Guild wars 2 ( filmik z poradami )

Kurde już się boje co to będzie :D

Ta oni balansują gre od ponad roku i jakoś zawsze po "pvp" patchu okazuje się ze jedna klasa jest op .Z paru istniejących buildów będzie tylko jeden możliwy , naprawianie błędów aka dysbalansu po patchu zajmie im miesiąc + . W tym patchu chcą zwiększyć przeżywalnośc suportów / tanków więc podejrzewam że guardian będzie nie do ruszenia , wróca buildy tank ele oraz pewnie warrior shouty itp :)

Kurde już się boje co to będzie

https://forum-en.guildwars2.com/forum/game/gw2/October-15th-balance-skills-updates-preview/first

Preview.

Hehe dzięki za link :P Wszystkie moje podejrzenia z posta wyżej się sprawdziły :P Arena jest mega przewidywalna jak widać .... Człowiek nie musi czytac patch notes-a a już wie co będzie.

Ja też dziekuje za linka.

UP a może po prostu masz magiczne umiejętności co? :D

A co do tych informacji to ciekwi mnie do jakiego stopnia się posuną w następnych zmianach :D

Jako, że temat jest przyjazny nowym graczom to pozwolę sobie zapytać, bo tego nie ogarniam totalnie.

Jak mam sobie chodzić na dungeony? Hu, ale pytanie, co :D Na 3x lvl dostałem list ze wzmianką, że dostępny jest dla mnie dungeon Ascalonian Catacombs. Nie ukrywam, że chciałbym go zwiedzić. Gildii nie mam, więc nie ma za bardzo z kim iść, a w party finderze widzę same 80lvl, to mi trochę głupio moim 40 levelowym guardianem się ładować. Są też napisane jakieś Story Mody, określone ścieżki. O co chodzi?! Pomocy!

Pierwszy run musisz i tak zrobić na Story, więc to nie problem. Ja znalazłem party na LFG (jeszcze nie było wbudowanego w grę, tylko ten przeglądarkowy), nie było żadnego problemu - 4 osoby nie do końca ogarnięte i jeden wyższopoziomowy, który mówił co i jak (chociaż wielkiej filozofii tam nie było). Nie ma co się wstydzić.

W lewym górnym rogu klikasz takie ludki ( ikonka ) tam z tego co pamiętam lupe :D i tam normalnie sam sobie wybierasz dungeon i dokładnie na jaki chcesz isc po czym zakładasz party i piszesz ( AC STORY ) no i będą do ciebie dolaczac do drużyny :) po czym wszyscy pojdziecie na dunga :D i to obejmuje wszystkie serwery wiec zawsze są ludzie

Jako, że temat jest przyjazny nowym graczom to pozwolę sobie zapytać, bo tego nie ogarniam totalnie.Jak mam sobie chodzić na dungeony? Hu, ale pytanie, co Na 3x lvl dostałem list ze wzmianką, że dostępny jest dla mnie dungeon Ascalonian Catacombs. Nie ukrywam, że chciałbym go zwiedzić. Gildii nie mam, więc nie ma za bardzo z kim iść, a w party finderze widzę same 80lvl, to mi trochę głupio moim 40 levelowym guardianem się ładować. Są też napisane jakieś Story Mody, określone ścieżki. O co chodzi?! Pomocy!

Wyżej już masz trochę informacji odnośnie Story i Explore, dodam czego nie ma:

Story - jedna ścieżka tryb fabuły

Explorable - przynajmniej 3 ścieżki tryb "po" fabule, gdzie czasem dostaniesz się jako nie-80 a czasem niebardzo.

Zanim pójdziesz na dunga dowiedz się czegoś o nim, zaparz sobie jakiejś herbatki na uspokojenie (czasem się przydaje) - Youtube czy strona typu http://gw2dungeons.net * albo http://gwscr.com dostarczą Ci informacji o mechanice, atakach o tym wszystkim czego unikać albo od czego giniesz.

AC Story jest chyba jednym z łatwiejszych story (pamiętam zrobiłem go z kumplem we 2 po tych nerfach sporych ja 80 on 65), później zaczynają się bardziej kłopotliwe.

Polecam też wyposażyć się w sprzęt na Twój lvl, jak wspomniałeś 40 (niebieski wystarczy w zupełności)

*- w lewym górnym rogu mamy settings, można tam wybrać opcje tipsów dla danej klasy.

Taki bonusik ;)

Powracam! :D Hahaha! Kolejne pytanie.

Kiedy tak naprawdę zaczynamy wyglądać fajnie? Do tego 40 poziomu wyglądam tak samo, tylko statystyki przedmiotów ulegają zmianie. Smutne, nie? Do Twilight Arbor brakuje mi jeszcze 11lvl, ale jest to kwestia max. tygodnia(szkoła i takie tam). Bardzo mi się podoba ten Heavy Armor http://wiki.guildwars2.com/wiki/Twilight_Arbor_armor Co mam zrobić, żeby tak wyglądać. Oczywiście kolorki później się dopasuje. Po osiągnięciu tego 55 lvl dam radę się tak odziać, czy muszę czekać do 80? Skąd zdobyć Deadly Bloosom, które pozwolą mi na zakup tego seta?

Pierwszy inaczej wyglądający secik masz na 35 llvll :), drugi na 60 i trzeci na 80 i są to tier1/2/3 rasowe w stolicy twojej postaci.

A tak to potem z dungeonów masz sety i ze świątyń i za gemy ;D . Więc oprócz tych zbroi rasowych to dopiero po wbiciu 80 lvla można się w to bawić tak bardziej no chyba, że ci się coś z ryneczku podoba :)

Powracam! Hahaha! Kolejne pytanie.Kiedy tak naprawdę zaczynamy wyglądać fajnie? Do tego 40 poziomu wyglądam tak samo, tylko statystyki przedmiotów ulegają zmianie. Smutne, nie? Do Twilight Arbor brakuje mi jeszcze 11lvl, ale jest to kwestia max. tygodnia(szkoła i takie tam). Bardzo mi się podoba ten Heavy Armor http://wiki.guildwar...ght_Arbor_armor Co mam zrobić, żeby tak wyglądać. Oczywiście kolorki później się dopasuje. Po osiągnięciu tego 55 lvl dam radę się tak odziać, czy muszę czekać do 80? Skąd zdobyć Deadly Bloosom, które pozwolą mi na zakup tego seta?

Ogólnie wyglądem nie przejmuj się do max lvl, niektórym to bardzo przeszkadza (mi to wisiało bo wiem, że najlepsze armory w grach zawsze są na wysokich lvl). Na max lvl będziesz miał spory spory wybór armorów i broni.

Ten pancerz można nosić opiero od lvl 80, wszystkie pancerze z Dungów są na 80 lvl mimo iż na TA Explo można isć od 55 to niełatwo będzie Ci dostać się z takim lvlem do grupy - co nie znaczy, że grupy nie znajdziesz - znajdziesz, ale trudniej.

Deadly Bloom - to token, który dostaje się za skończenie ścieżki na TA, każdy dungeon ma swoje własne tokeny.

Za jedną ścieżkę dostajesz 20+40 (40 dodatkowo raz dziennie na konto za 1 ścieżkę), później 20... później nie wiem bo nigdy nie robiłem więcej niż 2x tej samej ściezki. TA ma 2 ścieżki od 55 i jedną ścieżkę dla 80, z czego ta na 80... jest trochę trudniejsza i wymaga dosyć ogarniętej drużyny.

Dobra, pomęczę się do tego 80 - zobaczymy co wyjdzie :)

Mam w w ekwipunku Transmutatnion Stone'y. Przydadzą się, czy mogę się trochę pobawić?

Pytanie poza konkursem - jest jakieś dobre miejsce poza tym, które Wagon podał w 1-szym filmie gdzie można podropić farbki, albo jakiś inny sposób na ich zdobycie?

Jest ! ogólnie TO ZE WSZYSTKIEGO LECĄ ;) NO i możesz chyba crafcić jakieś farbki i kupować za laury ! 1 laura 5 farbek czy jakoś tak bo już dawno tego nie robiłem. W lwich wrotach się kupuje za te laury u npc z wieńcem nad głową

Kupiłem, ale potem pomyślałem, że te laury mogą się przydać do czegoś innego.

Za te laury można kupić wiele przedmiotów, a jednymi z nich są np biżuteria ascended ( najlepsza w grze ), ale za niedługo można będzie taką wycrafcić z tego co wiem bo ja nie bawie się w craft

Dobra, pomęczę się do tego 80 - zobaczymy co wyjdzie Mam w w ekwipunku Transmutatnion Stone'y. Przydadzą się, czy mogę się trochę pobawić?Pytanie poza konkursem - jest jakieś dobre miejsce poza tym, które Wagon podał w 1-szym filmie gdzie można podropić farbki, albo jakiś inny sposób na ich zdobycie?

Wydaje mi się, że od około 60 już te armory wyglądają inaczej (głównie crafcone) - ale nie pamiętam, ostatni raz lvlowałem postać w zeszłym roku.

Transmutation Stone istnieją w dwóch odmianach.

- ŻÓŁTE (jakości Masterwork)http://wiki.guildwar...smutation_Stone działają z ekwipunkiem od lvl 1-79

- SREBRNE (jakości Rare) http://wiki.guildwar...utation_Crystal działają z ekwipunkiem na lvl 80

Zatem szalej, bo na 80 te żółte się nie przydadzą.

Farbki najlepiej sprzedawać i kupować te na których Ci zależy ich cena skacze od 16-19 silvera, jeżeli chcesz otwierać - to jest to sprawa losowa albo dostaniesz farbkę za kilka coppera, albo masz farta i dostaniesz farbkę za niecałe 30 golda.

Kupiłem, ale potem pomyślałem, że te laury mogą się przydać do czegoś innego.

Zdecydowanie biżuteria.

Wagon mógłbyś zrobić proadnik dotyczący craftu? np. jak na nim można wbić dosyć szybko wbić lvl?

Dobry pomysł, ja na razie jestem zawalony Dungami, ale jeżeli Wagon nie będzie miał czasu to mogę taki zrobić w weekend - bo i tak chcę wylewelować swoją postać (a po 10 alcie to już się nie chce biegać po mapie).

Gdybyś sam miał ochotę taki filmik zrobić to z góry prosiłbym Cię by nie był on zbytnio przyspieszony ^^