Gildia ;D

Witam wszystkich :D

Ostatnio coraz więcej ludzi na forum porusza temat o Guild Wars, i coraz więcej osób prosi o pomoc lub towarzystwo do gry, więc wpadłem na pomysł założenia wspólnej gildii. Co na pewno umili nam czas spędzany przed GW. Sprawa nie jest jeszcze pewna, bo żeby zrealizować pomysł będzie potrzeba trochę ludzi no i dobre chęci.

Na razie napiszcie co sądzicie o pomyśle, i kto był by chętny na takie coś a potem napisze więcej szczegółów i informacji. ^^

Pozdrawiam i zapraszam do wypowiedzi wszystkich chętnych. ;)

Ja jestem chętny. Dołączę jak dokupię kolejną część bo na podstawce nie mam zamiaru grac.

@EDIT: W nightfall są frakcje?

@EDIT2: Zamówiłem Factions i EON. Mam tez Propehcies. Już niedługo i jestem w pełnej gotowości do gry. Zapiszmy może listę chętnych?

^

|

Jestem porąbany.

Jakiś nie cały miech temu starałem się zebrać ekipę do gry w GW, obeszło się bez rozgłosu.

Dlatego już zrezygnowałem w namawianie ludzi z tego forum, bo to nie ma sensu.

Jestem teraz w świetnej gildii, gdzie są sami starsi gracze. Atmosfera miodzio, bowiem nawijamy nie tylko o grze, ale i o życiu, liczne eventy, wypady i zabawy. :)

Już nie będę sie prosić, by ktoś ze mną pomykał, a co ! :P

Ale mam nadzieję, że się Wam uda.

@up

Kebra chcialem z toba gadac w gw ale cie nie ma wogole bo mam cie we friendach :D

No i do niczego nie zmuszam, tylko zapytalem :D

Ja na ten zostaje w swojej gildii i sojuszu. Ahh te rozmowy po 22, wypady na MQSC, UW, FoW, Deep itd. brakowało by mi tego, oraz tej atmosfery podczas wypadów jak i na GC. Już nie wspomnę o tym, że nasza siedziba jest czasami odwiedzana przez ważne osobistości ze świata GW. Tak czy inaczej powodzenia w tworzeniu forumowej gildii i obyście nas godnie reprezentowali ;) Może wyjdzie wam coś z tego ;p

Buli też go mam w znajomych i go ciągle nie ma :P

Zróbmy listę chętnych.

Buli też go mam w znajomych i go ciągle nie ma Zróbmy listę chętnych.

Lista chętnych:

PapaBot

RoXxMmO

Buli

Ergon

pisać kto jeszcze

@EDIT Będę ciągle(mam nadzieję) dopisywał kogoś w tym poście. Niech ktoś zrobi jakąś reklamę na stronie głównej :D.

Ergon bo pisał w GW

No no.. Dobry pomysł z listą chętnych, ale i tak jak na razie jest nas zbyt mało, poczekajmy jeszcze trochę aż więcej ludzi odwiedzi topic i obaczymy :D

@PapaBot

Zajmuj się lista na tyle ile możesz :D

Co do wypadów w gw.. będą, ale trzeba będzie mieć zrobioną kampanie, żeby robić na hardzie :D

@ventis

Też mam nadzieje, że coś z tego będzie :D a może nawet kiedyś wspólny sojusz :D

Co do kasy na GH i inne, to postaram się załatwić jak najszybciej, w najlepszym przypadku będzie możliwe 100k na miesiąc , dzięki obstawianiu na bitwy gildii co daje bardzo dobre dochody ^^

@PapaBot

Postaram się zamieścić newsa jak najszybciej ^^

^^

I jeszcze jedno, do tej niedzieli wyjeżdżam, ale postaram się być na forum i w GW :D

Ja tam wróciłem do GW po pół rocznej przerwie i przez ten okres świąteczny już mi się znudziło. :(

Lubię pvp ale 90% polskich graczy siedzi tylko na pve i wbija title...

Grałem na AB i HB głownie ,no ale wiadomo jak to się skończyło lux/kurz zrobił się titlem pve bardziej niż pvp po tej feralnej aktualizacji ,wbiłem r9 na ab a resztę w kopalni i tak jedno pvp zostało zniszczone bo mało ludzi na ab chodzi bo szybciej się na vanq wbija titla ,a co do HB to zamkneli razem z TA i otworzyli CA fajne ale znów mało ludzi też tam gra :unsure:

gvg i HA mogłem sobie odpuścić z gildiami pve

I tu moje pytanie znacie jakąś polską gildie nastawioną na pvp?(nie chodzi mi tu o gildie ,które grają pve i pvp bo takie tylko zajmują się grą na pve a wypad na pvp robią raz w tygodniu jak dobrze pójdzie,wiem z 2 letniego doświadczenia <_< )

trochę się rozpisałem nie na temat ale zależy mi na odp bo nie wiem czy warto jeszcze grać w GW :rolleyes:

@up

Gildia, którą chciałem założyć również w jakimś stopniu ma być nastawiona na PvP bo w GW akurat to się najbardziej liczy, ale zanim moglibyśmy zacząć chodzić na AB,vanq itd. to chętni memberzy musieliby ukończyć kampanie :D Jeżeli sposób wypali, i gildia zostanie założona to napewno będę się starać z członkami organizować AB,HB, vanq itd. :D

A pozatym jesteś chętny?? ^^

pomysl dobry, gorzej bedzie z wykonaniem. newbie coraz mniej, a doswiadczeni szukaja duzych i doswiadczonych gildi.

@Might Tay

Widać to na polskim forum GW. Większośc gildii wymaga jakichś hardcore`ów co mają ukończone wszystkie kampanie i znają każdą misję na wylot. Ja szukam gildii, gdzie ktoś pomoże mi w misjach i ja pomogę komuś. Nie planuję na razie zbierana ektoplazmy czy chodzenia na jakieś elitarne misje.

@EDIT

Jak utworzymy ta gildię to lepiej się gdzieś zareklamujmy. Np. na ww. polskim forum gw.

To oczywiste że jeżeli utworzymy gildię to się lepiej zareklamujemy, ale nie widzę większego sensu zakładania jeśli mamy narazie 5-6 kandydatów :D chyba, że nalegacie , ja jestem w stanie w każdym momencie założyć gildie.

A oto pewne kryteria jak to sobie wyobrażam:

- Nie liczy się poziom postaci.

- Wystarczy posiadać obojętnie jaki poziom postaci.

- Memberzy mogą być w obojętnie jakim wieku, "dzieci neo" będą wyrzucane

- Zero wyzwisk, kłótni itd.

- Większość graczy musi być online regularnie, chyba, że wcześniej powie, że jej nie będzie. :D

I wiele więcej

Do ustalenia została tylko nazwa gildi, podawajcie propozycje ^^

Frakcje wybierzemy potem :D

Zapraszam do dalszych wypowiedzi :D

Jak ktoś już daje propozycje to bez patriotycznych nazw. Takie odstraszają :).

Oto moje propozycje:

-Brothers Of Fire

-Upadłe Demony

-Speed Blades

@loq0

Napisz do supportu, tj. ArenaNet lub NCsoft. Może coś zdziałasz. Ale jak nie pamiętasz imienia postaci to musisz dodatkowo kombinować bo teraz to się wpisuje przy logowaniu.

Pograł bym z wami, ale zapomniałem hasła na konto, a karta z kluczem mi się rozwaliła więc mam po kącie ?Chyba?

@upGildia, którą chciałem założyć również w jakimś stopniu ma być nastawiona na PvP bo w GW akurat to się najbardziej liczy, ale zanim moglibyśmy zacząć chodzić na AB,vanq itd. to chętni memberzy musieliby ukończyć kampanie Jeżeli sposób wypali, i gildia zostanie założona to napewno będę się starać z członkami organizować AB,HB, vanq itd. A pozatym jesteś chętny?? ^^

jak chcesz zorganizować HB? ten rodzaj pvp już nawet nie istnieje ,a nawet jak by jeszcze był to tam się idzie z hero ,a nie z graczami <_<

nie jestem chętny pisałem ,że nie jestem zainteresowany gildią zajmująca się pve i pvp

już w takiej gildii jestem (Obrońcy Ascalonu [PL]) i nie mam zamiaru zmieniać jej na inną gorszą, robiącą to samo lub mniej ;)

@up

Nie to nie, nikt cie nie zmusza, tylko proponujemy chętnym. Z HB mój błąd. ;)

@loq0

Jak zapomniałeś hasła to se sprobuj na maila przypomnieć.

@topic

Co do nazwy wolałbym raczej nazwe angielską, a nie polską ^^ Nie wiem jak wam się podoba, ale mi angielskie jakoś bardziej podchodzą, chyba że polska byłaby jakaś fajna :D Podam swoje propozycje za jakiś czas :D Muszę pomyśleć xD

Pograł bym z wami, ale zapomniałem hasła na konto

w ekranie logowania kliknij na Wyczyść hasło lub coś w tym stylu... ale i tak musisz pamietac nazwe 1 postaci przez ten update

tak na offtopie

Buli mi też przypada nazwa angielska ;P

A jakie gildia będzie możliwości oferować?

No moja propozycja to wspólne gadanie (mikrofon i słuchawki)

Pomoc w misjach,pomaganie i w średnich ilościach pożyczanie.

Chyba GvG będzie to zależy.

GH(GuildHouse czy Hall nie wiem za bardzo) będzie na pewno.

Nie obecności nie będą brane pod uwage (na początek)

Jak się wszystko zrobi to regulamin (ale nie wiem chyba nie potrzebny ?)

Buli to co ?