Gatunek: MMORPG 3d,2d F2P
Sprzęt: Laptop Asus R510J i5-4200H 2.8GHz, GTX 950m 2Gb, 8Gb Ram Win 10
Cechy: Witam was wszystkich drodzy mili gejmerowcy! Mam do was małe pytanie. Czy znajdzie się jakaś gra mmorpg która posiada system grind ale, musi spełniać owa kilka warunków:
-zdobywanie przedmiotów, ulepszeń i innych itemów poprzez solo/party bicie całej hordy mobów lecz nie mogą być w tej grze dungi i rajdy gdzie zdobędziemy lepsze itemy z party,
- gra nie musi opierać się na party, choć wolałbym taką solową grę w expieniu i grindowaniu,
- patrz na powyższe dwa podpunkty i dodaj że populacja musi być, aby handlować/rozmawiać/walczyć,
- nie szukam gry na chwile lecz na dłuższy okres czasu gdzie bez przeszkód jak nie będę grał "tydzień" to będę w plecy ca progressem wszystkiego
- gra moze być po angielsku jak i również po polsku!
-community również na poziomie oraz odpada model P2P, nad B2P mogę jeszcze coś rozważyć zależnie od tytułu/
Przypadły mi do gustu:
-WoW- najpierw glob przez 4 lata i trochę privy. Dużo do roboty ale jakoś wyskoczyła z moich dłoni na bardzo długie lata.
-Metin 2- jak wiadomo kiedyś top lista grania z ziomkami
-Warframe- fajne ale nie tego szukałem
- Nostale - grałem dość sporo parę dobrych lat do tyłu, znudziło się
- WoT, War Thunder- lubiłem sobie coś rozwalić
- HoS,LOL, Heartstone - uniwersa dobre ale na długo nie wciągło
- Paladins/Overwatch - z kumplem jeszcze pogrywam
- BF4 140 ranga wszystko odblokowane tylko z kumplem taktycznie gramy coś ;}
Nie przypadły mi do gustu:
- Tibia nie urzekło mnie
- Tera klimat nie ten
-Aion patrz wyżej
Z góry dziękuję za odpowiedzi, a jeśli administracja widzi jakies podobieństwo do moich oczekiwań w stosunku do gry jaką szukam z podobnym tematem na forum, byłbym wdzięczny za jakiś odnośnik bo osobiście nic nie znalazłem ;*
Gra oparta na
Generalnie do tego co piszesz pasuje GW2 , WOW lub AION .
Powiem tak Tibia praktycznie umiera i to tylko kwestia maksymalnie dwóch lat o ile wcześniej nie wyjdzie Tibia w 3D tak więc nie warto w to grać .
Tera jest dobra ale wymaga sporej ekipy
Aion jest fajny i solo dużo pograsz
Tak jak pisałem wow, aion, i tera odpadają. Nie tego szukałem. Jakieś plusy i minusy GW2? Może jeszcze coś się znajdzie ? A co powiecie i Mu Online ?
Powiem jak było parę lat temu, nie wiem czy coś się zmieniło od tamtej pory, ale wątpię. W MuO możesz (mogłeś?) na 1 kompie ustawić kilka swoich postaci w party na spocie żeby biły mobki i zbierały loot, wiec solo ujedziesz daleko z grą, lootem, crafceniem itd. Natomiast w późnych etapach gry ekipa do lootowania najlepszych itemów jest potrzebna, ponieważ moby są zbyt silne na solowanie. No i niektórych ewentów sam nie zrobisz. Większość gry jednak opierać się może (mogła?) bez problemu na grze solo, jak i również w party (bez znaczenia - zależy czy chce Ci się ogarniać kilka postaci).
GW2 to bardzo dobre mmo. Fabuła ciekawa i całkiem wciągająca, co jakiś czas rozwijana, co daje więcej zabawy solo. Jeśli chodzi o dungi, eventy itp. to zawsze można znaleźć kogoś randomowego do party. Jednakże po endgame lepiej znaleźć sobie gildie, lub jakąś stałą ekipe do grania. Wiadomo, większość gier mmo opiera się na współpracy z innymi graczami, ale taki urok tego typu gier.
A jak chcesz sobie samemu poexpic, craftowac itd. to polecam Albion Online, choć szczerze, nie uważam, że jest wart swojej ceny. Ale co kto lubi.
Powiem tak.. Jest jedna gra która zapewne spełnia wszystkie wymagania - Black Desert - Jeśli dobrze przeczytałem temat.. xD
Patrzac na to co napisales to wiekszosc mmorgp nie pasuje niestety przynajmniej tych co ja znam.
Moze zaciekawi cie margonem ? grind jest, ludzie sa, caly czas jest co robic
Margonem grałem dawno temu jak wystartował jeszcze na classicu był to czasy dobre ale niezbyt teraz mnie przyciąga, to UI oraz zbyt prędko przechodzi sie pomiedzy dialogami więc klimat leży.
Jakieś jeszcze pomysły?
Wiem że jest to właśnie ciężkie szukanie czy wymyślanie co mogło by pasować do preferowanych przeze mnie przytoczeń jak ma wyglądać gra. ;}
Margonem grałem dawno temu jak wystartował jeszcze na classicu był to czasy dobre ale niezbyt teraz mnie przyciąga, to UI oraz zbyt prędko przechodzi sie pomiedzy dialogami więc klimat leży. Jakieś jeszcze pomysły? Wiem że jest to właśnie ciężkie szukanie czy wymyślanie co mogło by pasować do preferowanych przeze mnie przytoczeń jak ma wyglądać gra. ;}
Margonem ma się dobrze tyle że bez wkładu finansowego nie wyjdziesz na dobry ekwipunek a nawet nie wystoisz na elitach
Black Desert nie polecam bo po 1 za dużo jest roboty w tej grze po 2 wolny exp po 3 długo się ściąga i instalacja aktualizacji jest długa bardzo
@Serpen90 black deseret jedynie co mi sie nie podoba to optymalizacja, w teso gram na ultra w wowie moge grac na ultra a w black desert na minimalnych sie tnie.
Hmmm wydaje mi sie ze pwi by moze ci pasowalo jest to bardziej gra solo, grind ale tez p2w troche dungi sa ale robi sie je solo. Mozna kupic `golda` walute premium od graczy i nie jest zbyt droga. Grindu jest pelno ale tez nie wciaga .
@Serpen90 black deseret jedynie co mi sie nie podoba to optymalizacja, w teso gram na ultra w wowie moge grac na ultra a w black desert na minimalnych sie tnie. Hmmm wydaje mi sie ze pwi by moze ci pasowalo jest to bardziej gra solo, grind ale tez p2w troche dungi sa ale robi sie je solo. Mozna kupic `golda` walute premium od graczy i nie jest zbyt droga. Grindu jest pelno ale tez nie wciaga .
Może ale BDO moim zdaniem nie jest dobrą grą mimo wszystko
pwi?
pwi?
Perfect World International
coś mozesz wiecej rozwinąć z własnego doświadczenia?
coś mozesz wiecej rozwinąć z własnego doświadczenia?
Duzo klas postaci,
sam robisz builda czyli wybierasz pomiedzy 4 statami co level. Ekspisz postac do max lvla 3 razy. Levelujesz postac, skille I talenty w pewnym sensie osobno do tego jeszcze ksiazki do talentow jak wybierzesz pomiedzy dwoma wersjami swojej postaci. Ekwipunek to grind grind I jeszcze raz grind. Dungi sa ale grindowe ktore robi sie solo
jak stoi populacja community itp jakoś szerzej opisać co się tam dzieje jeśli można ;}
jak stoi populacja community itp jakoś szerzej opisać co się tam dzieje jeśli można ;}
Populacja Duza nadal duzo osob gra chociaz gra troche starsza, community promocne ale wiekszosc anglojezyczna chociaz sa Polskie gildie ktore trzymaja sie juz bardzo dlugo. Handel sie kreci w miescie pelno sklepow. Najlepiej wejdz I sam zobacz bo gra ma juz swoje Lata I dla wielu osob wydaje sie nudna
Perfect World International to jest gra oparta o długi grind , owszem jak wyżej kolega napisał build robisz sam z czterech stat i to jest fajne niby ale jednak jeśli chodzi o populacje to teraz jest o wiele mniej dzieciarni tam i w sumie polaków za wiele nie ma . Graficznie się poprawiło trochę od ostatnich aktualizacji i jest sporo dungeonów .
Osobiście polecam ci te grę ale nie znajdziesz w niej zbyt dużo polskich graczy do gry .
Warto dodać że Perfect World International cechuje się koreańskim smakiem
Populacja Duza nadal duzo osob gra chociaz gra troche starsza, community promocne ale wiekszosc anglojezyczna chociaz sa Polskie gildie ktore trzymaja sie juz bardzo dlugo. Handel sie kreci w miescie pelno sklepow. Najlepiej wejdz I sam zobacz bo gra ma juz swoje Lata I dla wielu osob wydaje sie nudna
Populacja anglojęzyczna więc dlatego duża ale jak to ładnie określiłeś Handel się kręci bo taka prawda w Perfect World International jedyny taki ważny plus to taki że obojętnie jaki masz item zawsze go sprzedasz
Czy community pomocne ? Nie za bardzo tzn w gruncie rzeczy pomogą jeśli już ale trzeba trochę się naprosić
Rozumiem osobiście dość dużo szprecham po angielsku bo praca tego wymaga, 4/5 czasu pracy to angielski wiec nie stoi to na przeszkodzie.
Populacja anglojęzyczna więc dlatego duża ale jak to ładnie określiłeś Handel się kręci bo taka prawda w Perfect World International jedyny taki ważny plus to taki że obojętnie jaki masz item zawsze go sprzedasz Czy community pomocne ? Nie za bardzo tzn w gruncie rzeczy pomogą jeśli już ale trzeba trochę się naprosić
Mówisz że każdy przedmiot można sprzedać niezależnie jaki badziewny jest? Dlaczego akurat jest coś takiego twoim zdaniem z czego to wynika?