Forsaken Roleplay - GOTHIC!

XXPNG_nexhpxr.PNG

forsaken roleplay - jest to nowo powstający projekt, mający na celu wprowadzić klimatyczną rozgrywkę w świecie gry Gothic, której nie znajdziecie na żadnym innym serwerze. Dlaczego tak uważamy? Bo biorą się za to odpowiednie osoby, które znają się na tym oraz siedzą w tym bardzo dużo czasu a jednocześnie są miłośnikami Gothica, tworząc w nim modyfikacje czy też filmy (machinima). Nie można zapominać o najważniejszej rzeczy w tej grze, fabuła - cała rozgrywka będzie się opierać na wydarzenia z podstawowej wersji gry jak i historii pisanej przez twórców projektu. Czyli na prawdę będzie ciekawie i będzie wiele wiele różnych niespotykanych wydarzeń które będą napędzać rozgrywkę.

http://forsaken-rp.pl/

Teraz przejdźmy do najważniejszej rzeczy, skrypt. Został tak przygotowany, by na serwerze grało się przyjemnie, bez żadnych nieprzyjemnych spraw. Zapewne wchodząc na inne serwery widzisz bardzo duży spam, jest za kolorowo i serwer na pewno nie ma za grosz estetyki, no prawda - tak jest. Tutaj będziesz mógł w końcu poczuć klimat, nie przejmując się tymi wszystkimi rzeczami które wymieniłem wyżej. Teraz pokażemy co nieco, nie jest tego dużo, bo tak ma być no i nie jest to wszystko, co tutaj wymieniliśmy. Resztę dowiecie się na forum serwera: www.forsaken-rp.pl

1apng_nexhhpq.png

Wszystkie czaty w jednym zdjęciu, jak widać nie jest tak źle. Z czasem może się to zmienić, ale zostajemy przy tej wersji która jest estetyczna i przy której najlepiej się gra.

2apng_nexhhrh.png

Tak, jak widać u góry posiadamy najważniejszą funkcje do pilnowania porządku, której na żadnym serwerze nie doświadczyłem i być może dlatego był taki chaos. Nic nie muszę opisywać, obowiązkowa komenda która powinna znajdować się na każdym serwerze. Do tego wszystkiego, aby Support mógł lepiej pilnować porządek zostaje dodany spectate (obserwowanie gry gracza). oraz miejsce dla złych graczy na określoną ilość czasu.

3apng_nexhhnq.png

Jest tego o wiele, wiele więcej ale zostawmy to już na potem, śledząc naszą stronę będziecie się dowiadywać przez wasze pytania wiele różnych rzeczy. Tak więc zapraszamy do rejestracji i wyczekiwania startu projektu, który jest zaplanowany PRZEZ WAS SAMYCH, o co mi chodzi? Czekamy na kandydatury do poszczególnych grup, bez których gra nie mogła by się toczyć. Gdy zdobędziemy wszystkich liderów, na pewno ogłosimy start jak najszybciej się da. Teraz może opiszemy coś o systemie zakładania postaci, jest bardzo prosty i przy tym unikniemy wiele powtarzających się charakterów, no i tych złych ludzi którzy tylko będą próbować rozwalić rozgrywkę graczom - jest to prosta karta postaci, którą po prostu wypełniasz według wzoru, gdy zostanie zaakceptowana, możesz cieszyć się w późniejszym czasie grą, jeśli nie - spróbuj ponownie smile.png Pozdrawiamy, ekipa

http://forsaken-rp.pl .

Kliknij tutaj, aby zapoznać się z fabułą gry, która ciągle jest uzupełniana.

Wow!

Kiedy przewidywany start/jakaś beta?

Artcik żyje :o !? Ciekawa inicjatywa, chętnie zobaczę co z tego wyjdzie. :)

Wow!Kiedy przewidywany start/jakaś beta?

Jak zbierze się trochę graczy na start, obsadzimy frakcję itp..

ja sie na to pisze na pewno :) czuję ogromny sentyment do gothica, zarówno 1 jak i 2 oraz NK ;)

Brzmi świetnie *..*

Kurde, to może być fajne, swego czasu "no-life'iłem" na serwerach RP w SAMP'ie więc jakieś tam pojęcie mam.

Gothic MP śledzę od bardzo wczesnych wersji, może nawet od początków gdy można było ledwo podłączyć się do jednego serwera i tylko chodzić po mapie. Po pewnym czasie twórcy nagrali filmik na jakiś targach gdzie główny programista (?) komentował i odpowiadał na pytania dotyczące moda do Gothica 2 (jego monitor -z doczepioną kartką z napisem Gothic MP - typu wielki, ciężki co promieniował gorzej jak stara mikrofalówka z czasów ZSRR). Wyszło mu to średnio, ale pomimo tego, było dość ciekawie jak pamiętam. Projekt został zawieszony na jakiś czas, gdzie mod był dalej słabo grywalny.

Powrócili jednak z mocnym kopnięciem, dlatego nawet gdy grałem ostatnio (z rok temu), nie mogłem się nadziwić jak to wszystko ruszyło i co można zrobić ze starą singlówką gdy zabiorą za to się zdolni ludzie i fani serii.

To jeszcze nic, bo gdy śledziłem poczynania różnorakich gildii na forum, to byłem zachwycony (w większości to nie byli zbyt dojrzali gracze, ale zawsze, zapał był- przynajmniej założycieli gildii) tym jak gracze potrafią sobie zrekompensować brak (jeszcze wtedy) jakiegoś sensownego i działającego systemu, chociażby walki i ogólnie gameplayu, poprzez tworzenie historii gildii, rang, struktur, systemu awansowania czy sesji RPG. Zostało tak już na stałe, a projekt podejrzewam dalej się bardzo dobrze rozwija.

Trzymam kciuki za rozwój pomysłu forsaken roleplay. Niech Gothic będzie nieśmiertelny, aby fani mogli znaleźć kontynuację przygody z serii, w wyobraźni i zapale twórców, np. serwerów takich jak ten ;) GL

Fap fao fap... zneczy ee... Super ! :D. Gtohic to mój ulubiony erpeg ale zawsze brakowało mi takiego multi. Jestem na 100% waszym nowym graczem :)

A powiedzcie mi tak, gdy grałem na wczesnych wersjach to nie było tam mobów była tylko mapa z gothica i można było sobie po niej chodzić nic więcej, interesuje mnie jedno czy są tam normalnie moby które normalnie się bije jak w gothicu ?

Też podłączam się pod pytanie :). Zazwyczaj na serwerach gothic RP odrzucała mnie "martwość" świata,mam nadzieję że tutaj tak nie

będzie :D

@Edit: Pytanie do Artcika : Mógłbyś podać tak chociaż na oko datę wystartowania serwa ?:D. Bo już zainstalowałem gothic :>

Jak dla mnie świetny pomysł, i propsy dla założycieli :). I na stówkę będę waszym graczem :P

Też podłączam się pod pytanie . Zazwyczaj na serwerach gothic RP odrzucała mnie "martwość" świata,mam nadzieję że tutaj tak niebędzie @Edit: Pytanie do Artcika : Mógłbyś podać tak chociaż na oko datę wystartowania serwa ? . Bo już zainstalowałem gothic :>

Co do mobów - jeżeli będą one potrzebne dla niektórych frakcji, to zostaną dodane. Wszystko jest do zrobienia, zależy to głównie od Waszych - graczy - potrzeb. Co do startu, myślę, że jeszcze w tym tygodniu. :)

Macie kolejnego gracza-Good Luck

Hmmm.... mógłbyś zrobić miejsca na np polowania by zbierać mięso skóry itp. Dodało by to fajnego erpegowego klimatu na polowaniach :P

Coś takiego też planują. Narazie trzeba frakcje obsadzić, jak ktoś grał na serwerach SAMP'a RP to wie o co chodzi. Muszą być Ci dobrzy i źli, jakieś biznesy, frakcje dodatkowe. Tu się doda do tego moby, czego w SAMP'ie nie było i można by fajnie odgrywać. Ataki zwierzyny na miasto i obrona i różne takie.

Mmm bandyci z farmy Onara...Poezja!!!

Ja również jestem zainteresowany tym i mam nadzieje, że coś z tego wyjdzie. Dlatego bardzo się cieszyłem jak wyszedł gmp heh trochę się pograło. Szkoda, że producenci nie zrobią jakieś nowej części na tym starym dobrym silniki z g2 o tyle dobrze, że mamy co chwilę wysyp nowych modów, które jedne są może słabe ale drugie wręcz warto sprawdzić, bo dodają sporo nowego do starego już świata gothica. JEstem ciekaw czy tylko w Polsce jest aż tak wielki fan na gry z serii g2. A co do gmp jedyne co mnie wkurzało to wielki spam na czacie, jestem ciekaw czy jest w ogóle możliwość zrobienia po prostu dymków rozmów, oraz to że świat był pusty w sensie zero stworków.

O losie... Spędziłem długie lata na serwerach RP w SAMP'ie, zawsze moim małym marzeniem było zagranie w klimatycznym świecie fantasy, nawet w najśmielszych snach nie spodziewałem się, że doczekam się tego w Gothicu.

Ja też spędziłem długi czas na serwerach RPG w Samp i również Ultima online i również osobiście gram w gry RPG w świecie D&D oraz warhammer więc mam duże doświadczenie z RPG :). Z niecierpliwością czekam na RPG Gothic :P