@kristal wiem, że komputer nie jest zły tylko po prostu dawno formata nie robiłem i dlatego;p Co do zasilacza nigdy go nie zmieniałem ani nic. Komputer dobrze działał.Karta: Gainward GeForce 8400GS 512MB DDR2@FreeQTeż właśnie robie formata średnio co 3 mięsiące ;DMożesz dać linka do tych programów z jakiejś normalnej stronki?Po prostu chcę zrobić już tego formata(nie widzę innego wyjścia) i go 'zabezpieczyć' żeby już nie robić w kółko tych formatów, bo mam dosyć instalowania wszystkiego od nowa ;P
Ja też zawsze miałem syf a teraz już 4 miesiąc używam takiego pakietu:
Avast (najnowsza wersja to najlepszy DARMOWY antywirus, szanujzielen jak zwykle opinia oparta na stereotypach którą może sobie co najwyżej tyłek podetrzeć)
COMODO Firewall (darmowy firewall, jeden z lepszych na pewno ;])
Game Booster (nie używam funkcji boost&launch [przyśpieszającej działanie gry], lecz używam go do zoptymalizowania Wina, defragmentacji katalogów gier i aktualizacji sterowników co świetnie spełnia swoje zadanie)
Windows Defender (pod W7 robi mi co jakiś czas skanowanie wykrywające bodajże malware i spyware)
Defraggler (imho jeden z lepszych programów do defragmentacji, bodajże także darmowy)
Revo Uninstaller (tym odinstalowywujesz zbędne aplikacje, czyści rejestr itd., używam także do usuwania różnego rodzaju śmieci i danych po przeglądaniu internetu)
WWDC (program zamyka porty przez które najczęściej dostają się robaki)
Do tego CCleaner (wiadomo w jakich celach ;])
Od siebie polecam także Advanced System Care, program twórców GameBooster'a ktory świetnie optymalizuje działanie komputera, ma m.in. funkcję defragmentacji pamięci RAM i wiele innych, sprawdzonych systemów ![;)]()
Jak to zainstalujesz to masz dobrze zabezpieczony komputer, a żywotność systemu na pewno się zwiększy ![;)]()