Gry na wakacje

Bez zbędnego pisania, przechodzę do rzeczy. Poszukuję gier na wakacje, które nie nudzą się po kilku dniach. Z gier singleplayer najbardziej pasują mi RPG, jakieś wojenne, strzelanki, akcj, skradanki i może coś survivalowe lub coś w ten deseń. Chodzi mi głównie może nie jakąś przełomową grafiką bo nawet mój sprzęt sobie nie poradzi, ale żeby miały interesującą fabułę, klimat itp. Mogą być to też starsze gry ( tylko nie lubię gier z widokiem z góry ).

Dodam, że mam zamiar zagrać w fallout new vegas, więc go nie podawajcie.

Grałem w :

Strzelanki :

Call of duty 2

Call of duty Modern warfare 2

Call of duty World at war

Battlefield Bad company 2

Crysis warhead

Crysis 2

Crysis

Sniper Ghost Warrior 2

RPG:

Risen

Risen 2 Dark waters

Gothic

Gothic 2

Gothic 2 Noc kruka

Gothic 3

Skyrim

Oblivion

Wiedźmin

Wiedźmin 2 zabójcy królów

Akcji :

Tomb Raider 2013

Batman Arkham Asylum

Gta San andreas

Sleeping Dogs

Skradanki :

Hitman Krwawa forsa

Survival :

Left 4 dead

Za każdą fajna grę poleci like.

Zapomniałbym, mój sprzęt :

E5800 3,2 Ghz, 2 rdzenie

6GB ram DDR3 1333Mhz.

Radeon 7770.

Left4Dead 2 i http://www.tremulous.net/ (nie działa na windows 8). To także Dungeon Keeper 2 bardzo wciąga i nie szybko da się go przejść. Można zrobić go od nowa po wykonaniu ostatniej misji, bo w pewnych momentach scenariusza, mamy rozwidlenia misji, więc GL HF.

Torchlight !!! teraz jest za darmo do wyciągnięcia. Było w newsie jakimś

Left 4 Dead 2 to nie jest kopia jedynki ?

Co do reszty sprawdzę i dam znać jak mi się spodobała.

EDIT.

Widok z góry.., ale może sprawdzę dokładniej.

4story

stalker - all czesci

mass effect - trylogia

far cry 3

metro 2033 - dwie czesci

Drekensang niezły RPG

S.T.A.L.K.E.R

Mount and blade warband

Thief

Morrowind

Far Cry 3

Settlers 5

Fallout

metro 2033

Ja mogę polecić Syndicate 2013 (FPS), resztę serii GTA, Borderlandsy (najlepiej do gry z kolegami), Splinter Celle jednak omijając Conviction, Far Crye, z Portale, wszystkie częsci Assasin's Creed, Devil May Cry 4 (koniecznie graj z padem, na klawiaturze to jakaś porażka jest), Bulletstorm, a co za tym idzie Painkiller, Darksiders (1 i 2), resztę hitmanów no i pierwszą część Dead Space. Oprócz tego polecam serię klasyków ze wspólnym tytułem Star Wars Jedi Knight. Wszystkie gry gorąco polecam i jeśli nie będziesz no-lifić, to spokojnie starczy ci to na całe wakacje, a nawet jeszcze dłużej. Z MMO wypróbuj War Thunder, Warframe, Ghost Recon Online i to by było chyba na tyle.

@wexus

Torchlight raczej odpada, gdyż jest grą z widokiem izometrycznym, którego założyciel tematu najprawdopodobniej nie lubi.

PS: Skoro zaznajomiłeś się z CODami to przyjrzyj się jeszcze czwartej części tej serii.

Ok dziękuje za propozycje, jutro na wszystkie zerknę i dam znać które mi się najbardziej spodobały.

Co do gier to na 100% będzie dało się grać na moim komputerze ? Mowa tutaj o Far cry 3, metro 2033

.

EDIT.

Małe pytanie. Zaczynając grać w fallout new vegas bd mi jakoś strasznie przeszkadzać, że nie grałem w poprzednie części ?

up. Nie będzie przeszkadzać, ale jak dla mnie Fallout 2 to coś pięknego.

od siebie moge dorzucic Portal 1&2 , seria Dragon Age, Dishonored, Torchlight 2,

@Wazonek9

Prawdopodobnie ci pójdą chociażby na najniższych z małą pomocą Gameboostera. Metro może ci jednak trochę mulić na etapach na otwartej przestrzeni. Zresztą, jeśli nie spróbujesz, to szczęścia nie zasmakujesz.

Po sprawdzeniu wszystkich tytułów zamierzam pograć w :

- Mass Effect

- Fallout

- Darksiders 1/2

- Devil May Cry 4

- Stalker ( myślałem tylko o najnowszej, ale doradzcie czy zaczynać od 1 częsci ? )

- Dead Space 2/3 ( w jedynke kiedyś grałem przeszedłem do połowy i nie chce mi się od nowa )

- Bulletstorm

- Hitman rozgrzeszenie

Dziękuje wszystkim za propozycje. Jeżeli ktoś zna jeszcze jakieś dobre rpg / coś o zombie to chętnie poczytam.

Może coś z tego (same rpg):

Edit: po doczytaniu :)

Neverwiter nights 1/2 Świetna gra ale widok z góry...

Icewind Dale 1/2 Świetna gra ale widok z góry...

Baldur's Gate 1/2 Świetna gra ale widok z góry...

Two Worlds 1/2

Ze skradanek gorąco polecam Dishonored - świetna fabuła, różne zakończenia, niestety nie wiem czy pójdzie na twoim sprzęcie (chyba powinno na minimum)

Może do tego coś z zombie. The Walking Dead - świetny klimat i fabuła, wciąga niestety trochę krótka.

Jak przypomnę sobie coś godnego uwagi to dopiszę. Właśnie stwierdziłem, że muszę obserwować ten temat bo samemu się nudzę :) like za każdą fajną propozycję a co tam :)

Devil May Cry dobrej fabuły to nie ma zbytnio, ale 3 polecam, wciąż według mnie lepsza od czwórki. Poleciłbym Ci jakiegoś VN, bo tam to głównie o fabułę chodzi, ale pewnie takiego czegoś nie trawisz, więc odpuszczę. Medal of Honor: Allied Assault, Medal of Honor 2010 ma zajebistą według mnie fabułę, Max Payne 1-2, Diablo 2(ale też widok izometryczny), Serious Sam: Pierwsze/Drugie Starcie, od nudów możesz sobie w Game Dev Tycoon'a pyknąć(krótka jest niestety), dalej mi nic do głowy nie przychodzi.

Ze strzelanek to:

Project I.G.I 1,2

Seria Medal of Honor(Bez Warfightera)

RPG:

Dragon Age 1,2

Drakensang 1,2

No ja bym zaczal stalkera od pierwszej czesci bo moim zdaniem 1 jest najlepsza.

Dziwne ze nie grales w ta gre jak wyszla, bo teraz to pewnie powiesz ze grafika szajska albo cos takiego :D

F.E.A.R 1

Sacred

Devil May Cry 1-4

Jeżeli używasz emulatorów i stara grafika ci nie przeszkadza to dodam na PSX:

G-Police

Breath of fire IV

Chrono Cross

Team Buddies (ze znajomymi stracić można dosłownie cały dzień)

Metal gear solid 1

Na pegazusa:

New Goal 3 (to się nigdy nie nudzi)

Właśnie, jeśli ci nie przeszkadzają emulatory to wypróbuj New Super Mario Bros i Smash Bros. Brawl na Dolphinie. Proste gierki, ale dają tyle funu, że masakra. W dodatku na odpowiednich ustawieniach działają jak marzenie.

Co do gier z PSXa to warto wypróbować Finale na tą konsole. Szczególnie polecam VII, która nawet dostała od fanów spolszczenie!

PS: Jest wersja PC Finala 7, ale jakość dźwięku jest gorsza niż na konsolowej wersji + na emulatorze zapisujesz kiedy chcesz.

Znowu bez przesady nie chce grać w gry z grafika z tamtego wieku. Właśnie odpaliłem Mass Effect ( 1 część ) i poniżej tej grafiki nie chciałbym schodzić.

Co do reszty propozycji to :

Dishonored - grałem, zapomniałem podać

Seurious sam - grałem dawno temu w pierwsze części i to taka nawalanka bez sensu, takie sobie.

Medal of honor - Jakoś nigdy nie miałem okazji zagrać, myślałem kiedyś o najnowszej części, ale zbierała słabe oceny to się nie pokusiłem.

Two worlds 2 - grałem po godzinie wyłączyłem, nie przypadła mi do gustu.

The walking dead - myślę, że zagram.

Co sądzicie o serii saints row ? Jakaś część jest specjalnie dobra ? Z tego co oglądałem troche podobna do sleeping dogs a ten tytuł mi się bardzo podobał. ( mowa o The third ). Ogólnie bardzo przyjemnie mi się gra w gry typu GTA San andreas, Sleeping dogs, Mafia 2, jeżeli znacie jakieś podobne też chętnie zobaczę. Dodam, że gta 4 jakoś słabo mi chodził, ciągłe spadki fps.

Jeżeli ktoś zna typowo wojenną grę takie jak COD world at war, COD 2 to też poproszę.

A i bym zapomniał, nie znacie jakiegoś dobrego mmofps ? Chodzi mi o darmowe ( jak wymienie procka to kupie sobie bf3, ale do tej pory czasem bym sobie w kogoś postrzelał ). Grałem w Counter strike, Arctic Combat, AVA, Ghost Recon online, Combat Arms, War Thunder, Army Rage. Wiem, że pewnie już nie wiele ich zostało, ale warto zapytać.

Nie martw się GTA IV. Ta gra ma tak spartoloną optymalizację, że nie ma co gadać. Co do Saints Row The Third, to jest to bardzo fajna gra z poczuciem humoru. O poprzednich częściach nic ci nie powiem, bo nie grałem. Jednak wiem, że 2 ma słabą słabą optymalizację i nawet na tych nowszych kompach lubi się ścinać.

Co do mmofpsów, to może Blacklight Retribution albo GunZ na prywatach. Przy tym drugim jest dużo funu, ale jest tam jeszcze więcej wymiataczy, którzy są nie do pokonania dla newbie.

Da się coś zrobic z tym Blacklight Retribution ? Mam monitor 1280x1024 i mam czarne paski u góry i dołu ekranu.. Co do Gunz to wolałbym ( oczywiście jeżeli takie istnieją ) bardziej realistyczne niż jakieś potworki itp.