Guild wars 2 ( filmik z poradami )

Masz całkowitą rację. Raczej chodziło mi o małe sprostowanie odnośnie kondycji, a w szczególności, możliwości ich nakładania. Mesmerzy i ich buildy kondycyjne bardzo wiele tracą przez złe, a raczej niewymierne naliczanie ich głównej broni jeżeli chodzi o kondycję, czyli: konfuzji. Możliwość jej stackowania są dosć dobre, ale dmg jaki ona zadaje, jest moim zdaniem za niski. Co do mojego buildu, gram raczej WvW, obecnie testuję scepter/torch + sword/torch.

[...] czyli: konfuzji. Możliwość jej stackowania są dosć dobre, ale dmg jaki ona zadaje, jest moim zdaniem za niski.

WvW/sPvP to inna bajka.

Zobacz to :)

Mimo wszystko mistrzem jest Engi - OWNED!

Masz tu coś odnośnie Mesa na WvW:

/watch?v=lBGUcKbnINo przewiń na 43:21 min

http://www.youtube.com/watch?v=fFKvU8XLiRA&feature=c4-overview&list=UUfO-84lKbgk4-H3NYBapp_g

Zapraszam ;)

Jest to poradnik i taki jak by zachęcacz zielonych do wypróbowania tej postaci i niech nie liczą tutaj osoby już długo grające tą profesją na jakieś cuda :).

Z każdą profesją zrobie coś takiego, a i mam nadzieje, że z każdym nowym filmem będzie to lepiej wyglądać bo tutaj miałem troche klapki na oczach :D i trudno było bo to pierwszy taki długi film.

Jak się podoba to oceniajcie i korzystajcie.

i oczywiścię zachęcam do gry tą postacią bo o to mi właśnie chodzi.

Pozdrawiam !

Filmik doklejam do pierwszego posta ;)

Sporo wiesz o GW2 :) wiec to na plus. Na minus? na pewno umiejętności uRZytkowe :D

HAHAHA :D jedyne co człowiek praktycznie napisał w filmie i błąd :D ale to dla tego, że dużo roboty dla mnie to było a, że dopiero zaczynam to udało mi się perfekcyjnie pominąć ten szczegół :D

W każdym bądź razie już to poprawiłem ;) i dzięki za wspomnienie o tym bo siara by była haha :D

Sporo wiesz o GW2 wiec to na plus. Na minus? na pewno umiejętności uRZytkowe

Pewnie grasz na blacktide nie?;)

Dodam od siebie:

- na obecną chwilę jeden skill thiefa z kombinacji broni Sword+Pistol "Pistol Whip" ma zły tooltip do dziś nie poprawiony, nie ma w nim nic wspomniane o evade w trakcie machania mieczem, a takowy jest.

- dagger dagger jest najgorszą opcją dla początkujących thiefów, gdyż ma bardzo słabą przeżywalność - a początki thiefem bywają trudne jak cholera, auto atak bije tylko jeden target, za to jest to najmocniejsza konfiguracja dpsowa na single target (chyba najmocniejsza w grze, widziałem backstaby po 15k+ co 4 sekundy u siebie, a można sporo więcej tylko trzeba mieć team, który zapewnia sporo mighta nastackowany sygnet bloodlusta itd).

Co do zestawów broni:

- Miecz + Sztylet, nie zgodzę się, że jest rzadkie, nieprzydatne i bardzo pasuje do siebie - bardzo pasuje, w wielu poradnikach u dobrych graczy znajdywałem to połączenie i sam je testowałem, gdy nauczyłem się jakie daje profity zacząłem sam używać - w pve na bossach z dużą ilością boonów możemy kraść te boony, często jest to nawet 25 stacków mighta(!), fury, regen, protection, oraz jest to bardzo potężna opcja do ściągania defianta (stun/daze), mamy GIGANTYCZNY dostęp do stun/daze gdyż "5" wchodzimy w steltha a "1" w zależności od pozycji robimy stun/daze (czyli mamy stun/daze co 4 sekundy) co nie tylko w PvE ale i w małych grupach na WvW jest nieocenione jak zlokalizujemy support i zaczniemy go dazować/stunować, a gdy ten zapewni sobie stabilność kradniemy tą stabilność - bardzo bardzo upierdliwy zestaw broni i rewelacyjny na mocno boonujących się przeciwników, dobrze ztraitowany zapewnie kradzież boonów, 2 skille od ściągania kondycji, dużo self heala i niesamowitą mobilność, jest do tego stopnia mocny, że idzie na niego nerf we wtorek, zamiast 2 boonów będzie kradł tylko 1... :(

- Miecz + Pistolet, NAJ NAJ NAJ NAJLEPSZY zestaw broni do PvE na trashe, perma blind - najpotężniejsza kontrole AoE jaka istnieje w tej grze, na bossy niebardzo ale na trash po prostu bajer! Skill 5 w dobrej rotacji z Smoke Screen sprawi, że wróg nie zada żdnych obrażeń drużynie.

Co do filmiku, nie mogę go oceniać gdyż było by to z mojej strony niesprawiedliwe gdyż czułem ogromny niedosyt informacji (ale to z racji tego, że jednak znam Thiefa trochę) - jednak założeniem był poradnik dla zielonych i to Ci zieloni powinni oceniać czy znaleźli w nim to czego szukali, widać było, że włożyłeś dużo pracy w grafiki, skilli, broni i to mi się bardzo podobało.

Edit: przepraszam nie stun/daze tylko "daze" od tyłu, od przodu mieczyk robi "blind" z pozycji stealth - pomyliłem całkowicie z innym skillem.

Fajnie jednak, że ktoś tych skili używa i kombinacji bo ogólnie gra nie ogranicza się i daje możliwość bycia kozakiem z każdym zestawem broni.

Tak jak wspomniałeś to jest dla zielonych i mam nadzieje, że odnajdą tam przydatne informacje.

Fajne filmiki Wagon ;p Czekam na reszte klas jak byś miał bardziej ogarnięte micro to by już w ogóle było cool aczkolwiek nie jest źle ^_^

Co do kradzież boonów przez thiefa, to w nadchodzącym patchu, Larcenous Strike bo to chyba o niego chodzi ma zostać ograniczony do jednego boona.

Post do usunięcia. Nie doczytałem do końca postu Quama, który o nerfie wspomniał.

Przepraszam

Fajne filmiki Wagon ;p Czekam na reszte klas jak byś miał bardziej ogarnięte micro to by już w ogóle było cool aczkolwiek nie jest źle

Po nagraniu tego filmu znalazłem na chacie inny mikrofon który chyba spisuje się lepiej :D więc zobaczymy jak to będzie na przyszłość

Fajnie jednak, że ktoś tych skili używa i kombinacji bo ogólnie gra nie ogranicza się i daje możliwość bycia kozakiem z każdym zestawem broni.Tak jak wspomniałeś to jest dla zielonych i mam nadzieje, że odnajdą tam przydatne informacje.

Ja rozumiem, tylko po co wprowadzać w błąd zielonych informując ich, że dany zestaw broni jest rzadki, nieprzydatny i do siebie nie pasuje.

Każda broń/zestaw broni sprawdza się lepiej/gorzej w zależności od walki/bossa/przeciwnika z którym ma nam się przyjść zmierzyć, widząc Thiefów z Dagger/Dagger gdzie mamy koło siebie 3-4 moby w kupie ten Thief osłabia drużynę bijąc jeden cel (bo Death Blossom jest skillem dużo dużo dużo słabszym w tej konkretnej sytuacji niż Pistol Whip, który spamuje ataki po 7-15k AoE i jeszcze stunuje jednego moba).

Ja tylko podałem to tak jak ja to widze ;), a czy wprowadzanie w błąd ? no nie bardzo.

Nie opisywałem tych umiejetnosci bo kazdy moze sobie je w grze sprawdzic na swojej skórze.

A podałem to tak jak to jest widoczne w grze z moich oczu. 80 % Złodziejaszków biega z dwoma sztyletami i dlatego podałem informacje, ze jest to popularne.

Reszta to jak już kto woli bo trzeba mieć taktyke i jakiś konkretny build.

Dwa sztylety są najprostrze w obsłudze tak samo jak sztylet i pistolet.

No ale nie ma o czym w sumie dyskutować

a nie mówiłem konkretnie o pve czy pvp więc też cięzko się tutaj doszukiwać różnych bajerków.

Jest to dla graczy zielonych a gracz który dochodzi do 80 lvla postaci nie jest juz zielony i jest w stanie sam dojść do tego z czym warto biegać.

I jak juz wspomniałem kilka razy jest to moje zdanie i po czesci osób z którymi rozmawiałem o tym, a dla tych co mają ochote na własną ręke coś sklejać to podałem w opisie filmu link do stronki gdzie mamy taką możliwość :)

Ja tylko podałem to tak jak ja to widze [...]

A skoro tak, to przepraszam. Zwracam honor i chylę czoła jeżeli to taki informator to przyznaję rację.

Po prostu nigdzie nie jest napisane, że to Twój ogląd na klasę a to jednak różnica, przynajmniej dla mnie bo jeżeli ktoś przedstawia klasę to albo robi to albo według swojego punktu widzenia i preferencji, albo przedstawia to dokumentalnie, a w samym filmiku też tego nie słyszałem - a może mi to po prostu umknęło.

Tym bardziej, że uznałem iż nie ma co wygłaszać tam fantazji na temat tej klasy ponieważ ona cały czas jest nerfiona i co chwile były by te informacje nieaktualne. No ale taka już natura tej gry ;)

Dobra dyskusji koniec ! Pozdrawiam bo musze spadać :D hey

Tym bardziej, że uznałem iż nie ma co wygłaszać tam fantazji na temat tej klasy ponieważ ona cały czas jest nerfiona i co chwile były by te informacje nieaktualne. No ale taka już natura tej gry Dobra dyskusji koniec ! Pozdrawiam bo musze spadać hey

Właśnie ja tego szukam!

Szukam filmików gdzie użytkownicy klas pokazują jakich używają broni i gdzie, buildów, połączeń skilli itd bo z nich idzie podpatrzeć świetne i przydatne tricki.

Z nich nauczyłem się wiele odnośnie zasad działania mechaniki i wykorzystania skilli o których nie miałem wcześniej pojęcia np ten jak robić "safe stomp" nekrusem:

http://www.youtube.com/watch?v=H0LVLiM0fJg

albo portal stop mesmerem:

A o tym patchowaniu to się nie zgodzę, wiadomo że w każdym mmo klasy są nerfione/boostowane co chwile ale idąc tym tropem nie powinno się w ogóle robić poradników bo niedługo będą nieaktualne - trzeba aktualizować ;)

Albo po prostu robić cały czas nowe poradniki na ten sam temat :P

Całe szczęście zmiany klasowe w GW2 są raz na pół roku.

Teraz z tego co wiem to thief miał mieć z 3 skile znerfione i nie wiem czy to dopiero będzie czy już to zrobili

Ma być we wtorek, jeszcze nie ma patchnotes z detalami :(