Google w końcu przegiął z reklamami

Dawajcie więcej reklam a potem się dziwcie że ludzie korzystają z adblocka. Wchodzisz na stronę a tam na samym środku wywala Ci jakąś durną reklamę z dźwiękiem i w dodatku z uciekającym krzyżykiem a potem dziw że ktoś ściąga sobie adblocka. Jak jest spoko strona to adblocka wyłączam ale jak ktoś mnie katuje reklamami to albo odpalam adblocka albo zamykam stronę.

Przeczytaj powyższy post mój (ten trochę wyższy w połowie tematu) ^_^ Have fun

Czasem do ludzi to jak grochem o ścianę.

Po raz kolejny tego typu temat opiera się na argumentach z jednej strony, i odpowiedziach w stylu:

• STFU - internet za darmo, cieszcie się ktoś Was ogląda
  • STFU - bo tak - argument w stylu zdenerwowanej kobiety
  • STFU - bla bla bla - wskazujące na to, że ktoś nie zna podstawowych praw funkcjonowania platform reklam i nie raczy nawet łaskawie przyjąć do wiadomości przyjaźnie podsyłanych informacji

I tak to dojść do konsensusu? Ja nie mówię nawet o tym, bym przekonał w 100 % kogoś (bo na to nie liczę), ale kurcze tu nawet nie widać zalążka malutkiego na chęć dyskusji - brak argumentów, brak pomysłów na rozwiązanie problemów, dyskusja na poziomie gimbazy. A ch*j z tym forum Q_Q. Niepotrzebnie się zalogowałem po pół roku - a tylko się wk***iłem Q_Q.

Zawsze broniłem polityki Google na temat reklam, ale dzisiaj na Youtube wyświetlają się reklamy których nie można pominąć, a na dodatek potrafią pokazać się w środku filmiku...

Mam nadzieję, że AdBlock znajdzie i na to metodę...