Witam was!
Niestety od kilku lat obserwuje upadek mojego kochanego gatunku MMORPG. Przeszukuje fora oraz strony w poszukiwaniu MMORPG, który przyciągnie mnie na dłużej. Zauważyłem, że większość gier opiera się na “przebrnięciu” przez początkowe poziomy i jak najszybciej do endgamu.2 tygodnie grania i tytuł się nudzi.
Uwielbiam bić moby w drużynie przez 1 godzinę dostając przy tym 10%. Uwielbiam zgranie drużyny podczas expienia. Tank, healer, debuffer, dps. Stare dobre czasy mmo.
Ale do rzeczy.
Szukam grindownika, gdzie jest niewiele questów. Pamiętam w Champions of Regnum idealnie pasujący do mnie system. Quest, który daje 30-50% expa, a później grind do kolejnego lvla.
Najlepiej jeśli grindownik będzie naciskał na granie w drużynie.
Komputer powinien uciągnąć wszystko.
Przypadły mi do gustu :
- Knight Online - Gra mojego dzieciństwa. EXP w party był niesamowity. Każdy drop cieszył. Teraz? Crap z wbudowanym botem.
- DarkEden - Cudowne uczucie zagrożenia podczas expienia. Biitwy o spoty z innymi rasami.
- Tibia - Sentyment , nie więcej. Teraz jakoś za dużo ułatwiaczy.
- Champions of Regnum - feeling w expienia i cudowna odskocznia w postaci wojny.
- Rohan Online - Szukanie dps’ów, healera oraz tanka i jazda!
- Rappelz - Stary rappelz miał w sobie to “coś” Spam na czacie LFDP DPS 100lvl. Ahhh, Mob potrafił zabić DPS’a na 2 strzały. - Teraz CRAP, w którym wbija się 150lvl w 2 godziny- Kiedyś trwało to kilka lat.
- Last Chaos - Moja perełka wśród mmo. niestety umiera. GAMIGO ją zabija.
- Cabal - wróciłem niedawno… BOT na BOCIE! Wszędzie BOTY!
- Atlantica Online - dobra gra. Nawet bardzo! Ale gra na solo granie.
Nie przypadły mi do gustu :
- WOW - Dla mnie crap. Wszedłem w podziemia z drużyną, a jeden gość przebiegł na ślepo wszystko wybijając wszystko co się rusza, nie tracąc nawet 1hp.
- Black Desert Online - Nie grałem, ale widzę jak postać się rusza, jak bije - chyba jestem za stary do takiego zamieszania na ekranie. Nie chce próbować nawet.
- Aion - zalogowałem się, zobaczyłem jak postać się rusza, jak wyglądają questy i odinstalowałem.
- Runescape - za dużo pierdół za mało walki.
I tony innych MMO, które próbowałem. Niestety same crapy.
Jak widzicie szukam gry, w którą gra się latami. Szukam gry gdzie jest nacisk na party. Lubię hardcore.
Proszę o pomoc