Grałem po premierze na ps3, gierka naprawdę dobra. Przeszedłem jedynie single. Za kilka dni wychodzi na pc i czy warto kupić dla trybu multi? Słyszałem, że jest dość dobrze rozwinięty i nie ma czasu na nudę? Jakie będą pojemności serwerowe? z 30 graczy? I pytanie czy warto, bo wiem że konsolowcy mogą swoje postacie przenieść co automatycznie im daję przewagę?> Jeśli tak to bez sensu, bo gracz który gra już np. rok wiele mógł osiągnąć i dla Świeżaka będzie lipa.
GTA V, warto?
Jak najbardziej warto. Na multi zawsze jest co robić!
Warto pobrać za darmo z torrentów i pokazać twórcą co myślą o nich pecetowcy.

Na torrentach szybko się nie pojawi - tak jak czwórka. No i multi nie będzie działało. Opóźnione patche to druga sprawa. Gra zaraz po premierze przeważnie wymaga ze dwóch łatek, żeby normalnie działała.
Nie żebym zachęcał tu do czegokolwiek (piracenia, czy kupowania oryginałów), ja tylko mówię jak jest. W tym wypadku jednak skłaniałbym się ku oryginałowi. A jeśli się nie nam nie spieszy, to można poczekać na aż cena spadnie
Czy warto ? Warto. Bo niby czemu nie? Gra jest dobra, nie to co czwórka, a to że konsolowcy cośtam, to bez znaczenia, bo w dniu premiery przybędzie tej grze 10000% populacji i wszędzie dookoła będą nooby biegać.
Ja już mam zaklepane pieniądze na GTA V. Kupuję w ciemno czy pójdzie czy nie pójdzie i tak kupie bo chce mieć wszystkie gta na steam Tylko piątki mi brakuje
I tak, myślę że warto bo chłopaki z R* się napracowali i należy im się każdy grosz! A co do importowania postaci to mnie to tito bo tak czy tak mam stałą grupę ludzi z którą gram w różne tytuły A jak kiedyś będę wpływowym człowiekiem na świecie (huehuehueh) to sfinansuje im to żeby RDR wyszło na PC ! A co !
Pozdrawiam
Smacznego majonezu na jajkach!
Przenoszenie postaci daje przewagę ludziom co mieli gta na starej generacji konsol i przenoszą postać bo kupili gta na nową generację. To nie ma nic wspólnego z PC
Znow sie posypią errory jak w przyp. Gta 4 w dniu premiery.
Tak się trochę podczepię do tematu. Cały czas słyszę, że w gta onlnie zawsze jest co robić i nie można narzekać na nudę. Ale co konkretnie można robić?
No dokładnie? Te napady, ściganie się z innymi motorami itp. nie nudzi się szybko?
Jak to rozumieć, bo servery będą do 30 graczy, i wejde sobie na server "a" osiągnę tam np 10 lvl i tylko na danym serwerze mam ten lvl i jak pójdę pograć na server "b" to przechodzę z moja postacią?
Gracze z PlayStation®3, PlayStation®4, Xbox 360 oraz Xbox One będą mogli przenieść swoje postacie i postępy z Grand Theft Auto Online na PC. . Więc kolega wyżej się myli:P
Czasem ręce opadają jak czyta się posty na tym forum;/
Każda platforma ma własne serwery na który przechowywane są dane o naszych postaciach i postępach w grze online, wygląda to jak w normalnej w grze mmo, rozgrywka toczy się w sesjach z których każda może pomieścić do 30 graczy.
Nie ma żadnego wyboru serwerów, jedyne co możemy zrobić to dołączyć do jakiejś sesji bądź założyć prywatną np do grania ze znajomymi.
Na nudę w GTA Online narzekać nie można, zaznaczam jednak, że najlepiej grać z kimś znajomym, zabawa z randomami jak w każdym mmo szybko się znudzi, choćby przez brak zgrania co w przypadku napadów może tylko napsuć humoru.
Osobiście posiadam dwie wersje GTA V, na PS3 i na PS4, zarówno mnie jak i znajomych szybko odepchnęła zabawa solo z przypadkowymi ludźmi, dopiero wspólne granie dało niesamowitą ilość radości.
Główna rozgrywka toczy się na mapie znanej z single playerowej wersji gry, gdzie jak wspomniałem wcześniej może znaleźć się do 30 osób, mamy pełną swobodę możemy np starać się zabić innych, chociaż najczęściej znajdą się inni którzy polują na każdego napotkanego gracza. Rzecz jasna można włączyć tryb pasywny wtedy nikt nie może nic nam zrobić ale z drugiej strony nie możemy wtedy wyciągnąć broni i np okraść sklepu.
Na mapie mamy zaznaczone misje, wyścigi itp podobne miejsca, po dotarciu do takiej lokacji możemy ustalić zasady czy to wspomnianych wyścigów czy wspólnych misji.
Nadmienię jeszcze, że gra zawiera stosunkowo prosty w obsłudze edytor misji który pozwala graczom tworzyć to co im tylko przyjdzie do głowy a następnie udostępniać by inni ludzie mogli zmierzyć się z naszymi "tworami", w efekcie czego na zawsze jest co robić.
Wraz z postępami i kolejnymi poziomami otrzymujemy dostęp do kolejnych rodzajów misji, samo levelowanie postaci przywodzi na myśl mmo w którym wszystko opiera się na grindzie(zdobywanie kolejnych poziomów, zarabianie kasy).
Mnie niestety GTA V się już przejadło i nie wiem czy będę kupować je po raz trzeci(wersja PC), jednak grałem w nie praktycznie od premiery więc nie ma się co dziwić, prawda?
Nie wiem czy wiecie ludziska, ale doszły mnie słuchy że GTA V na steam będzie tylko możliwe do kupna przez steam (59,99 ojro) tzn że klucze z keye.pl itd itp będą bezpośrednio do rockstar social club a nie na steam.
@up jest to pewna już informacja. GTA V na Steam tylko poprzez kupna klucza dedykowanego tej platformie lub kupno bezpośrednio na Steam. Pozostałe wydania to klucz do Rockstar Social Club.
Słyszałem, że GTA V ma wyjść na 7 płytach CD - wydaje mi się, że warto przejść na blu-ray. Wydaje mi się, że będzie duzo zabawy na multi.
Na torrentach szybko się nie pojawi - tak jak czwórka.
Pewnie że nie... a nie czekaj, skidrow już wypuścił, waży 60,5 GB.
Install notes:1. Unrar2. Install3. WAIT FOR CRACK4. Play
O, faktycznie, jesteś taki super... a nie czekaj, cracka nie będzie jeszcze z miesiąc albo i dłużej, a obraz płyty to sobie mogą wypuszczać codziennie o równej godzinie.
Multi i tak nie będzie działało.
Każde GTA od wersji Vice city ma zmodyfikowanego pirackiego multiplayera, ale nikogo...
W GTA V warto zainwestować pieniądze bo jest to na razie najlepszy tytuł sandbox. Kogo obchodzi ze poślizg gry na PC to ponad 1.5 roku? Raczej nie mnie. Grę nawet warto kupić dla samego multiplayera który jest bardzo ciekawy. Gdyby mój komputer uciągnął ta grę na minimalnych to bym się zastanowił nad kupieniem, ale tak to nie widzę sensu.
Ciekawi mnie czy moderzy znowu zepsują tą grę... Na początku każdej części mody były spoko, ale później robi się to beznadziejne.
O, faktycznie, jesteś taki super... a nie czekaj, cracka nie będzie jeszcze z miesiąc albo i dłużej, a obraz płyty to sobie mogą wypuszczać codziennie o równej godzinie.Multi i tak nie będzie działało.
Na x360 była tydzień przed premierą, zobaczymy ile teraz im zejdzie... Ale kolega już próbował łamać zabezpieczenia i odpalać multiplayera więc wie, że nie działa :C
Ehhh kupił bym a nawet miałem taki zamiar ale cena mnie troszkę zaskoczyła. Spodziewałem się wydać z 130 - 150 zł a nie ponad lekko 200 zł. Poczekam aż cena spadnie do tych 130 zł. A co do kupna GTA V jak najbardziej zachęcam gdyż sam grałem na ps3 u znajomego.
Gdzie ty znalazłeś za ponad 200zł? o.0
O, faktycznie, jesteś taki super... a nie czekaj, cracka nie będzie jeszcze z miesiąc albo i dłużej, a obraz płyty to sobie mogą wypuszczać codziennie o równej godzinie.Multi i tak nie będzie działało.
dla twojej wiedzy crack praktycznie jest juz gotowy i do premiery napewno wyjdzie ... to ze w multi sie nie pogra to co z tego osobe ktora nie stac na wydatek 150 zl pobierze gre pogra w singla i tyle a z czasem gta bedzie tansze i moze wtedy kupi ... ja sam juz pobralem z torrentow i czekalem na cracka ale wczoraj na allegro byly klucze do kupienia za 120 zl wiec kupilem... bylo ponad 1tys kluczy a dzis rano juz zadnego nie ma wiec w miare sie oplacalo ...