Jak napisał DZZ...Zamiast hackowac ponad 3 miliony kont mógł nie grac nie? Boże, jak wogóle można popierac tego złodzieja...
Mógł, nie grać... Okej, z tym że w każdej grze, albo w większości są dokładnie takie same problemy.
Jak napisał DZZ...Zamiast hackowac ponad 3 miliony kont mógł nie grac nie? Boże, jak wogóle można popierac tego złodzieja...
Mógł, nie grać... Okej, z tym że w każdej grze, albo w większości są dokładnie takie same problemy.
Jak mozna popierać takiego złodzieja? Otóż to bardzo proste. Przykład Mu online: własność Codemasters, gdy była pod jego banderą była moim zdaniem produktem na ocene celującą, później przeszła w ręce K2 kiedy to straciła kompletnie na swojej wartości przez ciągłe Lagi Dc cofki serwerów i nastawienie na wyzysk. Po ponownym przejęciu praw przez Codemasters niestety już nie wróciła do pierwotnej świetności. Ten lekki offtopic mój prowadzi do tego, iż RoM-a mógł kochać ale kroki podejmowane przez Frogster zniechęciły go do gry w coś co uwielbia. Dlatego moim zdaniem każdy działanie nawet tak niegodne jeżeli maja na celu poprawę jakości gry(jak również innych gier) to coś dobrego. Pomimo, iż sam hack wygląda jak nędzne działania frustrata to mam nadzieje, iż "żabole" jak również inni wydawcy MMO wyciągną z tego wnioski i zaczną się bardziej liczyć z opiniami klientów. Końcem końców firmy muszą się uczyć na błędach bo po dobroci jak widać nie wyciągną wniosków.
Osobiście w RoM'a już nie gram, ale cała ta historia może być jak z ciekawego filmu. Haker zrobił BARDZO odważny dla społeczności krok, równie kontrowersyjny.. Frogster musi się nieźle napocić by wyjść z tego korzystnie.
Zobaczymy co będzie dalej..
btw. witam po dłuższej przerwie
Czekamy na komentarz Sivriusa:)
Znając życie Sivrius póki nie dostanie wytycznych od szefa działu PR frogstera nie będzie w stanie nam powiedzieć nic konstruktywnego. No ale cóż ciekawe jak się cała sprawa rozwinie.
Bardzo ciekaw jestem co z tego wyniknie, i co ustalą szefowie Frogsteru.
Wątpie by taka firma dała się sterroryzowac.
Czy wy w ogóle się słyszeliście? To jest pieprzona GRA KOMPUTEROWA, a na szali ważyć się może życie ludzi, bo "dane graczy" zdają się jasno wskazywać na coś ponad id + hasło. Kim on niby jest, by terroryzować i próbować rządzić pracą dziesiątek lub setek ludzi, by sam był traktowany należycie w wirtualnym świecie? Jak już zostało napisane, to jest gra, a takich jest w świecie wiele. Nie podoba się RoM? GTFO do następnego tytułu, a jeżeli nie jesteś w stanie znaleźć gry, która nie będzie wywoływała w tobie agresji względem innych ludzi/skłonności terrorystycznych (bo z takimi mamy do czynienia), to pora na dobre odstawić gry, bo te, jak wszystko inne, nie nadają się dla każdego.
Bohaterowi newsa "gratuluję" braku wyobraźni i mam szczerą nadzieję, że zostanie należycie ukara... tzn.: zresocjalizowany.
Czy wy w ogóle się słyszeliście? To jest pieprzona GRA KOMPUTEROWA, a na szali ważyć się może życie ludzi, bo "dane graczy" zdają się jasno wskazywać na coś ponad id + hasło. Kim on niby jest, by terroryzować i próbować rządzić pracą dziesiątek lub setek ludzi, by sam był traktowany należycie w wirtualnym świecie? Jak już zostało napisane, to jest gra, a takich jest w świecie wiele. Nie podoba się RoM? GTFO do następnego tytułu, a jeżeli nie jesteś w stanie znaleźć gry, która nie będzie wywoływała w tobie agresji względem innych ludzi/skłonności terrorystycznych (bo z takimi mamy do czynienia), to pora na dobre odstawić gry, bo te, jak wszystko inne, nie nadają się dla każdego.Bohaterowi newsa "gratuluję" braku wyobraźni i mam szczerą nadzieję, że zostanie należycie ukara... tzn.: zresocjalizowany.
na Twój post narzuca się jedyna poprawna odpowiedź: "Judyta tylko nie dramatyzuj!"
Jak dla mnie to bardzo dobrze postąpił. W końcu nastąpił bunt, myślałem, że nigdy to nienastąpi. Jak ustrój jest zły to w końcu ktoś musi wszcząć bunt. Jak było z komuną tak będzie i z Frogsterem HAHAHA Frogster upadnie i będzie spokój.
na Twój post narzuca się jedyna poprawna odpowiedź: "Judyta tylko nie dramatyzuj!"
Zwykly terrorysta.
hahaha terrorysta no nie ;p
Nie? A jak nazwiesz takie postepowanie?
Jednym słowem: poświęcenie
Poswiecenie, jakie znowu poswiecenie? Zwykle przywlaszczenie sobie danych osobistych i jak juz pisalismy z Plainem: to nie sa tylko loginy i hasla, to znacznie wiecej.
Terrorystyczny atak, kradziez, szantaz, proba wymuszenia, frustracja...Jesli wlasnie to popieracie, to co podzialo sie z wasza moralnoscia? Czy jak ktos zrobi cos podobnego, ale juz w obliczu kont bankowych, to nadal bedzie fair? Hej wiecie cos, przywlaszczylem sobie kase z waszych kont bankowych, bo nie podoba mi sie, ze dostaje tam malo % od banku. Tak wiem, dzieki mojej akcji bank da mi wiecej, ale jesli nie, to wezme wasza kase i rozdam potrzebujacym, bede jak cholerny Robin Hood. No wlasnie, bo co zrobi wasz zbawiciel, kiedy frogster (czy jak im tam) nie zacznie spelniac jego bunczucznych zadan? Zacznie sie wypuszczanie danych do sieci? A o tym pomysleliscie? Do tego koles narazil frogstera na milionowe straty! Obrabowani gracze moga podac frogstera do sadu, ich dane wyplynely, wiecie jakie to koszta dla firmy? Wasz zbawiciel to zwykly, bezmyslny chamus, ktory poplakal sie, bo w grze mu nie szlo.
nie wiem czy taki bezmyślny skoro zinfiltrował firmę ; >
Jak ten zbawiciel naraził Frogster na milionowe straty, to jestem jak najbardziej na TAK! I nadal jestem za naszym hackerem Może nauczą się sprawiedliwości. Bo jak narazie to co robią to jest zwykła komuna.
Skad wiesz ,ze grał? Moze był jednym z uzytkowników na forum i ogladał cała sytauacje az do tego dnia jak mu wlepili bana to zacza myslec. Nie pomyslales o tym? A moze znał go osobiscie i planował to od dłuzszego czasu? Ale z 1 sie zgodze ... jesli wpłyną dane do sieci to firma ma przechlapane, a szybko go nie złapia.
Ale 1 jest dobre... Moze on własnie tego chce aby firma zbankrutowała ,a uzytkownicy staneli za nim.
Ogólnie, to nie możemy też mówić o jakimś koszmarnym przestępstwie... Może i konta zostały ukradzione, ale co z tego... Każda gra ma swoje zabezpieczenia w postaci zapisków z gry każdej postaci indywidualnie, na taką listę składa się cały posiadany ekwipunek + wszystkie transakcje jakie dokonała dana postać, więc jedyną rzeczą jaką gracze utracą to dobry smak do firmy która 'wpuściła' do siebie hakera jak i przyjemność z gry na najbliższe godziny może dni, aż Frogster Interactive przygotuje jakąś lepszą barierę i przystąpi do odbudowy biblioteki, poza tym jak czytałem z artykułu, pliki zostały tylko zeskanowane, a nie usunięte (Czytałem tylko polski artykuł by guru, nie chciało mi się czytać posta z forum), co dodatkowo upraszcza zadanie...
Wielki szum wokół małej sprawy.
Poswiecenie, jakie znowu poswiecenie? Zwykle przywlaszczenie sobie danych osobistych i jak juz pisalismy z Plainem: to nie sa tylko loginy i hasla, to znacznie wiecej. Terrorystyczny atak, kradziez, szantaz, proba wymuszenia, frustracja...Jesli wlasnie to popieracie, to co podzialo sie z wasza moralnoscia? Czy jak ktos zrobi cos podobnego, ale juz w obliczu kont bankowych, to nadal bedzie fair? Hej wiecie cos, przywlaszczylem sobie kase z waszych kont bankowych, bo nie podoba mi sie, ze dostaje tam malo % od banku. Tak wiem, dzieki mojej akcji bank da mi wiecej, ale jesli nie, to wezme wasza kase i rozdam potrzebujacym, bede jak cholerny Robin Hood. No wlasnie, bo co zrobi wasz zbawiciel, kiedy frogster (czy jak im tam) nie zacznie spelniac jego bunczucznych zadan? Zacznie sie wypuszczanie danych do sieci? A o tym pomysleliscie? Do tego koles narazil frogstera na milionowe straty! Obrabowani gracze moga podac frogstera do sadu, ich dane wyplynely, wiecie jakie to koszta dla firmy? Wasz zbawiciel to zwykly, bezmyslny chamus, ktory poplakal sie, bo w grze mu nie szlo.
Dzz moim zdaniem trochę przesadzasz. A ten twój przykład z bankiem jest śmieszny. Jak ktoś wydał prawdziwe pięniądze na gra i te przedmioty mu zginą to rzeczywiście będzie to już najzwyklejsza kradzież.A Ukradł komuś coś? Nie! Poinformował czego żąda krótka piłka.
nie wiem czy taki bezmyślny skoro zinfiltrował firmę ; >
Nie myl bezmyslnosci z umiejetnosciami, choc tak sobie mysle, ze moze nie dzialal bezmyslnie, a wszystko sobie przemyslal. Jesli tak, to znaczy, ze jest jeszcze wiekszym chamem niz myslalem.
Może nauczą się sprawiedliwości. Bo jak narazie to co robią to jest zwykła komuna.
Sprawiedlowosci maja sie uczyc od goscia, ktory ich orkadl? BrawoOgólnie, to nie możemy też mówić o jakimś koszmarnym przestępstwie... Może i konta zostały ukradzione, ale co z tego... Każda gra ma swoje zabezpieczenia w postaci zapisków z gry każdej postaci indywidualnie, na taką listę składa się cały posiadany ekwipunek + wszystkie transakcje jakie dokonała dana postać, więc jedyną rzeczą jaką gracze utracą to dobry smak do firmy która 'wpuściła' do siebie hakera jak i przyjemność z gry na najbliższe godziny może dni, aż Frogster Interactive przygotuje jakąś lepszą barierę i przystąpi do odbudowy biblioteki, poza tym jak czytałem z artykułu, pliki zostały tylko zeskanowane, a nie usunięte (Czytałem tylko polski artykuł by guru, nie chciało mi się czytać posta z forum), co dodatkowo upraszcza zadanie...Wielki szum wokół małej sprawy.
Czy taka mala sprawa? Nie znam sie, ale podawalo sie w tej grze swoje dane osobiste? Jakies imiona, hasla, konta bankowe, itp.? Jesli tak, to moze byc taki problem, iz w momencie, kiedy haker wypuszcza dane do sieci, to pokrzywdzeni moga pozwac firme za wyciek ich danych osobistych, na ktory sie nie zgodzili. Odszkodowania moga isc w miliony. Choc oczywiscie nie znam sie na tym, a swoja wiedze (a w zasadzie jej brak) opieram na zwyklej logice. Jesli tak, to czy nadal jest to taka mala sprawa?
Dzz moim zdaniem trochę przesadzasz. A ten twój przykład z bankiem jest śmieszny. Jak ktoś wydał prawdziwe pięniądze na gra i te przedmioty mu zginą to rzeczywiście będzie to już najzwyklejsza kradzież.A Ukradł komuś coś? Nie! Poinformował czego żąda krótka piłka
j.w