Siema! Dawajcie jakieś tytuły fajne bo to co mam, a mam wiele ukończyłem dzisiaj w nocy w 100% i jestem w kropce... fajnie by było polecieć do sklepu i wrócić z czymś fajnym więc licze na was. Dobrze by było jak byście napisali z dwa, trzy słowa na temat gry, którą polecicie.
Gry warte ukończenia w 100%
Trzy części Gothic szczególnie 1 i 2 no i w ostateczności 3, bo 4 to crap jakich mało. Polecam również Wolfenstein, oraz nową cześć z tego roku Wolfestein: The new Order. Dodam również GTA Vice City konkretna gra akcji. Na temat tych gier możesz sobie wygooglować informacje.
Wiedźmin - świetna fabuła dobry klimat i do tego świetne polskie dialogi
Mafia 1 i 2 - fabuła jest wręcz genialna i można poczuć się jak taki prawdziwy gangster.
DMC - najnowsza część jest epicka oprócz dobrego slashera zawiera dobrą fabułę.
Jeżeli coś na dłużej to polecam ci przechodzenie TES'a od morrowinda wzwyż.
Sleeping Dogs - moim zdaniem gra znacznie ciekawsza od GTA. Jeżeli lubisz klimaty skośnookich to polecam.
Dwie gierki które najbardziej cenie, i które przeszedłem podczas jednej sesji.
Deus Ex, za najlepszą fabułą, i najlepszy scenariusz jaki kiedykolwiek powstał w growym świecie, niedościgniony ideał, i System Shock 2, z także świetną fabułą (i ten zwrot akcji OMG, WTF!!!???), świetnie zrobione elementy RPG, przegenialny klimat, cudny gameplay, który nie zestarzał się jak dla mnie w ogóle.
Zdecydowanie Gothic jak kolega wyżej, oprócz trójki bo zasysa pod każdym względem, 5 razy gorsza od czwórki. Nowy Wolf też ssie, łączenie oldschoola z newschoolem ZAWSZE wyjdzie słabo, nie lepiej jest w tym przypadku, lepiej odpalić stareńkiego Duka, 10 razy lepiej bawi, szczególnie na modach.
No i jeszcze seria Mass Effect, ale to pewnie już ograłeś, ja sobie od nowa przechodzę, już kończę dwójke, jeszcze mi Overlord i pare misji lojalnościowych zostało, mimo tego, że znam całą fabułę, i większość sekretów, bawię sie tak samo, jak pare lat temu.
Bastion, Transistor, Limbo, Dust: An Elysian Tale - Nie są to długie tytuły, gdyż wszystkie te tytuły są grami Indie, ale klimat i fabuła w każdej z nich jest świetna.
Wszystkie Assassins Creedy, fabuła miodzio. Far Cry 3 - z tego samego powodu co AC.
Dishonored + 2dlc kupa zabawy! Konkretny tytuł.
AC III, tylko fabuła dobra, a gameplay ssał...
metro last light
Również polecę Mafię 2 - klimat, fabuła i ta muzyka z radia która tak idealnie pasowała
AC 2 - chyba najlepsza z części, fabuła, mechanika, miło się przechodzi
Tomb Raider (najnowszy)- dosyć ciekawe rozwiązania jeśli chodzi o zaginioną wyspę
Mass Effect 2- aktualnie przechodzę i polecam w 100% ten filmowy klimat, epickie dialogi, możliwość kierowania postacią jak chcemy (możliwość wybrania dialogu), ciekawe portrety osobowościowe kompanów i to klimatyczne uniwersum po którym chce się po prostu chodzić i rozmawiać z npc bo każdy ma coś ciekawego do opowiedzenia POLECAM!
Wiedźmin - klimat, fabuła, a jeśli czytałeś książkę to pozycja obowiązkowa (jak nie czytałeś to polecam)
Bioshock, Bioshock infinite oraz metro last light
Fable 1 i 3 bo 2 nie ma na pc'ta. Bajkowa opowieść dużo humoru ogólnie świetna zabawa (możliwość wyboru dobra lub zła) , dla mnie to była sama przyjemność przechodzenia na 100%.
Szczerze to jakoś Mass Effect, Bioschock i Far Cry mnie omijały szerokim łukiem i co sądzicie o gwiezdnych wojnach(gra) ? jest ktoś w stanie mi napisać coś o nich i od któej części zacząć, ille ich jest?
Dzisiaj ide do sklepu i kupie coś na 100% więc polecajcie!
Kotor, pomijając chyba najgorszy turowy system walki we wszechświecie, był cholernie dobrą produkcją, z dobrą fabułą, taki protplasta ME że tak to ujmę, możesz kupić jak nie zwracasz zbyt dużej uwagi na gameplay, a wolisz klimat i fabułkę.
Hotline Miami
"Dishonored" i "Spec Ops: The Line". Ten drugi, choć krótki, ma moim zdaniem najlepszą fabułę ze wszystkich strzelanek TPS w jakie grałem.
Dragon Age: Początek, Seria Gothic (oprócz Arcania), seria Mass Effect, Drakensang: The Dark Eye i The River of Time, Wiedźmin (obie części), Dragon Age II (choć mocno okrojony w stosunku do poprzednika to i tak dobry).
Oprócz wyżej wymienionych dorzcę od siebie Beyond Good & Evil. Stare i dziecinne ale ma w sobie to coś.
Brothers A Tale of Two Sons - Gra nie jest wybitnie długa ale świetna! Genialna fabuła. Poza tym Gothic 1,2, Two Worlds 1, 2.
No więc rozmyślam na Two worlds, Mass Effect i kotorem... teraz ciężkie godziny na mnie czekają, ąż coś wybiore
Nie ma co się zastanawiać, ME zjada wymienione przez ciebie tytuły pod każdym względem, szczerze, zazdroszcze ci, że jeszcze nie ograłes tych tytułów, Mass Effect to jedna z tych gier, które chciało by się zapomnieć tylko po to, by je jeszcze raz ograć.