Witam
co by tu można polepszyć najtaniej by poszło na max detalach?
- xeon x3440
- p55-usb3
- 10 ram
- hd5750
- 550W
Myślałem R9 290 ale troche drogo - ale może warto?
Dzięki
Witam
co by tu można polepszyć najtaniej by poszło na max detalach?
Myślałem R9 290 ale troche drogo - ale może warto?
Dzięki
Procek ok
ramy ok
zasilacz... podaj dokładnie jaka nazwa, bo 550w niewiele mówi.
Jeśli chodzi o karty, to używki wchodzą w grę ? Za 1000-1100 zł idzie dorwać np. GTX 780 z gwarancją.
Używanego r9 290x z 2 letnią gwarancją tez znajdziesz za 1200 zł. Nie wiem, ale dla mnie nie opłaca się kupować nowych kart graficznych.
Za +1300 zł dorwiesz używkę 970
Kup gtx 970 jest wydajniejszy nawet od 290x a do radeona musiałbyś jeszcze zasilacz wymieniać.
używkę 970 znajdziesz za 1200zł
Tak czy siak bedze musial wymienic zasliacz jezeli zdecyduje sie na "nowsza" karte
Ostatecznie chyba zdecyduje się na zotac GTX 970.
Może obejdzie się bez zasilacza?
A jeśli inny zasilacz to jaki polecacie?
i wtedy jaka karta po zmianie zasilacza?
Jak masz markowy zasliacz to moze starczyc ( miescisz sie w zalecanym 520 + ) ... Jezeli jest to jednak no name to zal mi spalonej karty Podaj nazwe
czyli zasilacz też - tylko na jaki?
Nie wiem czy zasilacz .... Pisze ci poraz kolejny abys podan nazwe producenta twojego zasilacza Jezeli nie wiesz odkrec obudowe i spojrzyj napewno bedzie nazwa zasilacza
Tracer
do wymiany . JEżeli celujesz w cena/jakość to Dseus'a kup .
No to do wymiany niestety ;/ Polecam kupic jakies 600 W z tych firm ( : Amacrox, Antec, Astec, be quiet, Chieftec, CoolerMaster, Corsair, Delta, Enermax, Enlight, Fortron (nowy, nieregenerowany), Modecom (MC, Volcano), OCZ, PCPower&Cooling, Pentagram, Seasonic, Silver Power, Tacens, Tagan, ThermalTake, Topower, Xilence (tylko nowe modele od 2012r), Yesico, Zalman.
A na pewno unikac ( trzyamc sie jak najdalej ) :Achieve, Akyga, Altis, Aspire, Atlas, Aton, Bandit, Bestec, Carbon (nie Modecom), Coba, Codegen, ColorSit, COMPAQ, Computer, Cube Max, Deer, Delux, Eurocase, Everpower, Feel, Fever, Four Star, Gembird, Gigabajt, GoodWatt, Hawk, Hec, Hedy, Impet, Incore, Intex-Action, i-box, I-TEC, KingStar, LC Power, Levicom, Likeenergy, Linkword, L&C, Logic, LOGISYS, Macron, Megabajt, Mercury, Metropilis, Modecom Feel, Mustang, Newton Power, Pangu, Platin Power, Power, Power Color, Powercomp, Powerfox, Powertec, Procase, Procomp, Octigen, Opengate, Qoltec, QTECHNOLOGY, Q-tec, RAIDMAX, Rebeltec, Rubikon, Ropla, Sansun, SilenX, Sun Pro, Suntek, Take Me, Task, TE, Tracer, Tronje, Ultra Media, V Power, Whitenergy, Win, Xilence (produkowane do 2011r włącznie), XION, X-Power, 2N
500-550W zasilacz wystarczy spokojnie.
Roznica miedzy 500 a 600 W w cenie nie jest duza a w przyszlosci pozwoli na podkrecenie sprzetu lub dolozenia czegos mocniejszego
padnie na 600W - poleci ktoś konkretniej?
Parafrazując po poczytaniu Waszych rad padło na:
Optymalnie cena/jakość?
corsair 600W z 80+ bronze albo gold modular lub nie
masz przynajmniej 4 rodzaje
Ile masz taktowanego tego xeona? Jeśli jedzie na standardowym 2,5 ghz to polecam zrobic OC na 3,5 (ale jak dobra sztuka to na 3,8 wejdzie). Proc dostanie drugiego życia
Drugie życie to mu zabierze tym OC, a nie doda. Nie dotykaj proca, jest wystarczająco dobry, żeby obsługiwał wszystkie gry, które to tej porty wyszły, a GTA V pociągnie bez problemu.
Może z Wiedźminem 3 będzie miał problemy, ale to się dopiero okaże jak gra wyjdzie.
Gwara na proca skończyła się pewno ze 3 lata temu, więc w każdej chwili może się skończyć i procesor. Podkręcanie tylko to przyspieszy.
Druga sprawa, że o tym trzeba pierw duuużo poczytać, żeby poprawnie go podkręcić. A trzecia sprawa to taka, że na fabrycznym chłodzeniu nic dobrego nie zdziałasz.
CO ty bredzisz XD ten xeon to nic innego jak i7 860, który wypada słabiej (bez oc) w grach od i5 2500k( a gdzie mu dopiero do nowych generacji). Bez OC na min. 3,5GHz to ten już prawie 6 letni procek ledwo na nisko-średnich da rade. To, że ma 4 rdzenie / 8 wątków to nic nie zmienia. Śmiem twierdzić, że jest słabszy od FX'a 6300.
k ledwo na nisko-średnich da rade
Kto tu bredzi...
Mam Q6600 (nie podkręcony) i gram we wszystko na wyokich/bardzo wysokich. Grafa r7 260x i 4GB RAM.
Wyjątkiem jest Wargame Red Dragon, który jest procesorożerny i nie mogę grać tam 10vs10 w normalnym trybie, bo mnie z automatu wywala, ale mogę grać 10vs10 w trybie Tactical, gdzie nie ma aż tylujednostek na mapie (a normalnie jest ich od groma).
W żaden innej grze nie musiałem jeszcze schodzić do średnich ustawień, a jak widać sprzęt jest wiekowy.
Różnica w podkręceniu procka do 3GHz to dosłownie kilka FPSów i to nie w każdej grze.