Gra z teamplay-em

Siemano,

Gatunek: [RPG]
Sprzęt: [i7 4970, 16 GB RAM, Radeon R9 290]
Cechy: [ Szukam gry ze stabilną populacją,
dungeonami i rajdami wymagającymi współpracy w drużynie,
lubię akcje i ruch podczas walk (nie lubię stania w miejscu postacią i klikania jedynie skilli),
efektywne skille,
gry w których osiągnięcie lvl cap-a zajmuje więcej niż tydzień gry,
obecność świętej trójcy (tank powinien zajmować się aggro),
P2W jak najmniejszy,
możliwość czerpania przyjemności z gry nie tylko w end-game (przykład Cabal i dungi 120, 130 lvl)

preferowany F2P ale do rozsądnej kwoty B2P też wchodzi w grę]

Przypadły mi do gustu:

Cabal Online - za czasów świetności (5 lat)

Dragon Nest - do 60 lvl cap (2 lata)
C9 - w momencie startu (1 rok)

Dekaron (1 rok)

Nie przypadły mi do gustu:

Cabal 2
Black Desert

Dzięki za potencjalne odpowiedzi :)

Z mojej strony polecę Wow'a. Wiem, że wiele osób poleca te grę i niektórzy mają już tego po uszy. Ale prawda jest taka, że to mmo jest warte zagrania, a nawet wiecej, jest warte grania aż do endgejmu i jeszcze dalej. Jednak wiadomo, każdy ma swój gust, i nawet jak gra będzie super dobra, to ktoś może mieć o niej zupełnie odmienne zdanie, od tak, nie jego klimaty. Tyle, że z tego co napisałeś, Wow pasuje. A przynajmniej w większej części. Nie wiem czy grałeś już kiedyś wow'a czy nie. Jeśli tak, i cie nie przekonał, nie zaszkodzi spróbować jeszcze raz i dać trochę więcej czasu grze niż poprzednio. Jednakże prywatne serwery odpadają. Bez względu na to co mówią niektórzy, gra na takich serwerach nie ma sensu, nie ma tego klimatu co na globalu, jest dość chaotycznie i takie serwery są często zamykane, co może zniechęcić do grania, bo komu by sie chciało, co jakiś czas szukać nowych prywatnych serwerów i zaczynać wszystko od nowa.

Także.. no, polecam spróbować :3

Najlepszy team work ma DDO
Teraz wildstar pokazaj jakies epickie wyzwania odnoscnie raidów

SWTOR + ops'y; niestety/ stety level scaling uprościł/ przyśpieszył lvl'owanie, fabuły ratują całość

Runes Of Magic od wydawcy PlayerNet, świetnie prowadzony server, endgame content świetny, od 8 lvla są instancje, możesz liczyć na naszą pomoc, zawsze ktoś z polaków jest na tsie, jesteśmy najlepszą gildią na serwerze, jesteśmy dobrze zorganizowani, polecam, bez grupy nie zrobisz najlepszych instancji, nawet te wcześniejsze są stosunkowo trudno, prawie zawsze się znajdzie party na nie:)

https://playernetgames.com/games/runesofmagic-legacy/web/

Także szukałem świetnego mmorpg a mógł bym podkreślić ze jestem osobą wybredną. Trafiłem na Path of Exile i naprawdę zassałem się w wymiar gry. Przede wszystkim gra jest free2play i nie ma takiej możliwości żeby realna waluta wpływała na jakość gry. Jeżeli chodzi o SHOP jedyne udogodnienia jakie możemy zakupić to efekty wizualne. Jedyne co może ułatwić grę (ale na pewno jej nie przyspieszy) to stash czyli potocznie zwane depo można rozbudować ulepszając skrzynkę za realna walutę. Kolejnym plusem jest to ze wchodząc do poszczególnych instancji gra się po prostu samemu i żadne nooby nie ksują mobków przez co cały loot i inne profity są tylko dla nas lub też można przechodzić je w party dzieląc się łupem czy punktami doświadczenia. Warto podkreślić także bardzo dobrze i ciekawie ułożoną fabułę gry która obecnie zawiera 2 części czyli w sumie 10 aktów które co jakiś czas wychodzą. System craftingu jest bardzo rozbudowany i do zdobycia mamy całą masę różnych przedmiotów. Warto także podkreślić ze w grze nie ma waluty. Walutą można nazwać Orby czyli przedmioty którymi craftujemy ekwipunek. Na początku myślałem ze ciężko będzie mi się z tym połapać ale nie ma ich tak bardzo dużo. OKOŁO 15-20 (sam jeszcze wszystkich chyba nie wydropilem. Gra jest bardzo rozbudowana ale jak każdy wie, to gracze tworzą mmorpgi bo bez graczy gra by nim nie była, mianowicie chodzi mi o to ze jeżeli chodzi o ciekawostki z POE to wygooglujesz więcej niż na temat nie jednego mmorpga.

Reasumując:

Na początku gry zastanawiasz się co ja tu robię. Po pierwszych dwóch ACTAch gra wciąga. Od 50lvla zaczyna się dobra zabawa także jeżeli chodzi o mnie to mogę bardzo gorąco polecić!

Zawsze mogę pomoc w grze chociaż sam póki co jestem jeszcze Świeżakiem bo temat gry zajmie kilka miesięcy i podejrzewam ze nawet po tym czasie nie będę wiedział wszystkiego dlatego piszcie PM a podam swój nick i może co doradzę.

Polecę Gw2 gdzie lvl cap osiągniesz dosyć szybko ale jest dużo fractali czy raidów przy których się nie będziesz nudził :)

Poza tym wszedł nowy dodatek który trochę kosztuje ale jeżeli cena Cię nie odstrasza to jak najbardziej polecam :D

Z mojej strony zaproponuje FFXIV, najprościej odpowiadając na Twoje wymogi

dungeonami i rajdami wymagającymi współpracy w drużynie - W finalu masz raidy na dość wysokim poziomie, sam coś tam pograłem w inne tytuły typu Wildstar, WoW, SWtoR, itp. itd., ale nie spotkałem się z tak fajnymi raidami jak właśnie w finalu. Dodatkowo nie masz spierdolonych addonów które ogłupiają ludzi, bo często jak grałem w Wildstara czy WoWa miałem wrażenie, że jak komuś się nagle addon zj***ł to ręce ucinało takiej osobie.
lubię akcje i ruch podczas walk (nie lubię stania w miejscu postacią i klikania jedynie skilli) - w finalu masz dużo ruchu podczas raidów, żeby robić dobry dps, trzeba potrafić perfekcyjnie poruszać się po polu bitwy bez zbędnych ruchów(klasy bijące w zwarciu ma skille które zadają więcej dmg gdy sie bije z flanki albo z tyłu bossa), ale jednak omijając wszelkie mechaniki. Złe wykonanie mechaniki zwykle zabija (final nie przebacza)
efektywne skille - oprócz skilli podstawowych które wyglądają naprawdę dobrze, są specjalne skille które można używać tylko będąc w party i ładuje się wraz z rozwojem walki https://www.youtube.com/watch?v=-5qpF8NhSwk możesz sobie pooglądać
gry w których osiągnięcie lvl cap-a zajmuje więcej niż tydzień gry - lvl cap można nabić dość szybko, ale gra oferuje story które trzeba przejść które trochę zajmuje(dla niektórych to jest + dla innych -)
obecność świętej trójcy - jak najbardziej jest w grze jest podział na tanków, healerów, melee dps, ranged dps i magic dmg, w party biega się 1 tank 1 heal 2 dps w 4 osobowym party, albo 2 tanków 2 healerów 4 dpsów w party 8 osobowym (oczywiście można wejść w innym zestawieniu, ale gra jest dostosowana do party jakie podałem)
P2W jak najmniejszy - gra jest p2p, nie ma miejsca na p2w
możliwość czerpania przyjemności z gry nie tylko w end-game (przykład Cabal i dungi 120, 130 lvl) - nawet po wbiciu lvl capa, ludzie wchodzą na wcześniej wykonane dungi, bo jest takie cuś jak ruletka dungów która losuje nam dung z wybranej puli, dostając dodatkowe nagrody za wykonanie takiego dunga.

preferowany F2P ale do rozsądnej kwoty B2P też wchodzi w grę] - jedyna rzecz która zabija moją propozycję. Uważam jednak, że wydanie 40-50 zł miesięcznie nie jest jakimś dużym wydatkiem na tak świetny tytuł, który jest bardzo często aktualizowany.

@Senjan90Jak wygląda populacja?

Ekhm ekhm... czytanie ze zrozumieniem się kłania bo autor zapytał o efektywne skille, a nie efektowne - mała różnica a znaczna :P

A dwa... PoE? To tam mamy świętą trójcę i dynamiczną walkę? Albo raidy i wymagające dungeony? xD

@Nydiano pytanie nie do mnie, ale odpowiem ci : na chwilę obecną online możesz sprawdzić tu : https://playernetgames.com/games/runesofmagic-arcadia/web/server

A może Lineage 2, pasuje do twoich wymogów prawie co do każdego punktu.

Są raidy i dungeony (instancje), jest "święta trójca". Walka jest wymagająca i dynamiczna szczególnie w mass pvp. Niedawno otworzyli nowy serwer na EU więc może to dobra okazja żeby spróbować tam sił.

@Nydiano no teraz jest kolo 120 osob online wieczorami ale to tylko ze względu na to że to jest koniec contentu wszyscy czekaja na nowy patch, dużo osób jak się ubierze to czeka na nowy content i nie gra i na dniach mysle na poczatku nastepnego miesiąca wyjdzie nowy patch.

@Senjan90 Witam. Na Legacy jest 38 osób aktualnie a na Arkadii 320. Zawsze tak to wyglada? I czy mógłbyś się odezwać w prywatnej wiadomości? Chciałbym się dowiedzieć więcej szczegółów.

Polecam Aion'a.

- święta trójca jest.

- lvl cap wbija się baardzo długo.

- wymaga współpracy na Dungeon'ach, Rajdach.

- p2w zdania są podzielone. Ja gram od 2012r i nie wydałem na grę ani złotówki.

Teraz ogólnie jest dobry czas na rozpoczęcie swojej przygody jest Event urodzinowy, dostaje się EQ na początek i Gold Pack'a na 7 dni. Jakbyś miał jakieś pytania to pytaj.

Jak nic w twoje wymagania wpisuje się Neverwinter Online, oto niektóre cechy opisujące tą grę:
1) Dynamiczna walka, według mnie najlepszy system walki dostępny w grach mmorpg , jeżeli nieogarniesz to łatwo możesz paść nieraz na hita, szczególnie przy walkach z bosami,

2) Dużo rozmaitych trybów w grze (arena pvp, potyczki, dungeony),

3) Przemyślane levelowanie, podczas którego można brać udział w heroicznych wyzwaniach które formą przypominają rajdy, fajne questy oraz ciekawie zaprojektowane lokalizacje (szczególnie te na wyższy level),

4) Przemyślana koncepcja gry, misje na 70 lvl dają profity w postaci ekwipunku oraz stałych bonusów, opłaca się robić, potyczki od 70 lvl są wymagające i przez nieuwagę można łatwo zginąć,
5) Dużo dungeonów: do 70 lvl są to dungeony do levelowania, od 70 lvl przy zdobyciu odpowiedniego gear score możesz iść na endgameowe,

6) Dużo klas do wyboru, każda jest na swój sposób wyjątkowa, podział na trójcę jest widoczny dopiero na endgame,

7) Wszystkie przedmioty są dostępne za walutę w grze,

8) 70 lvl łatwo wbić ale to jest dopiero początek zabawy, poza tym na 70 lvl exp dalej leci, a za wbity lvl dostajesz nagrody, punkty umiejętności itd.

9) Ludzi gra bardzo dużo, w każdej lokalizacji znajdziesz graczy a na endgameowych lokacjach jest poprostu zatrzęsienie graczy które czasem przysparza problemów ze zrobieniem niektórych questów,

10) Jeżeli masz dość grania w orientalne klony mmorpg typu blade and soul, Archeage itd. ta gra będzie miłym zaskoczeniem.

Jak dla mnie idealnie w Twój opis wpisuje się Revelation Online.Jest bardzo duży nacisk na świętą trójcę,gra i gearowanie skupia się na dungach,dopiero co wyszedł patch który podniósł lvl cap do 79.Raidowanie zaczyna się od 49 (który z pomocą gildii idzie wbić w tydzień) mamy dungi experty 5/10/20 osobowe dość wymagające z 3 poziomami trudności.Gra jest F2P czy jest bardzo p2w musisz sobie odpowiedzieć na to pytanie sam- moim zdaniem jak już jest tu Pay2Progress czyli wszystko to co jest w item shopie można zdobyć samodzielnie bez wydawania ani grosza (można zamieniać in-gameowe coiny na walute z IS).Gra ma naprawdę spory content do zaooferowania.Jeśli chodzi o populację wypowiem się o serwerze Moonsea na którym gram od początku OBT (marzec tego roku)- trochę ludzi jest, na wszystkie daily i weekly dungi znajduję ludzi bez problemu.Jesli masz jeszcze jakieś pytania pisz śmiało pw albo możesz wejść na tsa mojej gildii gdzie każdy chętnie pomoże i powie co i jak: ts3.novasociety.com

zapraszam do Lineage 2 gra ktora musi miec swieta trujce inaczej nie pogra nikt :D

klan to tez podstawa

Polecam WoWa, jest tam wszystko czego potzrebujesz i od razu skrytykuję Cię za temat

NIKT z nas nie powinien decydować za Ciebie w co masz grać, powinieneś sprawdzić sobie gry MMORPG w Google, czy to takie trudne? zapomnij o tym temacie bo tutaj KAŻDY bez wyjątków wrzuca w posta SWOJĄ ulubioną grę MMORPG, bez znaczenia czy jest ona dobra czy nie, ważne że jest tą ulubioną

Polecam WoWa, jest tam wszystko czego potzrebujesz i od razu skrytykuję Cię za temat

NIKT z nas nie powinien decydować za Ciebie w co masz grać, powinieneś sprawdzić sobie gry MMORPG w Google, czy to takie trudne? zapomnij o tym temacie bo tutaj KAŻDY bez wyjątków wrzuca w posta SWOJĄ ulubioną grę MMORPG, bez znaczenia czy jest ona dobra czy nie, ważne że jest tą ulubioną

Czytam i patrzę Nick pod Nick'iem rubryka"Twoje MMO: World of Warcraft" czytam dalej. Polecasz WoW'a (wnioskuję, że to Twoja ulubiona gra) a za chwilę krytykujesz ludzi którzy proponują swoje ulubione gry mmorpg, a robisz dokładnie to samo. Z tym, że inni chociaż podali jakieś plusy dlaczego warto zagrać w dany tytuł. Moim zdaniem to nic złego, że ludzie podają swoje ulubione mmorpg, chociaż mogą o nich coś więcej w ten sposób napisać.

Polecam WoWa

NIKT z nas nie powinien decydować za Ciebie w co masz grać

KAŻDY bez wyjątków wrzuca w posta SWOJĄ ulubioną grę

You made my day