii na Phoenixie, serdecznie polecam
Jako, że nie mamy swojego działu na forum, to pomyślałam, że mogę zostawić to tutaj
Ja już kase szykuje na kolekcjonerke możę będzie yda jako figurka
https://www.reddit.com/r/ffxiv/comments/57hrl5/ffxivs_new_expansion_pack_is_called_stormblood/
Hype train, ciuf ciuf
Najlepsze info w calym patchu to : End of PlayStation 3 support. !!!!! W koncu gra nie bedzie "ograniczana" ...
Ja mam hi/pa na nowa klase , i mam nadzieje ze to będzie magiczna, coś w stylu red maga , nie ukrywam również że byłbym zadowolony z upgrade graficznego.
ja oczekuje samuraja tylko i wyłącznie chyba że red mage będzie tankiem bo był w finalach też takim tankiem
Czytając ostatnie wiadomości z uaktualnieniami do gry, jest wzmianka również o nowej profesji, a co najciekawsze nie jest opisane czy to będzie gathering czy jakiś kraft, i nadal jest owiane rąbkiem tajemnicy i to wzbudza moje zainteresowanie oraz zwieksza zniecierpliwienie do nowego updatu. Byłbym wdzięczny jeśli ktoś miałby więcej informacji na ten temat i choć trochę zaspokoił moją ciekawość.
szukałem info na temat nowej profecji ale nic niema i nawet niema informacji żeby taką robili
Ja się zapytam jak to tam wygląda w FF, warto powrócić?
To zależy jak długo cię nie było, jeśli parę miesięcy to na pewno, biorąc pod uwagę ostatnie patche co pewną ilość nowych rzeczy dodało do rozgrywki.
1) Mam 24 lvl i zakupioną tylko podstawkę, jak najlepiej levelować ? obecnie robię questy w oczekiwaniu na duty Roulette: Leveling, dobra opcja do levelowania ?
2) jak zakładam inną broń i zmieniam klasę to jestem bez ekwipunku, w samej bieliznie, jak zdobyć eq ? tylko u vendora ?
3) po zmianie klasy jak zacząć levelować postać ? no bo questy chyba są zrobione te które już skonczyłem i nie bardzo wiem jak levelować inne klasy mając 1 poziom i 0 ekwipunku na sobie
4) jak włączyć DPS/heal meter ? bo widziałem ze gracze mają miernik dpsu ale jak wbijam na Duty Roulette: leveling to nie mam żadnego pomiaru dps
1. Pierwsza klasę dobrze jest zrobić na questach bo i tak musisz je mieć zrobione by odblokować endgame
2. to rożnie albo vendor do lvl, market(coś ala AH) albo znajomy crafter ci coś może zrobić...ogólnie jest wiele metod na zdobywanie eku ale polecam po prostu kupować u vendora by kasy nie marnować i tak na 50 lvl dostajesz dla każdej klasy niebieski gear oraz z dungeonow masz szanse na dropa
3. ogólnie alty lvl się na 2 sposoby...robienie fate'ów(takich eventów oznaczonych na mapce przez fioletowe gwiazdki), powtarzanie deep dungeonu ogólnie 1-10 albo 50-60 poziomów bo robi się je najszybciej. Oczywiście polecane jest także oprócz tego robić ruletki codziennie dla bonus exp'a...
4. Ściąga się DPS meter z netu i włączasz go w windowsie nie ma w budowanego metera w grze.
1. W mojej opinii na pierwszej postaci najlepiej jest levelować, po prostu robiąc questy i poznając fabułę gry. Będzie wolniej, ale nie będziesz musiał za to potem jej nadrabiać, mając 10 poziomów więcej.
2. Ja robię w ten sposób, że jak uczę się od początku nowej klasy, to leveluję, robiąc początkowe questy w innym mieście (często dropi z nich ekwipunek). Armor dostaniesz też, robiąc zadania z gildii, w której tę klasę rozwijasz.
3. Ja levelowałam głównie w Palace of the Dead.
4. W tym nie pomogę, bo nie używam.
1. Ukończ fabułę podstawki, bo jest to wymagane do rozpoczęcia fabuły dodatku. Rób questy poboczne w miejscach, gdzie masz główne, ruletki raz dziennie.
3. Masz jeszcze levequesty.
4. http://advancedcombattracker.com/. To nie tyle miernik, co graficzna reprezentacja combat loga.