Gloria! Gloria Victis!

Witam

w tym temacie chce utworzyć grupę albo po prostu dowiedzieć się kto z was ma dostęp do gry :)

i najważniejsze co o niej sądzicie (pytam osoby które grały pseudo znawcom z góry dziękuję)

czekam a jakichs chętnych teraz maja dodać pare rzeczy i nowe tereny to będzie można w grupie po zwiedzać

Chyba nikt jeszcze nie ma dostepu do gry oprócz twórców.

Mają osoby, które są najbardziej aktywne na forum. Nie wiesz, nie pisz.

ja mam czyli inni też.... stąd mój temat... chciał bym założyć jakąś małą grupę a nawet wystarczyła by 1 osoba to wspólnego zwiedzania czy pojedynków

A co możesz o grze powiedzieć? Jakieś wstępne przemyślenia? Chętnie bym poczytał

powiem tak gra daje dużo zabawy

-póki co mamy okrojony system walki ale i tak jest naprawde dobry (cos jak w gothic'u)

-magia która będzie w grze będzie magia supportująca czyli nie będzie fireballi ale np oślepienie wzmocnienia itp

-świat jest zrobiony bardzo ładnie jest tam dużo fajnych i ciekawych miejsc a gdzie niegdzie sa po ukrywane skarby co daje fajny bonus w eksploracji

-będzie wiele odmian craftu (sa juz dodane ale nie dokończone)

-PvP jest otwarte czyli podbiegamy do byle kogo i bijemy go jak moba (gra ma sprint + non target)

w PvP będą siege co mnie mocno cieszy

-jest 1 bardzo fajne utrudnienie w grze ;p a mianowicie nie widzimy pasków HP :D czyli określenie siły wroga jest skillowe + zamiast paska mają być 3 animację pokazujące np osłabienie i bliską śmierć

-w grze ma być coś takiego jak omdlenie co ułatwi exp znaczy się NPC bije nas a zamiast umrzec postać pada a mob traci nia zainteresowanie po chwili postać wstaje :D będą moby które bedą nas dobijać z resztą gracze też dobijają nieprzytomne postacie ;pp

- jedna z najfajniejszych i naprawdę mało gdzie występujących rzeczy to odwzorowanie pancerzy :DD hell yeah nie mamy stalowych stringów itp każdy element pancerza zmienia wygląd na postaci + robione one sa dosyć realnie tzn

-mamy system dnia i nocy który chcemy rozwinąć wraz z devsami np nocą będą pojawiać sie inne moby itp

warto starac sie o pre-alphe bo mamy wpływ na grę i naprawdę możemy pomoc

W interfejsie widać 3 miecze to tryby walki, skile czy cos jeszcze innego?

to stary interface i serio ale nie wiem dokladnie jak to było wiem ze wyglada teraz inaczej

to ma być cos takiego jak wybór z której strony atakujesz wroga czy cos takiego

powiem tak gra daje dużo zabawy-póki co mamy okrojony system walki ale i tak jest naprawde dobry (cos jak w gothic'u)-magia która będzie w grze będzie magia supportująca czyli nie będzie fireballi ale np oślepienie wzmocnienia itp-świat jest zrobiony bardzo ładnie jest tam dużo fajnych i ciekawych miejsc a gdzie niegdzie sa po ukrywane skarby co daje fajny bonus w eksploracji-będzie wiele odmian craftu (sa juz dodane ale nie dokończone)-PvP jest otwarte czyli podbiegamy do byle kogo i bijemy go jak moba (gra ma sprint + non target)w PvP będą siege co mnie mocno cieszy-jest 1 bardzo fajne utrudnienie w grze ;p a mianowicie nie widzimy pasków HP czyli określenie siły wroga jest skillowe + zamiast paska mają być 3 animację pokazujące np osłabienie i bliską śmierć-w grze ma być coś takiego jak omdlenie co ułatwi exp znaczy się NPC bije nas a zamiast umrzec postać pada a mob traci nia zainteresowanie po chwili postać wstaje będą moby które bedą nas dobijać z resztą gracze też dobijają nieprzytomne postacie ;pp- jedna z najfajniejszych i naprawdę mało gdzie występujących rzeczy to odwzorowanie pancerzy :DD hell yeah nie mamy stalowych stringów itp każdy element pancerza zmienia wygląd na postaci + robione one sa dosyć realnie tzn-mamy system dnia i nocy który chcemy rozwinąć wraz z devsami np nocą będą pojawiać sie inne moby itpwarto starac sie o pre-alphe bo mamy wpływ na grę i naprawdę możemy pomoc

Btw. to wszystko i więcej jest w tym momencie w Darkfallu (łącznie z siegami, walkami na morzu, kilkoma szkołami magii).

jak możesz to napisz coś więcej o gatheringu/crafcie i ekonomii, to byłbym wdzięczny.

Magar, nadal panuje NDA. Masz w regulaminie dla alpha-testerów.

Jak ogarnę laptopa to będę mógł się trochę poduelować na arenie albo przed wiochą :)

tak NDA jest ale ja go nie naruszam rozmawiać moge moge a nie wrzucam rzadnych amteriałów ten screen jest od GVa mówie o rzeczach które sa z forum

craft jest ich chyba 8 gather jest podobny do runescape jak dla mnie

ciekawa jast sprawa bo jest inżynieria nie wiem do czego ;pp

Ja osobiście mam dostęp do pre-alphy. Gra się przyjemnie - naprawdę fajnie to wygląda i nie mogę się doczekać aż wypuszczą pełną Alphe nie mówiąc o becie. :D

I nie mówiąc już o pełnej grze, ciekawe tylko kiedy to nastąpi, ale pewnie nie prędko

Jeżeli uda się im zdobyć na kicku dofinansowanie myślę, ze zobaczymy ją wciągu roku. Mają startować jeszcze raz - podobno prawdopodobnie tak mała kwota się zebrała przez problemy przy płaceniu w funtach. Teraz mają wstawiać swój projekt jeszcze raz, jednak tym razem ludzie mają płacić w dolarach. Moze sam coś tam dołożę, bo bardzo liczę na ten projekt. :D Ma wszystko czego chce od mmorpg.

Tak genialny projekt powinien spokojnie nazbierać odpowiednią kwotę. Życzę im by z planowanego miliona (choc w sumie w przeliczeniu na dolary chyba 3 miliony) nazbierali 4. :)

Powinni zrobić B2P, wtedy dofinansowanie na kicku za odpowiednią kwotę równałoby się preorderowi - ja i na pewno nie tylko ja brałbym z miejsca.

ja sie zgodze co do B2P to solidny system zrobili by podstawkę za b2p a potem jakieś dodatki i każdy by widział za co dopłaca

Ale wątpie aby zainteresowanie tą grą było aż tak wielkie, żeby wydawać to w b2p,chyba że cena była by rozsądna. Nie życzę tej grze źle, ale mam obawy, że zanim ona wyjdzie to już ten hype na nią skończy się wraz z wrzucanymi screenami czy filmikami. Mogę się również mylić- oby.

nie no masz racje kazdy sie nudzi gra ktora wszędzie ma swoje filmiki i zdradza kazda tajemnice contentu....

ale z drugiej strony ile mamy takich gier? średniowiecze i non target z realnym odwzorowaniem ? 2 w tym obie p2p

@Barosz

Jeżeli dostaliby odpowiednia ilość kasy aby rozpocząć kampanie reklamową to spokojnie mogłaby zyskać większą popularność. Teraz dużo o GV nie słychać - wiedzą o tej gierce nieliczni z tych którzy szukają takiego mmo.

@BaroszTeraz dużo o GV nie słychać - wiedzą o tej gierce nieliczni z tych którzy szukają takiego mmo.

To chyba patrzysz tylko przez pryzmat tego portalu, na którym to wielcy znawcy mmo się dowiedzieli o Everquest Next przedwczoraj jak guru news'a napisał. :P

O GV jak najbadziej słychać, na polskich i zagranicznych portalach też, hype jest, bo mmo w klimatach średniowiecza i do tego sandbox to setup, którego w mmo praktycznie nie ma.

Jak napisał Magar z tego typu gier jest Mortal online, ale to już praktycznie chodzący trup i jest dobrze prosperujący Darkfall, p2p.

ja sie zgodze co do B2P to solidny system zrobili by podstawkę za b2p a potem jakieś dodatki i każdy by widział za co dopłaca

Dodatki + sandbox trochę imo nie styka. Ale B2P + kosmetyczny itemshop to byłby świetny wybór imo.