Forumowy Projekt!

Podaj mi swojego maila na privie, bo gg nieźle mi muli kompa :P.

Poszło. Poza tym możesz napisać także i pw :P

A może warto założyć swoje forum?

Aktualnie nie jest to potrzebne ;)

zna sie ktos na programowaniu sieciowym lub samej komunikacji miedzy klientem/serwerem? potrzebna mi pomoc : P

Jeśli ma powstać jakiś sensowny projekt, trzeba się jakoś komunikować ze sobą nawzajem. Nie wszyscy posiadają gg, lub inne tego typu rozwiązania. Tworzenie forum to zabawa zajmująca 5 min :).

Czyli, miał być forumowy projekt, a nagle okazuje się, że masz już prawie gotową ekipę?

Co do samego projektu, nie wróżę szczęścia, myślisz o fazach końcowych, i stronach WWW, a nie masz nawet podstaw silnika...

Projekt najpierw trzeba rozplanować, przed zbieraniem ekipy, wszystko musisz mieć gotowę na papierze/dokumencie (czymkolwiek).

@up ja juz mam troche w swoim projekcie ^___^ aktualnie pisze komunikacje klient/serwer co idzie ciezko bo programowaniem sieciowym zajmuje sie 1 raz

Koyiro - Mam silnik - CryEngine 3.

Sporo rzeczy także mam już opisanych, aktualnie potrzebuję concept artów...

Poza tym miał być forumowy, jednak spotkałem się ze zbyt negatywną opinią, więc znalazłem bardziej "profesjonalną" grupę ;)

Jestem chętny. Programuje od kilku lat, ale uważam że MMO nie damy rady zrobić, ale RPG jak najbardziej tak.

shadow odezwij sie do mnie na gg : D 8317572

Gra ma być 3d czy 2d, bo przestałem się łapać. Jakby była jakaś robótka dla grafika to mogę coś w PS strzelić.

Grafika będzie 3d, na silniku CryEngine 3 ;p

Odezwijcie się do mnie na pw, lub gg: 160959

Bump.

Wszyscy zapewne myślą, że cały projekt poszedł się... do piekła. Jednak nie, żyje, rozwija się i ma się, z założenia, dobrze. Dzisiaj chciałbym zaprezentować wam pierwsze trzy concept arty, przedstawiające trzy z sześciu ras: Elfa, Nieumarłego oraz Nemera. Więcej informacji wkrótce :)

fiknv.jpg : By Jason

szkielet.png : By Jason

wikgfinal_rnqrwwp.png : By Str.

Za projekt odpowiedzialne jest studio Shadow-Tech. Jednak aktualnie nie wiem kto zostanie do mnie przydzielony, więc jeśli ktoś czuje się na siłach w Programowaniu C++, Modelowaniu 3D, czy nawet kreowaniu świata, zapraszam do kontaktu. Silnik: CryEngine 3.

Pozdrawiam :)

kreowaniu świata, zapraszam do kontaktu. Silnik: CryEngine 3.

Nygga, please. Pierwsze 3 razy jak o tym pisałeś było zabawne, ale teraz to jest zwyczajnie smutnawe. Na cholere Ci w ogóle CryEngine 3, myślisz, że na forum znajdziesz charytatywnie pracujących profesjonalistów, którzy są w stanie wykorzystać możliwości tego silnika ? Bo to nie jest tak, że wrzucasz cokolwiek do CryEngine'a i gra wygląda jak FarCry.

Wiesz, zawsze warto spróbować. Poza tym nie szukam tu profesjonalistów, tylko po prostu ludzi kreatywnych. :)

A to z silnikiem to prawda, trzeba się napracować, jednak efekty później są całkiem fajne. I nie trzeba zatwardziałych profesjonalistów, przecież totalnego maximum na komputery z NASA robić nie będziemy.

Wiesz, zawsze warto spróbować. Poza tym nie szukam tu profesjonalistów, tylko po prostu ludzi kreatywnych. A to z silnikiem to prawda, trzeba się napracować, jednak efekty później są całkiem fajne. I nie trzeba zatwardziałych profesjonalistów, przecież totalnego maximum na komputery z NASA robić nie będziemy.

Żeby wykorzystać możliwości CryEngine 3 potrzeba profesjonalistów, w innym przypadku nawet nie będzie widać równicy między modelem 3d włożonym do Unity 3d, a tym wrzuconym do CryEngine3.

Wszystko zależy od shaderów, oświetlenia oraz cieniowania, oraz takich bzdetów jak blur czy dof.

Wszystko zależy od shaderów, oświetlenia oraz cieniowania, oraz takich bzdetów jak blur czy dof.

A o tym jak ktoś się nie zna to nie wie.

Zresztą po co pro ma robić za darmo, skoro by poszedł do firmy to by chociaż zapłacili.

Zajmij sie jakims prostrzym projektem, najlepiej 2d z pikseloza pelna geba, a postaw na klimat, bo o grze na CE3 mozesz zapomniec. Profesjonalne studia, kupujac rozniaste silniki, czesto nie potrafia wycisnac z nich wszystkich mozliwosci, a ty, kompletny amator, chcesz zrobic olsniewajaca gre. Nie piszemy tego zlisliwie, tylko to nasze dobre rady, a brzmia one: jesli chcesz skonczyc gre, zrob cos prostrzego technologicznie. Postaw na inne aspekty, takie jak innowacyjnosc rozgrywki, klimat, wciagajacy swiat, fabula i tak dalej, bo tylko w ten sposob masz szanse kogos swoja gra zainteresowac.