@UPTo wszystko zależy od modelu. Mój brat ma Samsunga od 5 czy nawet 6 lat i nie miał nawet małej awarii w nim. Jakość wykonania także na dobrym poziomie. Czasami pech, czasami wybrało się zły model a czasami po prostu ludzie nie szanują go.Procesor procesorowi nie równy. To samo tyczy się kart graficznych. 2GB? To nic nie mówi. Lepiej podaj dokładny model.
Masz rację, ale chodziło mi raczej o to, że według porównywarek i statystyk miał być dużo wydajniejszy niż Pecet, a niestety tak nie jest. Co do szanowania sprzętu, to ja o swój dbam - zresztą na ślady po dłoni oraz przetarcia zbytniego wpływu nie mam. Chyba, że trzymałbym dłoń nad laptopem, a spację naciskał w jakiś nienaturalny sposób ![:)]()
Chodziło mi też o materiał z jakiego jest wykonany. Lenovo znajomego za 1300zł, jest wykonany na prawdę solidnie, obudowa porządna aluminiowa (taka jakaś metalowa, nie znam się
), mój laptop natomiast jest plastikowy, klawisze dużo gorzej wykonane - nie wciskają się tak przyjemnie, a touchpad często przerywa - nie reaguje na przewijanie (podczas dotyku 2 palcami). Niestety to był mój pierwszy laptop i nie miałem pojęcia na co zwracać uwagę.
Widocznie w tym modelu chcieli zaoszczędzić na konstrukcji, bo parametr (karta graficzna, procek, ram) w stosunku do ceny były na prawdę korzystne w porównaniu do innych modeli - dlatego go wybrałem.