Masz całkowitą rację. Raczej chodziło mi o małe sprostowanie odnośnie kondycji, a w szczególności, możliwości ich nakładania. Mesmerzy i ich buildy kondycyjne bardzo wiele tracą przez złe, a raczej niewymierne naliczanie ich głównej broni jeżeli chodzi o kondycję, czyli: konfuzji. Możliwość jej stackowania są dosć dobre, ale dmg jaki ona zadaje, jest moim zdaniem za niski. Co do mojego buildu, gram raczej WvW, obecnie testuję scepter/torch + sword/torch.
Guild wars 2 ( filmik z poradami )
[...] czyli: konfuzji. Możliwość jej stackowania są dosć dobre, ale dmg jaki ona zadaje, jest moim zdaniem za niski.
WvW/sPvP to inna bajka.
Zobacz to
Mimo wszystko mistrzem jest Engi - OWNED!
Masz tu coś odnośnie Mesa na WvW:
/watch?v=lBGUcKbnINo przewiń na 43:21 min
http://www.youtube.com/watch?v=fFKvU8XLiRA&feature=c4-overview&list=UUfO-84lKbgk4-H3NYBapp_g
Zapraszam
Jest to poradnik i taki jak by zachęcacz zielonych do wypróbowania tej postaci i niech nie liczą tutaj osoby już długo grające tą profesją na jakieś cuda .
Z każdą profesją zrobie coś takiego, a i mam nadzieje, że z każdym nowym filmem będzie to lepiej wyglądać bo tutaj miałem troche klapki na oczach i trudno było bo to pierwszy taki długi film.
Jak się podoba to oceniajcie i korzystajcie.
i oczywiścię zachęcam do gry tą postacią bo o to mi właśnie chodzi.
Pozdrawiam !
Filmik doklejam do pierwszego posta
Sporo wiesz o GW2 wiec to na plus. Na minus? na pewno umiejętności uRZytkowe
HAHAHA jedyne co człowiek praktycznie napisał w filmie i błąd
ale to dla tego, że dużo roboty dla mnie to było a, że dopiero zaczynam to udało mi się perfekcyjnie pominąć ten szczegół
W każdym bądź razie już to poprawiłem i dzięki za wspomnienie o tym bo siara by była haha
Sporo wiesz o GW2 wiec to na plus. Na minus? na pewno umiejętności uRZytkowe
Pewnie grasz na blacktide nie?
Dodam od siebie:
- na obecną chwilę jeden skill thiefa z kombinacji broni Sword+Pistol "Pistol Whip" ma zły tooltip do dziś nie poprawiony, nie ma w nim nic wspomniane o evade w trakcie machania mieczem, a takowy jest.
- dagger dagger jest najgorszą opcją dla początkujących thiefów, gdyż ma bardzo słabą przeżywalność - a początki thiefem bywają trudne jak cholera, auto atak bije tylko jeden target, za to jest to najmocniejsza konfiguracja dpsowa na single target (chyba najmocniejsza w grze, widziałem backstaby po 15k+ co 4 sekundy u siebie, a można sporo więcej tylko trzeba mieć team, który zapewnia sporo mighta nastackowany sygnet bloodlusta itd).
Co do zestawów broni:
- Miecz + Sztylet, nie zgodzę się, że jest rzadkie, nieprzydatne i bardzo pasuje do siebie - bardzo pasuje, w wielu poradnikach u dobrych graczy znajdywałem to połączenie i sam je testowałem, gdy nauczyłem się jakie daje profity zacząłem sam używać - w pve na bossach z dużą ilością boonów możemy kraść te boony, często jest to nawet 25 stacków mighta(!), fury, regen, protection, oraz jest to bardzo potężna opcja do ściągania defianta (stun/daze), mamy GIGANTYCZNY dostęp do stun/daze gdyż "5" wchodzimy w steltha a "1" w zależności od pozycji robimy stun/daze (czyli mamy stun/daze co 4 sekundy) co nie tylko w PvE ale i w małych grupach na WvW jest nieocenione jak zlokalizujemy support i zaczniemy go dazować/stunować, a gdy ten zapewni sobie stabilność kradniemy tą stabilność - bardzo bardzo upierdliwy zestaw broni i rewelacyjny na mocno boonujących się przeciwników, dobrze ztraitowany zapewnie kradzież boonów, 2 skille od ściągania kondycji, dużo self heala i niesamowitą mobilność, jest do tego stopnia mocny, że idzie na niego nerf we wtorek, zamiast 2 boonów będzie kradł tylko 1...
- Miecz + Pistolet, NAJ NAJ NAJ NAJLEPSZY zestaw broni do PvE na trashe, perma blind - najpotężniejsza kontrole AoE jaka istnieje w tej grze, na bossy niebardzo ale na trash po prostu bajer! Skill 5 w dobrej rotacji z Smoke Screen sprawi, że wróg nie zada żdnych obrażeń drużynie.
Co do filmiku, nie mogę go oceniać gdyż było by to z mojej strony niesprawiedliwe gdyż czułem ogromny niedosyt informacji (ale to z racji tego, że jednak znam Thiefa trochę) - jednak założeniem był poradnik dla zielonych i to Ci zieloni powinni oceniać czy znaleźli w nim to czego szukali, widać było, że włożyłeś dużo pracy w grafiki, skilli, broni i to mi się bardzo podobało.
Edit: przepraszam nie stun/daze tylko "daze" od tyłu, od przodu mieczyk robi "blind" z pozycji stealth - pomyliłem całkowicie z innym skillem.
Fajnie jednak, że ktoś tych skili używa i kombinacji bo ogólnie gra nie ogranicza się i daje możliwość bycia kozakiem z każdym zestawem broni.
Tak jak wspomniałeś to jest dla zielonych i mam nadzieje, że odnajdą tam przydatne informacje.
Fajne filmiki Wagon ;p Czekam na reszte klas jak byś miał bardziej ogarnięte micro to by już w ogóle było cool aczkolwiek nie jest źle
Co do kradzież boonów przez thiefa, to w nadchodzącym patchu, Larcenous Strike bo to chyba o niego chodzi ma zostać ograniczony do jednego boona.
Post do usunięcia. Nie doczytałem do końca postu Quama, który o nerfie wspomniał.
Przepraszam
Fajne filmiki Wagon ;p Czekam na reszte klas jak byś miał bardziej ogarnięte micro to by już w ogóle było cool aczkolwiek nie jest źle
Po nagraniu tego filmu znalazłem na chacie inny mikrofon który chyba spisuje się lepiej więc zobaczymy jak to będzie na przyszłość
Fajnie jednak, że ktoś tych skili używa i kombinacji bo ogólnie gra nie ogranicza się i daje możliwość bycia kozakiem z każdym zestawem broni.Tak jak wspomniałeś to jest dla zielonych i mam nadzieje, że odnajdą tam przydatne informacje.
Ja rozumiem, tylko po co wprowadzać w błąd zielonych informując ich, że dany zestaw broni jest rzadki, nieprzydatny i do siebie nie pasuje.
Każda broń/zestaw broni sprawdza się lepiej/gorzej w zależności od walki/bossa/przeciwnika z którym ma nam się przyjść zmierzyć, widząc Thiefów z Dagger/Dagger gdzie mamy koło siebie 3-4 moby w kupie ten Thief osłabia drużynę bijąc jeden cel (bo Death Blossom jest skillem dużo dużo dużo słabszym w tej konkretnej sytuacji niż Pistol Whip, który spamuje ataki po 7-15k AoE i jeszcze stunuje jednego moba).
Ja tylko podałem to tak jak ja to widze , a czy wprowadzanie w błąd ? no nie bardzo.
Nie opisywałem tych umiejetnosci bo kazdy moze sobie je w grze sprawdzic na swojej skórze.
A podałem to tak jak to jest widoczne w grze z moich oczu. 80 % Złodziejaszków biega z dwoma sztyletami i dlatego podałem informacje, ze jest to popularne.
Reszta to jak już kto woli bo trzeba mieć taktyke i jakiś konkretny build.
Dwa sztylety są najprostrze w obsłudze tak samo jak sztylet i pistolet.
No ale nie ma o czym w sumie dyskutować
a nie mówiłem konkretnie o pve czy pvp więc też cięzko się tutaj doszukiwać różnych bajerków.
Jest to dla graczy zielonych a gracz który dochodzi do 80 lvla postaci nie jest juz zielony i jest w stanie sam dojść do tego z czym warto biegać.
I jak juz wspomniałem kilka razy jest to moje zdanie i po czesci osób z którymi rozmawiałem o tym, a dla tych co mają ochote na własną ręke coś sklejać to podałem w opisie filmu link do stronki gdzie mamy taką możliwość
Ja tylko podałem to tak jak ja to widze [...]
A skoro tak, to przepraszam. Zwracam honor i chylę czoła jeżeli to taki informator to przyznaję rację.
Po prostu nigdzie nie jest napisane, że to Twój ogląd na klasę a to jednak różnica, przynajmniej dla mnie bo jeżeli ktoś przedstawia klasę to albo robi to albo według swojego punktu widzenia i preferencji, albo przedstawia to dokumentalnie, a w samym filmiku też tego nie słyszałem - a może mi to po prostu umknęło.
Tym bardziej, że uznałem iż nie ma co wygłaszać tam fantazji na temat tej klasy ponieważ ona cały czas jest nerfiona i co chwile były by te informacje nieaktualne. No ale taka już natura tej gry
Dobra dyskusji koniec ! Pozdrawiam bo musze spadać hey
Tym bardziej, że uznałem iż nie ma co wygłaszać tam fantazji na temat tej klasy ponieważ ona cały czas jest nerfiona i co chwile były by te informacje nieaktualne. No ale taka już natura tej gry Dobra dyskusji koniec ! Pozdrawiam bo musze spadać hey
Właśnie ja tego szukam!
Szukam filmików gdzie użytkownicy klas pokazują jakich używają broni i gdzie, buildów, połączeń skilli itd bo z nich idzie podpatrzeć świetne i przydatne tricki.
Z nich nauczyłem się wiele odnośnie zasad działania mechaniki i wykorzystania skilli o których nie miałem wcześniej pojęcia np ten jak robić "safe stomp" nekrusem:
http://www.youtube.com/watch?v=H0LVLiM0fJg
albo portal stop mesmerem:
A o tym patchowaniu to się nie zgodzę, wiadomo że w każdym mmo klasy są nerfione/boostowane co chwile ale idąc tym tropem nie powinno się w ogóle robić poradników bo niedługo będą nieaktualne - trzeba aktualizować
Albo po prostu robić cały czas nowe poradniki na ten sam temat
Całe szczęście zmiany klasowe w GW2 są raz na pół roku.
Teraz z tego co wiem to thief miał mieć z 3 skile znerfione i nie wiem czy to dopiero będzie czy już to zrobili
Ma być we wtorek, jeszcze nie ma patchnotes z detalami