Grafika/wirtualna galeria mmorpg.org.pl

Merry xmas

sf55.jpg

Uploaded with ImageShack.us

@YanglegendJakich programów używasz ?

Blender+Yafray; Photoshop, Ilustrator Cs3

A ten cały Yafray to coś w deseń blendera?

A i ja bym tego mikołaja na tablicy ogłoszeń na klatce schodowej wywiesił (tylko bez podpisu) :D

A ten cały Yafray to coś w deseń blendera?A i ja bym tego mikołaja na tablicy ogłoszeń na klatce schodowej wywiesił (tylko bez podpisu)

Yafray to program do raytracingu (renderowania obrazów) z Blendera, ponieważ podstawowy domyślny soft renderujący Blendera (Internal) zawsze był słabą stroną programu.

Yafray ma troszkę odmienny sposób ustawiania materiałów, tekstur, ale zapewnia o wiele bardziej realistyczne rozchodzenia sie swiatła po obiektach, bardziej pzrekonujace materialy (metal,szkło wyglada o wiele lepiej) jednak też czas renderowania jest o wiele dłuższy.

Czasami też używam Luxrendera, który jest tego samego typu "dodatkiem" do Blendera co Yafray, ale używam go bardzo rzadko ze względu na czas renderowania - kilkanaście godzin+.

O Luxrenderze słyszałem, ale podobno nie opłaca się używać, ponieważ to, co tam zrobisz, możesz równie dobrze zrobić w blenderze, a wyjdzie o wiele szybciej.

Emsee ta druga grafika mi się bardzo podoba - kojarzy mi się z niezbadanym/innym światem po drugiej stronie lustra - ciekawy pomysł Ja natomiast życzę wam wesołych świąt, taką graficzką :

Dzięki wielkie Zax

Fajny mikołaj ;)

Dzięki za życzenia i nawzajem ;)

Odświeżam temat (niestety nie w świąteczny sposób :) ) amatorską tapetką ze Starcrafta:

Azrael tu masz link wklejasz swoje zdjęcie, potwierdzasz i masz anime : http://mywebface.mywebsearch.com/download/index.jhtml?theme=theme1&partner=GRxdm066&sub_id=162587554

Niestety, ale to nie działa tak jak chciałem.

O Luxrenderze słyszałem, ale podobno nie opłaca się używać, ponieważ to, co tam zrobisz, możesz równie dobrze zrobić w blenderze, a wyjdzie o wiele szybciej.

Y nie, nie wprowadzaj ludzi w błąd. To się nie renderuje 30 godzin 4 tech lulz, tylko żeby za pomocą zaawansowanych skryptów zrobić symulacje rozchodzenia się światła jak najrealniej. I nie osiągniesz takiego samego efektu rendurując to samo w 2 minuty domyślnym renderem Blendera.

Przykład z google: http://imageshack.us/photo/my-images/31/ertr.png/

@down: bo jest wolniej, z tym nie dyskutuje.

Napisałem, że podobno jest wolniej, przeczytaj dokładniej.

bump

muskcopy.jpg

Uploaded with ImageShack.us

kolejna fajna twoja grafika z pomysłem, kojarzy mi się z okładkami albumów rockowych z wcześniejszych lat i na taką się nadaje - tak mi się wydaje, no i co do wykonania nie można nic zarzucić - nie jest efekciarsko (czego czasem nie lubię), a prosto, estetycznie i dobrze wkomponowane.

nie chciałem zakładać nowego tematu: znacie może jakieś poradniki rysowania, malowania, digital paintingu w formacie pdf po polsku? możecie słać na pw. Z góry dziękuję.

warn_ico.png
Warn za double post. - crracked

Jeśli mogę to też proszę o jakikolwiek poradnik ale nie paintingu lecz gimpowania czy cos takiego jeśli można oczywiście :D

Hmmm... spróbuj poczytać tutki z gimpuj.info, poza tym mógłbym ciebie poduczyć na pw bądź gg, bo chyba jako jedyny z forumowych "grafików" (bo na papierze tego nie mam) korzystam z gimpa.

Moja nowa praca:

Fajna praca, nie jest to przypadkiem Chad z Nickelbacka? Ale ogólnie to duży + za pomysł.

może - w sumie nie wiem, naszkicowałem sobie najpierw portret z głowy, a potem poeksperymentowałem w CS5.

mam jeszcze pytanie (do wszystkich):

zna ktoś może tutoriale do Adobe ImageReady? Ślijcie na pw bądź podajcie tutaj.

swoją drogą, moja nowa sygnaturka:

11go85w.jpg

wykonałem ją w gimpie. co do samego pomysłu, to już jedna osoba mi powiedziała, że mogłoby być lepiej, tzn. mogłyby być pierw oczka w ciemności, a dopiero potem cała postać. co do wykonania, to rzeczywiście, spieprzyłem napis. jeżeli możecie to oceńcie, bardzo mi zależy na waszych ocenach i sugestiach, ponieważ początkujący jestem w te klocki :)

a ja ci powiem, że nie jest zbyt efektowna, ale mi się podoba, jest estetyczna - nie ma jakiś błędów - typu źle rozmieszczone elementy itp.