Hej
Mam(y) problem Dlatego piszę tutaj do potężnego grona graczy która zna się na rzeczy. Może są jakieś gry które przeoczyłem lub ich po prostu nie znam więc liczę na pomoc.
Oczekiwania:
- gra dla minimum 2 osób.
- robimy coś razem cały czas lub w 90% czasu razem
- nie archaiczna grafika. załóżmy jakiś najniższy poziom graficzny typu aion,tera itp.
- nie może być moba… niestety ale conajmniej jedno z trzech nie lubi…
- nie ważne czy pvp czy pve, ważne aby gra stawiała na współpracę.
- niestety [GURU] nie może być to PoE ani diablo3 tylko ze względu na to że łażenie w tych grach w party to mordęga… grałem w poe z bratem w party… to jest bez sensu ^^ a w diablo 3 teoretycznie można robić GR. ale to jest jedyna aktywność którą można robić w party więc nie… Jakiś inny arpg może by się nadał ale np Mu legends jest pod względem walki zbyt… statyczne
Alternatywą jest Lost Ark ale jeszcze go nie ma w EU… także tak
- gra w której w 2-3 osoby coś tam możemy faktycznie grać a nie że musimy koniecznie latać solo lub w pełnym party…
- nie wiem…szukamy TEGO CZEGOŚ
—====----
Co nam przypadło do gustu:
WoT - jakiś czas się dobrze bawiliśmy ale tylko w duecie. ze względu na niechęć osoby 3 oraz ogólne znudzenie monotonią walki porzuciliśmy ten tytuł.
CoD warzone - Gramy. I tego się trzymamy. Dostarcza nam wiele frajdy jednak przydało by się jakieś urozmaicenie. Nawet we śnie słyszymy strzały i wybuchy granatów
-----====----
Co odrzucam na starcie:
- Aion
- Tera
- WoW - ja osobiście nie chcę płacić za tą grę !! kategorycznie nie. chyba że jakiś priv ale boimy się że w naszym ograniczonym przedziale czasowym (praca, dzieci itd) , serwer np nie będzie działał…
- Poe, diablo 3
smuteczek - poe byłoby fajne ale jest bardziej skierowane na solo play (w zależności od buildów
- BDO - BARDZO odrzuca mnie walka w tej grze + tak naprawdę nie jest to gra przeznaczona do grania w party. Mylę się? Doszedłem do lvl-a chyba 52? nie jestem pewien. i nie odczułem potrzeby party a w ręcz uznałem że party byłoby całkowitym bezsensem.
- Albion online - pewnie byłby na prawdę ok. ale kobieta w naszym trio nie lubi za bardzo rzutu izometrycznego a jak wiadomo z kobietami się nie wolno kłócić także… no … właśnie…
- FF14 - nope… gra jest … nie… po prostu nie
----=====----
Co braliśmy pod uwagę: - blade and soul - w 3 osoby można robić większość dungów + bardzo rozbudowane pvp ale grałem kilka lat temu więc nie wiem jak się ma całokształt gry
- vindictus? - warto się tym zainteresować? tak samo C9. nie wiem jak to jest z tymi grami czy to bardziej solo czy bardziej party gry?
- kurtzpel / genshin impact - z filmików dosyć ok. nie wiem jak jest na prawdę . jak jest ze współpracą w party?
Nie chcemy gry solo. W erze ogólnej casualizacji gier, w dobie auto play-a, solo play-a, limitowanych wejść do dungeonów, chcemy znaleźć grę gdzie będziemy się dobrze bawić czasem w dwie czasem w trzy osoby. Mamy niewiele czasu do spędzenia razem. gramy z doskoku jak mamy czas. Tak jak mówiłem dzieci, praca itp. Szukamy czegoś żeby wejść pograć, wyjść zapomnieć. Dobrym pomysłem były by produkcje typu MOBA i mobo podobne ale większość nie przypada nam do gustu. gry typu wow, wows, lol, dota, smite itp itd odpadają.
Zastanawiam się czy ktoś z was może nam pomóc. Rzucić paroma tytułami. Odpowiedzieć na kilka pytań wyżej. Może ktoś miał podobny problem. Być może są gry o których nie wiem a które mogły by sprawić nam sporo radości.
Dajcie znać . Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.