Final Fantasy XIV zbieramy drużynę!

Witam wszystkich użytkowników forum! :) Wraz z moim kolegą postanowiliśmy zagrać w FF XIV, ruszyliśmy na Shiva. Jeśli ktoś chciałby dołączyć, odezwijcie się! Podam wam nasz Ts i umówimy sie, gramy healerem i dpsem :P Zapraszam!

Dodam, że do wspólnego grania poszukujemy osoób dojrzałych, mamy w planach stworzenie Free Company :) Chcemy rozwijać się w PVP/PVE a także RP, wszyscy mile widziani:)

Szkoda, że nie Phoenix. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Wielkie dzięki! Jeśli zmieniłbyś zdanie wiesz gdzie nasz szukać :P Nie jestem pewien, ale Phoenix chyba był zablokowany dla nas, stąd nastawienie na Shiva ;)

ogólnie blokady na serwerach są zależne od godziny a nie ze całkowicie blokują a jak szukacie polaków do granie to na moogle polecam wbić bo tam jest najwięcej polaków

O tym akurat nie wiedziałem, dzięki za informację! Pomimo tego chyba jednak zostaniemy na Shiva, mam nadzieję, że znajdą się osoby chętne pograć od nowa i zebrać ciekawą ekipę :)

Życzę wam miłej gry i nie rezygnujcie za szybko. Początki w FF mogą się wydawać nudne (Momentami nawet bardzo nudne), ale jak już dotrzecie do tego 50lvla+ to uświadomicie sobie, że gracie w najlepsze mmorpg dostępne na rynku. Niestety muszę też stwierdzić, że raczej ciężko będzie wam znaleźć ekipę, bo kto miał grać to już gra, większość polaków na moogle, później phoenix, ja osobiście pogrywam na Cerberusie, gdzie tych polaków praktycznie nie ma. FFXIV nie jest zbyt popularne wśród polaków (Może i na szczęście...) więc trudno może być znaleźć nowych gracy i namówić ich do grania na w sumie najmniej popularnym dla nich serwerze. Aczkolwiek i tak życzę z tym powodzenia. :D Witamy w FFXIV! o/

Dzięki za słowa wsparcia, wierzymy, że się uda! :) Ja wcześniej osiągnąłem 50 poziom jako Bard więc mniej więcej już wiem jak to wygląda i na pewno gry nie odpuszczę! Jeśli miałbyś chęć powiększyć naszą polską społeczność na Shiva, wiesz gdzie nas znaleźć, serdecznie zapraszamy! :)

Zastanówcie się nad zmianą serwera, jeśli szukacie ekipy, bo większość nowych graczy (Polaków) idzie od razu na moogle, albo phoenix. Poza tym ludzie niestety szybko się wykruszają z gry, czego Wam oczywiście nie życzę, ale... no, bywa różnie.

Miłej zabawy w grze!

PS. Jak coś to służę pomocą na moogle. Wszystkie klasy 50, kilka 60lvl.

Coraz bardziej jestem przekonany do Moogle :P Muszę to tylko omówić ze znajomym, wciąż czekam aż wstanie po nocce:)

A były ktoś zainteresowany wspólnym graniem od nowa, ewentualnie levelowaniem danej klasy od nowa? :)

Jeśli już zdecydujecie się na granie na moogle, to pamiętajcie, że to serwer "przeludniony" i zazwyczaj blokada w tworzeniu postaci jest znoszona w nocy i rano. Z polskich FC (korzystnie jest dołączyć, bo FC leveluje się poprzez pracę wszystkich członków a z wyższymi levelami idą bonusy - np kupowanie dobowych buffów dla wszystkich, poza tym łatwiej znaleźć crafterów do naprawy/ulepszania sprzętu ;)) macie do wyboru SeeD i Mirai (kiedyś był jeszcze Pradawny Legion, ale ostatnio nikogo od nich nie widuję).

Minus moogle - zalew Francuzów, którzy nie zawsze potrafią się zachować...

Na Moogle była jeszcze Gildia Ronnin, z tego co pamiętam, która była nastawiona głównie na end content. I szczerze myślę, że chętnie bym zagrał z kimś od nowa, dawno mnie ciągneło aby wrócić do gry. Więc jeśli zdecydujecie się na którym serwerze będziecie grali prv.

Zdecydowaliśmy! Zaczynamy od nowa na Moogle :) Khazadhe zapraszam Ciebie i wszystkich zainteresowanych wspólną grą i rozmową o FF, podzieleniem się doświadczeniem do Kącika Druida Wasiljewa :D 31.133.6.136 ostatni kanał, na samym dole, akurat jesteśmy online - Wasil Ah'nir to mój nickname :)

Szczerze gram w FFXIV już dlugi okres czasu i nie polecam grać z polakami większość to typowi Casual ( czyli co robią exp i nic więcej ) jedyne FC które mogę polecić to na Moogle (SEED) ale większość polaków preferuje granie z obcokrajowcami bo są lepsi w EndGame. Ja sam siedze na phoenix i kilkakrotnie próbowałem coś zrobić z polakami ale nigdy nie wyszło bo zawsze było to "ale" albo grać nie umieli swoją klasa. Ale jak tu kolega już wyżej mówił prawdziwe FFXIV zaczyna się 50+ więc jakbyście zmieniali serwer no bo szczerze LICH nie jest dobrym serverem na progress to znajdziecie mnie na PHOENIX. Blood Eater nick w grze polecam się gorąco pomagam ludziom ze wszystkim od craftingu aż progress ( Extreme aż do a4 savage ^^)

a ja mam pytanie techniczne wersja steamowa od tej zwykłej różni się czymś szczególnym?

Tak. Do wersji steam'owej, możesz kupić dodatek tylko i wyłacznie na steam, gdzie kosztuje 35€ (Kiedy kluczyk do dodatku na stronach z nimi kosztuje 40zł). W sumie to chyba tylko tyle. Problem w tym, że następne dodatki też będą w ten sposób, więc trochę się wypłacisz. Ogólnie polecam kupić kluczyk z serii "FFXIV: ARR + Heavensward", aktualna cena to 90zł i masz pewność, że nie przepłacisz. :)

@Dethar

Chłopak ma całkowitą rację, jeżeli ktoś i tak już zna angielski całkiem dobrze (W innych przypadkach nie widzę sensu grania w żadną grę z serii Final Fantasy, bo fabuła jest w nich cholernie ważna i wciągająca) to dużo lepiej pograć sobie z osobami, które mają pojęcie o end-game i z którymi pewne jest, że jak już się zgracie, to będziecie razem grali. Z Polakami to różnie bywa, z resztą oni też mają tendencje (Oczywiście nie wszyscy) do większego try-hard'owania i rage'owania mimo, że sami nie są świetnymi graczami. W anglo-języcznych gildiach moim zdaniem dużo lepiej idzie się bawić i osiągać end-game. :) Polecam serwer Cerberus, sam gram i jestem z tego zadowolony, bardzo fajne community.

Tak. Do wersji steam'owej, możesz kupić dodatek tylko i wyłacznie na steam, gdzie kosztuje 35€ (Kiedy kluczyk do dodatku na stronach z nimi kosztuje 40zł). W sumie to chyba tylko tyle. Problem w tym, że następne dodatki też będą w ten sposób, więc trochę się wypłacisz. Ogólnie polecam kupić kluczyk z serii "FFXIV: ARR + Heavensward", aktualna cena to 90zł i masz pewność, że nie przepłacisz. @DetharChłopak ma całkowitą rację, jeżeli ktoś i tak już zna angielski całkiem dobrze (W innych przypadkach nie widzę sensu grania w żadną grę z serii Final Fantasy, bo fabuła jest w nich cholernie ważna i wciągająca) to dużo lepiej pograć sobie z osobami, które mają pojęcie o end-game i z którymi pewne jest, że jak już się zgracie, to będziecie razem grali. Z Polakami to różnie bywa, z resztą oni też mają tendencje (Oczywiście nie wszyscy) do większego try-hard'owania i rage'owania mimo, że sami nie są świetnymi graczami. W anglo-języcznych gildiach moim zdaniem dużo lepiej idzie się bawić i osiągać end-game. Polecam serwer Cerberus, sam gram i jestem z tego zadowolony, bardzo fajne community.

Wiem sam grałem na Cerberusie i jest to jeden z najlepszych serwer do progressu :D ale wróciłem do Phoenix bo znajomi ale są nadal jeszcze niezłe grupki. No i zgodzę się z tymi polakami. Szczerze lepiej grać ze swoimi i zdobyć coś wspólnie ale to jest jak gra w lotka. Można się kiedyś spotkamy :D

PS. Gra jest bomba ale jak każde mmorpg się nudzi sam już jestem tą grą wynudzony bo szczerze nie mam zkim grać poratujcie :D

Siemka chciałbym zagrać ale nwm ile kosztuje teraz ffv możecie mi napisać:))))

FFV to ok 40-60zł... Jeżeli pytasz o FFXIV to 40zł za podstawkę i też około 40zł za dodatek.

Siemka chciałbym zagrać ale nwm ile kosztuje teraz ffv możecie mi napisać )))

Ostatnio widziałem nawet za 24zł ^^. Tylko nie kupuj na Steam no jeżeli jesteś bogaty :D

Na G2A możesz kupić podstawkę z dodatkiem za 90 zł