Frogster zhakowany. Zbawiciel czy zwykły haker?

gdyby było takie myślenie jak warcraft i dzz tutaj przedstawili to nadal by była komuna.

btw ten koleś to taki robin hood :P

Może i źle zrobił, może to nic nie da, ale odczuwam malutką satysfakcję, a wy?

Hee dobre koleś niezły jest, niech te konta wyciekną do sieci to będzie zabawa ^.^

Może RoM wkońcu przestanie istnieć.

PS. ja już bym wolał kase niż lepsze community w grze ;]

PS. ja już bym wolał kase niż lepsze community w grze ;]

Tak tylko że jeżeli go policja złapie to wtedy dostanie wyrok podwojony za szantaż majątkowy bo za lepsze community w grze chyba więcej lat nie dostanie.

Mrozur, ze swojej sygnaturki możesz usunąc "Runes of Magic 55/55"

W obecnej sytuacji, nikt się chyba nie skusi xD

Btw. Teraz piszecie że wszystko fajnie i koleś ma racje, ale jak wcześniej napisał Yang - Zobaczymy czy playerzy nadal za nim będą jak nagle z kont zaczną znikac Itemy :D

Teraz tak sobie spekulujemy, ale także ciekaw jestem co się stanie.

Mi się wydaje że Frogster nie spełni jego żądań.

Hah, Matis a ty już pewnie czekasz by się dorwac? xD

Ciekawe... czy konta wyciekną do sieci ??

Btw. Teraz piszecie że wszystko fajnie i koleś ma racje, ale jak wcześniej napisał Yang - Zobaczymy czy playerzy nadal za nim będą jak nagle z kont zaczną znikac Itemy

proste, ale chyba nie wszyscy to rozumieją, że Frogster byłby wtedy zobowiązany do oddania wszystkiego dla każdego konta co naje****** im tyle roboty, że głowa mała i właśnie dlatego, że ten hacker wie o tym doskonale postanowił się zabawić z 'Żabami' w bardzo okrutny -ale satysfakcjonujący wielu ludzi w tym mnie- sposób.

gdyby było takie myślenie jak warcraft i dzz tutaj przedstawili to nadal by była komuna.

Ta jasne, prawda jest taka, ze nikt sila nikogo w grze nie trzyma i jesli komus nie podoba sie polityka firmy, to po cholere dalej siedzi i gra? Jesli komus sie nie podoba, to przestaje grac i tyle, a takie terrorystyczne ataki sa zalosne i nie na miejscu. Szantaz? A kim on jest, zeby takie cos praktywowac? No kim? Zwyklym przestepca, ktory jest w tej chwili w posiadaniu hasel, numerow kont bankowych, e-mailow i innych dupereli. To jest zwykly atak, ktore nikt nie powinien popierac, a juz z pewnoscia nie ci z graczy, ktorych dane wykradl, bo nie wiedza co z ich danymi moze sie stac. A co z terrorysta, ktory bedzie przetrzymywac jakiegos zakladnika, a wszystko po to, aby poprawic sytuacje swojego kraju? Wiem, ze skala jest zupelnie nieporownywalna, a to co napisalem ocieka az glupota, ale przeciez ten terrorysta nie robi tego dla siebie, ale dla swojego narodu! A wlasnie za to chwalicie tego zlodzieja kont, piszecie, ze nie robi tego dla siebiem, a dla spolecznosci RoM'a. Prawda jest taka, ze ten haker jest zwyklym przestepca i czy jego intencje sa dobre czy zle, nie robi to roznicy. Powinien zostac ukarany, ciekawe czy uda sie go wykryc i zlapac, nie znam sie na tym.

Ojjj, Żabki to takie kombinatory, że i tak coś wymyśla...

Pewnie nawciskali by im te gówn*anie diamenciki czy coś.

No cóż, ja sam w Rom'a nie gram, więc mi to luz co sie stanie...

Poprostu nie popieram kolesia, dla mnie to zwykły złodziej, hacker i terrorysta.

666 post :)

Dzz, właśnie napisałes to, co mi cały czas chodziło po głowie

ja też nie gram w RoM ale postaw sie na miejscu tych osób co grają stracone konta,ekwipunek i LvL!

Kimkolwiek jest ma u mnie wielkiego plusa za sposób w jaki zwraca uwagę na swoje racje...

Botowanie, jest i zawsze będzie największą zmorą MMO, nie wiem w jakiem stopniu jest ono zaawansowane na RoM'ie ponieważ jak kończyłem przygodę z tą grą nie było aż tak strasznie... Hacker mimo że zrobił to w mało subtelny sposób powiedział otwarcie to o czym myśli cały świat gry. Prawdopodobnie nie da to nic więcej jak tylko zainteresowanie ze strony Frogster Interactive, ale wątpię żeby coś z tym zrobili, stracili by za wielu graczy dla których dzień bez bota to dzień stracony, a przecież liczy się kasa...

JF, JF na 100%.

Ale ciekawe czy złapią tego Hakera

Ale ciekawe czy złapią tego Hakera

No raczej. To jest znak dla firmy, ze ich gra staje się coraz gorsza. Ja tam nic nie mam do tego hackera, zrobił drastyczny krok, by go studio brało poważnie.

Jak napisał DZZ...

Zamiast hackowac ponad 3 miliony kont mógł nie grac nie? Boże, jak wogóle można popierac tego złodzieja...

ja np. go nie popieram źle zrobił i prace społeczne mu ;P

No dobra, powiedzmy że go złapia, ale koleś cały czas będzie miał gdzieś te dane... I w tym tkwi problem.

Sprawiedliwość pewnie go dopadnie, ale rozpoczął ważną dyskusję, która nie skończy się szybko. I chwała mu za to..

Sprawiedliwość pewnie go dopadnie, ale rozpoczął ważną dyskusję, która nie skończy się szybko. I chwała mu za to..

No ale aż tak radykalnie? Obecnie mam gdzieś Frogster, najważniejsze w tym wszystkim jest, co się stanie z kontami.

Okradnie je? Odda? Jestem ciekaw, jak zachowa się "zbawiciel"

No ale aż tak radykalnie? Obecnie mam gdzieś Frogster, najważniejsze w tym wszystkim jest, co się stanie z kontami.Okradnie je? Odda? Jestem ciekaw, jak zachowa się "zbawiciel"

jak już mówiłem drastyczne czasy wymagają drastycznych środków, a jakby chciał je okraść to już dawno by to zrobił ; )