Zawsze broniłem polityki Google na temat reklam, ale dzisiaj na Youtube wyświetlają się reklamy których nie można pominąć, a na dodatek potrafią pokazać się w środku filmiku...
Mam nadzieję, że AdBlock znajdzie i na to metodę...
Zawsze broniłem polityki Google na temat reklam, ale dzisiaj na Youtube wyświetlają się reklamy których nie można pominąć, a na dodatek potrafią pokazać się w środku filmiku...
Mam nadzieję, że AdBlock znajdzie i na to metodę...
Sądzisz, że za darmo będziesz ze wszystkiego w sieci korzystać? Nie narzekaj na te reklamy, nie są bardzo szkodliwe.
Ja używam uBlock Origin - troszeczkę mniej obciąża podzespoły.
Jeżeli youtuberzy nagrywają za darmo swoje filmiki, to czemu mam w środku jakiegoś vlogu obejrzeć reklamę o wodzie do picia? W telewizji też mam reklamy, mimo że płacę abonament, choć zawsze sobie mówie, że to już ostatni miesiąc. Przydalby się właśnie kubeł zimnej wody dla youtube, w postaci jakiegoś mega wielkiego konkurenta np platforma, gdzie przenieśliby się wszyscy gejmplejowcy, youtuberzy itd itp aby pokazać iz polityka wciskania reklam na silę jest głupia.
Sądzisz, że za darmo będziesz ze wszystkiego w sieci korzystać? Nie narzekaj na te reklamy, nie są bardzo szkodliwe.
Nie są bardzo uciążliwe? Oglądałem materiał, kiedy włączyła mi się reklama. To nie był banner u dołu ekranu, ale reklama taka jak te, które wyświetlane są przed filmikami z YT. I tak, miałem adblocka.
Dostęp do internetu jest płatny. To wystarczający powód, żeby coś w nim było za darmo. Nie miałbym nic przeciwko reklamom na mmorpg.org.pl, gdyby nie te głupie filmiki, który z automatu się otwierają. Najgorzej jest, kiedy masz otworzone kilka kart na tym blogu guru.
I do twojej wiadomości - YT zarabia na reklamach, więc nie działa charytatywnie i dlatego twój argument "sądzisz, że za darmo będziesz ze wszystkiego w sieci korzystać?" jest inwalidą. Jestem im potrzebny do tego, żeby zarabiali. Powinniśmy żyć w symbiozie, a zamiast tego, z roku na rok polityka google dotycząca robienia pieniędzy jest coraz bardziej nachalna.
Jeżeli youtuberzy nagrywają za darmo swoje filmiki, to czemu mam w środku jakiegoś vlogu obejrzeć reklamę o wodzie do picia? W telewizji też mam reklamy, mimo że płacę abonament, choć zawsze sobie mówie, że to już ostatni miesiąc. Przydalby się właśnie kubeł zimnej wody dla youtube, w postaci jakiegoś mega wielkiego konkurenta np platforma, gdzie przenieśliby się wszyscy gejmplejowcy, youtuberzy itd itp aby pokazać iz polityka wciskania reklam na silę jest głupia.
Nie do końca rozumiesz jak działa YouTube. Oni za te reklamy dostają pieniądze, AdSense. Dla nich nie są uciążliwe, bo ludzie tworzący filmiki swoich filmików nie oglądają. Są uciążliwe dla użytkowników końcowych, czyli nas. Mam uBlock Origins, nie widzę żadnych reklam.
Ja rozumiem sens istnienia reklam ale obecnie to jest lekka przesada, gdzie wchodząc na jakąkolwiek stronę muszę być ciągle czujny żeby na jakiś badziew nie kliknąć, jeżeli coś mi przeszkadza to staram się tego pozbyć. Ja rozumiem że ludzie chcą zarabiać ale nie można normalnych reklam dać? Niech sobie wiszą jakieś reklamy z boku strony jak leci film to ok niech jest reklama w trakcie ale jako taki mały pasek u dołu który mogę sobie schować lub kliknąć a nie że w trakcie oglądania niczym na Polsacie jeb 30 sekundowa reklama.
Z roki na rok jest coraz więcej reklam i z tego powodu coraz więcej ludzi z adblockiem. Oni tego nie rozumieją że im więcej reklam dadzą tym więcej osób sobie ściągnie adblocka.
ja mam adblock i zadniej reklamy nie mam jak kiedyś coś pobrałem z neta to po jakimś czasie miałem reklamy z podpisem "Ads not by this side" i inne miałem jakiegoś syfa w komputerze dopiero po 2 miesiącach udało mi to skasować
czasami wyłączam adblock na yt żeby twórca zarobił
Rozumiem jak są reklamy związane z tematem(np. Adbuster i reklama jakiegoś napoju),ale nie znoszę reklam nie na temat i jeszcze typu nie do pominięcia(Przykład:Jakiś gameplay oraz reklama środka na narządy wewnętrzne :I)
Na youtube są jakieś reklamy?
Jeżeli youtuberzy nagrywają za darmo swoje filmiki, to czemu mam w środku jakiegoś vlogu obejrzeć reklamę o wodzie do picia?
Nagrywanie za darmo, ale umieszczenie go na serverach ogólnie dostępnej platformy "kosztuje".
gdzie przenieśliby się wszyscy gejmplejowcy, youtuberzy itd itp aby pokazać iz polityka wciskania reklam na silę jest głupia.
Dostęp do internetu jest płatny. To wystarczający powód, żeby coś w nim było za darmo.
ISP daje dostęp tylko do DNS'a. Za to płacisz abonament miesięczny. Cała reszta jest płatna, którą w 90% pokrywają właściciele stron.
Jestem im potrzebny do tego, żeby zarabiali. Powinniśmy żyć w symbiozie, a zamiast tego, z roku na rok polityka google dotycząca robienia pieniędzy jest coraz bardziej nachalna.
Oni żyją w symbiozie z właścicielami kanałów a nie szarymi użytkownikami ;p.
Nie mam nic przeciwko takim reklamom. Zawsze dodaję do białej listy AdBlocka strony, z których często korzystam.Dopóki nie ma olbrzymich okienek, które uciekają na wszystkie strony to nie widze problemu.
używam mozilli z podstawowym adblockiem i reklam nie widziałam już od kilku lat, szczególnie na youtube - 0 reklam, czyściutko.
może najwyzsza pora przejsc z tego miernego chrome'a ^^ wiadomo ze google nie bedzie blokowal wszystkiego co pochodzi od nich
Do dzisiaj też nie miałem reklam na YT Jintae, więc może warto byś sprawdził. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że puszcza mi dwie te same w kółko...
Chyba te plotki o abonamencie Youtube zaraz się sprawdzą, a kto na tym skorzysta najwięcej? Konkurencja, choć tej YT nie ma zbyt genialnej.
Mam adblocka nieaktualizowanego od roku (chyba, ze sam to robi) i od tamtej pory żadnej reklamy nie uświadczyłem.
Nie mam nic przeciwko takim reklamom. Zawsze dodaję do białej listy AdBlocka strony, z których często korzystam.Dopóki nie ma olbrzymich okienek, które uciekają na wszystkie strony to nie widze problemu.
Dokładnie mam tak samo.
@Yamiji przesiedziałam trochę czasu dziś na yt oglądając masę filmików - 0 reklam
Znalazłem rozwiązanie, podobno jest to "bug" w Chrome, usunięcie Youtube App z Chrome naprawia problem
No wlasnie, bo duzo tu zalezy od przegladarki - przewaga ukochanej mozilli nad chrome . Niby chrome jest lepszy... ale tylko jesli sie porowna "gole" wersje. Bo jesli chodzi o spersonalizowanie to mozilla wygrywa
. I potwierdzam - specjalnie sciagnalem chrome, drugi filmik i druga reklama xd. Tylko nwm na jakiej zasadzie to dziala ale pewnie takiej ze jak ogladasz x czasu to sie pojawia reklama - bo przewinac z poczatku filmu na np srodek moge bez reklam, ale jak wroce do poczatku i bede ogladal to co x czasu jakas reklama, na szczescie na firefoxie sie tego nie uswiadczy
Ja oglądam na youtubie jednego jedynego kolesia, który sam powiedział, że on nie zarabia ani grosza na tym co robi w necie a jeżeli chcemy jakieś donacje robić, to prosił aby przesłać na jakieś cele dobroczynne np sierociniec w swojej okolicy czy coś. Po oglądnięciu bodajże 13 minut, wyskoczyła reklama wody do picia nie do pominięcia i w sumie pomyślałem, że tego kolesia youtube oszukuje, bo na nim zarabia. Wtenczas pomyślałem, że przydałaby się strona dla samych youtubuerów, coś a la twitch ale aby można było robić filmiki jak youtubue, bowiem YT przegina już pałę i czerpie zyski z ludzi, którzy robią podobnie jak Nobbel, mający wielką wiedze na temat lore warcrafta.