aha i zapomniałem dodać, że starałem się, żeby była dość płynna.
Grafika/wirtualna galeria mmorpg.org.pl
Bump, kolejne luźne nico, bo mam za dużo pracy, żeby zrobić coś konkretniejszego. :]
Uploaded with ImageShack.us
Yang a tak z ciekawości: dlaczego zawsze podpisujesz się jak m1er?
Swoją drogą to "nico" to nawet fajna abstrakcja, modelowałeś to w blenderze?
Calkiem fajne nico, aczkolwiek bardziej by mi sie podobalo, gdyby od tego glownego gluta, te trzy mniejsza, tak ciagnace sie za nim, mialy wiekszy wplyw na jego strukture. To znaczy: Tak jakby nienaturalnie ciagna sie czy tez odrywaja od tej glownej masy, brakuje jakby lekkiego pomarszczenia powierzchni tej najwiekszej kuli w miejscu, gdzie ciagna sie te trzy wezyki. Bez tego wyglada to troche nazbyt sztucznie ; p.
Ale i tak podoba mi sie, lubie tego typu prace.
Yang a tak z ciekawości: dlaczego zawsze podpisujesz się jak m1er?Swoją drogą to "nico" to nawet fajna abstrakcja, modelowałeś to w blenderze?
Ilustrator CS3
Yang fajne - kojarzy mi się z logo/grafikami/ulotkami playa, bardzo podobają mi się takie proste, acz estetyczne grafiki.
CS3 różni się czymś od CS4 bądź CS5?
Chciałbym chociaż takie "nico" wykombinowac.
@RaVeN no mi się wydaje, że żęby chociaż takie nico zrobić, to i tak trza mieć skilla ale czasem i tak denerwujące jest to, że ktoś robi to dla odstresowania na luziku, a ty, chociaż starałbyś się najbardziej jak możesz, i tak by nie wyszło
mówię to jako żart.
@RainStigma wykonanie może nie jest jakieś pro, ale jak dla mnie jest to bardzo klimatyczna graficzka, ta noc i ten domek pod ziemią, a swoją drogą, zawsze rysuję coś podobnego (tzn. patyczaki w jakichś domkach itp.) na lekcjach, gdy mi się nudzi
CS3 różni się czymś od CS4 bądź CS5?
Na pewno doszło trochę nowości w CS4 i CS5, jakich? - nie wiem. Google na pewno wie. ;]
Btw. fajna sygna.
Chciałbym chociaż takie "nico" wykombinowac.
Dawno nic nie wrzucałeś, może coś byś pokazał? :]
To jeszcze zostało mi pytanie:
dlaczego podpisujesz swoje prace jako m1er? wiem, że każdy grafik ma jakiś swój podpis, dlatego pytam z ciekawości, skąd się wziął akurat twój.
RainStigma dla mnie to jest tak:
wykonanie jest jakie jest, ale twoje graficzki są strasznie klimatyczne (przynajmniej jak dla mnie), ja to strasznie dużo marzę i wystarczy, że spojrzę na niebo i już mi się kojarzy z jakimś miejscem (niekoniecznie takim, które widziałem ), a właśnie takie grafiki wywołują we mnie takie "wizje", tak więc ode mnie masz dużego plusika za klimacik
I najlepsze dla mnie jest to, że sam po prostu wybierasz pędzel i nim mażesz, nie korzystasz z żadnych opcji, nawet wypełnienia, co sprawia, że twoje grafiki cechują się prostotą, i akurat w twoich dwóch pracach to mi się podoba najbardziej, na drugim miejscu po klimaciku twoich prac
Dawno nic nie wrzucałeś, może coś byś pokazał? :]
Niech Ci będzie, chociaż na grafice kompletnie się nie znam. Takie sobie walnąłem logo dla zespołu muzycznego kumpla, kiedy runda w lolu mi się ładowała Nic specjalnego (w porównaniu do Twoich prac).

@BlastBlue
Dziękuje za ocenienie i za miłe słowa wiem niezbyt dobrze rysuje ale tą moją umiejętność nierysowania stawiam na klimat a o to moja następna pracka klimaty pustynne ;p
@Raven Bardzo fajne logo w 3D ^^
@Yanglegend
Dlatego napisałem ze niezbyt rysuje i robie na klimat.Jak miałbym robić proste linie to kwadraty by wychodziły
Inna pracka
Niech Ci będzie, chociaż na grafice kompletnie się nie znam. Takie sobie walnąłem logo dla zespołu muzycznego kumpla, kiedy runda w lolu mi się ładowała Nic specjalnego (w porównaniu do Twoich prac).
Masz dobre wyczucie formy, używasz prostych obiektów i tworzysz z tego estetycznie poprawne rzeczy. :]
Powiedziałbym, że masz do tego talent, tylko trzeba warsztat dopracować, żeby Cię tak proste formy nie ograniczały.
@BlastBlueDziękuje za ocenienie i za miłe słowa wiem niezbyt dobrze rysuje ale tą moją umiejętność nierysowania stawiam na klimat a o to moja następna pracka klimaty pustynne ;p@Raven Bardzo fajne logo w 3D ^^
Może nie rób trzech bazgrołków dziennie, tylko zrób coś raz a porządnie ?
Btw. jak nie potrafisz narysować jednej prostej lini (a nie potrafisz) to polecam używać wektorów, Twoje prace dużo na tym zyskaja.
No i kolory - trochę festyn, zwłaszcza ten niebieski oczopląsny.
A co to te wektory tak dokładniej?
A co to te wektory tak dokładniej?
Masz internet korzystaj z niego mądrze ;] - hasło: grafika wektorowa.
To jeszcze zostało mi pytanie:dlaczego podpisujesz swoje prace jako m1er? wiem, że każdy grafik ma jakiś swój podpis, dlatego pytam z ciekawości, skąd się wziął akurat twój.
Odpowiesz mi jeszcze tylko na to pytanie?
edit: poczytałem trochę o tej grafice wektorowej, tak więc jeszcze jedno pytanie: jaki polecasz program do tworzenia wektorów? Taki z typowymi figurami(bryłami) do wektorów (oprócz Blendera i CS3)?
I jeszcze wyciągnąłem jeden wniosek: to znaczy, że ja tworzę grafikę rastrową?
edit2:RainStigma akurat ta pustynia trochę mniej klimatyczna, ja bym dał inny odcień piasku, skoro miała to być noc, ale fajnie ci wyszedł ten gostek.