Wiadomo coś ile ludzi będzie grało? Nie chciałbym wbić a tu pustki.
Forsaken Roleplay - GOTHIC!
No cuż, mam nadzieje że bedzie z kim grać
Narazie pobieram Gothica i teraz tylko czekać aż zajmą sie stronką
Osób będzie sporo, średnio każda organizacja ma ich już około 10. Tutaj macie link'a do Gothic'a jest to G2 z dodatkiem NK. Szybko się pobiera, kilku osobom już dałem każda chwali Jak jakieś pytanie - bo na razie stronka nie działa - a sam już dużo się dowiedziałem do administracji i GM'a, więc mogę się podzielić nimi z wami, jak tylko coś nie jest jasne.
Ja już pobieram z linku wyżej który podał Adisson215.
Pomysł wręcz idealny, na tysiąc procent sign up
Aż się zdziwiłem, że ktokolwiek takiego newsa napisał. Przecież istniało już multum takich serwerów, a ten jest klonem powstałych już wcześniej... Gamemode który został napisany przez producentów GMP:A oraz GMP istniał w sieci już bardzo długi czas. Wszyscy się na nim wzorują i nic nowego tak naprawdę nie wnoszą. Wcześniej powstałe już serwery Role Play na scenie Gothic'a kulały. Dlaczego? Tysiące gracze zarzekali się, że będą grać, a kiedy maszyny ruszały pełną parą, to za dnia było widać przeciętnie 15 osób na serwerze.
Powstawały już artykuły na ten temat, mianowicie jeden z nich:
centrum-rp.eu/topic/2272-gmp-polska-scena-rp-jest-uboga/
Feodaron to był jeden z najlepiej zapowiadających się serwerów w Polsce ze sceny Role Play. Wszystko klapło, bo ekipę szlag trafił. Ogólnie rzecz biorąc to gracze z serwerów Role Play ze sceny Grand Theft Auto San Andreas zapieczętowali początki owego trybu w Gothicu. To oni chcieli wnieść swe umiejętności i wiedzę w inną grę. Nie udało się im, ponieważ silnik nie zezwalał na wiele. Nie dało się im przelać całości skryptów z GTA do Gothica.
Dziwię się, że w ogóle został taki news opublikowany :|
I to jeszcze Artcik - gwarantuję Wam, że serwer upadnie szybciej niż zostanie uruchomiony.
Sam wierzyłem w to, że wszystko będzie tak piękne jak to opisują w roku 2012, kiedy wszedłem na pierwszy taki serwer... Tego nie da się w 100%-ach odwzorować jak w GTA to robią aktualni gracze. Jako weteran od roku 2006 na scenie Role Play, śmiem twierdzić, że to nie wypali i nie ma sensu mącić sobie głowy, wstawiać tego typu newsy na tę stronę i to jeszcze tak dobrze znaną...
P.S Niedość, że silnik wzięli sobie IPB, to jeszcze postawili go na proserwerze - śmiech na sali. Bez licencji i na śmiesznym hostingu.
Jakby tego było mało, jak już wcześniej wspomniałem, gamemode nie jest ich, został ściągnięty z internetu i nie wnosi wielu rzeczy do świata Role Play w owej grze. Wcześniejsze serwery miały o niebo lepsze skrypty, a ten został wyssany z palca.
Pozdrawiam.
#Caffrey
Ekipę szlag gdzieś trafił, zawsze są jakieś problemy, tutaj wydają się zgrani. Artcik jest osobą ogarniętą, po rozmowach z nim, silnik IPB bo łatwiej na nim pracować osobie która tym zarządza, a serwer prawdopodobnie muszą zmienić. Jak Ci się nie podoba to po co w ogóle piszesz? Robisz z siebie debila, a dodatkowo zniechęcasz graczy. Do tego jeśli Ci się news'y nie podobają to zmień portal, na pewno nikt za Tobą tęsknić nie będzie
#edit
Poza tym artykuł którym to tak chcesz potwierdzić swoją tezę, zarówno tu jak i w komentarzu dotyczącego owego news'a został napisany przez Gorky'ego, członka ekipy Forsaken Roleplay, więc kto jak kto - w Twoim mniemaniu - może ogarnąć serwer RP lepiej jak osoba mająca pojęcie o niewykorzystanym potencjale GMP?
Postawić mu piwo ^!
Yeey odpaliłem Gothica!!!Ale sama podstawka-trzeba ogarnąć NK..
Wiadomo kiedy otworzą serwery i kiedy strona będzie działać?
Dzisiaj strona zostanie otwarta. Nie przypuszczaliśmy, że strona będzie tyle razy odwiedzana i że tylu graczy dokona rejestracji w tak bardzo krótkim czasie. Pobiliśmy swoje lokalne rekordy i w związku z tym jesteśmy w trakcie zamówienia mocnego serwera. Więcej takie problemy nie powinny wystąpić.
Feodaron to był jeden z najlepiej zapowiadających się serwerów w Polsce ze sceny Role Play. Wszystko klapło, bo ekipę szlag trafił. Ogólnie rzecz biorąc to gracze z serwerów Role Play ze sceny Grand Theft Auto San Andreas zapieczętowali początki owego trybu w Gothicu. To oni chcieli wnieść swe umiejętności i wiedzę w inną grę. Nie udało się im, ponieważ silnik nie zezwalał na wiele. Nie dało się im przelać całości skryptów z GTA do Gothica.P.S Niedość, że silnik wzięli sobie IPB, to jeszcze postawili go na proserwerze - śmiech na sali. Bez licencji i na śmiesznym hostingu.Jakby tego było mało, jak już wcześniej wspomniałem, gamemode nie jest ich, został ściągnięty z internetu i nie wnosi wielu rzeczy do świata Role Play w owej grze. Wcześniejsze serwery miały o niebo lepsze skrypty, a ten został wyssany z palca.Pozdrawiam.
Nie mamy forum IPB tylko MyBB. Hosting tu nie gra żadnej roli. Gamemode jest nasz od podstaw pisany i nie został ściągniety ani podpierdolony, a projekt na pewno nie jest wyssany z palca.
A co do Feodaronu, oni mieli może dobry pomysł, ale to wszystko było zbyt idealne żeby mogło współgrać. W każdym razie wszystko trafił szlag i teraz na scenę wchodzimy my
A ja mam pytanie ...zastanawia mnie pewna rzecz, dlaczego te wszystkie serwery gothica multi są bez potworków ? Czy by nie urozmaiciło grę ? Zamiast pisać teksty, mi to jakoś nie przeszkadza, ale mam dosyć błazenady nowych graczy, którzy nie ogarniają i się z tego śmieją czy coś.
Jak w pełni wypali to ja się zgłaszam, macie kolejnego gracza , którego przewidywany jest start?
Kolejny gracz gotowy do gry!!
Kurna, myślę, że na start będzie spora liczba graczy. W SAMP'ie potrafiłem z moim gangiem organizować mega świetne akcje w 20 osób na serwerze, a świat gothica według mnie, daje o wiele szersze pole do popisu jeżeli chodzi o wymyślenie ciekawych historii i eventów. Nie mogę się doczekać. Tylko kurna nie wiem, czy myśleć nad autorskim projektem, czy może dołączyć do czegoś, a przynajmniej próbować.
Kurna, myślę, że na start będzie spora liczba graczy. W SAMP'ie potrafiłem z moim gangiem organizować mega świetne akcje w 20 osób na serwerze, a świat gothica według mnie, daje o wiele szersze pole do popisu jeżeli chodzi o wymyślenie ciekawych historii i eventów. Nie mogę się doczekać. Tylko kurna nie wiem, czy myśleć nad autorskim projektem, czy może dołączyć do czegoś, a przynajmniej próbować.
Spróbuj stworzyć coś własnego, z tego co pamiętam jeszcze jedna organizacja 'przestępcza' by się przydała. Aktualnie są trzy 'porządkowe' + Magowie Ognia i Wody oraz dwie grupy bandytów.
Wiadomo może o której godzinie strona zacznie działać?
Wiadomo może o której godzinie strona zacznie działać?
Dzisiaj o 22:00 z tego co się dowiedziałem, ale ręki sobie uciąć nie dam Czyli jeśli dobrze pójdzie to za 10 minut.
Ja bardzo chętnie zagram, więc mnie macie na pewno.
Forum działa. Zapraszamy