[Guild Wars 2] Plany Gildi

Aphex obstawiam że cena po najwyżej miesiącu spadnie, bo w tej cenie prerelase mamy jeszcze dostęp do wszystkich beta weekendów, stress testów oraz możliwość grania 3 dni przed premierą, także cena po premierze na pewno spadnie. Ja osobiście mam zamiar kupić tydzień po premierze chyba że GW bardzo mi się spodoba co się okaże po tym beta weekendzie, od razu po premierze.

A co do nazwy gildii jestem za tymi pingwinami :D

ale co ma pre-purches do pre-ordera?

Dostęp do bet + 3 dni headstartu i jakiś item to tylko Pre-purches

Pre-order posiada 1dniowy headstart by dostawca zdążył dostarczyć pudełka z grą w których jest faktyczny klucz aktywujący.

Powiem Ci, że zawiedziesz się na cenie bo nie spadnie, nie jest to abonamentówka tylko b2p, powiedz mi jak szybko spada cena takich gier jak BF3, CoD czy inny sieciówek b2p. A jak już jednak przy cenach MMOków jesteśmy to powiedz mi która z tych gier obniżyła cenę swojej gry wcześniej niż po 6 miesiącach:

Aion, AoC, SWTOR, RIFT.

Tutaj nie ma co na to liczyć.. a co z ceną D3, gra ma już prawie 2 miesiące.. a cena... cena w digitalu jest wyższa niż cena pre-orderów a pudełka nadal kosztują 199zł pomimo iż nie jest to gra MMO która w jakimś stopniu będzie rozwijana i nie, nie jest to produkcja EA tylko Blizzarda.

Nie ma co liczyć na jakiekolwiek obniżki cen kluczy/gry przez okres do czasu wydania pierwszego płatnego dodatku, gra kosztowała, kosztuje i kosztować będzie 179zł...

@ Crimsontear

A potem wpadają do gier f2p i w przeciągu 2 miesięcy wydają więcej niż ów gra na którą żałowali kasy...

Taaa a zaraz dorzucą odpowiedź, że przecież jest tam IS - a ja odpowiem .. a kto każe Ci płacić za niego realną gotówką .. :]

w sumie możesz mieć racje, a co do tych gier co wymieniłeś to proszę: rifta można było kupić 4 miesięce po premierze dużo taniej, a co do bf3 po tygodniu po premierze kupiłem go za 70zł (nową grę, nieużywaną). Wystarczy dobrze poszukać, co do reszty gier to nie wiem, bo nie byłem nimi zainteresowany w czasie premiery ;]

Ja z kolega tez jestesmy chetni do gildii, tylko nazwe dobra trzeba wymyslic, moze The Chosen Ones (wybrancy)?

Nie, błagam tylko nie takie nazwy. Żadnych wybrańców, mistrzów, władców i tego typu. Pingwiny są o wiele lepsze. Ewentualnie wymyśle coś wzorując się na historii Polski. Całkiem fajne nazwy da się wyłapać ;).

Nazwijmy się Ciepłe Bułki i zapylamy na wojne !

nie wiem jak dluga nazwa guildi moze byc ale tutaj macie kilka moich propozycji moze ktoras sie wam spodoba

Group Therapy

For Sexy People Only

Hello Cthulhu

Moon Fangs

Pheonix Wings

Moon Tree

CrossFire

Krzyżowcy

Zakon

Noobs Power

Odd Squad

Red Eye

Guardian Shield

Holy Land

Unicorn Powah

Its Time for Plan B

Polacy Bez Pracy

jak na raze chyba najlepsza nazwa to Headless Penguins

w sumie możesz mieć racje, a co do tych gier co wymieniłeś to proszę: rifta można było kupić 4 miesięce po premierze dużo taniej, a co do bf3 po tygodniu po premierze kupiłem go za 70zł (nową grę, nieużywaną). Wystarczy dobrze poszukać, co do reszty gier to nie wiem, bo nie byłem nimi zainteresowany w czasie premiery ;]

BY nie zaśmiecać Wam topa - -- powodzonka w dogadaniu się i udanej gry - Rift ma specyficzną politykę.. pomijając już to że był najtańszym MMO na rynku - o ile nadal nie jest - BF3 można i kupić za 50zł i to od początku praktycznie kupując wersje rosyjską .. co nie jest zbrodnią. W GW2 już zapowiedziano i zablokowano tony kont gdzie klucze zostały zakupione LEWYMI kartami kredytowymi, pojawiają się na allegro i wielu innych "ciekawych" stronach - głównie oferujących gold i plvl (na szczęście poznikały już one z allegro)- są też wersje zakupione w USa .. różnica to około 20 zł na kopii. Są to oczywiście wyjątki od jakiejś tam reguły Rift wysupłał taką a nie inną politykę by zachęcić graczy do gry i jednocześnie doczekać się "abonamentów" od nich. GW2 zachęca brakiem abonamentów w zamian za jednostkowy zakup. Nie liczyłbym na spadek cen w legalnych źródeł.

Nie chce Wam śmiecić także dalszych dyskusji nie będę tu uskuteczniał. Nie chce nikogo zniechęcać, obrażać, czy narzucać komuś własną prawdę jedynie chce podkreślić o dużo większym prawdopodobieństwu, że cena nie spadnie niż to że nagle zaraz po premierze ArenaNet obniży cenę o ~10€.

--------------------------

Myślicie o nazwie..

Poszukałbym czegoś komicznego w odpowiednikach Angielskim /// łacińskim .... zawsze jest ciekawie jak wygrywają "pluszowe nocniki" ;]

jak w ogóle nie obniży tez się nic nie stanie przecież kurde to jest zakup jednorazowy a nie co miesięczne opłacanie wiec naprawdę nie wiem dlaczego ludzie robią z tego problem.

A tak do nazwy to bezgłowe pingwiny dziwnie brzmi

moze Vogelsang?;)

A tak do nazwy to bezgłowe pingwiny dziwnie brzmi

O to przeciez chodzilo zeby brzmialo dziwinie.

By zakupić samego GW2, wystarczy iść do pracy na wakacje na 3-4 dni. Co do nazwy, to proponuję Toxic Poison. Takie masło maślane.

Może tłumaczenia na polski nie są najlepszym rozwiązaniem ;]

Bezgłowe Pingwiny w wersji angielskiej ciekawiej brzmią :D

My tu gadu gadu o nazwie, a nawet serwera nie wybraliśmy ^^'. Lista serwerów: http://wiki.guildwars2.com/wiki/World

Proponuje te z zakładki EU:Other.

Głównym serwerem wybranym przez Polaków dla Polaków ma być Blacktide - chyba, że chcecie grać na innym :)

A nazwa jest ważniejsza od serwera, w końcu reprezentujecie najpierw gildię, później serwer :D

Czorne Murzyny ;)

Jeżeli ktos z Was bedzie grał na przyszłej becie a nie chce wam sie samym grać mozna by coś zorganizowac , pogadac na temat gry i razem pograc ofc ;p Jeśli jest ktos chetny niech pisze swoj nick skype w temacie lub do mnie na pw , lub niech ktos doda mnie do znajomych na skypie Ramzesmooncarp.

Proponuje nazwe Husaria bardzo patriotyczna.

proponuje abyśmy się spotkali na tej becie na serwerze kodash, później zobaczymy na jakim serwie będziemy grali... Przydałaby się nam na samym początku tematu lista, kto u nas jest zapisany do gildii