[Guild Wars 2] Leth mori Aiwe [RolePlay/PvE/PvP]

Gildia nie ukrywam prezentuje się świetnie .Ostatnio rozmyślałem nad kupnem GW2 i widzę, że warto. Jak z ogólną populacją i contentem? Miałem okazję tylko w betę chwilusię pograć, filmy robią smaka, ale wiadomo jak coś się prezentuje w kilku dobrze dogranych klatkach .Jako niemalże kompletny laik - warta swej ceny? Z chęcią bym dołączył, jeśli faktycznie jest na co wydać pieniądze i planujecie poszerzać swój krąg o jeszcze jakichś przyjemniaczków

Moim zdaniem gra jest warta swojej ceny, zresztą wiele osób z naszej gildii gra w Guild Wars od czasu premiery, co raczej o czymś świadczy. Faktem jest jednak, że ten tytuł nie każdemu przypadnie do gustu - wszystko kwestia oczekiwań.

Co do contentu, to obecnie nie jest dodawany, bo trwają prace nad dodatkiem (Heart of Thorns), który będzie miał swoją premierę jeszcze w tym roku. I na to wszyscy weterani teraz czekają :) Ma się w nim pojawić wiele nowych rzeczy, które z pewnością bardzo zmienią rozgrywkę. Aktualnie starzy gracze powtarzają content, czyli robią sobie stare dungeony, chodzą na world bossy, fraktale, misje gildyjne, wvw, no i grają PvP, które na dobrą sprawę nie nudzi się tak prędko (jeżeli ktoś lubi taki tryb).

W skrócie szału nie ma, chociaż nie da się ukryć, że nowy gracz nie będzie mógł narzekać na nudę :)

A co do samej gildii, to rekrutację prowadzimy na stronie Aiwe.eu pod zakładką /forum/

Aiwe.eu - Icewind dale - Rozdział 2 - Smocze Oko #2

Skład drużyny: Xar, Rozczos, Xarv, Vincent, Iscar, Kenjase

Jeśli ktoś jest zainteresowany grą PvE / PvP to jest konieczność wypełniania całego formularzu RPG??? Może wystarczyłaby rozmowa na teamspeak'u?

Nie jestem interesuje mnie po prostu RolePlaying.. Chyba że gildia opiera się na tej formie gry...

Jeśli ktoś jest zainteresowany grą PvE / PvP to jest konieczność wypełniania całego formularzu RPG??? Może wystarczyłaby rozmowa na teamspeak'u?Nie jestem interesuje mnie po prostu RolePlaying.. Chyba że gildia opiera się na tej formie gry...

Tak, część Clima też jest wymagana - każdy przechodzi taką samą rekrutację, nie ma innej opcji dołączenia do Leth mori Aiwe :)

Co do RP, no to wymagamy przynajmniej minimalnego udzielania sie w tym trybie. Bez obaw, nie jesteśmy jakąś gildią hardcore RP - mamy raczej zdrowe podejście do tej zabawy, no ale mimo wszystko trzeba to lubić :) Poza tym naturalnie nie brak u nas PvE/PvP.

Icewind Dale - Rozdział II - Smocze Oko #2
W skład drużyny wchodzą: Rozczos, Xarv, Vincent, Iscar, Kenjase, Xar

Warto wspomnieć, że trwa zbieranie drugiej grupy w gildii, która będzie przechodzić Icewind Dale :P Pomysł widać się spodobał. Cóż, fajnie czasem wrócić do starych cRPGów i co więcej - pograć w nie w multi. Razem z gildią.

Aiwe.eu

Z dniem dzisiejszym przykładowa aplikacja do naszej gildii doczekała się kolejnej edycji. Tekst został trochę uszczuplony, co może niektórych ucieszyć :) Uznaliśmy część dialogów z części fabularnej za zbędną.

Aiwe.eu

Jestem pełen podziwu, że trzymacie się już tak długo. Nic tylko pogratulować ;)

Jestem pełen podziwu, że trzymacie się już tak długo. Nic tylko pogratulować

A no jakby nie patrzeć, to poowoli idzie nam już piąty rok :) I nie planujemy się pakować, hehe.

To dopiero początek!

Icewind Dale - Rozdział II - Smocze Oko #3
W skład drużyny wchodzą: Rozczos, Xarv, Vincent, Iscar, Kenjase, Xar

A wy dalej aktywni, no nieźle. Szacun

Wiecie kiedy dodatek?

A wy dalej aktywni, no nieźle. SzacunWiecie kiedy dodatek?

Premiera HoT jeszcze w 2015.

A wy dalej aktywni, no nieźle. Szacun

No ba :P I nie planujemy tego zmieniać. Jest duża motywacja, żeby rozwijać gildie dalej.

Wiecie kiedy dodatek?

Tak jak pisała Ala - w tym roku pojawi się dodatek. Strzelam, że podadzą dokładną datę za tydzień na PAXie. Chociaż ogólnie i teraz bardzo przyjemnie się gra - szału co prawda nie ma (jak to zawsze w oczekiwaniu na nowy content), no ale zdecydowanie nie jest źle. A jak ktoś jest nowy, no to w ogóle nie może narzekać na nudę. Obecnie jest zresztą dobry czas dla świeżych graczy, bo nadrabiają stary content i zanim wyjdzie Heart of Thorns, będą już znali podstawy.

Mhm. Muszę kupić gierkę na nowo. Jest jakaś szansa na powrót do was?

Mhm. Muszę kupić gierkę na nowo. Jest jakaś szansa na powrót do was?

A co się stało z twoim starym kontem? :P

Co do dołączenia, no to sprawdź jaką masz rangę u nas na forum. Jeżeli jest to "przyjaciel gildii" (dawana tym bardzo aktywnym), no to od razu dostaniesz zaproszenie. W przypadku "kandydata" trzeba ponownie złożyć podanie o członkostwo.

Strona ta sama, czyli Aiwe.eu :)

Dzięki Xar. Sprzedałem bo miałem już nie grać

a gildia nadal gra pvp?

a gildia nadal gra pvp?

Tak. Cały czas zajmujemy się trzeba trybami, czyli: RP, PvE i właśnie PvP :)

W tym o który pytasz wygląda to tak, że gramy mecze nierankingowe, na których często ćwiczymy nowych graczy, którzy są tym zainteresowani. Do tego mecze rankingowe. No i oczywiście mamy prywatną arenkę. Poza tym regularnie organizowane są turnieje.

Wiem już wszystko. Sorki za moje męczenie pytaniami

Lubisz zagadki? Chcesz poznac znaczenie nazwy gildii "Leth mori Aiwe"? Wejdz pod adres http://przedsionek.aiwe.eu/

Lubisz zagadki? Chcesz poznac znaczenie nazwy gildii "Leth mori Aiwe"? Wejdz pod adres http://przedsionek.aiwe.eu/

Łatwe są :P