Guild Wars 2 - ogólna dyskusja

bo na razie to mamy tylko obiecanki ncsoftu

Z jednej strony tak, ale z drugiej... Mamy jeszce swietna pierwsza czesc Guild Wars'a (z kilkoma samodzielnymi dodatkami), ktora pozwala wierzyc, ze i czesc druga bedzie produkcja udana.

Mam tylko wielką nadzieję że NCSoft złamie złotą zasadę "Sequela gorszego od oryginału"... Bo w MMO zazwyczaj tak było.

Masz 5-6 miesięcy na uzbieranie 150zł

Twórcy podali że gra zostanie wydana w ciągu pół roku? Chyba coś mnie ominęło... Jeśli to prawda to mam bardziej przekichane niż myślałem, bo jeszcze D3 jest do kupienia :)

Co do ItemShopa, to raczej pewne że jakiś będzie. Najważniejsze jest to, że nie będzie oferował NIC poza tym, co będą mogli zdobyć ci którzy nie będą płacili, a taki system najbardziej zachęca do gry... i ewentualnie zakupu czegoś (przynajmniej mnie) :)

będzie jakis trial czy coś, ponieważ nie wiem czy ta gra mnie wciągnie

@n4zArh - Oni więcej uzbierają z samych kupionych egzemplarzy niż z ItemShopa : D

A w ciągu pół roku będzie co najwyżej open beta ;)

@n4zArh - Oni więcej uzbierają z samych kupionych egzemplarzy niż z ItemShopa : DA w ciągu pół roku będzie co najwyżej open beta

Z tego co słyszałem, Open Bety ma nie być. Będzie tylko CBT dla wyselekcjonowanej grupy osób.

Witam. W GW grałem kupę czasu, i teraz mam zamiar grać kupę czasu w GW2 ;d

Jak myślicie, kiedy premiera ? początek 2012, maj/czerwiec czy nawet końcówka 2012 ?

Ps. opłaca się według was kupować jeszcze gw1 ?

Do premiery nie mam pojęcia, ale obstawiam 2 ostatnie opcje. Jeśli chodzi o kupno, to ja właśnie pod choinkę sobie sprawię paczuszkę GW1, bo jest teraz w okazyjnych cenach. Sama gra jest bardzo fajna (grałem trochę u kumpla), ludzie nadal są, ale ja kupię głównie ze względu na fabułę, żeby wiedzieć co i jak w dwójeczce.

Hmm, to może razem zagramy ;)

Hmm, to może razem zagramy ;)

Czemu nie, jaką kampanię preferujesz? Bo mi właściwie to obojętne.

ja chętnie z wami zagram tylko powiedzcie co mam kupić proszę o kontakt: gg 8664915

Najpierw sami musimy zdecydować ;) Mi to obojętne, jeśli będzie dobra ekipa, to najważniejsze.

A jak to wygląda, jak się nie ma wszystkich czesci to wybór postaci jest ograniczyony itd ? Czy jeśli ktoś ma wszystkie dodatki to widzi tych co mają tylko jeden?

Ciesze się, że w gierce jest thief, mam nadzieje, że bedzie miał skille, pozwalające na stawanie się niewidzialnym itp, że będzie czuć, że naprawde gra się skrytobójcą, ale niestety, w 90% przypadkow, twórcy gier, tworzą klase, dają jej sztylety i nieco szybsze ataki, i już myślą że rogue :D

Są to osobne kampanie, a nie dodatki, bo dodatkiem jest Eye of the North. W GW1 nie ma zbytnio otwartego świata, widzimy się, jeśli jesteśmy w drużynie, czy jakoś tak (nareszcie w 2 to zmienią). Każda kampania daje dostęp to różnych klas, np. w Factions masz dodatkowo asasyna i rytualistę, a w Nightfall derwisza i paragona czy jakoś tak. Do tego inne misje i miejsca. Nie wiem sam do końca jak to jest, jednak wolałbym, żebyśmy mieli to samo. Także poczytajcie i uzgodnijcie między sobą, którą z chyba 3 kampanii wolicie, potem dajcie mi znać ;) .

Ciesze się, że w gierce jest thief, mam nadzieje, że bedzie miał skille, pozwalające na stawanie się niewidzialnym itp, że będzie czuć, że naprawde gra się skrytobójcą, ale niestety, w 90% przypadkow, twórcy gier, tworzą klase, dają jej sztylety i nieco szybsze ataki, i już myślą że rogue

Thief będzie miał niewidzialność, a jeśli w niej będzie to nie będzie otrzymywał obrażeń, nawet z obszarowych.

@Azrael - to może tak założyć nowy temat i się dogadać ?

Czy ja wiem, wg już nie zaśmiecajmy tego tematu ani forum. Masz gg moje i Macius666 + pw do dyspozycji,a nie chcę zakładać tematu o jakiejś ekipie, bo myślę, że nie będzie to więcej niż my, no max 5 osób.

GW2 to będzie ogień, jak coś to także mogę zagrać z wami w 1 o ile ekipa się zbierze:)