Gildia [Lost in Service] - rekrutacja

Witam,

Podczas relaksu w grze doszła do mnie wiadomość, że na tym forum, ktoś zamieścił informacje, w której została wspomniana nasza gildia, dlatego postanowiłem stworzyć nowy temat opisujący i wyjaśniający, kim jesteśmy.

Nazwa Lost in Service jest zaczerpnięta z gry Cannon Fodder. Opuściliśmy europejskie serwery z powodów ekonomicznych, a także zostaliśmy skuszeni tym jak zarządzane są wydarzenia w wersji od Enmasse. Obecnie gramy na serwerze Tempest Reach.

Gildia istnieje już mniej więcej 3 lata, więc doświadczenia w grze nam raczej nie brakuje, jeżeli chodzi o nowych graczy, to wszystko zależy od obecności na kanale głosowym i ich podejścia do gry, jeżeli chodzi o pomoc to większość jest chętna do jej udzielenia, ale preferujemy, aby osoba potrzebująca pomocy dołączyła do naszego kanału głosowego, ponieważ jak każdy wie wygodniej jest mówić niż opisywać, co w danej chwili się dzieje.

Mimo, że gra pokazuje nas, jako dużą gildię, aktywnie grających będzie około 20-25 osób, nie wyrzucałem starych graczy ze względu na system, jaki wprowadził producent gry, który daje dostęp do 3 rodzajów zadań gildyjnych (small, medium, large) w zależności od ilości kont w gildii, jeżeli licznik kont zbliża się do zapełnienia wtedy zostają usunięte najdłużej nieaktywne konta w zależności od rangi.

Nie mamy wymagań, co do poziomu postaci, interesuje nas wasze podejście do gry w tym chęć rozwoju postaci dobór odpowiednich kryształów, glyphów, nauki mechanik z instancji, a także aktywna obecność w grze i na kanale głosowym.

Jeżeli jesteście zainteresowani dołączeniem i sprawdzeniem czy jesteśmy grupą, której szukacie, zapraszamy do złożenia aplikacji do gildii poprzez system w grze (Guilds on server).

Więcej informacji, możecie uzyskać w grze pytając jednego z nas.

Pozdrawiam i zapraszam

Alt.

wszystko cacy i pieknie, ladny opis dobrze czytelny, ale dlaczego NA... (Brooker nie rekompensuje pinga do grup szukaja i tak tylko +15), tam wieje mega pustkami na serwerach kiedy na EU wieczorem zawsze masz full. Z wlasnych doswiadczen pisze ze NA jest aktualnie nie grywalne pod wieloma wzgledami, to nie to samo co bylo 2 lata temu.

Grywalne jest nawet lepiej niz europka, osobiscie nie odczywam zadnych roznic z pingiem mimo ze mam go zwykle 110-130. Pustkami wcale nie wieje gdyz zawsze jestesmy w stanie robic topowe instancje kilka razy dziennie. Czy to calkowicie gildyjnie czy tez przez lfg. Duza czesc graczy NA pochodzi rowniez z EU a w godzinach europejskich wieczornych mozna zobaczyc ze populacja jest na wysokim poziomie.
Co do lfg gdzie szukaja +15 to jest to dla mnie normalna sprawa jezeli lfg poszukuje dpsow na VSH. Komu chcialoby sie siedziec na jednej istancji i wipe'ic ja przez godzine.
Na reszte instancji mozna spokojnie dostac sie w midtier secie, chyba ze lfg jest zalozone przez "elitistow" ktorych na szczescie nie ma tylu co na serwerze MT.

Dlaczego NA skoro ping wysoki, tego nikt nie potrafi zrozumieć. Jeżeli chodzi o mnie to Gameforge w tamtym czasie jakby to opisać, nie dostosowywał swojej wersji pod moje oczekiwania, a założenie konta i ściągnięcie amerykańskiego klienta nic nie kosztowało to postanowiłem spróbować. Jak dla mnie podczas levelowania nie było różnicy a endgame wtedy nie miał jeszcze +15 setów. Z czasem jak wypuścili set, który można było ulepszyć na 15 to byliśmy już w miarę ogarniętą grupą, która radziła sobie w +12.

Później doszło do rozłamu i rozeszliśmy się robić coś innego po czasie kilka osób wróciło do gry, przekazały kolejnym i zaczęliśmy ponownie grać razem. Może, dlatego zostaliśmy na Ameryce, bo większość ludzi, z którymi wspólnie spędzaliśmy czas miała tam swoje postacie i swoje "majątki" wybór padł na Amerykę i tu zostaliśmy, na jak długo? Czas pokaże.

Osobiście cieszę się, że poznałem moich ludzi i nie byłem zmuszony do szukania drużyny przez LFG, które mają kosmiczne wymagania.

Wracając do sprawy wysokiego pingu, momentami irytuje tak bardzo, że człowiek ma ochotę rzucić to wszystko i wyjechać w Bieszczady, a niekiedy skoki pingu doprowadzają do sytuacji, po, których nikt nie jest w stanie powstrzymać śmiechu i wtedy nawet wipe nie przeszkadza.

Nie pamiętam, żebyśmy byli dobrzy w PvP większość z nas woli PvE, do którego ping może być istotny, ale jeżeli masz ludzi, z którymi lubisz spędzać czas to możesz nawet posiedzieć parę minut dłużej na Bossie.

Nie jestem w stanie tego na chwilę obecną lepiej wytłumaczyć, więc zostawiam to tak jak jest, jesteśmy na Ameryce na serwerze Tempest Reach, jak ktoś chce do nas wpaść i sprawdzić jak sobie radzimy to zapraszam. :)

nie no panowie ja nie klamie tutaj i tak naprawde ping nie ma dla mnie znaczenia bo gra tylko pve, po prostu mam dwa klienty na lapie i czasami wchodze na NA ogarnac co sie dzieje... no wlasnie i tutaj jest problem ze nic sie nie dzieje ogolnie bylem w szoku bo Tera NA zawsze miala piekna populacje nie wazne w jakich godzinach sie gralo czy to rano przy kawie czy wieczorem, teraz nie wazne na jaki serwer wejde i wcisne y w poszukiwaniu jakiejs szybkiej insty a tutaj nic no po prostu 2-3 linijki ze ktos kogos szuka, moge nawet powysylac screeny w roznych godzinach z EU i NA i definitywnie EU jest teraz na topce. To prawda ze cany na NA strasznie kusza ale po co mam grac tam gdzie malo ludzi biega no i przede wszystkim Tera NA ma starsznie wygorowane community szukaja ludzie z +15 nawet na glupie mid dungi czego zrozumiec nie mozna ale coz. Wiem ze na NA latwiej sie ubrac lepsze eventy i gra przyjemna ale odkad NA pobanowala sporo osob za uzywanie DPS metra to serwery swieca pustkami nie wazne czy wejde rano czy wieczorem, widze to samo, to z kim ja mam tam grac z duchami? statica to ja nie chce bo ja gram tak ja czas mi pozwala, a tak to jakies wyznaczone godziny, gildia tez nie rozwiazuje wszystkich problemow bo 20 osob porobia sobie pozniej grupki znajomych z ktorymi beda biegac a reszta po prostu sobie bedzie az odejda bo nie beda mieli z kim grac. Nie chce nikogo obrazac nie jestem tez Funboyem EU gram tam gdzie gra aktualnie mi to umozliwia i nie jest to tym razem NA, sam jestem w szoku ze aktualnie NA jest tylko cieniem Tery ktora mieli dwa lata temu.

Kolego majks89, może przestań offtopować każdy temat swoimi preferencjami EU/NA? Co to kogo interesuje w temacie o konkretnej gildii na konkretnym serwerze?

Pół roku temu jak jeszcze grałem, z tą gildią można było spokojnie robić wszystkie insty poza smokami.

ja nie pisze ze z gidlia ja pisze o lfg grupach ktore nie istnieja.

@majks89 - a zabawne jest to że idąc przez LFG o wiele łatwiej o grupę na NA. A grupy nie istnieją bo... jest działające LFG. A jak całe party jest gildyjne i np brakuje tylko 1 osoby (np dps'a) to serio bedziesz czekał aż ktoś się łaskawie zgłosi? Po prostu kolejkujesz... sekunda i juz masz (a jak idziesz solo... to troche dluzej ale jako dps wbijam o roznych porach i najczesciej nawet 5 minut nie czekam na grupe, na raidy troche dluzej ale tez w miare krotko) :P. No ale rozumiem twoją konsternację jeśli LFG na EU nie działa - gameforge, wszystkiego można się spodziewać.

Powienien też chyba pójść warn za zwyczajne kłamstwo... Tak, są tu takie pustki że aż nie mam ochoty nieraz robić vanguard requestów bo za dużo noobów lata kradnąc mobki. Tak, są tu takie pustki że nie idzie nawet zobaczyć jak broker wygląda. Tak, są tu takie pustki że nawet na dunga jako dps mi wyszukuje przeciętnie party do 5 minut.

I nie rozumiem tego twojego szału z LFG pisanymi... po co ktoś ma robić drużynę oferm losu skoro równie dobrze może się zakolejkować i też dostać ciamajdy tylko że o wiele szybciej i z mniejszym zachodem? To jest oczywiste że takie grupy się zakłada TYLKO po to by robić coś szybciej/lepiej.

@majks89 - a zabawne jest to że idąc przez LFG o wiele łatwiej o grupę na NA. A grupy nie istnieją bo... jest działające LFG. A jak całe party jest gildyjne i np brakuje tylko 1 osoby (np dps'a) to serio bedziesz czekał aż ktoś się łaskawie zgłosi? Po prostu kolejkujesz... sekunda i juz masz (a jak idziesz solo... to troche dluzej ale jako dps wbijam o roznych porach i najczesciej nawet 5 minut nie czekam na grupe, na raidy troche dluzej ale tez w miare krotko) :P. No ale rozumiem twoją konsternację jeśli LFG na EU nie działa - gameforge, wszystkiego można się spodziewać.

Powienien też chyba pójść warn za zwyczajne kłamstwo... Tak, są tu takie pustki że aż nie mam ochoty nieraz robić vanguard requestów bo za dużo noobów lata kradnąc mobki. Tak, są tu takie pustki że nie idzie nawet zobaczyć jak broker wygląda. Tak, są tu takie pustki że nawet na dunga jako dps mi wyszukuje przeciętnie party do 5 minut.

I nie rozumiem tego twojego szału z LFG pisanymi... po co ktoś ma robić drużynę oferm losu skoro równie dobrze może się zakolejkować i też dostać ciamajdy tylko że o wiele szybciej i z mniejszym zachodem? To jest oczywiste że takie grupy się zakłada TYLKO po to by robić coś szybciej/lepiej.

Nie wiem o co ci chodzi ale pomyliles LFG z IM, jezeli chodzi ci o IM to tam i poczekasz jako DPS do 45 Minut a na Mid Dungeony nikt nie pojdzie przez IM bo wiadomo Wipy i ludzie bez kryszatlow tam party szukaja. Dlatego masz druga opcje ktora nazywa sie LFG sam tworzysz party i sam dodajesz ludzi sprawdzajac co na sobie nosza aby sie debile nie trafialy z niewlasciwymi rollami do geara. Na Gameforge dziala wszystko tak samo ja na NA tak samo IM tylko nikt go nie uzywa no chyba ze chcesz 1 godzine bic jednego bossa wipowac i plakac ze dzieci nie potrafia dps zrobic. Ja nie klamie bo mam dwa klienty i w kazdej chwili moge odpalic sobie wersje EU jak i NA chyba zaczne wysylac tutaj screeny z gry abyscie ogarneli ze nie klamie i nie mam takiego zamiaru. Staram naprowadzic sie graczy tam gdzie aktualnie sytuacja lepiej wyglada. Jakbys poczytal fora na temat Tera to bys zobaczyc ze aktualnie EU jest o stope dalej nad swoimi pracami jak NA i to zadne klamstwo.

Przykladem jest np i dzisiejszy patch ktory zawital na EU a na NA jeszcze go nie ma, Gunner i Mystic dostali boosta doszly nowe Dungi w tym i BRHM i AIHM oraz nowa wersja HH gdzie leca ciekawe rzeczy oraz mozliwosc ulepszenia VM9 do VM9,5. Dzisiaj logowalem sie na NA i tego patcha jeszcze nie ma, no przeciez zawsze bylo ze NA dostaje wszystko szybciej miecha wczesniej, no jakos tego nie widze sorry ale Gameforge jest jaki jest ale jednak aktualnie pokazuje ze potrafi to lepiej jak enmasse.

W takim razie dzięki za informacje, mam nadzieję, że ktoś, kto się zastanawia, którą Terę wybrać Enmasse czy Gameforge skorzysta z Twoich rad, ale jako, że nie posiadam już dwóch klientów to, jeżeli faktycznie chciałbym grać na europie to musiałbym zaczynać od zera, a tego drugi raz robić mi się po prostu nie chce.

Spytałeś, dlaczego Ameryka? Wydaje mi się, że wystarczająco to opisałem, jak nie to widocznie masz coś na Europie, co sprawia Ci radość i chcesz poinformować ludzi, że tam jest lepiej w takim razie porostu zapomnij o nas i graj tam gdzie uważasz, że jest lepiej.

Temat założyłem, ponieważ ktoś umieścił pytanie czy ktoś jeszcze gra na Ameryce i pojawiła się tam informacja o nas, nie jestem tutaj po to by radzić gdzie jest lepiej i prowadzić off-topic o tym, bo nie to chciałem tu zamieścić, napisałem tylko po to by przekazać, że gildia dalej istnieje, jak ktoś zdecyduje się na amerykańskie serwery to może nas odszukać.

Zaciekawiło mnie to, że niektórzy mają czas posiadać dwie wersje Tery (Ja tylko miałem dwie jak się wahałem, którą wersję wybrać), możliwe, że źle to odbieram, ale wyobrażam to sobie tak, że jak jest lepiej na Europie to grasz tam, bo lepiej i ping mniejszy, i jak nagle będzie lepiej na Ameryce to zostawiasz postacie europejskie, idziesz grać od zera na Amerykę, ale z wyższym pingiem, tam rozwijasz swoje postacie, masz tam sporo złota, dobre przedmioty, nagle Gameforge wypuszcza patch tydzień lub dwa szybciej niż Enmasse, a LFG na Ameryce w godzinach europejskich zalicza ciche dni (pewnie, dlatego, że inne osoby, które mają dostęp do dwóch klientów i grają o europejskich godzinach poszły sprawdzać jak wygląda nowy patch), wtedy widzisz, że Ameryka jest "słaba" wracasz na Europe gdzie masz prawdopodobnie o kilka wersji przestarzałe przedmioty i tyle złota ile uzbierałeś przed zmianą, grasz i jak znowu sytuacja się zmieni to znowu idziesz tam gdzie lepiej czy już zostajesz? Ja tak nie potrafię, co prawda można powiedzieć, że zrobiłem podobnie jakieś 3 lata temu tylko, wtedy to Gameforge wypuszczał aktualizację tydzień lub dwa po Enmasse teraz jest odwrotnie? Może, dlatego, że około 3 lata temu spora grupa przeszła z EU do NA i statystyki pospadały, więc musieli coś pozmieniać, aby ściągnąć graczy do siebie.

Wtedy mi przeszkadzało, że aktualizację wychodzą później niż na Ameryce, ogólnie cały Gameforge mnie wtedy irytował, teraz sytuacja, jeżeli naprawdę się zmieniła to super dla ludzi z Europy, Ja ten tydzień lub dwa mogę poczekać, a jak już Enmasse wprowadzi patch to sytuacja prawdopodobnie wróci do normy. Można by przytoczyć "Wszędzie jest lepiej gdzie nas nie ma" czasy się zmieniają, każdy powinien sprawdzić gdzie będzie mu się lepiej grało, a skakać po klientach, aby pograć trochę tu trochę tam jak dla mnie jest bezsensu.

Jeżeli kogoś interesuje moje zdanie to doradzam jedną wersję gry, jeden serwer, jedną Gildie, kilka postaci, najlepiej różne typy jak tank/heal/dps, aby w sytuacji gdzie brakuje jednej osoby tylko się przelogować i wspomóc drużynę, jak potrafisz się dostosować do sytuacji to zawsze znajdziesz miejsce w drużynie i nie potrzebne LFG czy IM. Tak przynajmniej robie do tej pory i nie było sytuacji, żebym się nudził.

Co do nowych graczy to wiadomo na start kilka postaci nie jest dobrą radą, opisuje tylko sposób, jaki pomógł mi ustawić się tak, że teraz jest mi łatwiej znaleźć miejsce w drużynie.

Pozdrawiam

Alt.

Odświeżam post.

Rekrutacja nadal jest otwarta - zarówno dla świeżych graczy jak i weteranów. Jeżeli ktoś szuka gildii która chodziłaby na HH20 - zapraszamy do nas, będziemy powoli się do niego szykować.
Posiadanie discorda jest wymagane! Mamy tam własny serwer na którym rozmawiamy podczas wspólnej gry. Oprócz tego wymieniamy się informacjami, kodami z twitcha, etc.
(spokojnie, jeżeli zepsuł Ci się mikrofon i kupisz nowy za jakiś czas, bądź nie możesz rozmawiać przez czas określony ze względu na coś - możesz dać znać, nie gryziemy jeżeli z czymś jest problem)
Jeżeli jesteś zainteresowany - zachęcamy do napisania PW do któregoś z nas.

Miłego dnia!

Nigdy nie zrozumiem sensu grania na serwerach NA skoro mieszkamy w europie i dla nas są serwery EU, więc jak będziecie grac na EU to się wbije, a tak to powodzenia na NA. Ja zostaję na EU.

I jest różnica odczuwalna między pingiem 50 a 130.

Jest różnica w pingu, fajnie - jest też różnica w cenach, aktywności, zorganizowaniu serwera, cenach i dostępu do itemów na trade brokerze.
Grałam i tu i tu, na NA ma się więcej możliwości, gra jest po prostu wygodniejsza. Niższe ceny = mniej poświęconego czasu na zdobywanie golda.
Also Gameforge nie ma federation billsów z tego co mi się wydaje (przynajmniej kiedyś nie było) i innych benefitów.
Z tego co wiem, większość nagród na EU z eventów nie jest na stałe, kiedy tutaj dostajesz je permanentnie, jeszcze nawet możesz sprzedać (chociaż nie jestem pewna, czy to aktualne, czy się coś nie zmieniło, mogę się mylić).
Gdyby EU nie było gorsze, to ludzie by nie przenosili się na NA. Proste.

Naprawdę, jeżeli ktoś chce znowu pisać że "hurr nie będę grać na NA durr" na tym theradzie - darujcie sobie, to nic nie wnosi - niech każdy gra tam, gdzie chce.
Nie gracie na NA i nie dołączycie do gildii? Trudno, po co o tym pisać, szukajcie sobie czegoś na EU.

Tak jak ktoś "Nigdy nie zrozumie sensu grania na serwerach NA" tak ja nigdy nie zrozumiem zależności "Mieszkam w Europie gram na europejskich serwerach". Na każdym kroku ludzie mówią, że każdy człowiek jest wolny, niewolnictwo zostało zniesione już dawno temu, więc dlaczego się ograniczać do grania na europejskich serwerach, skoro jest możliwość sprawdzenia, co oferuje inny dostawca? Mimo, że długo graliśmy na Europie, to postanowiliśmy wypróbować wersje od Enmasse, bo jak wiele osób pisało, wersja amerykańska jest łatwiejsza pod względem zdobywania przedmiotów.

Jakby ktoś pytał, dlaczego ograniczać się tylko do EU/NA, a nie iść dalej (Tera rosyjska/JTERA/KTERA)? Odpowiadam, jakbym znał tamten język to prawdopodobnie założyłbym temat z rekrutacją na tamte serwery i też by ktoś zapytał "Dlaczego tam a nie EU?".

Drodzy TERArianie :D jak szukacie polskiej gildii na Tempest Reach i chcecie do nas dołączyć Zapraszam.

Jeżeli szukacie tematów na forum, aby napisać, "Co NA, dlaczego nie EU?" To poczytajcie odpowiedzi wyżej, przeglądnijcie forum, na którym już nie jeden post "EU vs NA" powstał. Może znajdziecie odpowiedź i oszczędzicie nam czasu na off-topic w którym będziemy porównywać który dostawca TERY ma większe "bonusy" :D

Jeżeli chodzi o ping to musicie sprawdzić sami, jedni będą mówić, że się nie da grać, ja mogę napisać, że do tej pory udało mi się z gildią zrobić wszystko poza Harrowholdem 30-osobowym i obecnym Harrowholdem 20-osobowym, który jest w planach.

Nie mówię, że wersja EU jest lepsza, bo już przy Aionie zawiodłem się co do Gameforga, ale wybór wersji gry, bo łatwiej się zdobywa różne rzeczy jest drogą na skróty.

A jest odczuwalna różnica między pingiem 50, a 130.

A do tego różnica czasowa, gdzie przy eventach myślę, że to ważne i daily.

Bardziej niż bonusy od wydawcy interesuje mnie sama rozgrywka, a z doświadczenia wiem, że na wersji NA jest gorsza, właśnie przez ping. Może na pve nie będzie zbyt dużej różnicy, to już przy pvp będzie się ją odczuwało.

To nie jest droga na skróty, tylko droga bez ograniczeń gameforge.

Ja też bym wybrał wersje NA ale tylko dlatego ze na EU wydawcą jest GF a ja wiem jaki ten GF jest.

Żeby zakończyć off-topic, tylko wspomnę, że z ludźmi na EU wersji nie jest źle, a raczej całkiem bardzo dobrze, o 2 w nocy jako healer na 40lvl w kilka sekund znalazłem party na battleground, więc może wersja EU nie jest taka zła.

Na EU nigdy nie udalo mi sie znalesc party od godziny 7 do 8.30 jako DPS. Ludzie sa ale graja najwiecej wieczorami. EU staje sie glownie problematyczne jak chcesz sie wypisazyc w BiSa +15 wtedy potrzebujesz grac paroma altami i no lifowac bo najgorzej o matsy do tego rng wiec mozesz miecha zbierac i w minute wszystko spalic.

Na EU nigdy nie udalo mi sie znalesc party od godziny 7 do 8.30 jako DPS. Ludzie sa ale graja najwiecej wieczorami. EU staje sie glownie problematyczne jak chcesz sie wypisazyc w BiSa +15 wtedy potrzebujesz grac paroma altami i no lifowac bo najgorzej o matsy do tego rng wiec mozesz miecha zbierac i w minute wszystko spalic. 

Rano też długo czekałem, ale znalazłem fajną gildie, więc będę miał trochę łatwiej.