FORUMOWA GRA: WILKOŁAKI (rekrutacja graczy)

FORUMOWA GRA: WILKOŁAKI

Otóż mam taki pomysł na minigierkę forumową: o co dokładnie chodzi?

Otóż jest sobie wioska graczy/forumowiczów, myk jest taki, że część mieszkańców to wilkołaki też gracze/forumowicze.

Wieśniacy próbując pozbyć się wilkołaków wybierają CODZIENNIE (do 22:00) w demokratycznym głosowaniu osobę (tutaj na forum w temacie gry), którą spalą na stosie (nie muszę dodawać, że spalą ją dlatego, że podejrzewają ją o bycie wilkołakiem).

UPDATE: W przypadku, gdy kilka osób ma tyle samo głosów (najwięcej) to spalani są wszyscy wytypowani jednej nocy.

UPDATE3: Po śmierci na stosie Mistrz gry ujawnia kim była istota spalona

Wilkołaki też nie próżnują i codziennie wybierają razem kogo mordują (wysyłają PW do mnie, jak już ustalą między sobą kogo mordują): tymczasowego mistrza gry). Jest jeszcze trzeci bohater jasnowidz, który może raz na 3 dni sprawdzić osobę (pisze do mnie nick, a ja odpowiadam czy to wieśniak czy wilkołak) - jasnowidz może, a nawet powinien podać tą informację w temacie gry (UPDATE4: wszyscy gracze mogą porozumiewać się w sprawach gry za pomocą PW).

Wszelkie spekulacje i przede wszystkim codziennie głosowanie będzie prowadzone w temacie gry. (nie tym ten służy tylko do rekrutacji graczy)

UPDATE2: Martwi głosu nie mają, czyli nie udzielają się w temacie gry po wirtualnej śmierci.

Finał jest prosty kto przeżyje - wilkołaki, czy wieśniacy ten wygrywa.

O ile będą w ogóle chętni do zabawy,to informuję, że role kto kim będzie rozdzielę losowo (jednak zadbamy o balans żeby szanse był wyrównane) i wyślę każdemu na PW.

Tak więc ktoś chętny? Piszcie w temacie. Jakby dobrze poszło to byśmy startowali jutro. :]

LISTA GRACZY:

1. Ilrealus

2. MaKuPL

3. Azrael

4. RaVeN

5. facos14

6. Blaanid

7. ISmokeBleezys

8. Grotesk

9. Dzz

10.PlainLazy

11. Koyiro

12. Dixell

13. Sokyre

14. Piolczu

15. Yamakazu

Pomysły na 2 sezon20-25 graczyNowe klasy:Ludzie:- 1 Paladyn: raz na dzień może dać dowolnej osobie (też sobie) ochronę przed atakiem wilkołaków, jeżeli wilkołaki zaatakują tego dnia ochranniany cel, to ich atak nie przynosi skutku- 1 Szaman: raz na trzy tury szaman może rzucić klątwę śmierci - jeżli trafi na innego człowieka zarówno szaman jak i ofiara umierają - jeżeli trafi na wilkołaka to umiera tylko wilkołak- 1 Ksiądz: raz na 10 tur może wsksrzesić wybraną osobę (rzut K12)1 - niepowodzenie - ksiądz podczas rytułału ginie2 - niepowodzenie - ksiądz podczas rytułału wyjawia wszystkim swoją klasę3 - niepowodzenie4-11 sukces12 - sukces + błogosławieństwo - w tej turze ksiądz nie może być zamordowany przez wilkołaki (działa tak jak umiejętność paladyna, ale jednorazowo)- 2 Wojowników: specjalną umiejętnością wojownika jest możliwość obronienia samego siebie przed atakiem wilkołaka. Jest to umiejętność pasywna, żołdak jest zawsze przygotowany na walkę.Jeżeli wojownik jest celem ataku wilkołaków to MG wykonuje rzut kostką K12 (dwunastościenną) w zależności od wyniku rzutu losowego:Walka ze zwykłym atakiem wilkołaków:1-6 śmierć wojownika7-9 nikt nie ginie10-12 śmierć wilkołaka (Rzut losowy MG, który wilkołak z atakującej watachy umiera)W przypadku próby przemienienia wojownika w wilkołaka przez Siwece zarazy:1-3 -przemiana wojownika w wilkołaka4-6 -śmierć wojownika7-12 śmierć Siewcy W przypadku walki z egzektutorem w trybie Furii:1-10 śmierć wojownika11-12 śmierć Egzekutora (tego który był w trybie Furii jeżeli jest więcej niż 1)Neutralni:- Nieumarły: jeżeli zostanie zaatakowany przez wilkołaki lub wybrany do spalenia na stosie to ujawnia swoją naturę - nieśmiertelność. Mieszkańcy wioski mogą go wykluczyć z głosowań, ale nie muszą tego robić - nieumarły może pomagać zarówno jednej jak i drugiej stronie - to po której stronie stanie zależy tylko od gracza. Jednak jest to postać neutralna, więc jeżeli np. zostaną żywe same wilkołaki i nieumarły to grę wygrywają wilkołaki.Wilkołaki:- 1 Siewca zarazy: raz na 10 tur jest w stanie przemienić dowolnego człowieka w wilkołaka, -> ZASADZA RZĄDZY KRWI -> Aby siewca zarazy był w stanie kogoś przemienić to musi uczestniczyć w minimum trzech udanych mordach (spalenie na stosie, nie jest mordem)Po udanej przemianie Siewca zarazy traci 3 udane morderstwa z konta i jest zmuszony, ponownie zebrać krwawe żniwo (również 3 mordy) przed zarażeniem kolejnego człowiekaprzemienia wieśniak : zwykł wilkołakjasnowidz,ksiądz : zmiennokształtny mistrzpaladyn, szaman, wojownik : egzekutor- 1 Zmiennokształny mistrz: Jeżeli jest prześwietlany przez jasnowidza, sam wybira co jasnowidz zobaczy - może udawać dowolną ludzką istotę: wieśniaka/szamana/paladyna/księdza - nawet podczas śmierci nie ujawnia swojej prawdziwej natury ! - więc może zostać omyłkowo wskrzeszony przez księdza.- 1 Ezgekutor: Furia (Deklaruje użycie tej umiejetnosci przed 22:00) Raz na trzy dni może wykonać atak (razem z watachą wilkołaków), który ignoruje obronę Paladyn'a a nawet nieśmiertelność Nieumarłego. Większe szanse w walce z wojownikiem (tylko podczas aktywnej Furii)

Dopisz ;)

Mnie też ^^

Forumowe gierki tekstowe? Mi pasuje, możesz wpisać. Ale nie rozumiem jak dokładnie działa to zabijanie. Będzie jakieś głębsze odgrywanie ról i mocniejszy klimat? I jak konkretniej działa to losowanie, palenie na stosie, mordowanie i tak dalej?

Forumowe gierki tekstowe? Mi pasuje. Ale nie rozumiem jak dokładnie działa to zabijanie. Będzie jakieś głębsze odgrywanie ról i mocniejszy klimat? I jak konkretniej działa to losowanie, palenie na stosie, mordowanie i tak dalej?

Każdy będzie odgrywał na tyle ile ma ochotę, czyli raczej luźny klimat. Ja się postaram trochę ubrawić informację o mordach. ;]

Palenie na stosie działa tak, że wszyscy (wilkołaki też) głosują kogo spalić W TEMACIE GRY - dzięki temu patrząc kto jak głosuje można spekulować kto jest wilkołakiem.

Mord działa tak, że wilkołaki ustalają codziennie (też do 22:00) kogo mordują i wysyłają mi info na PW.

CZYLI codziennie giną minimum 2 osoby.

Losowanie jest tylko raz na początku, ja będę losował kto kim jest - później to już gracze decydują o grze.

Kiedyś w coś podobnego się bawiłem ze znajomymi. Rozruszajmy to forum!

świetny pomysł mam nadzieje że będzie więcej takich gierek : D

świetny pomysł mam nadzieje że będzie więcej takich gierek : D

Dopisywać Cie?

Możesz mnie zapisać :D Czuję, że będzie niezła zabawa :D

Tylko żeby potem nie było czegoś takiego: "Wy idioci, to nie nie ja byłem wilkołakiem *tu jakieś przekleństwa*" :P

@Edit: Da radę dać do jakiegoś innego działu?

Dzięki Yang, trochę mi to rozjaśniłeś ;) . Można też dodać szczyptę humoru, jak myślicie?

@UP Popieram. A co jeśli gra się już zakończy? Aha, jeśli ktoś zginie to rozumiem respawnu brak?

Dzięki Yang, trochę mi to rozjaśniłeś . Można też dodać szczyptę humoru, jak myślicie?

Obowiązkowo.

Możesz mnie wpisać, na listę. :)

Możesz mnie zapisać Czuję, że będzie niezła zabawa Tylko żeby potem nie było czegoś takiego: "Wy idioci, to nie nie ja byłem wilkołakiem *tu jakieś przekleństwa*" @Edit: Da radę dać do jakiegoś innego działu?

Postaram się o wsparcie jakiegoś moderatora. :] d

d.....zzzzzzzz

STARTUJEMY OD 15 GRACZY, jak się przyjmie to będzie następna tura masywniejsza o ile będzie taka potrzeba

Dopisywać Cie?

Tak

To ja też mogę

Ja też w to wchodzę.

Dopisz mnie.

Sluchajcie - wydaje mi sie, ze skoro gramy pierwsyz raz, to zrobimy to w tym dziale, lecz jelsi gra sie przyjme, to wtedy otworzy sie nowy dzial, specjalnie przeznaczony do gier tego typu. Poki co posiedzimy w HydePark.

Dzz nie mógł pograć z nami w Tribes, to chociaż w Wilkolaki da radę :D

Zabawne, przypomina mi to troche phanoma z Starcrafta, gdzie było 12 osób na mapkę, i 2 phantomów, i 2 paladinów, wilkolacy i paladini mieli od razu 999999 surowców, ale nie mogli się ujawniać, bo od razu wszyscy by się na nich rzucili,i dopiero jak się kogoś zniszczyło , to było pokazane, czy udało się im zabić phantoma, czy zabili niewinną osobę ;P

count me in.

#edit, taka przypominajka dla forumowiczów - zadbajcie o miejsce na swoich skrzynkach, żeby można było parę wiadomości odebrać/wysłać. Limit pmów jest niestety dość niski, więc zważajcie na to, pl0x.