Witam serdecznie wszystkich czytających ten temat.
Chcę stworzyć profesjonalną gildię do nadchodzącej OB, mam nadzieję, że ten tytuł nie zawiedzie nas tak jak zrobiło to Dragon Nest a później Vindictus. W pierwszym z podanych tytułów byliśmy pierwszą założoną społecznością graczy w Polsce. Być może tutaj nam to się również uda, lecz nie jest to nasz priorytet. Głównym założeniem bowiem stało się zgromadzenie doświadczonych oraz dojrzałych ludzi, którzy nie boją się zarawać nocy przed monitorem. W swoich szeregach staramy się utrzymać zdrową atmosferę, przepełnioną dobrą zabawą jak i ogromną dawką humoru.
Masówka która przyjmuje wszystkich chętnych nie jest naszym celem. Rekrutacja będzie przeprowadzona tak, że osoby którym nie zależy na naszej społeczności od razu zostaną odsunięte od możliwości członkostwa. Dodatkowo, liczy się dla nasz człowiek, nie to jaki ma poziom. Dlatego wpierw zapytamy jak się czujesz, później o Twój poziom.
To taki krótki wstęp który na biegu nagryzmoliłem. Teraz sprostowanie odnośnie drugiej (zapewne większej) gildii , jak zapewne większość zauważyła mmorpg.org.pl stwarza oficialną forumową społeczność. By uprzedzić komentarze ponaglające mój pomysł poinformuję, że nie sztuką jest zebrać ludzi, o wiele trudniej odszukać i zatrzymać najbardziej wartościowych. Trudą sprawą jest przebicie popularnością naszych kolegów, bowiem jednym z założycieli jest główny redaktor tego serwisu , ma ogromne możliwości rozreklamowania wszystkiego itp.
Teraz coś ciekawego, nie mamy zamiaru toczyć wojny z żadną z naszych rodowych społeczności, nie chcemy być też za wszelką cenę najlepsi. Chodzi o dobrą zabawę oraz mam nadzieję , w przyszłości współpracę.
Zgłosiło się sporo osób, tak więc mam nadzieje, że nie będziecie mieli mi za złe tego projektu.
Sprawą nazwy zajmuję się cały czas, już pewne wytyczne istnieją. Nie będzie ona w naszym ojczystym języku. Ma też mieć akcent profesjonalizmu - nie humoru.
Mam już kilka typów jednak nie ujawnię ich dopóki nie postanowimy o wybraniu jednej z nich.
Dla zainteresowanych, coś ze strony organizacyjnej. Do rozpoczęcia zostało jeszcze trochę dni, bodajże 5 ( 17tego). Czas ten poświęcę na stworzenie wstępnego forum, załatwienie serwera Teamspeak oraz wielu innych spraw administracyjnych. Zasady rekrutacji zostaną przedstawione na dniach, zostaną umieszczone na naszym forum.
Aktualnie stworzyłem ten temat w celu informacyjnym oraz zebrania wstępnej listy chętnych osób.
Aktualizacja!
Zapraszam do składania podań na :
Pozdrawiam!