Grafika/wirtualna galeria mmorpg.org.pl

aha i zapomniałem dodać, że starałem się, żeby była dość płynna.

Bump, kolejne luźne nico, bo mam za dużo pracy, żeby zrobić coś konkretniejszego. :]

funsmal2copy.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Yang a tak z ciekawości: dlaczego zawsze podpisujesz się jak m1er?

Swoją drogą to "nico" to nawet fajna abstrakcja, modelowałeś to w blenderze?

Calkiem fajne nico, aczkolwiek bardziej by mi sie podobalo, gdyby od tego glownego gluta, te trzy mniejsza, tak ciagnace sie za nim, mialy wiekszy wplyw na jego strukture. To znaczy: Tak jakby nienaturalnie ciagna sie czy tez odrywaja od tej glownej masy, brakuje jakby lekkiego pomarszczenia powierzchni tej najwiekszej kuli w miejscu, gdzie ciagna sie te trzy wezyki. Bez tego wyglada to troche nazbyt sztucznie ; p.

Ale i tak podoba mi sie, lubie tego typu prace.

Yang a tak z ciekawości: dlaczego zawsze podpisujesz się jak m1er?Swoją drogą to "nico" to nawet fajna abstrakcja, modelowałeś to w blenderze?

Ilustrator CS3

Yang fajne - kojarzy mi się z logo/grafikami/ulotkami playa, bardzo podobają mi się takie proste, acz estetyczne grafiki.

CS3 różni się czymś od CS4 bądź CS5?

Chciałbym chociaż takie "nico" wykombinowac.

Ostatnio sie bawiłem programem i coś takiego zrobiłem oceńcie jak możecie :D

nightstick.png

@RaVeN no mi się wydaje, że żęby chociaż takie nico zrobić, to i tak trza mieć skilla :) ale czasem i tak denerwujące jest to, że ktoś robi to dla odstresowania na luziku, a ty, chociaż starałbyś się najbardziej jak możesz, i tak by nie wyszło :) mówię to jako żart.

@RainStigma wykonanie może nie jest jakieś pro, ale jak dla mnie jest to bardzo klimatyczna graficzka, ta noc i ten domek pod ziemią, a swoją drogą, zawsze rysuję coś podobnego (tzn. patyczaki w jakichś domkach itp.) na lekcjach, gdy mi się nudzi :)

CS3 różni się czymś od CS4 bądź CS5?

Na pewno doszło trochę nowości w CS4 i CS5, jakich? - nie wiem. Google na pewno wie. ;]

Btw. fajna sygna.

Chciałbym chociaż takie "nico" wykombinowac.

Dawno nic nie wrzucałeś, może coś byś pokazał? :]

To jeszcze zostało mi pytanie:

dlaczego podpisujesz swoje prace jako m1er? wiem, że każdy grafik ma jakiś swój podpis, dlatego pytam z ciekawości, skąd się wziął akurat twój. :)

Moja nowa praca ;p

mountsinsea.png

RainStigma dla mnie to jest tak:

wykonanie jest jakie jest, ale twoje graficzki są strasznie klimatyczne (przynajmniej jak dla mnie), ja to strasznie dużo marzę i wystarczy, że spojrzę na niebo i już mi się kojarzy z jakimś miejscem (niekoniecznie takim, które widziałem :) ), a właśnie takie grafiki wywołują we mnie takie "wizje", tak więc ode mnie masz dużego plusika za klimacik :)

I najlepsze dla mnie jest to, że sam po prostu wybierasz pędzel i nim mażesz, nie korzystasz z żadnych opcji, nawet wypełnienia, co sprawia, że twoje grafiki cechują się prostotą, i akurat w twoich dwóch pracach to mi się podoba najbardziej, na drugim miejscu po klimaciku twoich prac :)

Dawno nic nie wrzucałeś, może coś byś pokazał? :]

Niech Ci będzie, chociaż na grafice kompletnie się nie znam. Takie sobie walnąłem logo dla zespołu muzycznego kumpla, kiedy runda w lolu mi się ładowała :) Nic specjalnego (w porównaniu do Twoich prac).

i12565_niedostateczni2.jpg

@BlastBlue

Dziękuje za ocenienie i za miłe słowa wiem niezbyt dobrze rysuje ale tą moją umiejętność nierysowania stawiam na klimat :) a o to moja następna pracka klimaty pustynne ;p

@Raven Bardzo fajne logo w 3D ^^

nightindesert.png

@Yanglegend

Dlatego napisałem ze niezbyt rysuje i robie na klimat.Jak miałbym robić proste linie to kwadraty by wychodziły :D

Inna pracka

magickq.png

Niech Ci będzie, chociaż na grafice kompletnie się nie znam. Takie sobie walnąłem logo dla zespołu muzycznego kumpla, kiedy runda w lolu mi się ładowała Nic specjalnego (w porównaniu do Twoich prac).

Masz dobre wyczucie formy, używasz prostych obiektów i tworzysz z tego estetycznie poprawne rzeczy. :]

Powiedziałbym, że masz do tego talent, tylko trzeba warsztat dopracować, żeby Cię tak proste formy nie ograniczały.

@BlastBlueDziękuje za ocenienie i za miłe słowa wiem niezbyt dobrze rysuje ale tą moją umiejętność nierysowania stawiam na klimat a o to moja następna pracka klimaty pustynne ;p@Raven Bardzo fajne logo w 3D ^^

Może nie rób trzech bazgrołków dziennie, tylko zrób coś raz a porządnie ? :P

Btw. jak nie potrafisz narysować jednej prostej lini (a nie potrafisz) to polecam używać wektorów, Twoje prace dużo na tym zyskaja.

No i kolory - trochę festyn, zwłaszcza ten niebieski oczopląsny.

A co to te wektory tak dokładniej?

A co to te wektory tak dokładniej?

Masz internet korzystaj z niego mądrze ;] - hasło: grafika wektorowa.

To jeszcze zostało mi pytanie:dlaczego podpisujesz swoje prace jako m1er? wiem, że każdy grafik ma jakiś swój podpis, dlatego pytam z ciekawości, skąd się wziął akurat twój.

Odpowiesz mi jeszcze tylko na to pytanie? :)

edit: poczytałem trochę o tej grafice wektorowej, tak więc jeszcze jedno pytanie: jaki polecasz program do tworzenia wektorów? Taki z typowymi figurami(bryłami) do wektorów (oprócz Blendera i CS3)?

I jeszcze wyciągnąłem jeden wniosek: to znaczy, że ja tworzę grafikę rastrową? :)

edit2:RainStigma akurat ta pustynia trochę mniej klimatyczna, ja bym dał inny odcień piasku, skoro miała to być noc, ale fajnie ci wyszedł ten gostek.