Guild Wars 2 - ogólna dyskusja

Gildie mają mieć zamki i na WvWvW mają być miasta, zamki.

@Edit: Dzień i noc oraz pogoda

Pogoda będzie dynamiczna, co więcej, będzie miała wpływ na niektóre dynamiczne wydarzenia. Znane nam stany pogodowe to deszcz, zamieć śnieżna i burza z piorunami.
Będzie taki system, długość dnia to (na razie) 80 minut, a nocy 40 minut. Zależnie od pory dnia i nocy będą pojawiać się inne potwory oraz wydarzenia. Na przykład obóz może zostać o świcie zaatakowany przez centaury, natomiast zjawy na cmentarzu spotkać będzie można tylko w nocy.

Gra bardzo fajna , i zagram na 50% na nowym sprzęcie :)

Skąd wiesz, że fajna, skoro nie grałeś?

@Rakerp O tej pogodzie i cyklu dzień-noc nie wiedziałem, a to może być ciekawe.

A ile cena gry będzie sięgała? i będzie tak samo jak poprzednik czyli b2p?

A ile cena gry będzie sięgała? i będzie tak samo jak poprzednik czyli b2p?

Ceny raczej nikt nie zna, zapewne sięgnie 150-180 zł. Tak, będzie b2p, producenci już to obiecali.

Co do gry, wydaję mi się, że będzie bardzo udana i fajna. Jeśli chcesz wybierasz tryb PVE i levelujesz, jeśli wolisz od razu bawić się PVP, wybierasz PVP. Nie będzie typowego podziału na tanka, healera, dpsa. Jeśli padniesz jest to wyłącznie tylko Twoja wina, nie healera, który rzekomo "nie wyleczył".

O ile nie zaliczą jakiegoś faila, w stylu złej optymalizacji, dużej liczby bugów, czy nie wytrzymujących danego obciążenia serwerów.

poczekam aż potanieje i wtedy prawdopodobnie kupię chociaż mam zamiar bo teraz kompletnie nie mam w co grać.;/

poczekam aż potanieje i wtedy prawdopodobnie kupię chociaż mam zamiar bo teraz kompletnie nie mam w co grać.;/

Wystarczy zacząć już odkładać, rzucić palenie papierosów itp. :P

oj nie, nie pale, nie pije, na dzień dzisiejszy 100zł mam. Gdybym jeszcze zarabiał to taka cena nie stanowiła dla mnie problemu ale mam 16 lat i d*pa. I ja zbytnio gier nie mogę kupować bo rodzicie nie pozwalają bo twierdzą że to strata kasy ale ja robie swoje i tak kupuje i tak :D

Na kilku stronach są pre-ordery (@edit: już z rok ...), a cena takiego w przeliczeniu na nasze to 186 zł. Jednak to chyba fejk albo próba zarabiania na czymś czego się jeszcze nie ma. Przy takim zakupie jest wzmianka o tym że cena może ulec zmianie, a na głównej stronie gw2 nic o preorderze nie pisze.

@Edit2:

Jeśli kogoś interesuje gra mesmerem to zapraszam tu:

http://www.nowgamer.com/features/1166714/guild_wars_2_memser_reveal_arenanet_interview.html

http://www.gameinformer.com/games/guild_wars_2/b/pc/archive/2011/12/14/lifting-the-veil-on-guild-wars-2-39-s-mysterious-mesmer-profession.aspx

Zanim zaczniesz oskarżać kogoś o kradzież to zapoznaj się z tematem. Portale na których sprzedają pre-ordery to największe sklepy z grami na poszczególnych kontynentach (FR-GB, US, Azja). Mają specjalne pozwolenie od studia ArenaNet na wykorzystywanie nazwy gry do sprzedaży. Wszyscy, którzy u nich zakupią dostaną produkt w chwili premiery.

Nie kłam też, że rok... bo dokładnie 3 i pół miesiąca.

@Macius666

To nie wiedźmin lub battlefield 3. Gra B2P MMORPG moze potanieć najwyżej 10 (góra 20) zł 1-2 miesiące od premiery. Masz 5-6 miesięcy na uzbieranie 150zł To dużo, na największy produkt w historii gier mmorpg?

@Azrael

To bardzo dużo wiesz o grze którą chcesz kupić, skoro tryb nocy i dnia przewinął się w głównej zapowiedzi i manifeście twórców przez 3-4 sekundy.

@up:

Dziwne, bo tu post z preorderami jest z 2009 roku ...

http://guildwars.pl/forum/viewtopic.php?f=179&t=41812

@Arden, dziękuję ci za ukazanie mi jakże haniebnej i straszliwej zbrodni, jaką jest niewiedza. Bez ciebie, o wiedzący wszystko, nie dałbym rady ;) .

Proszę nie wdawać się w dyskusję z Ardenem, bo chyba dobrze wiecie, jak to się kończy.

@Rakerp Dzięki za te linki (mesmer), zawsze ciut więcej informacji.

Proszę nie wdawać się w dyskusję z Ardenem, bo chyba dobrze wiecie, jak to się kończy.

A sam tym tekstem to zrobiłeś :D

Btw. wie ktoś może kiedy Open Beta bedzie? Bo różne wersje już słyszałem, a wśród nich takie, że w ogóle nie będzie. Zna ktoś prawde?

Wiem, mea culpa, chociaż właściwie to tylko prośba do userów. Zostawmy już to. Mi się zdaję, że jednak Oben Bety nie będzie, chociaż sam nie jestem do końca pewny, również tylko nieoficjalne informacje. Pozostaje czekać.

Jeśli dla nich CBT to zaproszenie zaufanych graczy i takie naprawdę większe alpha testy to według mnie nie będzie obt. ( Popieram takie posunięcie )

Z tego co czytałem ( na stronach, a nie w orginale ) to chcą zrobić wielkie BUM z otwarciem, a robiąc OBT czegoś takiego nie uzyskają.

@down :

Napisałem że popieram to posunięcie :))

Tylko po co robić OBT lub CBT dla szerszej liczby osób? No oprócz sprawdzenia stabilności podczas napływu dużej ilości graczy. Zaraz na forum pojawiłyby się tematy typu "Guild Wars 2 - Gildia CBT". Większość chciałaby sobie po prostu pograć niż pomóc devsom w naprawie błędów, a jeśli w testach uczestniczyć będą np. zasłużeni gracze GW1, dla których ważną kwestią jest pomoc w dopracowaniu tej produkcji nie będzie takiego problemu i dostaniemy ją szybciej z mniejsza ilością bugów.

Lumin, dokładnie. W masie gier robią bety na ogromną ilość ludzi, mało kto pomaga, większość sobie gra, a potem narzekają na bugi.

Z niecierpliwością czekam na Guild Wars 2!

Jeśli będzie jakiś PreOrder to na 100% zamówię grę przed premierą (o ile mój sprzęt uciągnie GW2). Bardzo się cieszę że to będzie B2P i każdy będzie miał równe szanse. Mam nadzieję że nie będzie IS, a jak już będzie to taki który nie faworyzuje graczy korzystających z niego. Klasy, rasy - po prostu bomba! Zagrałbym thiefem lub warriorem lub rangerem, a jeśli chodzi o rasy to: sylvari lub charr lub asura. Nie mogę się doczekać premiery i mam nadzieję że cena też w miarę przystępna będzie (tzn. tak nie więcej niż 200zł).

Ja też kupię, ale na pewno nie od razu, najpierw poczekam na komentarze i oceny gry, i zobaczę czy warto, bo na razie to mamy tylko obiecanki ncsoftu - jaka to będzie wspaniała gra (nie twierdze, że tak nie jest), a potem pozostanie mi już tylko czekać na polską wersję językową, bo chcę poczuć fabułę gry, czego nie spotkamy w żadnym innym mmo.

Mam nadzieję że nie będzie IS,

Będzie, zawsze jest. Tylko tutaj będziesz miał do kupienia zmiany wyglądu, płci itp, itd.