Finały Sezonu Trzeciego

Już od jutra 15 września rozpoczynają się finały sezonu 3! 14 drużyn z Ameryki Północnej, Europy i Azji spotkają się w Los Angeles by pokazać kto zasługuje na miano najlepszej drużyny sezonu 3. Sam finał odbędzie się 4 Października. Wtedy dwie najlepsze drużyny zawalczą o główną nagrodę.

Lista drużyn, które się zakwalifikowały:

- Cloud 9 HyperX

- Fnatic

- Gamania Bears

- Gambit BenQ

- GambitGear.eu

- Lemondogs

- NaJin Black Sword

- OMG

- Royal Club

- Samsung Ozone

- SK Telecom T1

- Team Mineski

- TSM Snapdragon

- Vulcun TechBargains

Już teraz są dostępne darmowe ikony z obecnymi drużynami by dopingować swojego faworyta!

Nie wiadomo jeszcze od kiedy ale będzie możliwy zakup specjalnego skina Championship Thresh. Coś jak w przypadku Riven w drugim sezonie.

Na kogo obstawiacie? Kto wygra i dołączy do dwóch pozostałych zwycięzców? Piszcie oraz komentujcie!

Ja mam nadzieję, że Fnatic wygra. Nie mają zbyt dużych szans z koreańcami, ale myślę, że im się uda.

Wszystkie druzyny ktorym kibicowalem nie dostaly sie, wiec zostalo mi tylko.... do boju GAMBIT !

osobiscie jestem za Gambitami, ale to co ostatnio c9 pokazali.....

Osobiście jestem za Cloud 9 HyperX. Jedni z najlepszych w amerykańskim Challengerze. LCS wyszedł im znakomicie. Na 28 meczy tylko 3 przegrane. Mają duże predyspozycje by osiągnąć szczyt.

ja tam licze na Fnatic final bedzie bardzo ciekawy :) dobrze ze MyM nie ma :D

Ja obstawiam na Cloud 9 HyperX, od samego początku idzie im baaaaardzo dobrze. :D

Tak, a widział ktoś o której się zaczynają mecze ? Taki Gambit (do boju kamraci!!) gra po 23 jak wszystko pójdzie gładko wcześniej -_- A rano w poniedziałek trzeba wstać aby zacząć dzień jak normalny człowiek.

Szkoda, bo chyba kiedyś event zaczynał się w sobotę w godzinach rannych. No trudno, zostają powtórki i teraz Dreamhack.

Jestem za C9, ale oglądałem finały Koreańców i kurcze strasznie piękne mecze zagrał SK Telecom T1. Zabawne , że C9 gra podobnymi championami, jak koreance z finałów pickowali , więc moze mają jakieś szanse. W zasadzie na tą chwile każdy team ma równe szanse i niech wygra najlepszy.

Dyskretnie liczę na Fnatic lub C9, ale najlepiej, żeby było po prostu ciekawie ;)

I po pierwszym meczu. GG pokazał, że nie pasuje poziomem do światowej czołówki, TSM dosłownie zmiażdżyło ich w każdym aspekcie gry ;) Teraz zapowiada się ciekawy meczyk, SKT1 vs Lemondogs, osobiście obstawiam koreańczyków, widać u nich skill w łapie jeśli śledziło się ich ostatnie poczynania. Ogółem uważani są za jednych z faworytów także ten tego, no, just watch B)

Up wyżej właśnie Lemonki przegrały myślę jednak za bardzo pewni siebie byli. First Blooda ładnie zabrali przeciwnikowi, i na początku nieźle pchali lane. Jednak popełnili 2 x błąd na baronie co skutkowało przegranym team fight'em. Jednak mam nadzieję, że się podniosą i do dzieła po zwycięstwo :).

Oczywiście Gambit BenQ. Jeden człowiek, jedna brew, trzy dorany.

Jestem za TSM. Nie rozumiem czemu Gambit ma tak dużo polskich fanów ;d.

@up

ponieważ dobrze im z oczu patrzy, o. A tak szczerze powiedziawszy z wszystkich drużyn oni najbardziej przypadli mi do gustu, ciężko określić dlaczego. :)

OMG pocisnęło pięknie w grupie, nikt nie miał do nich startu ;)

To co OMG zrobiło z TSM podkusiło mnie, by na stronie zagłosować na nich w meczu z SKT T1. Tak jak się spodziewałem, oprócz mnie zrobiło to raptem z 15% osób spośród wszystkich głosujących. I nadal nie wiem, skąd to zaskoczenie tak wielką przewagą OMG - ich świetna i megaagresywna gra w early, a później gra z głową dała im zwycięstwo. To nie była gra niczym ta w wykonaniu LD, gdzie początek mieli naprawdę mocny, a później z każdą minutą robili coraz więcej throwów. To była gra, gdzie Chińczycy wypracowali sobie bardzo dużą przewagę w pierwszych minutach i gdzie za każdym razem robili wszystko by krok po kroku przejmować kontrolę (i wizję) nad mapą.

W skrócie, jeśli chodzi o mecze grupy A: TSM nie pokazało sobą NIC. Wygrali z GG, którzy raczej posłusznie zajmą miejsce na dnie tabeli, a później Regi i Dyrus pokazali tyle błędów, że człowiekowi aż szkoda było patrzeć na rozpaczliwe próby WildTurtle'a by wyciągnąć team. LD będzie na pewno walczyć o drugie miejsce, mimo przegranej z SKT T1, chociaż będą mieli na pewno ciężki orzech do zgryzienia. Mimo wielkiego hype nadal nie wiem co jest aż tak wspaniałego w SKT - poza jednym Fakerem, który dwukrotnie pokazał wielkie umiejętności nie zobaczyłem tak naprawdę nic co dałoby im aż tak wielką przewagę nad innymi drużynami. Raczej odwrotna jest sytuacja z OMG, gdzie drużyna wygrała dlatego że byli bardzo zgrani i praktycznie wszystkie ich działania miały głębszy sens (Gogoing udający zainteresowanie redem podczas gdy reszta teamu biła Barona, ganki LoveLina...). Czy będą w stanie wygrać grupę? Bardzo prawdopodobne, został im tylko jeden stosunkowo groźny przeciwnik. Czy będą w stanie wygrać turniej? Czas pokaże, ale śmiem wątpić.

A ja nadal wierzę w lemonki bo mają potencjał pokazali iż umieją grać agresywnie i zaskoczyć przeciwnika. Co prawda nie mogę przeboleć iż 2 tf przegrane, jednak jak to się mówi pierwsze koty za płoty i mam nadzieję iż następny mecz zaczną tak samo agresywnie i utrzymają tempo do końca.

Team Mineski ma -1 win. Ktoś wie o co chodzi?

GamingGear a nie GambitGear

A ja powiem tylko jedno: Fnatic vs. Mineski. Umarłem podczas tego meczu :lol: