Rangi fabularne pojawiły się ze względu na TEN POMYSŁ rzucony dwa dni temu
[Guild Wars 2] Leth mori Aiwe [RolePlay/PvE/PvP]
Małe, spokojne portowe miasteczko żyjące swoim tempem, w którym na pierwszy rzut oka wszyscy się znają. Dni leniwie się toczą, a mieszkańcy nie mają większych zmartwień - poza tymi, które przynosi im codzienne życie. Garenhoff zdaje się być skutecznie chronione przez magię tamtejszego Władcy - maga Isgarrena. Ot czasem jakiś z mieszkańców "odchodzi" bez słowa, acz powszechnie uznawane jest to za znudzenie tego typu życiem i chęć poznania szerszego świata. Cóż, pogłosek o młokosach, którzy z dnia na dzień zabrali swój drobny dobytek i wyruszyli w nieznane nie brakuje, dlatego nikt się tym przesadnie nie martwi.
Jest to seria eventów, w której nasi gracze wcielą się w rolę mieszkańców wcześniej wspomnianego Garenhoff. Co więcej - grupie zostaną przydzielone konkretne role takie jak: zwykły mieszkaniec, łotrzyk, czy strażnik więzienny, zatem poza odgrywaniem codziennego życia w tamtejszej miejscowości, na naszych bohaterów będzie czekało wiele ciekawych zdarzeń
Mam pytanie, czy RP jest istotnym elementem? Mam na myśli, czy musiałbym w takich sesjach uczestniczyć, dołączając do waszej gildii.
Aiwe.eu - polska gildia RolePlay/PvX - masz tutaj odpowiedz
ps. strone blokuje moj malwarebytes, wiec jest niebezpieczna.
Typ: RolePlay/ PvE/ PvP i okazjonalnie WvWvW.
Dla mnie odpowiedź nie jest taka jasna
Zapewne czesc bawi sie w RP, a reszta mieszana i pve i pvp (PVX)
Ok, odpisałem już D3ADowi w grze. Gwoli ścisłości (gdyby kogoś innego interesował ten temat) - tak udzielanie w RolePlay jest u nas wymagane (przynajmniej w minimalnym stopniu), a można to robić na różne sposoby: od RP w grze, przez sesje forumowe, po głosowe na ts3. Jak kto woli
Poza tym oczywiście gramy również PvE/PvP i ogólnie staramy się budować przyjemne community z którym można porobić wiele innych rzeczy. Nasi gracze spędzają razem czas także przy innych tytułach.
ps. strone blokuje moj malwarebytes, wiec jest niebezpieczna.
Nie jest Malwarebytes blokuje wiele stron. W każdym razie dzięki za zgłoszenie - już się z nimi skontaktowałem w tej sprawie.
Jest tak jak pisał Xar. Nic dodać nic ująć. Mamy raczej zdrowej podejśćie do rp, bo nie brakuje go u nas (eventy są zwykle zapisywane na tydzień do przodu), ale też gracze nie są do tego zmuszani. Gra ma sprawiać przyjemność. To zrozumiałe, że raz się ma więcej chęci, raz mniej.
Już za tydzień kolejny, kilkudniowy gildyjny zlot Leth mori Aiwe. Frekwencja bez wątpienia dopisze, bo rezerwacji dokonało około 20-30 osób.
Miss Leth mori Aiwe na rok 1328AE została: Saloai!
Misterem Leth mori Aiwe na rok 1328AE został: Deph Nightingale!
Gramy w Icewind Dale #0 "Smocze Oko"
Wstępne nagranie. Lapek mi nie odpalał gry geforcem a intelem, dlatego jakościowo bez szału (chociaż i tak nieźle wyszło), do tego odgłosy gry po angielsku. No i cała nasza rozgrywka była trochę taka organizacyjna. Ale bez obaw następne już będą takie jak powinny
Mając takie tempo będzie dobrze, jeżeli przejdziecie tego IWD w trzy lata
Jaki jest wasz GŁÓWNY serwer? Sprawiłem sobie nowe konto i nie wiem gdzie uderzać (chodzi mi o WvW).. Blacktide czy Desolation?
Jaki jest wasz GŁÓWNY serwer? Sprawiłem sobie nowe konto i nie wiem gdzie uderzać (chodzi mi o WvW).. Blacktide czy Desolation?
Odkąd wprowadzili do GW2 MegaSerwery, gildia nie jest przypisana do żadnego, także możesz sobie wybrać jaki chcesz
Co do WvW, to graliśmy je w 2012 i 2013 roku, później przestaliśmy i skupiliśmy bardziej na RolePlay, PvE i PvP. Możliwe, że kiedyś wrócimy do WvW, ale jeśli już, to dopiero po kompletnym odnowieniu tego trybu. Na ten moment trzy wypisane przeze mnie wcześniej w pełni nam wystarczają
Gildia nie ukrywam prezentuje się świetnie .
Ostatnio rozmyślałem nad kupnem GW2 i widzę, że warto. Jak z ogólną populacją i contentem? Miałem okazję tylko w betę chwilusię pograć, filmy robią smaka, ale wiadomo jak coś się prezentuje w kilku dobrze dogranych klatkach .
Jako niemalże kompletny laik - warta swej ceny? Z chęcią bym dołączył, jeśli faktycznie jest na co wydać pieniądze i planujecie poszerzać swój krąg o jeszcze jakichś przyjemniaczków