Gra, która mnie przestraszy

jest jak resident

A czy Resident jest strachowy? :D

The Suffering jak ktoś powiedział - Fajny, klimatyczny shooter, na uwage zasługują pomysłowi przeciwnicy (twórcy ewidentnie wzorowali się na serii Silent Hill), w paru momentach można się przestraszyć, głównie poprzez dobrze rozmieszczone screamery.

Jak szukasz czegoś, co cię przestraszy, gry z serii FEAR od razu sobie odpuść. Była jeszcze jedna taka gierka, The Thing, nie grałem ale podobno dobra, możesz sprawdzić

Amnesia The Dark Descent - aktualnie do nabycie w humble indie bundle. Jak coś to zapraszam do mnie, mozemy sie wymienic.

Hmmm nie znam się na tym za bardzo, ale słyszałem o grze Fear . Może Ci się spodoba ;)

nikt tutaj w Doom'a 3 nie grał ? Naprawdę polecam :)

Kiedyś dobre było Pain Killer ;)

Grałam w F.E.A.R 1. Bardzo dobry fps z nutką azjatyckiego horroru. Nie walczysz tam z potworami, ale często masz makabryczne wizje i omamy. Po pierwszych kilku godzinach jak miałam przejść przez zalany korytarz to musiałam kogoś prosić, żeby przeszedł to za mnie, a ja uciekałam do drugiego pokoju :D To nie jest gra do grania po nocach.

Może Dead Space ?

mod do hl1 - Cry of Fear miejscami dobrze daje w czache strachem

Alien Vs Predator pierwsza część komandosem, prawie żadnego światła naboi, te przeraźliwe dźwięki i nerwowe szukanie z kąd może obcy wyskoczyć

mod do hl1 - Cry of Fear miejscami dobrze daje w czache strachem

Cholera, jak ja mogłem tego nie wymienić? Jest to jeden z tych prawdziwych horrorów, które straszą nie nałądowanymi screamerami, a niesamowitym klimatem. Grając w to na myśl cały czas przychodził mi Silent Hill. Całkiem fajna fabuła z paroma zakończeniami, straszni przeciwnicy, fajne lokacje, ma takie miejsca, które szczególnie straszą, a do tego posiada, może nie jakiś najlepszy, co-op. Świetna produkcja.

LetsPlay:

I do tego polecę inny mod do HL'a, także tego samego twórcy Affraid of Monster. Ogólnie, gry na silniku pierwszego HL'a są strachowe, chyba przez to, że przeciwnicy poruszają się w taki charakterystyczny sposób :D

Wprawdzie takowe gry to nie mój konik, ale swego czasu zainteresowała mnie gra Cryostasis, zbierająca całkiem pochlebne opinie, ale to może przez ten podbiegunowy klimat, bo o ile przeciwnicy są zgoła inni, to przez samą temperaturę zalatuje tu The Thing, na której to wirtualną wersję czekałem dziesięć lat temu, po czym srogo się na niej zawiodłem. Z drugiej strony jestem jakimś dziwnym maniakiem zimowych scenerii w grach, do dziś się podniecam zimowym lasem z pierwszej części Dungeon Siege :D

Dead Space 1,2 boże jak grałem w nie to kilka razy popuściłem w spodniach oczywiście grając ok godziny 0:00-2:00 słuchawki na uszach,sam w 16m2 pokoju coś strasznego. Ahh jak sobie przypomnę to mnie ciarki przechodzą ale warto pograć gra jest klimatyczna i wciągająca.

Dead Space? Proszę, ta gra jest dobra, nie powiem, ale horroru w nim tyle, co w Doomie 3, czyli właściwie nic. mamy kupe amunicji (praktycznie cały czas musiałem wywalac itemy, by ją zebrać), walki nie są zbyt wymagające. Jest fajny klimat, ale z racji tego, że jesteśmy niezłym "bossem", to strach się gdzieś ulatnia. Mówię tutaj o pierwszej cześci, w drugą nie grałem.

A warto pograć w drugą część mój drogi kolego dlatego napisałem 1,2 bo każda w sobie ma coś innego jak nie znajdzie tego w jedynce to a pewno odczuje w dwójce.No i warto nawet w tą grę pograć bo jest warta tych paru godzin rozgrywki.

Alien Vs Predator pierwsza część komandosem, prawie żadnego światła naboi, te przeraźliwe dźwięki i nerwowe szukanie z kąd może obcy wyskoczyć

Druga czesc jako marines tez momentami mocna ;) Szczegolnie jak gonia Cie 2 Preatorian-y w finale, a Ty nie masz juz ammo ktore moglby je uszkodzic ;)

Dead Space, Fear, Doom,Quake, Half Life i temu podobne, prosze was, takie to horrory jak Twilight. Team Fortressa2 tez nazwe horrorem bo zawsze czai mi sie na plecach szpieg, uuu ale straszne i przejmujace.

Dead Space, Fear, Doom,Quake, Half Life i temu podobne, prosze was, takie to horrory jak Twilight. Team Fortressa2 tez nazwe horrorem bo zawsze czai mi sie na plecach szpieg, uuu ale straszne i przejmujace.

Dokładnie.

Przypomniała mi sie jeszcze jedna gierka, darmowa Indie, Euthanasia. http://www.moddb.com/games/euthanasia

Zdecydowanie Condemned: Criminal Origins :)

[media=]

Dead Space 1 i 2

Lone Survivor ( Nie grałem ale w CD-Action pisali, że straszne) ;D

The Thing. Gra miażdży swym klimatem. Jest dość stara ale naprawdę warta uwagi :)