Nie widzę działu "Książki" a to powinno być tam.
Więc byłam kiedyś w Empiku i kupiłam "Grę O Tron". A patrze na wiki i ten tom ma sporo lat, to czemu był w Top10?
A jego kontynuacje nie?
Nie widzę działu "Książki" a to powinno być tam.
Więc byłam kiedyś w Empiku i kupiłam "Grę O Tron". A patrze na wiki i ten tom ma sporo lat, to czemu był w Top10?
A jego kontynuacje nie?
Może ma wiele lat, ale teraz w związku z serialem wyszła reedycja. Poza tym to top sprzedawanych książek, także tu wiek książki nie ma znaczenia Kontynuacja na razie się pewnie tak nie sprzedaje, bo ludzie czekają na drugi sezon serialu. Jak już skończą oglądać serial to pewnie rzucą się na książkę i drugi tom będzie w top 10
A jak patrze to jest saga :
Gra o Tron
Pieśni Lodu i Ognia,
to jak się w końcu nazywa kontynuacja, bo tytuł to Gra o Tron, w środku jest wzmianka o Pieśni?
Nie jestem ekspertem. Nie czytałem książki, co zamierzam nadrobić, ale oglądałem serial. Pewnie głównie przez serial, to jest w Top10 (nie kwestionuję tego, że książka jest uważana przez innych za coś wspaniałego, po prostu gdyby nie serial, nie wiedziałbym nawet że coś takiego istnieje i na pewno, nie tylko ja).
Saga nazywa się "Pieśń Lodu i Ognia" a "Gra o tron", to tylko nazwa tomu (tak jak: Harry Potter i Zakon Feniksa, Harry Potter i Insygnia Śmierci), których póki co jest 7.
Pieśń Lodu i Ognia Gra o tron (serial)
Pieśń Lodu i Ognia Starcie królów (serial)
Pieśń Lodu i Ognia Nawałnica mieczy
Pieśń Lodu i Ognia Uczta dla wron
Pieśń Lodu i Ognia Taniec ze smokami
Pieśń Lodu i Ognia Wiatr Zimy (moje tłumaczenie)
Pieśń Lodu i Ognia Sen o wiośnie (moje tłumaczenie)
Teraz tak sobie patrzę na fotkę. Czemu tak zrobili? Nie wiem, ale z pewnością jest tam gdzieś wzmianka o Pieśni Lodu i Ognia. Nie zmienia to jednak faktu, że saga nazywa za się "Pieśń Lodu i Ognia" a "Gra o Tron", to po prostu nazwa tomu.
Bo na Merlinie są :
T które książki w końcu kupić?
To jest to samo, tylko, że w jednej są 4 tomy, a w drugiej - 5. Różnią się pewnie tym, że za 155 zł masz zwykłą okładkę, a za 109 zł masz Sean Beana w roli Starka, co nawiązuje do serialu HBO. Tylko, że w tej drugiej masz najpierw "Gra o Tron", a później "Pieśn...", ale zapewniam, treść taka sama.
Bierz od razu 5, chyba, że patrzysz na okładkę
PS Nie chcę spoilerować, bo jest wybitna saga, ale trochę niekonwencjonalna w porównaniu do innych fantasy.
A jak już mam 1szy tom to lepiej dokupić 4 pozostałe?
A zna ktoś lepszą księgarnie niż Merlin? Nie mieszkam w Polsce.
Jak juz masz 1 tom... To go przeczytaj, a potem sam/sama stwierdzisz czy warto kupic nastepne. Moim zdaniem warto, saga to kawal dobrej roboty, tak smao jak pozostale pozycje tego autora.
EDIT:
A ilosc ksiazek zawartych w sadze moze roznic sie w zaleznosci od tego, w ktorym kraju i w jakim jezyku kupujesz. W Polsce dla przykladu, taka nawalnica mieczy wydana zostala w 2 tomach, gdzie w oryginale byl to tom jeden. Chyba taka sama psrawa byla z Uczta dla wron.
Ja się nie pytam czy warto kupić, tylko gdzie i proszę o konkretne tytuły.
http://selkar.pl/piesn_lodu_i_ognia_pakiet_8_ksiazek_george_r_r_martin_p_213348.html
Tak wyglada polskie wydanie piesni. 8 Ksiazek, zachodnie ma chyba ich 5 albo 6.
EDIT:
I to jest starsze wydanie, jeszcze to przed - serialowe, o ile si nie myle, wydanie oznaczone numerem dwa (a przynajmniej pierwsza ksiazka, czyli Gra o Tron).
K, dzięki,dale tam tylko jest opcja Poczty Polskiej, jak mam do siebie wysłać?
^
Zawsze mozesz poszukac Piesni[...] na allegro. Kiedy juz znajdziesz (a jest sporo aukcji), to napisz do sprzedawcy e-maila z zapytaniem czy zgodzi sie wyslac paczke po za granice Polski. Jesli odpowiedz bedzie pozytywna, to problem rozwiazany. Ktorys ze sprzedawcow pewnie sie zgodzi.
Wiem, że to popsuje czytanie itp, ale jak się skończy ta saga?
Saga się jeszcze nie skończyła. Pozdro
Jesli macie zamiar odpisac, jak konczy sie ostatnia czesc z tych napisanych, to zrobcie to w tagu spoiler, aby ci, co nie znaja tresci, nie mieli popsutej zabawy, w przypadku, gdyby trafili na tego posta.
Saga się nie skończyła, bo Martin pisze jeszcze [ostatnią chyba] część. Co do reszty. To ja już sobie niestety popsułem zabawę, bo wlałem na fansite'a PLiO, patrzę zwiastun nowego odcinka, jakieś komentarza, myślę sobie że napiszą "fajnie, fajnie, szczególnie to fajnie pokazali", a tu spoiler z tym co się stało w sadze.... No nic. Ludzie chyba sobie podnoszą samoocenę pisząc o czymś, o czym nie wiedzą inni. Ale jest jeden (a raczej kilka momentów, które spajają całość [cały motyw]), który po prostu Cię zszokuje. Uniwersum książki i serialu, to brutalny świat. I człowiek zabija w nim człowieka. Nie polecam Ci szukać tego co się stanie, bo po prostu zniszczysz sobie całą zabawę i będziesz wiedział i "a, już wiem co będzie, to mnie to jakoś nie zaskoczy". Wytrzymaj wszystkie sezony serialu albo łatwiejszy sposób, przeczytaj
Ale przecież na http://pl.wikipedia....wiki/Gra_o_tron jest "siedmioczęściowej sagi fantasy Pieśń Lodu i Ognia" to jak to nie koniec?
Kobieto bo to nie jest koniec, saga trwa dalej - jako ostatni dostępny ukazał się drugi tom 'Taniec ze smokami' kończy się tak a nie inaczej (nie będę spoilerować) mimo tego to nie jest koniec książki. Uwierzcie też, że nie ma szans by następna książka była ostatnią po prostu jest to niemożliwe. Martin poruszyły tyle wątków, że zakończenie tego wszystkiego na jednej książce ukazałoby banał i zniszczyło całą sagę. So believe mee czeka nas jeszcze masa czytania po 'Tańcu...' ; )
To sobie poczekamy na następne. Oby tylko nie umarł przed wydaniem :>
On ma 64 lata...